|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
25.6.2006 23:27:28   
Bonnie_RR
Jaz sem sicer že dobre 4 mesece po porodu in svojega sina ne dojim, mi pa ena stvar res ne da miru in sem se odločila, da kar vas vprašam o izkušnjah.

Torej, da vam malo opišem situacijo:

Rodila sem s CR, tamalega sem 1. podojila že dobro uro po porodu. Že od vsega začetka sva se ful lepo dojila, mali je lepo vlekel, jaz sem imela vsak dan več mleka, skratka sestre so naju kar hvalile. Mali je tudi lepo pridobival na teži in vse je bilo super. Ker sem imela res zelo veliko mleka (sem morala uporabljat blazinice, pa še te je v uri prebilo), valda tamali, kljub temu da je lepo jedel, ni mogel vsega spraznit in meni je začelo mleko zastajat. Vsi moji so mi govorili, da naj rečem za črpalko, da si vsaj na začetku malo ven stisnem, da popusti pritisk, pa so na moje prošnje vsi samo odkimavali z glavo, češ da bom imela potem samo še več mleka.
Potem pa me 5. dan zagrabi. Zvečer me začne strahotno zebst (zraven celo tresit), se vležem in začutim grozno bolečino v desni dojki. Ugotovim, da je vsa repeča in grozno trda. Jaz poskušam zaspat, ampak kmalu pride sestra na obhod in sproži alarm. Da malo skrajšam... Vročina mi je v 7 dneh non-stop skakala na 40° in več, ker niti niso vedeli, ali je to od vnetja ali česa drugega, so najprej eksperimentirali z antibiotiki. No, na koncu sem pristala na 3 antibiotikih naenkrat (rekli so, da če zdaj ne bo boljše, jim nič več ne preostane...user posted image ) in stanje se mi je le pričelo izboljševat. Kljub temu sem vmes izgubljala bitko z dojenjem, a se vseeno nisem imela namena predat. Sestre so mi obolelo dojko po vsakem podoju masirale, pa pomagale črpat mleko, pa obkladke so mi nosile.
Stanje se mi je le izboljšalo in mislila sem že da je zdaj vse ok. Potem pa se mi je vse skupaj ponovilo (kljub jemanju antibiotikov) še na drugi dojki in zdravniki so mi svetovali, da naj le preneham z dojenjem. To je bila zame res izredno težka odločitev, ker sem imela skoz pred sabo prve dneve, ko je bilo vse super in veliko mleka. Po odločitvi se mi je stanje le umirilo in tako sva lahko šla 16. dan po porodu končno domov, čeprav na flaški.

Zdaj me pa zanima: Ali si je katera na začetku črpala mleko, ker ga je imela preveč? Bi se s tem mogoče lahko izognila vsem mojim težavam? Kaj bi lahko sama naredila za to, da do tega sploh ne bi prišlo?

Ker sem še bolj mlada, neizkušena, prvič sem rodila, sem se bolj prepustila zdravnikom in sestram in jih preprosto zaupala. Ko so mi skoz trdili, da si ne smem črpat, sem jim pač verjela. Potem pa so mi vsi okoli govorili, da bi morala biti vztrajnejša in odločnejša...

Zanimajo me vaša mnenja in izkušnje, da bom naslednjič (sicer čez par let) vsaj malo bolj pripravljena na vse to...

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
26.6.2006 0:27:09   
tipka
Ti že na začetku povem, da ne vem. Čudi me samo, da si dojila kljub trem antibiotikom, da si nisi takrat izčrpavala mleka, da je otrok to jedel hkrati s tabo.user posted image  Vem, da bi ob mastitisu naj ženske dojile, a trije antibiotiki in ti z eno nogo na oni strani so pa po moje že malo preveč.

Drugače mi zdrava pamet pravi, da si imela prav in bi si morala mleko iztisniti, če si imela občutek, da imaš preveč mleka. Ali pa vzeti nekaj za zmanjšanje količine, če se ne motim, si dajejo zelje gor.

Malo sem poklepetala, ker čakam na konec filma, da spravim mularijo spatuser posted image user posted image user posted image user posted image , prepričana pa sem, da ti bojo mame z mlekom znale več povedati.user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
26.6.2006 7:41:57   
lelaval
Jaz se tudi čudim, da ti sestre niso vsaj rekle, da uporabi svojo črpalko (naj ti jo sorodniki prinesejo), če misliš, da imaš preveč mleka. user posted image
Sama sem 3x rodila in vsakič sem si že v porodnišnici mleko črpala. 2. do 5. dan je naval mleka in še tako priden ziznik ga ne more vsega pojest (ali pa, da bi vsaj še enega zraven dojila user posted image )
Po 1. porodu je prišla k meni mama in jaz sem imela dojke cele trde - je šla v lekarno (ki je za vogalom bolnice) in mi prinesla črpalko, da sem se 'olajšala'. Tako sem 2. in 3. vzela s seboj v porodnišnico tudi črpalko za mleko in jo vsakokrat tudi uporabila.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
26.6.2006 8:29:24   
eya
Ko se je moj user posted image  zadnjič odločil, da ne bo ponoči več jedel, sem tudi imela ful boleče dojke ponoči, čisto polne in sem par noči vstala in si mleko ročno malo iztisnila, toliko, da niso bile več tako trde in boleče.
No in po parih dneh se je stanje ponoči normaliziralo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
26.6.2006 9:27:46   
muki1
Jaz nikoli nisem imela toliko mleka, da bi lahko ravno odprla mlekarno, pa sem kljub temu dojila dve leti.
Mleko v dojkah ne sme zastajat. Dojko moraš obvezno izprazniti, tudi moja pupa je včasih malo posesljala, da so ostale še bulice in obvezno sem si jih izpraznila z črpalko. Če ti mleko zastaja, skoraj ziher dobiš mastitis. Jaz ga v dveh letih na srečo nisem fasala, ker sem se res držala tega pravila.
Škoda zate, mislim, da so te malo zeznili. Ampak minoli je že veliko časa ( rodila si v februarju,pa se še vedno sprašuješ o tem), zato se s tem več ne obremenjuj. Škoda živcev. Tudi brez joške zrastejo zdravi otročki. Jaz poznam pupo, ki se ni nikoli dojila, pa je zdrava ko dren, naša mala je vlekla dve leti, pa je nonstop bolana...

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
26.6.2006 12:03:14   
Bonnie_RR
Ja, takrat so mi zdravniki ful zatrjevali, da ti antibiotiki sploh ne škodujejo mleku in da nanj nimajo nobenega vpliva. Jaz sem bila pa po vsaki flaški bolj zadeta, pa mleko je ratalo take ful živo rumene barve. Ko so pa to videli, so pa kar naenkrat spremenili mnenje in rekli, da bolje, da otroka s tem ne zastrupljam...user posted image

Meni so sestre skoz govorile, da se stanje kar samo normalizira in da si bom s črpanjem naredila samo škodo.

S tem, da ne dojim in moj otrok raste ob flaški, se danes ne sekiram več. Na začetku sem se precej, saj sem si res želela dojiti, potem pa sem se le sprijaznila s situacijo. Iz vsega tega sem skušala izvlečti pozitivne stvari. Vem, da imam doma krasnega otroka in to mi je najpomembneje.

Bi pa vseeno rada čim več izvedela glede tega, ker bi bila drugič rada bolj pripravljena. Nočem, da se mi to še kdaj ponovi (ali pa še kateri drugi) oz. bi si rada sama čim bolj pomagala, da do tega ne bi prišlo.

Lp



_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
26.6.2006 12:24:02   
Anonimen
Kakšnih večjih težav sama z dojenjem nisem imela-ampak vseeno-moje mnenje:

Če so dojke polne mleka, mora mleko na nek način ven. Ali ga dojenček poje ali pa ga stisnemo. Težko verjamem, da bi se v dojkah "neomejene" količine poljubno dolgo "skladiščile". Bolje se mi zdi, da se mleko iztisne, kot da čaka na dojenčkovih pet minut.
Nekateri pravijo, da črpanje mleka povzroči dodaten naval. Po moje ne, saj nobena črpalka ne doseže moči dojenčkove. Po tej logiki tudi ne more povzročiti večje "proizvodnje" mleka kot jo spodbudi dojenček.

Meni so svetovali tudi tuširanje, če bi do tega prišlo. Zaradi vročine sem se tuširala večkrat na dan. Ne vem, mogoče je tudi to preprečilo kakšno težavo? 


Morda najdeš kakšno koristno informacijo tudi na http://www.dojenje.net

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
26.6.2006 21:59:31   
Bonnie_RR
Punce, hvala za odgovore!

Mič, tisto je res dober link in sem si že vse prebrala...

Zgleda, da so me res malo "nategnili", ampak se jim prihodnjič ne bom več pustila...user posted image

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
26.6.2006 22:21:58   
rainbow
Bonnie, morda še jaz pristavim svojo skledouser posted image

Tudi jaz pri prvi pupi nisem uspela z dojenjem, kar poleg rahle poporodne depresije pripisujem predvsem moji nevednosti glede dojenja;
Pri drugi user posted image  sem od a do ž prečesala in preštudirala forum dojenje na med.over.net, predvsem naslednje:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=7029&t=7029

zdaj pa ne vem, če je link aktiven

No, če te zanima, ga je lahko najti; skratka, z mojo zdaj že 15-mesečno user posted image  nama je uspelo dojenje, kljub temu, da sva začeli komaj peti dan, ker je imela pljučnico in bila na intenzivni negi; ker pa je potem lepo sesala, sem bila odločena, da nama bo šlo in nama je res, sicer včasih kar naporno, sem pa zato imela ob sebi še rruser posted image in sem gnjavila ženske, ki so mi zares pomagale s svojimi nasveti (kot vedno).

vse lepo!












_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
26.6.2006 22:26:35   
Anonimen
Za link se moraš zahvalit predvsem Seven user posted image .
Jaz sem samo skopirala....

Super, da si se že sedaj odločila, da bo naslednjič bolje user posted image . Držim pesti....najprej, da uspe user posted image , potem pa še za dojenje user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
26.6.2006 23:01:04   
Seven*
Bonnie. Hoces slisat resnico? To osebje namrec ni vedelo tocno kaj govori.

Pri navalu mleka je dostikrat, sploh ce se zacno delati zatrdlinice potrebno mleko iztisniti. Vendar le toliko, da cutis olajsanje. Jaz sem imela dojke po obeh porodih trde kot kamen. Kot da bi jih nekdo na debelo napolnih s silikonom. Otrok sploh ni mogel zagrabiti bradavice. Zaradi tega sem vsakic, nekaj dni pred podojem iztisnila samo toliko mleka, da ni vec bolelo. Navadno kar pod toplim tusem. Tako svetujejo tudi svetovalke za dojenje. Fino je, ce si dojko najprej masiras, oblozis s toplimi obkladki, potem pa iztisnes visek. Na tak nacin pogosto tudi dojencek lazje zagrabi bradavico, ker dojka ni vec tako napeta.

Glede mastitisa. Sama sem imela stiri mastitise. Zaradi tega ni potrebno nehati dojiti. Dobila sem antibiotik, ob katerem sem lahko dojila in to je bilo to. Tako so mi povedali ginekologi v bolnisnici, ko sem bila z Emo tam kar nekaj casa, isto mi je povedal tudi moj ginekolog. Seveda tako trdijo tudi svetovalke za dojenje.

In ker vem kako lahko se ti zgodi, da naletis na napacno informacijo, te povsem razumem. V bodoce ti polagam roko na srce, da poklices katero od svetovalk. Pred mesecem dni, sem imela operacijo kolena in zaradi ene pametne zdravnice, sem skoraj nehala dojiti. Na sreco mi je pomagala ena svetovalka, mi poslala prepotrebne informacije in je bila cisto druga pesem. Jaz pa ze na robu obupa. Dali so mi namrec Fragmin, ki ga skoraj vedno dajo tudi po carskih rezih in lahko vse ob tem zdravilu dojijo. Zdravnici je pac bilo najlazje rect, cetudi se ni pozanimala, da naj z dojenjem preneham..

Ce bos hotela izvedeti kaj dobrih informacij glede dojenja, ti svetujem knjigo Dojenje in materinstvo iz srca. Res uporabna in krasna knjiga..

Ce bos kdajkoli imela kaksno vprasanje, mi lahko mirno pises privat. Prebrala sem ze kar nekaj literature o dojenju..



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
26.6.2006 23:09:50   
Seven*
Bonnie. Tole bo pravi link zate.

Pa lep vecer!

http://www.dojenje.net/vprasanja.htm#_5._DOJKE_POSTANEJO_1



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
27.6.2006 12:44:36   
Bonnie_RR
Hvala vsem za informacije in lepe želje!user posted image

V bistvu sem jaz prenehala z dojenjem, ker mi je na koncu že skoraj zmanjkalo mleka (iztisnili so mi samo še 10-20ml), ker mali nikakor ni hotel več jest pri meni, vmes je zelo shujšal, pa še jaz sem bila čisto uničena od vsega skupaj.

Ker je bila to zame res grozna izkušnja, ki je ne privoščim nobeni, bi rada na to temo čim več izvedela in bila za naslednjič oborožena z informacijami, da me ne bi mogel več vsak, ki bi prišel mimo, nasrati.

Zate Seven pa vem, da si glede dojenja že pravi strokovnjak in res dober vir za različne nasvete glede tega.

Lp 


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
27.6.2006 12:48:22   
Seven*
Bonnie. Vsaka mama je dojila, cetudi je dojila samo 1x! Lep dan ti zelim!user posted image

Aja. Trenutno imam glivicno okuzbo bradavic. Dojenje boli kot hudic.. Grrrr...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
27.6.2006 13:08:06   
Anonimen
Še ena info - kadar si sama stiskaš mleko, ga nikoli ne moreš iztisniti toliko kot ga lahko "načrpa" dojenčkova črpalka.
Če boš še kdaj na tem, da boš želela meriti količino mleko, upoštevaj to matematiko.

Pa še to-meni osebno se zdi iztiskanje nepotrebno, predvsem zato, ker na (običajno) že utrujeno mamico, ki jo poleg tega še pod stresom "mleka nimaš dovolj", ustvarja dodaten pritisk in jo dodatno izčrpava še posebej v prvih mesecih.Moj osebni nasvet-namesto da meriš in računaš, pojdi raje ti počivat, bo efekt večji user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
27.6.2006 16:53:18   
renan
jaz sem imela cisto podobno tezavo. zaradi ogromno mleka (mali je v treh podojih izprazil komajda eno dojko) se mi je ponavljalo vnetje in zatrdline skoraj mesec dni (ko je bil mali star kaksne 2-3 mesece). potem sem se pozdravila z zajbljevim cajem (spila sem samo eno skodelico in mi je kolicino mleka tako zmanjsal, da sem se bala, da ga bom izgubila..) in z homeopatskim zdravilom phytolacca. to mi je naredilo mleko bolj pretocno, tako da se ni vec ustavljalo v zlezah...sem poiskusila tudi vsa druga zdravila od zelja do skute itd. pa mi je edino to pomagalo. jaz sincka se dojim in od takrat imam mleka tocno toliko kot ga potrebuje. bo pa star 6 mesecev.
na zacetku sem si tudi jaz crpala, a to ni veliko pomagalo, samo trenutno je zmanjsalo nelagodje v prsih. ce si crpas veliko imas se vec mleka. crpalo bi se naj samo malo, da mine napetost..

lp, renan

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
28.6.2006 10:12:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
28.6.2006 11:02:06   
renan
jaz si poskusim iztisnit z roko. ce mleko se sprica, ga pustim se na dojki, ce pa samo malo pricurlja ven, ga dam na drugo.

LP, renan

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
28.6.2006 11:10:22   
ssprdamj
Tudi jaz sem naredila enako! Nikoli nisem sicer uporabljala crpalke. Se mi je vrocina in tresavica pojavila v sestem mesecu po porodu. Sem si iztisnila (rocno) in je bilo otem vse ok, problem pa se je pojavil, ker sem zaradi dodajanja manj dojila     (razen ponoci).
Drzim pesti, da bo drugic (cez nekaj let) steklo in se nadaljevalo uspesno.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
28.6.2006 11:39:51   
Seven*
Enim zenskam mleko sploh ne sprica. Pa to se ne pomeni, da nimajo dovolj mleka.

Pa dojke niso cisterne, kjer bi se mleko zadrzevalo. Mleko namrec tudi nastaja sproti. Tudi ce je dojka mehka na otip lahko otrok posesa se nekaj mleka ven. Sicer tece malo, ampak tece pa vseeno..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu ssprdamj)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
30.6.2006 13:47:31   
SelmaC
Živijo punce,

malo sem prebirala vaše nasvete in sem se našla notri.  Mi se polno dojimo komaj dober teden. Pa mi ostaja ful mleka, ker sem si prej črpala in dajala po flaški. Zdaj si po podoju iztisnem kar ostane (ko uspem), ker drugače me po 4h že vse boli. Problem je da  mi včasih ne znese po vsakem podoju, pa tudi mojuser posted image  ne izprazne niti en dojke do konca in je že sit. Naj izčrpavam samo toliko da me ne boli?  Ali naj še počakam, da vidim kako dojenje napreduje in potem izčrpavam še naprej obe dojki do konca? Kaj bi ve naredile?
Hvala

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
30.6.2006 14:51:27   
renan
definitivno izprazni samo toliko, da zmanjsas napetost v dojki. ce bos vse izcrpala, bos imela se vec mleka. vse moras izcrpat edino, ko se ti zacne delat vnetje: boleca zatrdlina, vrocina...

lp, renan

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
30.6.2006 16:39:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
30.6.2006 17:10:05   
Anonimen
Še moja zgodba. mogoče bo kateri v pomoč.

Dojenje v porodnišnici je lepo steklo in sva lahko šli ravno zaradi tega z malo domov, čeprav je imela rahlo zlatenico. Doma je bilo prva dva dneva vse OK, mleka je bilo vedno več, tretjo noč pa je bilo mleka že toliko, da se je user posted image nasitila že, ko je pila samo na eni dojki. Posledično se druga dojka ni spraznila, jaz trapa pa si mleka nisem izčrpala do časa in prišlo je do zamašitve mlečnih vodov. Na srečo do mastitisa ni prišlo, je pa bila dojka tako trda kot kamen, tudi kolobar, bradavica se je pogreznila in seveda user posted image  ni mogla zagrabit. Na srečo sem takoj upoštevala nasvete v knjigi Dojenje in materinstvo iz srca (res super knjiga), pa nasvete moje mame in patronažne sestre in si začela dojko tuširat po večkrat dnevno po 15 minut naenkrat pod toplo vodo in si izstikavat mleko. Trajalo je en teden, da se je mleko resnično sprostilo. Prvih nekaj dni sem izčrpala samo okoli 10 ml v eni uri stiskanja! Dojka je bila že čisto marogasta, a drugače sploh ni nič priteklo ven. Po nekaj dneh se je toliko zmehčala, da sem lahko uporabila črpalko (na začetku sploh ni šlo). No, po enem tednu sem prišla v obratno situacijo. Ker dojka ni bila toliko časa nič stimulirana s strani user posted image , mleka v njej skoraj ni bilo. Zadevo sem reševala tako, da sem malo izmenično en obrok hranila na drugi dojki, en obrok sem ji dodajala adaptirano mleko, vmes pa sem jo imela na bolni dojki, da sem spodbujala nastajanje mleka. Po enem mesecu sva potem prišli do polnega dojenja. Vmes sem uporabljala tudi nastavke, ker je trajalo kar nekaj časa, da se je vgreznjena bradavica spet dvignila. Danes se polno dojiva in zdi se mi vredno vsega truda.
Danes bi ravnala drugače (po bitki je lahko biti generaluser posted image ): že takoj bi si izčrpavala mleko, vendar le toliko, da bi prišlo do olajšanja in da dojka ne bi bila čisto trda.  

Sicer pa se dojki vsaj pri meni nikoli čisto ne izprazni. Tudi ko si mleko potem, ko user posted image  že poje svoje, izčrpam (če moram kam iti, da jo lahko nahrani mož), brez problema dobim ven vsaj 120 ml.

Zdaj se količina mleka (sem dva meseca po porodu) prilagaja povpraševanju oz. včasih ga je tudi več, predvsem ponoči. Takrat si nekaj mleka preventivno izstisnem oz. mi izteče kar samo. Seveda je količina porabljenih podložk ogromna user posted image . So pa sedaj prsi povsem mehke, razen ponoči, pa je mleka več kot dovolj.

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kaj naredit, ko ima ženska fuuuul mleka?
30.6.2006 17:23:45   
SelmaC
Hvala za nasvete punce. saj vem, da če si izčrpam vse je mleka še več, po drugi strani me je malo strah, da ga ne bo dovolj. Vem, da deluje po povpraševanju, a kaj ko moj user posted image , menja navade skoraj vsak dan. Zdaj, ko je vroče je večkrat po malo, na 2 h. Star je šele 6 tednov.

Ankica, nekaj ne razumem, zakaj si moralo za en obrok kombinitrati dojko + adaptirano mleko? A ni bila dovolj vedno ista dojka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?