|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj dudo stran
21.2.2010 17:26:07   
zmajaz
Pri kateri starosti ste otroka odvajali od dude - sploh take otroke, ki so bili "nori" na dudo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj dudo stran
21.2.2010 17:43:59   
al1*
Oba sta bila stara malo več kot dve leti. 

_____________________________

lp


(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj dudo stran
21.2.2010 17:47:12   
čili
mojga ta starejšega smo pri  štirih letih in pol. Na dudo je bil kar precj navezan-za spanje,čez dan niti ne.Se mi zdi da moraš ujet pravi trenutek,da ne delaš na silo. moj je bil že tok zrel(sam jest še nisem blauser posted image ),da sva se lahko pogovorila o tem ,da je že velik in da bi moral dat dudo stran....In tako je naneslo ,da je dal(pustil) dudo DEDKU MRAZU . Se mi zdi da mu je bila všeč misel na ta,da bo njegovo dudo dobil majčken dojenček in da se bo nekdo drug še vedno crklal z njegovo dudo.Tko kot za vse velja tudi tukaj-ni recepta.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj dudo stran
21.2.2010 17:59:42   
rija
naš jo je pri 3,5 letih poslal sam lačnim otrokom v afriki.

dudo je imel, no, v bistvu 3, samo za spanje in glede na intenziteto odvisnosti sem mislila, da bomo imeli hude probleme....pa nas je vse presenetiluser posted image  kar čez noč. je ni več in ni več vprašal zanjo.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj dudo stran
21.2.2010 18:05:15   
suzolinka
O potem je pa še čas. Pri nam je to misija nemogoče, star je pa 3 leta. Se mi zdi, da bi jo lažje ukinila pred kakim letom oz. dvema ... Zdej se mi zdi, da če jo bo pri 4h dal stran, bom veselauser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj dudo stran
21.2.2010 18:18:07   
bambika
Mi smo začeli pred kakšnim tednom z odvajanjem čez dan.
Tako,da jo ima samo ,ko gre spat čez dan in ponoči. Videt je ne sme pa je vredu, če jo pa vidi
bi jo pa kar naprej mela v ustih.
Stara je pa 11.mesecev.

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj dudo stran
21.2.2010 18:20:45   
ZARA
Zara je bila huda dudoholičarka, odvadila se je pa 2 meseca pred 3 RD.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj dudo stran
21.2.2010 18:32:30   
Špacka

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Zara je bila huda dudoholičarka, odvadila se je pa 2 meseca pred 3 RD.


Moja pa 1 mesec po 3 RD.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj dudo stran
21.2.2010 19:45:03   
x_srečka_x
Pri 2,5 letih. Je bilo nekaj časa hudo, potem pa se je navadila, je pa eno vrgla v smeti drugo pa v vodo user posted image

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj dudo stran
21.2.2010 20:19:40   
tintin
težek primer zasvojenca z dudo...dude so nam pobegnile k majhnim dojenčkom pri 26m. So pa najprej dude vzeli celi skupini v vrtcu, zato je bilo pol dela narejenega.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj dudo stran
21.2.2010 20:45:53   
valči
Hčeri sta zelo radi dudali in to ful,čez dan,za spat...Prava hči je bila star 1 leto in 10 mesecev,druga prav toliko.Najmlajši sem dala dudo stran tako,da je bila sprejeta v bolnico in v paniki pozabili dudo doma.
Ob pregledu me zdravnica vpraša,če je imela dolgo dudo.Rečem jauser posted image V tistem trenutku sem se odločila,da Nina dude več ne bo imela.
Se je pa pospešeno začela dojit in tudi dojenje pol ukinila čez 14 dni.

Da napišem,v bolnico smo jo na hitro peljali,ker jo je popikalo 20 čebel najmanjuser posted image user posted image ,groza,ko se spomnim,kako je to bilo.Grozljivka.K sreči ni alergik,če ne verjetno ne bi preživela,mi je rekla tam zdravnica.
In v tistem,ko je bila nqa vseh teh aparatih,mi reče micena"Dudo!"Ji samo rečem,čebele so ti jo odnesleuser posted image In je bila tiho in nič več vprašala,bogica moja.
Doma pa sem takoj zmetala vse stran,preden jih je uspela videt.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj dudo stran
21.2.2010 20:47:20   
CatJa
Ta starejši je čez noč ostal brez nje pri 19 mesecih, mlajši jo še vedno ima. Upam, da se je vsaj do 2. RD nekak znebimo.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 0:06:57   
Anonimen
valči, to je pa z eno besedo kruto.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 8:18:45   
kristinaj
naši pri enih dveh letih in še malo... potem smo pa jo po par mescih dali nazaj samo za spanje, ker jo je mali imel... takole je bilo... v omari sem imela na rezervi par dud, če se kam malemu založi in je nima za v vrtec in to sem jaz pridno obračala, da je bila v obtoku samo ena duda, enkrat pa ko je bil še mož doma je mali šel spat z dudo in ena je pomotoma ostala na mizi v kuhinji in ko jo je videla .. hopa, ta bo pa moja.. tako da jo ima sedaj samo zvečer za spat...

ukinili jo bomo pa najbrž obem skupaj, če se tavelika ne bo odločila drugače, sedaj bo tri in mogoče bo bolje razumela ali pa se jo bo naveličala...

je bila pa obsedena z dudami.. hodila spat z dvema, trema, vsaka je imela svoje ime in vedno jih je imela s sabo..


silila ne bom več...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 8:58:18   
katarinas
Mi smo jo dali stran zdaj - nima je zdaj kakšen mesec ali malo več, ko je dopolnila 2 leti. Pa je bila tudi precej navezana na dudo, sploh za spanje in nazadnje jo je imela še celo noč v ustih user posted image  Pa sploh potem ni bilo tako hudo kot sem mislila, prvi teden je bilo res več joka pri spanju in tudi več se je zbujala ponoči, v posteljici je kričala: Mami, mami, dej dudo, dej dudo mami! Tako, da se ti srce para, ampak če se odločiš, potem moraš vztrajati! Zdaj sploh več ne vpraša, je pa dala dudo miški, ki jo je odnesla svojim dojenčkom.

V glavnem je stvar na nas seveda, samo mi se moramo odločiti kdaj je pravi trenutek in pri tem ne smemo popustiti.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 11:13:28   
Taddy78
Pri 4.letih

(odgovor članu katarinas)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 11:14:40   
zmajaz
No meni pa zadnjič (v petek) tašča pravi, da je brala, da naj bi bil najbolj primeren čas med 6 in 7 mesecem - naš bo pa 1.3. star 10 mesecev. Je pa pravi mali odvisnik - dudo cel dan in celo noč v ustih, po možnosti še 1 v roki zraven, pa tudi ponoči sem ga slišala, da jo je non-stop vlekel. Običajno je imel v posteljici kar 2, da si je 1 zagotovo našel, če je pa ne, je pa začel jokati, da sem mu jo jaz poiskala. No in potem smo se pri kosilu pogovarjali, da je treba dudo čimprej vzeti. Pa rečem, da mu jo bom za foro probala vzeti, pa bomo videli, kaj bo. IN je bil celo popoldan brez - proti večeru je bil sicer malenkost bolj siten, kot sicer, ko je bil že zaspan, ampak nič kritičnega. Zvečer sem potem kar cvikala, a mu naj za ponoči dam dudo ali ne - vedela sem, da ga ne smem recimo pol ure pustiti, da se joče in mu jo potem dati - da pol boljše, da mu jo dam takoj. Pa sem rekla - nič -bomo videli, kaj bo. Ga dam lepo spat, se začne zvijat po kinderpetu in jokat, pa sem ga vzela v naročje in je v minutki zaspal, tako da sem ga lahko odložila in je lepo spal dalje. Ponoči je enih 2x nekaj zajamral, pa sem ga samo po ritki potrepljala in je že spal dalje. SPLOH NISEM MOGLA VERJETI, da je to možno - iz odvisnika čez noč brez dude. Zgleda, da je res lažje pri malih. V soboto je potem cel dan brez problema zdržal brez dude, tudi zaspal je čez dan brez problema, zvečer je pa sicer imel malo krize - jo je iskal, ampak sem ga malo pocartala, pa malo božala, pa je v cca. 10 minutah zaspal praktično brez joka. Ponoči je tudi samo 1x zajokal in takoj spal dalje. V nedeljo spet cel dan brez problema, od včeraj na danes pa SMOLA - revčka je ponoči skuhalo in je celo noč v spanju jamral in se večkrat zbudil. Potem ko sem mu dala svečko je bilo sicer boljše. Zdaj ga pa spet kr kuha - zaenkrat sicer shaja tudi brez dude, samo se bojim, da ne bi bilo prehudo in bi mu morala dati dudo nazaj, zdaj ko je bil že skoraj 3 dni tako lepo brez. user posted image Bomo videli, kaj bo no - zdajle ima spet 39 vročine, pa ne vem, če ga zobki matrajo al je kaj drugega. user posted image

(odgovor članu katarinas)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 11:39:46   
liliana
Nisva je še odvajala....stara pa bo 3 leta......je imela eno obdobje, ko je imela skoz dudo.....zdaj jo že kar nekaj časa ima samo za zaspat in včasih za pocartat......bo enkrat, ko bo pač čas in kraj tako nanesel, ostala kar brez dude.....user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 11:57:32   
Taddy78
liliana, ful dobra slikica user posted image

Nekaj bi še samo dodala k mojemu prejšnjemu odgovoru.
Še prej kot pri 2.letih smo dudo imeli samo za spanje, tako da je čez dan ni imel, v vrtcu je od prvega dne več ni imel. V vrtcu je tudi hitro postal suh, doma samo se še 1 leto mantrali s temi plenicami...

Mi smo se je rešili tako, da mu je ati obljubil neko igračo in je rekel,da je več ne bo imel. Prvič po 4.letih se je zgodilo, da je zaspal brez dude in se ponoči ni zbujal. No, naslednji dan pa je že začel, da noče imeti te igrače, da bi raje imel dudo. Ker sem videla, da je res brezveza, da vztrajamo pri njej, mu je več nisem dala. 2 večera se je šel malo izsiljevanja, potem pa kot da je nikoli ne bi imel.

Včasi se še malo zafrkava, ker ve kje so pospravljene in si jo da v usta, pa se dela norca...user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 12:00:00   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Nisva je še odvajala....stara pa bo 3 leta......je imela eno obdobje, ko je imela skoz dudo.....zdaj jo že kar nekaj časa ima samo za zaspat in včasih za pocartat......bo enkrat, ko bo pač čas in kraj tako nanesel, ostala kar brez dude.....user posted image

Točno tako, za vse pride čas. Moja sošolka jo je nosila v 1. razred, hehe. Imela jo je skrito v žepu in jo je malo pocuzala, potem pa hitro spet nazaj v žep. Prav hecna je bila.

Zara je tudi obvladala 2 dudi naenkrat. user posted image  Imeli smo jih pa vsaj 8-10.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 12:01:33   
biga
Mi smo sinka odvadili pri letu in pol. Je prišel dedi in jo odnesel, ker je bila bljak. En teden je bila kriza, predvsem zvečer za zaspat, ampak smo vztrajali in je uspelo brez večjih pretresov. Je pa bil kar navezan nanjo in jo je imel tudi čez dan.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 12:12:04   
čili
jest mislimda imajo dudo bol starši za potuho.Se ni potrebno tok otroku posvečat-mu daš štoflc pa je!

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 12:41:55   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: čili

jest mislimda imajo dudo bol starši za potuho.Se ni potrebno tok otroku posvečat-mu daš štoflc pa je!


Točno zato....!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 13:35:25   
Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: čili

jest mislimda imajo dudo bol starši za potuho.Se ni potrebno tok otroku posvečat-mu daš štoflc pa je!



Hihi, predvidevam, da nimaš otrok. Pri dojenčku oz. otroku tak do enega leta sploh ne delaš drugega, kot se posvečaš samo njemu in glede na to, da je mojemu sinu premagala marsikateri nepotreben jok, jo bom vedno zagovarjala in nikoli krivo gledala na starše ki jo dajo svojemu otroku.

In daleč je od tega , da otroku daš dudo in je mir, ne vem kje si to videla user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kdaj dudo stran
22.2.2010 14:11:25   
zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78
Hihi, predvidevam, da nimaš otrok. Pri dojenčku oz. otroku tak do enega leta sploh ne delaš drugega, kot se posvečaš samo njemu in glede na to, da je mojemu sinu premagala marsikateri nepotreben jok, jo bom vedno zagovarjala in nikoli krivo gledala na starše ki jo dajo svojemu otroku.

In daleč je od tega , da otroku daš dudo in je mir, ne vem kje si to videla user posted image user posted image user posted image

Podpis - jaz sem absolutni zagovornik dude - z njo je dojenčka dosti lažje in hitreje potolažit, kot če je nima, absolutno pa nima takega učinka, da bi lahko otroku dal dudo in ga postavil v kot, pa bo mir pred njim. user posted image Pozornost rabi kljub dudi. user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?