|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katera vloga kot mama vam je najtežja?
23.11.2013 21:19:05   
Saralina

Bolj ali manj moramo sprejeti vse vloge, ki pridejo v paketu ,ko osnujemo lastno družino. Dom, skrb za otroke, vzgoja, gospodinjstvo,....

Ob kateri vlogi se vam "prekuri". Katero vam je najtežje opravljati?

Včasih ugotavljamo, da se opazijo dela, vloge ki niso opravljene? Se vam zgodi?

Pride moment, ko lahko prav mirno zamižite kupom cunj.... a kaj ko se stvari samo kopičijo?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Katera vloga kot mama vam je najtežja?
23.11.2013 23:05:23   
ronja
Najtežje mi je zagotovit vsakemu otroku čas "sam z mami", ki ga rabijo, ob tem, ko moram naredit še druge reči, ki zahtevajo "čas brez otrok in to tak, ko lahko še kaj misliš, ne ko si morto di crepo". Težko mi je včasih vse žogice držat v zraku in vsake toliko kakšna pade na tla. Pa jo pač poberem, takrat pi***, ampak to je življenje, se učim. Težko mi je bilo, ko nismo živeli ne tam, ne tu in ni bilo nekega pravega občutka doma, rabimo recimo vsakodnevno kosilo, sicer smo razštelani, zato mi je težko, če to ni izvedljivo. Opravljenega ni ogromno, ker je pač tako obdobje, ko je res veliko velikih stvari naenkrat (obnova, selitev, dr., menjava vrtca 2x, prvošolka, itd...) in se pač tolažim s tem, da ne poznam nikogar, ki bi mu vse to ratalo spedenat v nulo hkrati, tako da tudi meni ni treba. POčasi se daleč pride, pravijo:). Če so otroci ok, potem sem navadno tudi jaz še kar zadovoljna, čeprav se jezim, če majstri zafurajo zadeve. Problem je, če zaradi takih napak nasrkajo tamali, takrat me pa zvije, sem togotna.

PS. obožujem gospodinjske pomočnike - beri: strojčke, robotke itd... ki naredijo kaj namesto nas:) Ne maram zgubljat časa za pucanje, ne maram met pa čisto svinjsko - popolna rešitev, da to dela stroj:). Nekoč bomo meli še scoobo, hehe.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Saralina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Katera vloga kot mama vam je najtežja?
24.11.2013 9:48:43   
Izabelina
kar se pa tiče materinstva (se kr mal navezujem na uno temo od prej) oz. tega domestic life mi je pa najtežje v prvi vrsti gospodinjstvo in vse kar paše zraven (pospravljanje in čiščenje)...
pri tamalih dveh pa ohranjanje mirnih živcev, ko se obedve dereta in cvilita in piskata... takrat si morm ušesa zamašit in mal počakat, da ne eksplodiram za brez veze...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Katera vloga kot mama vam je najtežja?
24.11.2013 14:21:37   
josephine27
Mislim, da mi je najtežje ponoči. Že več kot 2 leti nisem prespala noči. Zbujata se kar oba. Vsak vsaj 1-2x na noč, pa ravno en zaspi, drugi kliče... Kakne noči so res obupne in potem moraš zjutraj "spočit" v službo. To je deina stvar, ki bi jo v svojem življenju res rada spremenila.

_____________________________



(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Katera vloga kot mama vam je najtežja?
24.11.2013 15:45:35   
patrino
Se bi kar podpisala pod vse, ker ste v bistvu vsaka po svoje napisale tisto, kar sama občasno najbolj pogrešam. Ko so bili še malo mlajši, sem kronično pogrešala spaaanje, ker so tako kapljali en za drugim in se je ob rojstvu novega člana, " starejši" član še bolj obešal name, sem pogrešala tiste trenutke, ko bi bila nekaj časa le z enim. Ko je zunaj slabo vreme, pozimi, po raznih orkanih po ustvarjanju v kuhinji, pogrešam nekoga, ki bi ropotijo po hiši namesto mene pospravil kar s čarobno paličico.

Od vsega pa mi je najhuje igrat pogumno mamo ob trenutkih, ko je kateri bolan ali poškodovan in moram biti korajžna in polna optimizma še za tistega mojega reveža, ki trpi. Ko bi se včasih skrila v mišjo luknjo in tulila.
Takrat se mi zdi vloga matere težka kot svinec.

Drugače pa če pogledam v prihodnost: Že sedaj me stisne v prsih, ko pomislim, da bodo najini ptički poleteli iz gnezda v svet. Moj rad reče, da sem kot koklja, ker sem v bistvu najbolj srečna, ko so vsi doma. Verjetno mi bodo sedanji " problemi" pospravljanja, iskanja možnosti za preživljanje del časa le z enim otrokom, spanje celo noč...postali tini mini problemi in jih bom verjetno v bistvu pogrešala.
Povem čez leta, če boste še tuuser posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Katera vloga kot mama vam je najtežja?
24.11.2013 20:01:18   
Neala

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Verjetno mi bodo sedanji " problemi" pospravljanja, iskanja možnosti za preživljanje del časa le z enim otrokom, spanje celo noč...postali tini mini problemi in jih bom verjetno v bistvu pogrešala.


Evo, točno to je meni rekla ena dobra prijateljica, ki ima že 17 let starega sina. Zdaj sem drugič noseča in imam ter bom imela "probleme" enake tem, ki ste jih naštele zgoraj. Ona pa mi je lepo rekla, da naj uživam v vsakem trenutku z otroki, tudi z novim dojenčkom: tudi če jokajo, so bolani, tečni, razmečejo stanovanje... Ker vseeno so še vedno TU pod mojo streho in si jih lahko stisnem in imam vsako noč ob sebi.... Ja, modre besede mame najstnika user posted image .

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Katera vloga kot mama vam je najtežja?
24.11.2013 22:49:48   
metuljčica87
Vzgoja otroka, dnevno se sprašujem če res delam prav in kaj bi lahko na sebi spremenila, da bi bilo še bolje. Sicer nimamo nekih groznih težav, vseeno pa so one skrbi, če delam vse v njegovo dobro, da bo odrasel v poštenega, samostojnega, delovnega, samozavestega človeka.

_____________________________

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Katera vloga kot mama vam je najtežja?
26.11.2013 1:31:06   
Lukka

IZVIRNO SPOROČILO: Saralina


Bolj ali manj moramo sprejeti vse vloge, ki pridejo v paketu ,ko osnujemo lastno družino. Dom, skrb za otroke, vzgoja, gospodinjstvo,....

Ob kateri vlogi se vam "prekuri". Katero vam je najtežje opravljati?




Kljub temu, da nisem "mamica", bom vseeno odgovoril, ker očitno po standardih - "kaj dela mamica" sem potem jaz mamica user posted image
Meni najtežji del vsega tega je, da sem "kampanjc" - kar pomeni, da delam, delam, delam, kurim energijo, se igram, smejam, hecam, na nogah več ali manj vsaj 20 ur (pri nas polži vstaja res ob nenormalnih urah) mi je - KO SE SKURIM. Ko pride določen dan, npr. sobota, ko enostavno ne morem več, ne gre... Pride polžika, jaz sem pa tako utrujen in zaspan, da bi ji dal vse kar imam, samo da bi me pustila na miru. To mi je najbolj grozno. Ko nimam moči skuhat kosila, ko nimam moči ni jest priti v kuhinjo, če bi slučajno on skuhal...

(odgovor članu Saralina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Katera vloga kot mama vam je najtežja?
26.11.2013 4:48:54   
bskrle
Lukka -nE otrok te tako skuri?

Najtežje je nespanje povezano user posted image s kako kronično boleznijo otroka

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Katera vloga kot mama vam je najtežja?
21.12.2013 15:51:14   
sannndra
Hm od gospodinjskih opravil mi je daleč najbolj zoprno pomivanje posode in ostankov hraneuser posted image
Ker se mi zdi, da je korito čez 5 min spet polno umazane posode..
Kar se tiče materinstva pa so razne skrbi o čemerkoli. Bo treba malo jogo začet user posted image

_____________________________

BLOG

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Katera vloga kot mama vam je najtežja?
25.12.2013 20:46:24   
takotako
Ok nespanje je nekak itak zraven-s tem sem se sprijaznila.
Najtežje mi je delati z njima nekaj takega kar bi obema ustrezalo. Naprimer zelo rada bi peljala drsat starejšega-samo mi brez varstva za malo ne bo ratalo. In potem dostikrat gremo samo na sprehod, igrišče, ne pa kaj 'posebnega', ker mi je zoperno skoz mami težit za varstvo.


(odgovor članu sannndra)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
29.12.2013 22:20:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu takotako)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Katera vloga kot mama vam je najtežja?
29.12.2013 22:41:42   
constanca
Mene najbolj zdelajo skrbi. Skrbi, da je vse uredu z otrokoma kar se tice razvoja, kaksnih husjih bolezni itd. Razne viroze in to me ne vrzejo toliko iz tira. Skrbi za trokovo dobro me pa znajo unicit.

Mi je pa zdaj ze jasno, da so vse te skrbi se toliko tezje, ce si na smrt utrujen. Spim ze vec kot tri leta ne vec kot 3 ure v stuku. To se gre, se navadis. Potem navadna skrb za gospodinjstvo tudi se gre. Skozi pac nekaj delam in planiram pa gre. Me je pa selitev pa dva majhna otroka, ene par zdravstvenih sokov pa menjava vsega okolja pa prenavljanje stanovanja v katere ze zivimo in vsega precej sesula. Sploh, ce hoces bit se nekak ena umirjena mamica svojim otrokom in jim nudit eno varno zavetje. Stalno se lovim in poskusam kontrolirat, da se ne zgubim v svojem zacaranem krogu. Otrok hitro opazi.

Se zdaj pobiram. Samo vcasih bi se kar sam pred sabo sesedel ko se zdi ogromen napor ze obicajno zivljenje. Ampak ja, je treba. Pa malo ustavit se bo tud treba. Zdaj je lustno, ko smo vsi doma in imamo precej miru. Se par dni...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?