|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 8:46:27   
binica
Pozdravljene,
saj vem, da se veliko piše o kašljanju otrok in sem že ogromno stvari na to temo prebrala, a vendarle....
Moja mala je v začetku decembra dobila napad psevdokrupa in imela cca 1 teden za uporabljat pumpico (Flexotide). Po tem je bila ene 3 dni ok, nakar je začela kašljati - tak grd, moker kašelj in včasih ji tudi "piska", ko diha. Bila sem pri zdravnici in je bilo vse ok...
Vmes so bili prazniki, tako da smo bili 2 tedna doma, ona pa je še vedno kašljala. Moja sestrična (farmacevtka) mi je svetovala Fluimukan, kar sem ji dajala en teden in stvar je kašelj še poslabšala, kar naj bi bilo normalno, ampak načeloma bi morala po Fluimukanu po teh napadih kašelj nehat. In nič.... Vmes sem ji dajala tudi sirup od smrekovih vršičkov, pa Apisirup, pa jo mazala z materino dušico, pa kupila vlažilec zraka.... vse živo!

Prejšnji teden je 2 dni imela vročino (do 37,5), tako da sem jo cel teden držala doma, da se dokončno pozdravi. Zdravnica jo je ponovno poslušala in pravi, da so pljuča čista in tudi kri je bila ok (vzela ji je iz prstka)... Vročine ni, kašlja pa še vedno.

Sedaj ne vem več kaj naredit. V vrtcu ni bila že 4 tedne in se jo ne upam dat, kljub temu, da nima vročine in je razpoložena....ampak ta kašelj....

A preveč kompliciram? Je imela katera podobne težave in kako jih je rešila?

Hvala za pomoč...... sem že obupana! user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 8:49:05   
rija
meni je zdravnik predlagal slezov sirup....samo bolj ga gledam, bolj se mi zdi, da ga je sam cukeruser posted image  se prav klistalizira, če gre kaj mimo....

sem mu pa v avstriji vzela islandski "moos"user posted image  ne vem prevesti, ampak je neka trava......pa mislim, da malo vseeno pomirja....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 8:53:38   
sneška_
Jaz sem uporabljala slezov čaj ampak je za izkašljavanje. Za umiritev kašlja je pa sirup Panatus.Spet je bolna.Dva tedna nazaj je bila zdaj spet.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 8:54:09   
šnucika
Ne bi rada pametovala, ker ne vem, kako je to pri otrocih...ampak mogoče bi morala Flixotide malo dlje jemati.

Jaz imam take probleme (hud  kašelj, ki se razvije na podlagi astme), pa moram takrat ostati na Flixotide kar dolgo...najprej v terapiji, potem pa še preventivno.Ponavadi do dva meseca.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 9:38:55   
tinkamiška
Jst pa sem brala, da kašla nikar pomirjat, ampak raje dajat sirup za izkašljevanje, ker tisti za pomirjanje vse skupaj zapaca in namesto, da bi se čistilo se vse skupaj zabetonira.

Sama sem kupila sirup iz smrekovih vršičkov in se je stanje kmalu izboljšalo. Iza še sicer pokašljuje, ampak je to kašelj, kjer se prav sliši, da se ji čisti in tudi ponoči lepo spi. Sirup ji pa ne dajem zvečer, ampak zjutraj in popoldan.

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 9:58:49   
BarbaraO
Jaz svojima dvema pomagam tudi tako, da sem si iz debeljše rjuhe naredila vrečkico, v katero stresem kamilice (cele, ne tiste iz čajne vrečke), na koncu na hitro zašijem in potem pogrejem v mikrovalovki (toliko, da ni prevroče). Nato jima dam na prsni koš, na pižamo in jima pustim toliko časa, dokler se ne ohladi. To prakticiramo zvečer pred spanjem dokler kašljata. Seveda zraven uporabljamo še sirup iz smrekovih vršičkov in po potrebi Lekadol. Včasih celo Claritine, ker odpira dihalne poti (in ga pač imamo pri roki, ker je starejša alergik). Moram pa priznati, da zaenkrat še nismo imeli tako zelo trdovratnega kašlja. Ta mali je pred novim letom celo pomagalo (ker je tudi kar naprej nekaj pokašljevala), da sem jo začela voziti ven, na zrak. Takrat je bilo nekaj pod ničlo. Čez usta sva dali šal in se šli sankat. Pa je po treh dneh nehala kašljati. Živimo pa izven mesta.

Upam, da ti bo kaj od napisanega pomagalo. Mislim pa, da ni dobro, če zmešaš vsa zdravila skupaj. Uporabljaj nekaj časa eno stvar, potem pa drugo. Sicer sploh ne boš vedela, kaj ji pomaga. Običajno je s kašljem povezan tudi nos (se sluz pretaka tudi tam). Zato ji kar bogato vlaži nos s fiziološko raztopino (tista od Nivee je v zelo pripravnih odmerkih). Škoditi ji zagotovo ne more.

Vso srečo in pozdravček obema!

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 10:14:46   
oka
Tako kot BarbaraO tudi jaz naredim kamilične obkladke, le da jaz kamilice popražim na olivnem olju in jih zavijem v krpo. Poleg tega lahko v kuhinji zavreš vodo, noter vsuješ kamilice in pustiš vreti, ti pa si z otrokom v kuhinji, da vdihuje to soparo (to pride v poštev, če noče inhalirati). Zvečer prav tako lahko zavreš kamilice in daš posodo pod posteljo. Pi nas je to vedno pomagalo.

LP

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 10:29:42   
spps
oj!
sirup iz smrekovih vršičkov je ok,lahko pa tudi poskusiš s karamelnim mlekom(moji pomaga da se lažje izkašlja)poskusi-res da je ful sladko,ampak za poskusit je.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 10:49:35   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: rija


sem mu pa v avstriji vzela islandski "moos"user posted image  ne vem prevesti, ampak je neka trava......pa mislim, da malo vseeno pomirja....


To je islandski lišaj. Imajo tudi pri nas, samo ne vem, če je za otroke. Piše pa da je za suh kašelj.

Zelo težko je rečt kar se kašlja tiče. Če je moker se izkašljuje. Pri nas najbolj pomaga inhaliranje s parnim inhalatorjem (mrzla para). ta para omehča sluz, da se lažje izloči. Veliko naj tudi pije.

Ta četrtek bodo imeli v Hoferju inhalatorje (mi imamo tega, drugače jih ima tudi sanolabor). Inhaliramo pa fiziološko raztopino (od nivea). Važno je da je vse najbolj čisto. Bog ne daj kakšno staro fiziološko inhalirat.

če ima suh kašelj in jo boli v prsih pojdita nazaj k zdravniku.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 13:29:47   
binica
Hvala vsem za nasvete. Nima suhega kašlja, ampak "mokrega". Danes grem itak k zdravnici po bolniški list, pa se bom malce posvetovala z njo.... ne vem namreč kaj naj naredim glede vrtca, saj imam malce probleme z varstvom - je nimam kje pustit.... pa ne vem, če mi bo samo za kašelj dala še bolniške user posted image

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 14:04:13   
dory
Jst mu dam pa kar panatus..učinkuje pa takoj, res blaži in je takoj dober. Slezov sirup je pa pri nas bolj tako, nič ni kej dost pomagalo.

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 18:44:54   
Lara28
Pozdravljena!
Imeli smo enake težave, kot jih navajaš. Naš mali je kašljal od konca abgusta pa do novembra. NIČ ni pomagalo. Je bil kak dan boljši, pa spet slabše. Vmes je imel dve virozi, en bronhitis... smo bili že čisto na koncu z idejami kaj narediti. Potem pa nam je znanka svetovala, da mu kupimo inhalator - tak kot ga imajo v bolnici in preko njega dajem vlažne inhalacije (fiziološka), In je pomagalo!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
14.1.2008 23:55:52   
dalin
Saj če je moker kašelj je to čist v redu.To pomeni da se izkašljuje.Takega kašlja se ne preprečuje,ampak se otroku pomaga da se čimbolj izkašla.Moj 16-mesečni sine že dva meseca kašlja in to moker kašelj.Vse kar naredim je to,da ga inhaliram s fiziološko in mu pomagam da se čimbolj izkašlja(trepljam po hrbtu).Bodi vesela da je kašelj moker,bolj hudo je,če je suh.

_____________________________

Žan 27.09.2006


(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
15.1.2008 6:47:42   
Clody
Naš je kašljal dober mesec in pol. Enkrat mokro, pa spet suho, sirupov mu nisem dajala, mogoče zvečer za umiritev.
Nisem vedla ali je to sploh normalno. To je bilo v decembru ko je bilo mraz ko pes, pa sem ga pobasala in sva hodila na velikooo ven, sva že kar malo pretiravala, ampak kašelj je čudežno izginil.

Je pa res, da se pri nas skoraj vedno pojavi kašelj, če ima pohen nos.

Zoprno je, res!

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
15.1.2008 8:23:14   
mojsoncek
Bodite cimvec na zraku, v prostoru povecajte vlaznost zraka (sploh ponoci) in cim vec tekocine. Kkar se pa raznih sirupov in cajev za izkasljevanje tice, jih pa nasa pediatrinja odsvetuje. Pravi, da najbolj pomaga vlaga v zraku in tekocina.

Mi se drugace poleg zgoraj nastetega tudi posluzujemo se "obkladkov" iz poprazenih kamilic.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
15.1.2008 8:31:14   
binica
Hvala za ideje. Samo kako izvajate te inhalacije?
Skoraj dvomim, da mi bo Lana to hotela delat......

Glede Panatusa.... a je ta sirup za blažitev kašlja ali za izkašljevanje? Zadnjič sem ga namreč hotela vzet v Sanolaborju, pa so mi rekli, da ni primeren za otroke. Tudi moja sestrična (farmacevtka) je malo skeptična glede njega, ker vsebuje bršljan, ki je baje strupen...

Sem jo pa včeraj spet peljala k zdravnici in mi je rekla, naj je nikakor ne vozim v vrtec, ker baje razsaja že vse živo in bi lahko s takim kašljem hitro še kaj staknila.

Še eno vprašanje. Vse pridno čistite noske s fiziološko. Jaz sem tudi probala, ampak ji dejansko ta fiziološka ne sčisti noska, saj šmrca še naprej. Edino kak Operil ji pomaga, sam ne vem koliko je zdrav.....

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
15.1.2008 8:39:05   
Lara28
Mi inhalacije izvajamo z innhalatorjem. Je taka naprava, not naliješ fiziološko in potem preko maskice inhalira. Naš je to spoznal v bolnice, kjer se je predrl vsako terapijo. Zdaj ko ga imamo doma ni problema. Zraven pogledamo kako knjigico ali risanko in tistih 7-10 min hitro mine. Lahko pa narediš paro v kopalnici in se noter zapreš z otrokom.
Aja še to: sem videla, da imajo tak inhalator sedaj v Hoferju za okoli 40eur. To je fuuul ugodna cena, ker drugače so okoli 100. Ampak tudi toliko je vredno dat za zdravje otroka.
Panatus sirup je pa za preprečevanje kašlja oz. za umiritev. Je primeren samo za ponoči, da otrok spi, če ne gre drugače. Čez dan pa naj se le izkašljuje. Nam je za izkašljevanje najbolj pomagal trpotčev sirup, ki ga dela naša babica.  Se pa podoben dobi tudi v lekarnah.

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
15.1.2008 8:57:17   
Pobalami
Panatusa jaz za moker kašelj sploh ne bi dajala, niti zvečer. Komot pa probate z raznimi sirupi za izkašljevanje-čez dan. Bršljan je strupen (kot v velikih odmerkih vse zdravilne rastline) v pravilnem odmerku pa je "zdravilen". Mislim, da ima Prospan tudi bršljan. Operil pa se lahko uporablja 3x na dan ene 5 dni. Jaz ga dajem zvečer.

Če ima zamašen nos najbrž kašlja tudi zato, ker jo sluz draži. Tukaj sirup ne pomaga. Sluz moraš iz nosa ven spravit in pošpricat z operilom (zvečer). Jaz mu tudi ponoči nos čistim. moj je enkrat res grozno kašljal in na koncu se je izkazalo, da samo zaradi sluzi iz nosa.

Inhalacije pa kar gredo. Vmes gleda risanko. Včasih tudi noče.

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
15.1.2008 9:11:47   
binica
Saj sem mislila na Prospan, sem se zmotila glede Panatusa.... Za Panatus vem, da je za blažitev kašlja, ne vem pa kako je s Prospanom. V Sanolaborju so mi dali Apisirup, pa ne vem, če je za kej....

Ta inhalator bom pa šla iskat. A ima zraven priloženo kako maskico? A jo mora imet prav na ustih pripopano al je dovolj, da sam od daleč vdihava paro?

Še eno vprašanje. Veliko vas pravi, da je fajn, da se naredi paro iz kamilic. A mislite, da lahko dam kar skuhan kamilični čaj v vlažilec zraka, al ga bom tako uničila?

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
15.1.2008 10:38:57   
Pobalami
Prospan je meni glih zdravnica predlagala user posted image

Inhalator ima zraven otroško masko. Mora pa biti na obrazu pripopana. meni ni žal da sem ga kupila. Dobre učinke dosežeš tudi z inhalacijami -navadnimi z vročo vodo. Samo ta para od inhalatorja gre globlje in je bolj učinkovita.

Za vlažilec pa ne vem. Ponavadi se ne sme dajati kaj mastnega notri, recimo eterična olja.

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
16.1.2008 9:02:51   
binica
Naj se javim, da sem včeraj dala kamilični čaj v izparilnik in ga dala na nočno omarico in PO DOLGEM ČASU smo vsi trije spali kot angelčki user posted image user posted image user posted image , Lana ni nič kašljala ponoči.
Poleg tega sem ji včeraj zvečer naredila uni zvarek iz meda in čebule, o katerem sem brala v nekih starejših postih - delovalo naj bi kot en naravni antibiotik, bom javila, če bo delovalo....

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
16.1.2009 14:28:38   
wildfire
IZVIRNO SPOROČILO: binica

Še eno vprašanje. Veliko vas pravi, da je fajn, da se naredi paro iz kamilic. A mislite, da lahko dam kar skuhan kamilični čaj v vlažilec zraka, al ga bom tako uničila?


To je tudi meni danes padlo na um. Mogoče katera ve kako je s tem?? Kakšen vlažilec za zrak pa imaš?
LP. 

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
16.1.2009 15:16:44   
_ribica_
Joj binica, vem kako ti je, ker je moja Lana kašljala 1mesec in še vedno po malem. Sicer ne toliko, malček samo popoldan še včasih. In se mi zdi, da ji je najbol pomagal prašek Fluimukan. Dajala sem ji dvakrat na dan in do pete ure popoldan, ker baje, če ji daš po peti uri pol bo že zvečer kašljala. In moja miška ni bla tudi že en mesec v vrtcu, ker me je strah jo dat. Cel teden je blo uredu, živahna vse...danes zjutraj ustane, zajtrkuje, sem vidla da ima rdeča lička, ji zmerim vročino 38.2user posted image user posted image ! Pa smo ble samo doma, nič v vrtcu. Pol sem jo preoblekla, slekla pižamico in je začela bruhat. Pol je blo ok, malček jabolka pojedla, zdej pa spi. Upam, da bo vredu, ker res nevem kaj naj. Gremo zdravnici ta pa samo uganjujeuser posted image .

Ah kaj nas še čakauser posted image

LP vsem, pa čim več zdravja malčkom pa tudi vam-staršem!

(odgovor članu wildfire)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
16.1.2009 20:27:03   
Onasiss
Tud naš je kašlju decembra, pa sem mu čez dan dajala sirup za izkašljevanje od Galenskega laboratorija, zvečer pred spanjem pa panatus. Drugače pa priporočam tudi Pholcodin (za pomiritev) pred spanjem, sam se ga dobi samo na recept in ga je treba doplačat, ampak nam pomaga. Nos sem mu večkrat na dan vlažila z fiziološko, zvečer pred spanjem pa sem ga dala v kopalnico, zavrela vodo in dala not dve do tri kapljice olja 31 od Justa (baje imajo tudi materino dušico, ki pomirja in je baje tudi fajn) in nesla v kopalnico, da se je tam razdišalo. Nism pa pretiravala, ker so precej močne in mu jih nisem dala neposredno pred obraz. Na tak način sem potem, ko je že zaspal vlažila tudi njegovo sobo in je pomagla v parih dneh. 

_____________________________

So what....

(odgovor članu _ribica_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kašelj - ne vem več kaj narediti!
21.1.2009 20:21:41   
ma&he
Pomaga pa tud zvečer ena žlička Claritina.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?