|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 8:36:37   
madela
Zanima me,kakšne so moje pravice in kaj lahko storim v danem primeru....Imam hči staro 13 let. Z njenim biološkim očetom sva šla narazen bolj ko ko ne takoj po njenem rojstvu,uradno pa pri njenem prvem rojstnem dnevu. No in do sedaj nista imela nobenih stikov,ker jih on ni iskal,niti ni plačeval preživnine. No in sedaj po 13 letih se spomni,da ima otroka in je začel drezat v naša življenja. Hčerki je pisal za rojstni dan in ji poslal denar. Hčerko je to seveda zmedlo in si o njem misli vse najboljše. Jaz ji pa o podrobnostih,kakšen je v resnici njen oče (kronični alkoholik)nisem govorila,ker se mi ni zdelo potrebno jo prizadet z resnico. Tega nisem naredila niti sedaj,ko spet dreza. V bistvu se bojim,da se mi en dan pojavi na vratih in zahteva stike. Jaz sem odločno proti temu...prvič,on je za hčerko tujec,ga ne pozna,niti on nje...drugič,hčerka je sedaj v občutljivem obdobju pubertete in jo meče na full. Torej zanima me,kaj lahko storim in če sploh lahko,da preprečim stike? Pa prosim ne mi zdaj pisat o njegovih pravicah,ker se jih ni posluževal celih 13 let,niti ni opravljal dolžnosti. BTW,ta zakon bi morali spremenit,kot je drugod...tudi delavec ima pravico do plače samo v primeru,da hodi v službo in opravlja svojo dolžnost.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 9:18:38   
Paštetka
madela zakon je pač tak, in dokler bo tak, velja za vse. Tudi za očeta tvoje hčerke.
Seveda lahko zahteva stike, skrbništvo v takšni ali drugačni obliki, ti pa preživnino v takšni ali drugačni vsoti.

Lahko se zmenita sama, vendar kot vidim, bo najverjetneje v tem primeru odločalo sodišče.
Vzami si dobrega odvetnika, že zdaj pripravi vse potrebne papirje, vsako malenkost, v primeru, da do tega pride. Pozanimaj se o BPP-ju, če si opravičena.

Sicer ne poznam celotne situacije med vama, vendar če ni bilo kakšneha nasilja, bo sodišče najverjetneje očetu dovolilo stike. Od tebe, hčerke, očeta pa od iznajdljivosti odvetnikov pa koliko teh stikov bo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 9:26:40   
zelda35
Madela razumem te full. Sem v podobni situaciji. Sem tudi sama to leto doživela podoben šok...darilo hčeri za 9. roj. dan po 7-ih letihuser posted image Na srečo smo bili prav v tistem času na dopustu, tako da ga ni dobila osebno, oz. ko bi bila doma. Prosila sem mamo, da ga da vstran, kjer ne bo na očeh. Mogoče me bo kdo obsojal, ampak sem si vzela pravico, da ga jaz najprej sama pregledam in se odločim kako in kaj, glede na to da je otrok pač mladoleten.
Na mojo veliko srečo je zraven darila prispelo tudi pismo, kjer ji "oče" pusti kontakt (naslov in tel. št.)...Nisem imela ničesar od naštetega, zato sem izkoristila priliko in ga kontaktirala. Bil je ful presenečen...povedala sem mu svoje mnenje in mnenje mojega moža, saj sva se skupaj odločila, da ta čas trenutno ni najbolj primeren za vzpostavljanje ponovnih stikov...če ni želel do nje 7 let, bo še pa nekaj let počakal...
Tudi preživnine mi ni nakazoval - zdaj jo nakazuje, čeprav ne celotno, sem mu vseeno hvaležna, da je pokazal neko resnost in skrb. Takrat med pogovorom je bil seznanjen, da je hči dolgotrajno bolan otrok. Poskušal je razumeti situacijo in sam predlagal, da se ji naj ne pove, kdo ji pošilja darilo, da bo počakal, dokler se ne bomo skupno odločili, da ji povemo.user posted image
Saj ima lahko ta informacija močan vpliv na potek njene bolezni.user posted image
Tako da ja, darilo je vseeno dobila, brez podatka, kdo ji ga pošilja in brez pisma...ki bo enkrat z vso realnostjo dano v njeno življenje. Kako bo sprejela ne vem, ker goji veliko zamero do "očeta".......njene besede pri ko je bila stara 6 let:"Če on mene ne potrebuje, tudi jaz njega ne...doma imam atija, ki me ima zelo rad in ki ga imam jaz rada..."user posted image Takrat ga je
zadnjič omenila. To je bilo njeno glasno razmišljanje, ko sva se vozile proti domu...s tem, da ji o njenem očetu nisem nikoli rekla nič slabega...

Koliko pravic ima, ti tudi sama ne znam odgovorit....po mojem mneju pa bore malo.


< Sporočilo je popravil zelda35 -- 9.11.2012 9:38:17 >

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 9:27:28   
LuLu
Na CSD ti bodo dali najbolj natančne informacije. Ja, še vedno ima on pravice, ti pa dolžnosti, pa če so ti všeč ali ne. Jaz bi tudi marsikaj spremenila, ampak v takih primerih se gleda prvo otrokove pravice. Potem dolgo nič... potem pa odnos med vama.
Na pamet govorim.. ampak mislim, da ima pri teh letih tudi tvoja hčera pravico, da se izjasni, kaj bi ona rada.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
9.11.2012 9:32:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 9:40:30   
Izabelina
imam starejšega polbrata, ki je od majhnega že pri očetu (mojem očetu) in pri moji mami... njegova mama se nikoli ni zanj brigala (še ko je brat živel pri njej in z mojim očetom nista bila več skupaj je moj oče vsako jutro hodil k njej in brata previl, oblekel ter odpeljal v vrtec)... skratka niti M od mame...

pri njegovih 16ih letih pa je vzpostavila stik in ga začela "šuntati" proti očetu in moji mami (do takrat jo je klical mami, od takrat naprej pa po imenu), začele so se težave, prepiri...

moje mnenje je, da bi bilo za mojega brata veliko bolje, če se njegova mama ne bi pojavila... prav tako bi bilo bolje za mojo mami, ki je zaradi teh ponovnih stikov zelo trpela, ker jo je brat začel zavračati pa čeprav mu je bila 16 let mama...

verjetno pa nimaš nobenih pravic v smislu, da bi lahko preprečila stike, če jih bo oče zahteval... upam, da se vaša situacija izteče v prid vsem, najbolj pa tvojemu otroku!!

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 9:49:18   
pridna_janja
soseda ima tudi hčerkico staro 10 let in oče punčke je plačeval vse te lete,hčerke ni vidu 5 let zanč je pa poklicu da želi hčerko videt ona pa mu je rekla da če jo ni do zdej želel videt tudi zdaj nima kaj uglavnem v tem smislu,zdaj ima soseda problem s socialno glede preživnine on ne bo plačeval dokler ne bo vidu hčerke tak da ima tako sranje za znoret in vse bo mogla vrnit ,,,,,,,,,,,,

_____________________________

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 9:53:38   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: pridna_janja

soseda ima tudi hčerkico staro 10 let in oče punčke je plačeval vse te lete,hčerke ni vidu 5 let zanč je pa poklicu da želi hčerko videt ona pa mu je rekla da če jo ni do zdej želel videt tudi zdaj nima kaj uglavnem v tem smislu,zdaj ima soseda problem s socialno glede preživnine on ne bo plačeval dokler ne bo vidu hčerke tak da ima tako sranje za znoret in vse bo mogla vrnit ,,,,,,,,,,,,

No ja... sama preživnina nima kaj dosti s tem kako so stiki urejeni. Če ne plačuje preživnine 3x oz. 3x je znesek manjši od določene, se pač na Javni prež. sklad da vloga in na sodišče tožba in se preživnina prek sklada uredi.
Da bi morala vrniti? Tudi glih ne verjamem. Če je to vse bilo na CSD ali na sodišču dogovorjeno potem nima kaj vračati.

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 9:54:00   
Paštetka
ak da ima tako sranje za znoret in vse bo mogla vrnit ,,,,,,,,,,,,


KAj bo mogla nazaj vrniti? Daj prosim ne verjami vsega, kar slišiš.
Preživnino določi sodišče in če ima tvoja soseda papir, kjer piše, da mora ex mož plačevati preživnino, potem ne bo nič vračala nazaj. lahko ga ovadi, da ex več ne plačuje.
Ko je sodišče določilo preživnino je tudi določilo obiske. Če ex ne obiskuje svojega otroka je to njegov problem. Če pa tvoja soseda ne dovoli obiske, jo pa lahko on kazensko ovadi.

Ja potem pa so sranja, ker se folk ne more zmeniti in en drugega jeb.... v živi mozek. Potem so pa sodišča in odvetniki krivi za štalo, pa zakon.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 9.11.2012 9:56:57 >

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 10:03:05   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: madela

Zanima me,kakšne so moje pravice

Torej bi laično napisala, da so tvoje pravice, da podaš svoje mnenje o stikih in o situaciji ustreznim organom, če pride do kakega spora. Imaš pa tudi dolžnosti. Tvoja dolžnost je, da otroku zagotoviš varno okolje. Kar pomeni, da če bi ga ata sral, jo imaš pravico umaknit oz. prekinit stike.
Zaenkrat tebi ni ničesar treba narediti, normalno živiš naprej... dokler ON ne naredi kak korak. Da on želi navezati stike ni kaznivo dejanje, razen če to želi nasilno narediti. ON naj zdaj dalje ureja. On naj gre na Center, naj se z njimi zmeni, Oni naj tebe vabijo, on naj gre na sodišče, če bo tak vztrajen. Tvoja dolžnost je, da se odzoveš vabilom in svoje predlagaš in poveš, kaj imaš za povedati.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 10:38:47   
madela
Zelda,me kar stiska...srečno.
Ok,bom napisala malo več...Uradno sva šla natrazen,ko je bila hči stara 1 leto in en mesec. Je pa bilo že prej vs v razsulu,ker je on kronični alkoholik. Odhajal in prihajal je po mili volji. Takrat sva sporazumno določila višino preživnine(v bistvu jo je on sam) in dokaj sporazumno na CSD uredila kdaj so stiki. Dokaj sporazumno zato,ker sem povedala,da pijan ne bo hodil k otroku. No in on je to svojo možnost stikov izkoristil samo 1x,takoj po tistem,ko se je odselil...pa še takrat je prišel bolj zaradi teženja meni. Po tistem sem ga še cca. 1 mesec čakala na dogovorjenem mestu in ga ni bilo. Zgodba je precej dolga,kaj se dogajalo v času,ko smo bili še "skupaj",ampak on je bil v bistvu dan za dnem pod vplivom alkohola,izgubil dve službi zaradi tega in konec koncev potem tudi družino. Za hčerko je trdil,da ni njegova,ampak od mojega očeta...vem grozno user posted image
Tale štorija se je začela v bistvu letos maja,ko mi je začel pošiljat sms-e...nič kaj lepe seveda,v smislu groženj meni,kaj si mislim in zakaj se nisem odpovedala denarju(preživnini) in podobno. Zraven je vključeval še moje starše in šimfal vse po vrsti. Sem ga poklicala in ni hotel dvignit. Sem klicala z druge številke je telefon vrgel dol... In potem si lahko samo mislim,kaj vse bi govoril hčerki in jo šuntal proti nam vsem.
Kaj bi hčerka rada...Ja,ona si ga želi spoznat,ampak jaz vem da trenutno to za njo ni dobro,ker je kot pravim v puberteti in ona mora sedaj sama s sabo delat,ne z njim. V tem občutljivem obdobju je otroka lahko obrnit proti tistim,ki mu težijo s pravili. Jaz sem ji rekla,da ga bo sama poiskala,ko bo dovolj stara,da se bo lahko pametno odločala kako naprej...Nikoli je nisem šuntala,kaj šuntala niti resnice ji nisem povedala. Ve samo to,da sva šla narazen,ker je pač rad pil in to je v bistvu vse kar ve :(

Zanima me predvsem to...a mu lahko lopnem vrata ali pokličem policijo,če se nenapovedano pojavi na vratih? Lani sem spraševala o spremembi priimka za hčerko,ker sem tudi kao brez pravic,pa se takrat nisem odločala za tožbo ali sodišče,ker mi take kregarije niso všeč. Tokrat pa grem tudi v to... Pa ne more on odhajat in prihajat po mili volji user posted image user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 10:45:19   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: madela
Zanima me predvsem to...a mu lahko lopnem vrata ali pokličem policijo,če se nenapovedano pojavi na vratih? 

Ti sicer lahko pokličeš policijo, to ti noben ne more prepovedati. Samo zato, ker se je pojavil na vratih pa nobenega posredovanja ne bo.
Zgodba se spremeni, če ti na vratih grozi, proba nasilno vstopiti,... kakorkoli ogroža tvojo in otrokovo varnost (ali kogarkoli) ali pa krši javni red in mir (dretje, razbijanje,...)

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:00:45   
Paštetka
Praktično mu lahko lopneš vrata pod nosom. Seveda, če bo želel stike bo šel na CSD oz. preko sodišča to ponovno zahteval.
Mislim, da po vsem prebranem kar si napisala še vedno ni utemeljenega razloga za prepoved stikov: Če drugo ne, bo verjetno imel stike pod nadzorom zaradi alkohola. Ampak pravice do stikov, mu najverjetneje ne bo nihče odvzel.

Če mu hčerke ne boš dala, kot ti piše na odločbi, jo kršiš in boš dobila kazen, če te prijavi.
Poleg tega, če bo hčerka na CSD-ju povedala, da želi spoznati očeta.... žal mi je madela, ampak tvoj otrok ima tudi pravice. Zato, ker se vidva ne razumeta oz. ker si ti jezna nanj, ne more vplivati na odvzem nobenih pravic.


(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:01:22   
madela
Ja to pa ne vem,kako bi to zgledalo,če bi se pojavil na vratih. V bistvu ga sploh ne poznam. 13 let je dolga doba,v tem času se marsikaj spremeni. Ampak glede na prejete sms-e se ni ravno spremenil. Ne vem kako je z alkoholizmom(če še pije),ampak v tem stanju je delal sranja. Do mene sicer ni bil nasilen,vsaj fizično ne,psihično pa obup. Je pa,kot se je sam hvalil prijel tudi za orožje in grozil človeku...pretepel kravo do smrti :( Ma brezveze,jaz samo hočem preprečit,da se po tolikih letih prikaže v naših življenjih in dela sranje meni in otroku. Pa čeprav si ga hči želi spoznati,ker ima o njem vseeo dobro mnenje :( A ji naj grem vse razlagat,al naj bom še dalje tiho. Kaj bi ve storile?

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:04:53   
madela
V redu on ima pravice...ampak,a dejstvo da se jih ni posluževal celo njeno življenje nič ne spremeni? Pa ni bila moja krivda,da se jih ni. Pa mimogrede,kot starš ima tudi dolžnosti,katerih tudi ne izpolnjuje. V bistvu se počutim,kot en drek pri tem...kje so pa moje pravice?? Dolžnosti opravljam zanesljivo bolj,kot on,a pravic pa nimam?

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:06:54   
uškinamama
Madela, žal mi je , da moraš to doživljat.
Je pa tvoja deklica dovolj stara, da ji lahko tudi marsikaj poveš. Resnico za začetek.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:07:57   
Paštetka
Težko se postavim v tvojo kožo ali ti kaj svetujem.
najverjetneje bi mu zadevo razložila po telefonu. ČE bi se kljub temu pojavil na vratih, bi mu jih zaloputnila in rekla, da bova zadevo razčistila, če želi preko sodišča.
Poiskala bi si dobrega odvetnika.
Hčerki žal ne boš mogla prikrivati. jaz ji ne bi. Niti ji ne bi vsiljevala oz. dajala svojega mnenja. Sploh ne v fazi pubertete. Glej, če bo sodišče ponovno obravnavalo stike oz. o njih odločalo, ga bo itak spoznala in takrat si bo ustvarila mnenje. To mnenje bo imal še preden bo sodišče zadnjo besedo, ker se bosta srečevala na CSD-ju.

V glavnem zaenkrat mu lahko svoje mnenje poveš po telefonu, potem pa čakaš in se pripraviš na "vojno".

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:08:26   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: madela

Ja to pa ne vem,kako bi to zgledalo,če bi se pojavil na vratih. V bistvu ga sploh ne poznam. 13 let je dolga doba,v tem času se marsikaj spremeni. Ampak glede na prejete sms-e se ni ravno spremenil. Ne vem kako je z alkoholizmom(če še pije),ampak v tem stanju je delal sranja. Do mene sicer ni bil nasilen,vsaj fizično ne,psihično pa obup. Je pa,kot se je sam hvalil prijel tudi za orožje in grozil človeku...pretepel kravo do smrti :( Ma brezveze,jaz samo hočem preprečit,da se po tolikih letih prikaže v naših življenjih in dela sranje meni in otroku. Pa čeprav si ga hči želi spoznati,ker ima o njem vseeo dobro mnenje :( A ji naj grem vse razlagat,al naj bom še dalje tiho. Kaj bi ve storile?

1. Sms... če so grožnje z sms-i, ga lahko prijaviš policiji in si hrani vse te sms-e.
2. Če je bilo psihično nasilje... potem do tebe JE bil nasilen. Psihično in fizično nasilje je NASILJE.
3. Tukaj pa nisem pametna dovolj. Mislim, da v takih situacija starši najbolje poznajo svojega otroka in edino oni lahko precenijo po svojih najboljših močeh, kaj je dobro otroku povedati ali prikriti in kako bo to prenesel.
Vedeti moraš, da otrok ne sprejema isto, kot starši, ne čuti isto, ni bil v taki situaciji, kot ti. Tvoj pogled in razlaga so čustveno nabiti, njeno pa ni. Dojemanje vsega je lahko čisto drugačno, kot od tvojega.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:09:06   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: madela

V redu on ima pravice...ampak,a dejstvo da se jih ni posluževal celo njeno življenje nič ne spremeni? Pa ni bila moja krivda,da se jih ni. Pa mimogrede,kot starš ima tudi dolžnosti,katerih tudi ne izpolnjuje. V bistvu se počutim,kot en drek pri tem...kje so pa moje pravice?? Dolžnosti opravljam zanesljivo bolj,kot on,a pravic pa nimam?




Madela, če ne opravlja dolžnosti, pa je na tebi, kaj boš storila. Potem tudi ti nisi izkoristila svoje in otrokove pravice...

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:09:56   
Pikica_82
Če imaš kakršnekoli smse še shranjene, jih posreduj na CSD, pa naj dajo v zapisnik (zahtevaj ga). Isto če maš bilokake pismene dokaze, jih posreduj njim in odvetniku. Če bosta šla na sodišče, ti bodo take stvari prav prišle...

Bodo pa upoštevali tudi željo hčere, drži. Jaz bi ji na tojem mestu poskusila razložiti, kaj se je v preteklosti dogajalo in kaj se dogaja zdaj, čim bolj mirno in brez tvojih čustev. Zakaj ji tega nisi želela prej povedati. In ji povedala, kakšne so možnosti (da ima stike z njim, če si jih želi da pa zaradi njegovega obnašanja želiš vedeti, kaj se na teh stikih dogaja recimo). Ker če si stikov želi, ji jih ne boš mogla preprečit, tudi če sodišče odloči drugače, ga bo pa sama poiskala...

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:10:46   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: madela

V redu on ima pravice...ampak,a dejstvo da se jih ni posluževal celo njeno življenje nič ne spremeni? Pa ni bila moja krivda,da se jih ni. Pa mimogrede,kot starš ima tudi dolžnosti,katerih tudi ne izpolnjuje. V bistvu se počutim,kot en drek pri tem...kje so pa moje pravice?? Dolžnosti opravljam zanesljivo bolj,kot on,a pravic pa nimam?


Saj imaš pravice, ampak nimaš (po naših zakonih) pravice otroku preprečiti stike z očetom. Te popolnoma razumem, ampak zakon je tak. Po eni strani dobro, da je, ker bi marsikatera razočarana in jezna babnica po krivici preprečila stik z očetom, ki je do otroka zelo v redu (ali obratno... oče materi). Bi bile zlorabe v škodo otrok seveda.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:16:41   
Pikica_82
Svoja čustva boš žal mogla pustit na strani, noben ne bo gledal na njih, pa naj si še tako super mama hčeri... Na otrokova pa bodo in upoštevali bodo njeno željo, ne to, kar si ti želiš in bi bilo po tvoje za hčero najboljše... Žal (v tvojem primeru, če je ex res takšen). Zato pa raje stoj hčeri ob strani, če bi res rada spoznala očeta, ne brani ji, ker boš na koncu samo ti slabšo potegnila...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:17:04   
LuLu
madela,
žal boš morala v tej situaciji drugače razmišljati. Boš prisiljena... Glavno vprašanje bo vedno postavljeno Kakšne pravice ima moj otrok?
Razen seveda, če pravice "vzameš v svoje roke", ampak potem so lahko tudi sankcije.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:18:30   
madela
Sporočila sem žal izbrisala. Kar se pa tiče telefonskega pogovora,sem pa že zgoraj napisala,da se noče oglasit,ko pa sem klicala z druge številke pa se je nekaj čudnega zadrl v telefon (nisem razumela kaj je rekel)in odložil. Tudi hči ga je klicala in sem mu posla sms,da ga je ona klicala in je napisal,da se trenutno še ni zmožen pogovarjat....
V bistvu se pripravljam na "vojno",ker tokrat pa grem na sodišče in magari po Čeferina,če bo treba,sam da pusti otroka pri miru. Zanj so ženske itak ustvarjene za gospodinjenje doma in streženje moškim in ne dovolim,da hčerko potegne s sabo na poden :( Ona se želi vpisat v veterinasko fakulteto in do tja je ne sme nič motit,predvsem ne take štorije,kot jih je on sposoben ustvarit. Bojim se za njo. V puberteti je najlažje obrnit otroka in morda bi bilo res bolj,da ji na nekako obziren način povem stvari o njem. Ne vem še kako,ker je nočem prizadet z dejstvom,da je njen oče vse druga,kot si ona misli.
Sicer pa živi v urejeni družini,očima je sprejela,kot za svojega atija,tako ga tudi kliče. Ma obupana sem...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kakšne so moje pravice?
9.11.2012 11:24:47   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: madela

Sporočila sem žal izbrisala. Kar se pa tiče telefonskega pogovora,sem pa že zgoraj napisala,da se noče oglasit,ko pa sem klicala z druge številke pa se je nekaj čudnega zadrl v telefon (nisem razumela kaj je rekel)in odložil. Tudi hči ga je klicala in sem mu posla sms,da ga je ona klicala in je napisal,da se trenutno še ni zmožen pogovarjat....
V bistvu se pripravljam na "vojno",ker tokrat pa grem na sodišče in magari po Čeferina,če bo treba,sam da pusti otroka pri miru. Zanj so ženske itak ustvarjene za gospodinjenje doma in streženje moškim in ne dovolim,da hčerko potegne s sabo na poden :( Ona se želi vpisat v veterinasko fakulteto in do tja je ne sme nič motit,predvsem ne take štorije,kot jih je on sposoben ustvarit. Bojim se za njo. V puberteti je najlažje obrnit otroka in morda bi bilo res bolj,da ji na nekako obziren način povem stvari o njem. Ne vem še kako,ker je nočem prizadet z dejstvom,da je njen oče vse druga,kot si ona misli.
Sicer pa živi v urejeni družini,očima je sprejela,kot za svojega atija,tako ga tudi kliče. Ma obupana sem...


Za sporočila se ne sekiraj, ker se da vse dobiti, četudi so izbrisana user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?