|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JA! Že spet jaz s to gosto hrano! :(
10.3.2006 13:13:27   
Tricia
Pozdravljene!

Mene zanima samo naslednje.... Ko daste vašemu user posted image  obrok goste hrane in le-te ne poje cele, ali pa poje samo par žličk, a mu potem daste npr. mleko ali mu ne daste nič do naslednjega obroka?

Naj vam napišem, kaj je meni rekla patronaža, ko sem jo enkrat pred skoraj dvema mesecema poklicala, ker mi Mei ni hotla jesti goste hrane. Rekla je, da ko ji dam npr. kosilo in tega ne poje nič ali pa le par žlic, da ji zatem ne smem dat nič in drugi obrok šele po 3 urah in tako naprej. No, sej prvi dan sem res tako naredila, sam je bila božica cel dan sitna in je skoz jokala, ker če kosila ni pojedla nič in čez tri ure malice spet nič, pa spet čez tri ure večerje spet nič ali malo, je bila praktično do spanja, ko je dobila mleko brez hrane. No drugi dan sem nehala s to politiko in začela po svoje. In počasi je začela jesti, ne veliko različne hrane ker je izbirčna, a za začetek je bilo super če je jedla tistih 5,6 reči.
Zadnjih 14 dni pa mi spet štrajka. Jaz je nečem spet mučit s tistim načinom od patronaže, vendar tud tako, da ji skor vsako uro dam po malo jesti ni nič. Tako se cel dan vrti sam okoli žlice user posted image user posted image user posted image .... njena teža pa ne gre nikamor več gor.

Meni se bo še zmešalo zarad tega hranjenja! user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  ma resno!!!!


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: JA! Že spet jaz s to gosto hrano! :(
10.3.2006 13:23:15   
muha1
Tudi pri nas je bilo tako, da je na začetku pojedla 4-5 žličk, pa konec. Sem pa ji dala še mleko, vendar manj kot ga je spila za cel obrok.  Potem pa sem ji že namesto mleka čez kakšno eno uro po kosilu ponudila malo banane, naribano jabolko,... pa je spet vzdržala do naslednjega glavnega obroka. Sedaj pa je že pravi mali jedec user posted image user posted image

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: JA! Že spet jaz s to gosto hrano! :(
10.3.2006 13:54:16   
April
jaz glede hranjenja nimam nobenih urnikov. Jih tudi nikoli nisva imela, ne pri dojenju ne pri spanju.

Jesti, če se temu lahko tako reče, mi je začel šele pri sedmih mesecih. Danes je naprimer pojedel pet malih žličk kosila. Če bo lačen mi bo pa itak sam pokazal, tako da mi bo začel majco dol vlečt. Star bo pa kmalu 11 m. Itak še ne bo šel v vrtec, tako da ga nič ne vzgajam v to smer.

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: JA! Že spet jaz s to gosto hrano! :(
10.3.2006 13:55:55   
April
ja hotla sem še napisat, da se doji, kadar hoče.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: JA! Že spet jaz s to gosto hrano! :(
10.3.2006 14:08:55   
lelaval
Moja se je in se še zdaj doji, če se ne naje. Mogoče otroku kaka vrsta hrane ni všeč, pa manj poje, ampak zaradi tega ne bo lačen - tako vsaj jaz mislim.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: JA! Že spet jaz s to gosto hrano! :(
10.3.2006 17:38:52   
Marogica
Vse je odvisno od starosti otroka in za kakšno obliko hranjenja gre. Če gre za začetke uvajanja goste hrane, je sigurno, da otrok večk kot žličko-dve ne bo pojedel, ker gre bo za navajanje na okuse in se torej doda mleko. Ko pa otrok začne jesti gosto hrano kot samostojni obrok, smo se mi držali urnika, torej na približno 3-4 ure in to iz več razlogov. Najprej, da se navadi na določene ure dneva(ki vplivajo tudi na spanje in ostalo), nato, da je bil tudi konkretno lačen, saj drugače ne moreš pričakovati, da bo cel obrok tudi pojedel, če si ga npr. pol ure pred gostim obrokom podojila, nazadnje pa tudi zato, da sem "kontrolirala", da otrok ni bil lačen.
Meni je pri obema ratalo, sta jedla vedno vse in rada.(no še sedaj)

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: JA! Že spet jaz s to gosto hrano! :(
11.3.2006 10:18:21   
soncek&luna
ja mnenja so tudi od patronazne do patronazne razlicna... meni je ravno v sredo rekla, da ce poje samo par zlick goste hrane, naj mu ponudim se mleko, da se bo malcek ja najedel in lahko pocakal do naslednjega obroka... pa itak, ko uvajas nove okuse, mu das samo par zlick in potem opazujes reakcijo, sej ne mores takoj zamenjat obroka z mlekom za gosto hrano

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?