|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj lahko je 6 mesečni otrok
3.7.2005 14:50:26   
sarči
Vem,da sem zabita ampak res nimam pojma kaj ji dat jest???!!
Frutkov ne mara,srovega sadja ne mara,al pa jo zapira,korenček,špinačka,brokpli...vse sem že probala nakoncu še vedno pristanemo na prsih!!!
A jim dajate malo soli,le za okus??Jaz ji ne dajam nič,mogoče zmešam kdaj riževo kašico od milupe,al pa kar hipovo kašico okus breskev-banana,lih da spremeni okus,ma nema:grrr::((:grrr:,nič!!!
Bom ponorela,ker ji res vsaki dan nekaj skuham in pol vse vržem proč:((:((:((!
Pomagajte mi prosim,čeprav je že ogromno teh debat!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kaj lahko je 6 mesečni otrok
3.7.2005 15:04:47   
snorlax
Moj je bil popolnoma isti. Do 7. meseca ni hotel poskusiti popolnoma nič. Potem se je kar samo od sebe odprlo, s tem, da ni hotel nobenega sadja. Začela sva s kuhano zelenjavo - korenček, cvetača, brokoli, krompir, malce soli in peteršilja, potem pa pretlačeno z vilico in zalito z vodo, v kateri se je zelenjava kuhala. Nato sva šla na polento, kuhano na vodi, malo bolj redko. Nato razredčena goveja juha z rezanci brez glutena in jajčke. Pa špinača s krompirčkom in malo rumenjaka. Šele pri 8,5 m je začel s sadjem in to z grozdjem!!! Vsako jagodo sem olupila, izkoščičila in razrezala na 4 dele, nato pa v usta. Ugotovila sem, da ne mara pasirano.

Sedaj pri dobrih 9. mesecih je vse, razen glutena, mleka in jajčnega beljaka. Dojiva se še vedno, vendar pretežno zjutraj in zvečer. Parkrat sva poskusila tudi Frutolino in kakšen keks, ki vsebuje gluten in mleko. Počasi tudi opuščam kuhanje posebej za njega, samo pazim pri soli in začimbah. Danes je jedel za kosilo kuhano zelenjavo, pire krompirček in puranji zrezek v omaki.

V glavnem, ni recepta. Eni začnejo že pri 5. mesecih, drugi pri 8., eni so zbirčni, drugi ne, eni hočejo vse pasirano, drugi cele koščke. Poskušaj čimbolj raznovrstno, nekaj mu bo že zapasalo. Če ne gre s sadjem, poskusi z zelenjavo. Če ne gre to, poskusi z juhico, razredči jo z vodo pol-pol, notri nadrobi malo kruha ali zelenjave.

Ne vem, v glavnem ne obupaj. Našemu se je odprlo kar čez noč. Prej sem tudi kuhala vse živo, kupovala vse od Fruteka, Hippa - pa nič.

L.p.:)


(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kaj lahko je 6 mesečni otrok
3.7.2005 15:06:24   
Blink1
jaz sem Neji vedno vsaj malo solila. Poleg krompirja in ostale zelenjave sem kuhala timijan. Dodaj še malo kisle smetane, Neja je to oboževala.

Poskusi k sadju primešat še kuhane suhe marelice. Kombinacija banana-kivi je bila pri nas zakon. primešaj še kakšne kekse, pri 6 mesecih lahko že je gluten.

Kaj pa sadna kašica s skuto od Hippa? Ali pa Frichtzwerge? To mislim, da že lahko. Mi smo.

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kaj lahko je 6 mesečni otrok
3.7.2005 19:49:24   
sarči
Hvala vama za nasvete,pa samo še nekaj-A pire naredite un navaden z mlekom in margarinco al samo krompir zmečkate??

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kaj lahko je 6 mesečni otrok
4.7.2005 7:05:47   
Blink1
Jaz dam malo navadnega mleka in kislo smetano.

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kaj lahko je 6 mesečni otrok
4.7.2005 9:11:03   
snorlax
Jaz pretlačim krompir z malo vode, v kateri se je kuhal.

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kaj lahko je 6 mesečni otrok
4.7.2005 11:40:55   
skuštrana
Navadnega mleka naj ne bi jedli do 1 leta se mi zdi. Jaz ga naši 6 mesečnici ne dam...Ga ne morejo prebavljat al neki takšnega.:zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kaj lahko je 6 mesečni otrok
4.7.2005 12:46:25   
bskrle
Zakaj pa nič ne soliš?
Če si skeptična do soli, kupi tisto iz sečoveljskih solin - je super.

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kaj lahko je 6 mesečni otrok
4.7.2005 21:58:32   
SISI25
Jaz za pire uporabim kr Aptamil.

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kaj lahko je 6 mesečni otrok
5.7.2005 22:58:51   
lidia
Pri 6 mesecih je izbira res že ogromna, tudi začimbe lahko uporabljaš, seveda ne ostrih kot je poper al pa curry, sol tudi skrajno previdno. Celo čebula in česen sta dovoljena, v zelo malih količinah seveda, in če sta prekuhana. Za dober okus zelenjave kislo smetano, al pa olivno olje, v pire krompir lahko tudi malo masla. Za zgoščevanje zelenjavnih jedi lahko polento, riž...po 6 mesecih je dovoljen gluten...Zanimiv je avokado, ki se fajn meša z banano.

Mogoče pa moraš zmešat različno zelenjavo, pa bo navdušenje prišlo. Jaz zmešam bučke, korenček in krompirček in začinim s kislo smetano. To je pr nas prava pojedina. Rumen krompirček je bolj okusen kot bel. Vsaj pr nas je tako okusno, da sol tudi meni ni potrebna, če bi to jedla. Zelenjava, ki ni kuhana v vodi, zelo ohrani okus, pa tudi vitaminčke seveda! V Merkurju dobiš mrežico za kuhanje na pari za ca. 1500 SIT, poda se v skoraj vsako velikost posode. Jaz kuham vso zelenjavo na pari, razen krompirja, če ga kuham v celem. Špinača je tud že dovoljena, pa koleraba kolkr vem, za karfiolo nisem sigurna.

Od sadja pa tudi vse živo, če ne mara svežega pa kuhaj, npr. jabolčka, za dober okus lahko dodaš palčko cimeta, da vitamini in dober okus ostanejo, kuhaj na pari,
Sveže sadje, ki naj bi bilo pretežno tisto, ki rase pri nas, lahko pa seveda previdno uvajaš tudi drugo, vmešaš v pasirano skuto, lahko daš celo maline, borovnice, ribez, celo gozdne jagode, vrtnih pa ne, ker so, tako vsaj pravi naša pediatrinja, alergene.

Sveže sadje v skuti je veliko bolj zdravo kot Fruchtzwerge, predvsem v zgodnjem obdobju!!!! Tudi frutki so glede dodatkov bolj nedolžni.

Moja pediatrinja trdi, da s hrano, ki ima ogromno dodatkov, torej barvila, arome, E-ji...otroka nardiš bolj dovzetnega za kasnejše alergije!!!

Mleka jaz ne bom uporabljala do dopolnjenega 1. leta.

To so moje skromne izkušnje in napotki naše pediatrinje in patronažne sestre!

Upam, da sem ti kaj pomagala!!

:metulj::metulj:

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kaj lahko je 6 mesečni otrok
5.7.2005 23:01:47   
lidia
Kar se tiče pireja maš na voljo kislo smetano, kanček masla, olivno olje, tudi zelo malo soli, adaptirano mleko seveda tudi, sam če ga sicer ne uporabljaš, so prejšnje variante verjetno bolj praktične.

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kaj lahko je 6 mesečni otrok
6.7.2005 22:20:47   
sarči
Hvala vsem za odgovore,danes sem bila v posvetovalnici pa mi je rekla sestra,da nič čebule,ne česna,ne soli...sam korenje,pa piščeta,pa župco naredit!
Mleko pa bom uporabljala tudi prilagojeno do enega leta!
Hvala še enkrat!:rozica:

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?