|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kam na prerez podjezične vezi?
21.4.2010 9:34:50   
zvezdica05
Že eno leto čakamo v Novem mestu na ORL na vrsto za prerez vezi pod jezičkom, pa še zdaj ni nič user posted image . Enkrat nimajo postelj (ja, po kratki anasteziji mora ležat, čeprav gre za čisto simpl poseg), drugič naša kašlja, pa pediater ne da napotnice...Skratka meni je počasi tega že dovolj in bi šli nekam samoplačniško. Mi lahko, lepo prosim, priporočate, kam naj gremo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kam na prerez podjezične vezi?
21.4.2010 9:43:32   
gajči
Mi smo bili v Ljubljani v ZD Metelkova pri dr. Godini. Samo pošprica pod jezičkom, da omrtvi ta del in s škarjicami prereže, vse skupaj traja minutko. Takoj po posegu smo lahko šli domov.
Glede na to, da si lahko svobodno izbiraš zdravnika, lahko z napotnico pridete tudi v Ljubljano, mi smo bili s to zdravnico zelo zadovoljni.
Jaz sem naročila sina, že kmalu po rojstvu, a, ker ni imel nobenih težav zaradi jezička, so svetovali, da pridemo, ko bo star 8 mesecev in so nas tudi tako naročili, tako, da ne vem kakšna je drugače čakalna doba.
Dvomim pa, da to pri otrocih sploh kje delajo samoplačniško.

(odgovor članu zvezdica05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kam na prerez podjezične vezi?
21.4.2010 10:06:50   
MC09
Verjetno ti ne bo glih v pomoč, mi smo bili pri 3 mesecih napoteni na ORL Celje, zaradi čelne vstave pri porodu, in je zdravnica, ki ga je pregledla kr takrat to naredila, trajalo je 5 min, še manj, mene zelo prizadelo user posted imageuser posted image veliko manjuser posted image , tako, da je vaša pupa verjetno večja, če rabi narkozo, našemu so malo pošpricali z nekim lokalnim, za kar je rekla, da ga bo motilo bolj kot sam rez.

(odgovor članu zvezdica05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kam na prerez podjezične vezi?
21.4.2010 10:07:34   
zvezdica05
Gajči, sem brala tvoje poste o tem, ja...user posted image Pravzaprav sva se po forumu že lani pogovarjali o tem. Bom poklicala tja in poskušala govoriti z dr. Godino, da ji razložim. Malo se bojim, ker dela vse skupaj brez anestezije (ok, razen špric pod jezik). Naša je stara dve leti in res ne vem, kako bi prenesla vse skupaj. Se pa dajem z našim pediatrom od njenega 1. meseca glede tega prereza, on ne, jaz ja...Se mi zdi nesmiselno čakat.

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kam na prerez podjezične vezi?
21.4.2010 22:12:37   
gajči
Ja, res nima smisla čakat.
Torej pri vas dajo prav splošno anestezijo, ali kaj?
Mene je tudi vse skupaj ful skrbelo, pa kako bo 8 mesečnik držal odprta usta in podobno. Ampak ti zdravniki imajo res izkušnje s tem, mu je nekako prste dala pod jezik, da ni mogel ust zapret in en, dva, tri opravila user posted image
Potem smo šli takoj domov in je bilo vse kot običajno, ni tekla kri, ni bil jokav, tako, da sklepam, da ga niti ni bolelo.
Ti kar pokliči in povprašaj, kaj bi bilo najbolje.

(odgovor članu zvezdica05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kam na prerez podjezične vezi?
22.4.2010 18:27:55   
zaspancek1
Nekaj na to temo iz februarja:
http://www.ringaraja.net/forum/m_4951821/mpage_1/key_/tm.htm#4964217

Se pa moram pohvaliti - po tem smo le dobili napotnico se za ORL (v LJ), kjer so nasemu mulcku to opravili cisto mimogrede (in cisto nic komplicirali) - pospricali so pod jezickom in prerezali s skarjicami. Sem se sicer bala, da ne bo slo brez anastezije, ker je nas enoletnik precej zivahen in ne mara zdravnikov oz. tega, da bi ga kdo drzal pri miru, pa je slo vseeno. Sedel je pri meni v narocju, drzati ga je pomagala pa se sestra, ker je precej mocan. Ja, je tulil, ampak po 5 minutah po posegu je ze laufal naokoli in cebljal.user posted image Celo nazaj v ordinacijo je sel sam.user posted image No, sedaj se se nasemu pediatru zdi super, ceprav je prej tudi kompliciral, da se to pa ja ne pocne vec in podobne bedarije... Zdaj je se druge otroke napotil direkt na ORL.
zvezdica5, poskusi na ORL v Ljubljani, pa vprasaj za kaksnega zdravnika, ki se ukvarja z majhnimi otroki (nas je bil Hocevar ali nekaj podobnega).

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kam na prerez podjezične vezi?
22.4.2010 21:35:33   
zvezdica05
Evo, še isti dan sem poklicala v ordinacijo dr. Godineuser posted image . Dobili smo datum 31.5. Naj povem, da smo bili v Nm samo na pregledu točno pred letom dni in od takrat se ni še nič premaknilouser posted image . Točno tako, kot opisujete, mi je povedala tudi sestra, s katero sem govorila. Priznam, groza me je, ko samo pomislim, da ji bodo vse skupaj delali na živo. Vem samo, da ni šans, da bi jo jaz držala. Tokrat bom to funkcijo prepustila atiju. On je 'bolj hraber' in 'bolj razumski' v takih situacijah.
Ampak ko berem vas, ki ste to že dale skozi, mi je full lažje. Hvala, punce!

Aja, pa še to: sestra v Lj mi je rekla, da kaj smo pa tako dolgo čakali, da to se navadno dela do enega leta. Sem ji lepo razložila, da je pediater odsvetoval kakršenkoli poseg do četrtega leta in da le jaz vztrajam in ga prepričujem v obratno.


(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kam na prerez podjezične vezi?
22.4.2010 23:51:31   
rija
koliko komplikacijuser posted image

moj je imel tudi jeziček priraščen, pa me je pediater drugi dan po porodu vprašal, če lahko zadevo uredi.

jaz sem rekla, da če je to dobro za otroka, da naj uredi.

in cik....pa je bilo urejeno...nobenih zapletov, travm, moledovanja....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu zvezdica05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kam na prerez podjezične vezi?
23.4.2010 9:12:13   
gajči
Ja, saj meni so tudi v porodnišnici to predlagali, pa se je potem nekako tako izteklo, da je vedno kaj prišlo vmes, pa pediater ni bil prost, pa ne vem kaj... bi bilo meni tudi najbolj všeč, če bi že kar tam to opravili, ampak na koncu se je čisto lepo uredilo

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kam na prerez podjezične vezi?
23.4.2010 9:19:40   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: rija

koliko komplikacijuser posted image

moj je imel tudi jeziček priraščen, pa me je pediater drugi dan po porodu vprašal, če lahko zadevo uredi.

jaz sem rekla, da če je to dobro za otroka, da naj uredi.

in cik....pa je bilo urejeno...nobenih zapletov, travm, moledovanja....

Tako si vsi predstavljamo, da bi naj šlo, pol pa vidiš, da lahko samo sanjašuser posted image . Še zdaj ne vem, zakaj tako komplicirajo. Da ne govorim o tem, da sem po izkušnji z najmlajšim (na zgornjem linku) ugotovila, da ima tudi srednji priraščen jezik in sicer po njegovih slikah iz prvih mesecev. Star skoraj štiri leta in govori precej nerazločno. Ko sva šla k pediatrinji, sva naletela na isto foro - saj to nič takega ni, pa bi še počakali, mogoče se bo raztegnilo, pa kaj ti jaz vem kajuser posted image . Nema, hočem napotnico in amen. Tako da zdaj čakamo, da še tega porihtamo.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
23.4.2010 12:25:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kam na prerez podjezične vezi?
23.4.2010 20:02:04   
MC09
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica05

Vem samo, da ni šans, da bi jo jaz držala. Tokrat bom to funkcijo prepustila atiju. On je 'bolj hraber' in 'bolj razumski' v takih situacijah.
Ampak ko berem vas, ki ste to že dale skozi, mi je full lažje. Hvala, punce!



Iskreno? Sem se mogla orng v roke vzet, da nisem začela user posted image , me je zdravnica vprašala, ste ok? user posted image

(odgovor članu zvezdica05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kam na prerez podjezične vezi?
27.9.2010 20:37:30   
bibla
Mene pa zanima, če ima dojenček potem kaj težav, ko se prvič doji. Glede na to da pošpricajo, čuti potem jeziček?

Jančika, kako je pri vas to zgledalo. Kdaj po prerezu sta se prvič dojila? Je šlo?

(odgovor članu MC09)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?