|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako izgleda driska pri novorojenčku?
19.12.2006 13:33:09   
Nogavica
Dobila sem namreč več različnih informacij: da je blato zeleno (drugi spet pravi, da je zeleno blato znak za kolike), da je zelo sluzasto, da je zelo mehko - tekoče (saj trdo ne more biti, ali pač user posted image ), da bolj smrdi...

Po toliko različnih informacijah se mi zdaj zdi, da ima mala drisko že od rojstva user posted image . Kako pa pozdraviš drisko?

Hvala za odgovor.

_____________________________

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako izgleda driska pri novorojenčku?
19.12.2006 16:52:26   
Mehičanka
Ne vem, če je pri vseh dojenčkih/novorojenčkih enako, lahko pa ti povem, kako je izgledala driska pri nas.

Barva: svetlo rjava, temno rjava ali pa zlato rumena
Gostota: tekoče kot voda ali pa pena (ne bi verjela, če ne bi doživela med previjanjem), lahko tudi želetina
Smrad: po navadi blato ni imelo izrazitejšega vonja

A ja, še to. Takrat ko je naša driskala, se je prav naglas slišalo, kako blato teče. Sicer se je kakanje slišalo kot večji in daljši prdci.

Ne vem, kaj narediš pri zalivančkih...moja je bila polno dojena in sem jo takrat, ko je imela drisko večkrat pristavila.

Upam, da sem vsaj malo pomagala.


(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako izgleda driska pri novorojenčku?
19.12.2006 22:01:45   
Anonimen
Blato je različno od dneva. Zeleno, rjavo, bež....Vse je normalno, če ni kakšne krvi noter. Če dojiš je blato odvisno od tega kar si ti pojedla. Zeleno blato še ne pomeni kolike! PA tudi sluz je sploh na začetku normalna, ker se črevesje čisti, pripravlja, zori. moj je imel skoraj 2 ali 3 mesece sluz v blatu.

Kako izgleda driska? Tako, kot če bi se polulala, . Skoraj vso blato se vpije v plenico in skoraj ničesar ne ostane gor. Jaz sem tudi mislila, da ima drisko, ker je skoz bilo tekoče. Moj je star 13 mesecev in še zdaj nima trdega kakeca. Še vedno je zelo mehko. Hvala bogu, se lahko vsaj pokaka. Ko je bil pa še dojenček je pa kakal tudi po 10 x na dan. Hvala bogu, da je imel dobro prebavo in verjetno tudi zaradi tega ni imel kolik.

(odgovor članu Mehičanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako izgleda driska pri novorojenčku?
20.12.2006 12:08:25   
zmajči25
Mislim, da barva blata ni odločilna. Vsak dojenček ima drugačno barvo, ki se lahko spreminja, pa ni nič narobe. Driska je takrat, ko plenica vse vpije in ne ostane na površju malo ali nič blata. Sicer pa imajo dojeni otroci bolj mehko blato, moja je kakala prve mesece tudi po 8x na dan pa ni bilo nič narobe.
Je pa pri 6.mesecih imela drisko in sem takoj ugotovila, da gre za drisko. Blato je bilo ful redko in skoraj penasto, pa sluzasto.
Mogoče pa ima tvoj user posted image  samo bolj mehko blato. Bi mi bilo čudno, da ima že toliko časa drisko. A si kaj omenila ped.? Kaj pa ko je prihajala k tebi patronažna? Za vsak slučaj, ko se pokaka, pejdi pokazat ped., pa ti bo takoj znal povedati, kaj je na stvari.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako izgleda driska pri novorojenčku?
20.12.2006 17:55:23   
Nogavica
Hvala punce, ste me pomirile. Kot kaže ima res samo bolj mehko blato, ker se ne vpije v plenico.
Sva pa imeli ravno včeraj popoldne prvič posvetovalnico in je malo kakala, pa ni pediatrinja nič komentirala, da bi bilo kaj narobe.

_____________________________

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?