|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katera družabna igra?
4.11.2006 19:24:22   
niki5
Katero družabno (namizno) igro priporočate, da je dovolj zanimiva če jo igrata dve osebi in da je poleg tega namenjena tudi večim osebam, recimo od 2 igralca naprej?

Prihajajo mrzli zimski večeri pa bi si jih malo popestrili, večinoma bi igrala midva s partnerjem in seveda možnost, da se nama pridruži tudi otrok. Samo naj ne bo otroška.

Malo sem gledala po internetu in mi je zanimiva igra Risk in Naseljenci otoka Catan. Je pa še kup ostalih, težava pa je, da nobene od teh ne poznam. Tako, da bi želela mnenja vas, ki ste jo igrala in vam je bila zanimiva.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Katera družabna igra?
4.11.2006 19:28:00   
soncece24
Moj favorit: cluedo!user posted image

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Katera družabna igra?
4.11.2006 19:40:47   
niki5
Ja samo ta je minimalno za 3 igralce user posted image  Jaz bi pa rada tufdi tako, ki je za dva in je zanimiva..

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Katera družabna igra?
4.11.2006 19:46:10   
niki5
Kaj pa Hotel, Izgubljena mesta, Preprosto genialno ali pa Igra življenja? Malo morje je tega.. user posted image




(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Katera družabna igra?
4.11.2006 19:50:08   
lelaval
Mi se navadno igramo Monopoly - kupuješ mesta in nanje postavljaš hiše ter hotele z namenom, da sougralci bankrotirajo, scrable (saj ne vem, če sem prav napisala user posted image ) - sestavljaš besede iz črk, kviz - odgovarjaš na vprašanja.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Katera družabna igra?
4.11.2006 20:03:29   
paris
Mi se igramo stari dobri " Človek ne jezi se" user posted image user posted image , ali pa kartamo- remi, pa "Scrabble" je tudi v redu, je zabavno, ker včasih take besede ratajo, da jih še v SSKJ ni! user posted image user posted image

_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Katera družabna igra?
4.11.2006 20:39:45   
laurago
IZVIRNO SPOROČILO: lelaval
scrable (saj ne vem, če sem prav napisala user posted image ) - sestavljaš besede iz črk, kviz - odgovarjaš na vprašanja.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Katera družabna igra?
4.11.2006 22:38:13   
Anonimen
Men so bolj všeč na easy igre-nap. tombola,človek ne jezi se,ugani kdo?,uno,...še raje pa igramo,ko je čas,igro "ime,priiimek,žival,....",ki se jo nardi kar doma-sej vrjetno itak veš,kaj mislim.

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Katera družabna igra?
4.11.2006 23:37:46   
pot
Naseljenci otoka Catan je za 3 igralce in več, vendar, lahko v skrajni sili igrata tudi dva, čeprav tega ne piše v navodilih. Sva pa midva že večkrat igrala kar sama. Je zelo dobra igra in lahko traja tudi več kot 1 uro, odvisno kako se odvija. Tudi postavitev plošče je lahko vsakič drugačna, kar popestri igre.

Je pa odločitev res težka. Že ko sva midva izbirala katero igro bi si kupila, je bila ogromna izbira, pa še se veča izbor. Najbolje, da ti še kakšna pove, ker kakšne igre čez čas postanejo dolgočasne ali premalo stimulativne... Pač nezanimive. Veliko sreče pri izbiri, če pa imata možnost, da pri kakšnih prijateljih sprobata ali vsaj preverita njihovo mnenje, pa je tudi dobrodošlo. Sicer bo pa še kakšna RR povedala svoje mnenje. Saj nas je veliko. user posted image

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Katera družabna igra?
5.11.2006 10:12:08   
copka
poznam naseljence otoka Catan in so prav fajn igra- vendar je res zanimiva, ko igrajo vsaj 3 igralci- ker ima vsak svoj interes v doloceno dobrino, res se verjetno da tudi v 2 vendar enkrat ko enemu preprecis pot in dostop do ene dobrine lahko postane mucno(ti drugi noce zamenjat dobrine).

Sicer pa lahko igrate Pomorscake- isto se dogaja na morju, le da te zanima odkrivanje otokov. Velikost otoka (iz koliko ploscic je sestavljen) ti da tocke, potem ko se otocek zakljuci zrebas se dodatne tocke, ki jih skrivas v kolibah in jih sele na koncu pokazes, imas pozitivne in negativne dogodke. Predvsem pa do konca ne ves, kdo bo zmagal. Meni super igra- tudi v dvoje!

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Katera družabna igra?
5.11.2006 11:00:51   
niki5
aha, v tem je problem pri naseljencih, če igro igrata dva.. Težko je ocenit nekaj, če ne poznaš igre. Sem šla brskat po internetu in deluje zanimiva igra Pomorščaki. Najraje bi res strateško igro, zato so me tudi Naseljenci pritegnili. Kaj pa igra Risk?

Ima še kdo kakšne izkušnje?

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Katera družabna igra?
5.11.2006 11:07:31   
niki5
Tole mi je pa sumljivo.. v nobeni spletni trgovini se Pomorščakov ne da dobiti user posted image  A jih ni več v prodaji...

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Katera družabna igra?
5.11.2006 15:56:11   
copka
najbolje da za pomorscake pogledas v kaksni trgovini- LeClerk, Interspar...Prvi jih ima ponavadi najceneje. Baje da je v stari Ljubljani ena trgovina- Črna luknja, kjer imajo en kup teh iger.

Risk pa je dobra igra, samo mi smo jo enkrat igrali 5 ur in je bila ze pravi dolgcas. Tu imas pa vojske ki se bojujejo za dolocen teritorij. Na zacetku igre dobis nalogo- zasedi 12 ozemelj, zasedi na vsakem kontinentu 2 ozemlji...in to je tvoj cilj igre. Ce se dva bojujeta za isto ozemlje, se bosta zato samo tam napadala in napad dobis ce zmagas v metu kock. Pa se to, npr. da moras osvojit 12 ozemelj, druga dva igralca pa ozemlja, ki jih moras osvojiti tudi ti, te bodo vsi napadali in imas dobre moznosti da te cisto unicijo. Jaz jo odsvetujem- v dva se sicer da igrat, ampak se malo pravila spremenijo.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Katera družabna igra?
5.11.2006 16:04:32   
Katrin
Risk (strateška igra) , Cluedo (detektivka), Scrabble (križanka), Pictionary (za crknit od smeha user posted image ), Niagara, Hotel, Zofijin svet, ....

Veliko užitkov pri igranju user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Katera družabna igra?
5.11.2006 16:16:34   
Gina
Jaz pa daleč najraje kockam. Še celo varianto sem izumila, ko se greš lahko solo. Pa kockaš lahko z odraslimi, ali z otrokom, najboljše v dvoje ali troje. Če je več ljudi postane dolgčas. Mi to na morju velikokrat.

Karte so mi tudi fajn. Kanasta. Pa seveda tarok.

Screbble je zakon, vendar moraš ful mislit in otrok mora biti vsaj 10 let star, da imata potem oba kaj od igre.

Monopoly pa igramo doma včasih. Obožujeta naša dva.

Risk smo igrali že pred 15. leti, ko so to igro prinesli eni Nizozemci na morje, pa smo menda celo morje samo riskali. Ne spomnim se več točno pravil, vem pa, da smo se imeli ful fajn ob njej.

Mi se gremo eno družabno igro včasih, ki ni za kupit. Zamisliš si eno znano osebo, jo napišeš na listek in listek prilepiš soigralcu na čelo. Vsak enemu. Tako da ima vsak od igralcev listek. Potem pa ugibaš kdo si, toliko časa, dokler ne dobiš odgovor NE. Če dobiš ne, nadaljuje naslednji s spraševanjem. Ful zabave.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Katera družabna igra?
5.11.2006 16:39:42   
Anonimen
Jamb (kocke), 2 ali več igralcev.
Šah.
Briškola (karte), 2 ali 4 igralci.
Potapljanje ladjic.
Domine.

(odgovor članu niki5)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Katera družabna igra?
5.11.2006 19:03:18   
niki5
Ja za Pomorščake sem tudi v Črni luknji iskala in očitno se jih ne da dobiti. Je pa zanimiva ta trgovina, ker bo imela novembra teden iger in boš imel možnost spoznati igre in jih odigrati.

Mene najbolj mika kakšna strateška igra, predvsem res da je zanimiva za dva igralca. Glede na to, da z mojim bolj redko hodiva ven, bi si malo popestrila večere čez vikend. So pa določene igre zares drage, nisem mogla verjeti, da so cene tudi po 20.000 sit user posted image

Pomorščaki so mi pa res padli v oči user posted image  ... Pa seveda Naseljenci..

Pictionary mora biti mega zabaven, če jih je več, sem slišala same pohvale.. Ah sej večina iger je zabavnejših če se jih igra v družbi večih, kot pa v paru...

Če se še kaj spomnite bom vesela vsakega predloga. Hvala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Katera družabna igra?
6.11.2006 9:19:07   
copka
A novembra si rekla, da bo festival iger? Lani je bil konec oktobra, pa me je zanimalo, ce ga pa letos slucajno ne bo. Lani sva midva sla in sva bila malo razocarana, saj tisti ljudje, ki so ti igre predstavljali, vecinoma niso imeli kaj dosti pojma in so brali navodila, bili so zdolgocaseni...Bilo pa je fajn, da si si lahko izposodil igro in jo nastudiral in ce ti je bila vsec, si jo lahko zadnji dan festivala kupil 20% ali 30% ceneje (ne spomnim se vec).
Tako sva midva kupila Amazonko. Pa ni za dva- no midva se tudi sama igrava. V 3 je veliko boljsa, ampak meni osebno je bolj vsec pomorscaki.

Res poglej v teh vecjih trgovinah kot so LeClerk, Interspar, Mercator...pa verjetno bo pred novim letom vec iger.

Sicer pa imava midva se Cezar in Kleopatra- igra za dva- imas dva seta kartic Kleopatrin in Cesarjev. Spet na zacetku dobis nalogo- na svojo stran moras pridobiti 3 kvestorje, 3 senatorje... V bistvu je nekaj podobnega kot vojna z navadnimi kartami. Gor polagas karte z raznimi tockami (1-5) in obracas karte zaupanja. Karta zaupanja pravi: npr. senator in pogledas kdo je pri senatorjih polozil vecje stevilo tock. Zmagovalec vzame kartico senatorja (jih je pa 5) in tako zbira razne kartice "rimskih politikov". Na koncu sestejes koliko "politikov" imas, ce imas zbrano celo skupino ali jih imas samo najvec in na koncu sestejes. Kar v redu, ce nimas veliko casa.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Katera družabna igra?
7.11.2006 9:21:49   
niki5
Glede Tedna iger sem zasledila na spletni strani od trgovine Črna luknja, da bodo zaradi odpovedi ga sami priredili in sicer v njihovi trgovini. Sem prilepila spodnji tekst iz njihove strani.

Za pomorščake bom pa šla res preverit po teh večjih trgovinah, ker sem se čist napalila na njih user posted image

 
 




Preizkušajte nove družabne igre, poveljujte vojskam figuric in se pomerite v kartah!

Od ponedeljka, 13. novembra, do nedelje, 19. novembra, bo v trgovini Črna luknja na Poljanski cesti 19 v centru Ljubljane potekal Teden iger, kjer boste vsi, ki ste razočarani nad odpovedjo Festivala iger, lahko dobili svoj odmerek igričarskega navdušenja.




(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Katera družabna igra?
7.11.2006 9:39:06   
copka
Niki5, hvala za tole informacijo!

Srecno pri izbiri igre! Ce pa ti kaj ni jasno pri igri Pomorscaki, pa kar vprasajuser posted image

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Katera družabna igra?
7.11.2006 10:33:49   
niki5
Hvala user posted image  Upam, da jo dobim user posted image

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Katera družabna igra?
12.11.2007 12:11:53   
elektronka
Živjo! Midva sva tudi zelo navdušena nad katano.. doma pa imava tudi igro cluedo pri kateri sva pa žal izgubila pravila pa bi prosila če bi mogoče kdo lahko na kratko razložil pravila ali pa če pove link če se kje nahajajo na internetuuser posted image
Najlepša hvala za vsak odgovor
Lep dan še naprej M&G

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Katera družabna igra?
13.11.2007 20:30:53   
ally1
mi pa igramo občasno, z nečakii Ekec pekec kurji drekec; mal je tudi spomin v igri user posted image , pa nas nečak zmeraj premaga user posted image .

_____________________________

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu elektronka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Katera družabna igra?
14.11.2007 11:36:08   
tosja
user posted image  user posted image  user posted image Preprosto genialno

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Katera družabna igra?
18.11.2007 10:33:01   
Skabi
Izgubljena mesta je fajna igra za dva.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?