|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj izginejo pikice?
26.12.2006 13:15:12   
Leone
Zanima me, kdaj po tistem ko nehaš jest "sumljivo" hrano, izginejo tudi izpuščaji? Ker verjetno obstaja alergija na nekaj, sem začela z izločevanjem določenih stvari, zanima pa me, koliko časa traja, predno izginejo sledi oz. predno je koža spet normalna? Zaenkrat imam dieto brez jajc in mleka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj izginejo pikice?
26.12.2006 22:14:13   
tanyak
PRI NAS JE ČIŠČENJE KOŽE TRAJALO KAR DOBER TEDEN, IN SICER IMAMO ALERGIJO NA KM IN ČE POJE SLUČAJNO KARKOLI TAKŠNEGA DOBI RDEČE FLEKCE IN TAKO KOT SEM NAPISALA TRAJA TUDI PO TEDEN DNI DA JE KOŽA PONOVNO SPET ČISTA. LP, TANJA

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj izginejo pikice?
27.12.2006 18:09:25   
darjatimci
Stanje bi se moralo popraviti v parih dneh.Sicer pa najbrž veš,da če se želiš diete res striktno držati je potrebno izločiti precej živil,le tako se bo stanje normaliziralo.Želim ti veliko uspeha.

(odgovor članu tanyak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj izginejo pikice?
28.12.2006 17:02:12   
Čupka
Dober teden.

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj izginejo pikice?
28.12.2006 21:46:13   
Leone
Hvala. Stanje se je po 5-ih dneh sicer malo popravilo, a ker prej ni bilo očitnih znakov (driska) al. na mleko, sem za tem pojedla čokolado user posted image , sir user posted image , maslo user posted image in še dala dodatek novalaca, ker se mi je zdelo, da je po teh mojih stradalnih dneh že malo lačen. In prav sem imela. No, saj vem, da nisem vzor pri dietah, ker nima tako hude oblike, ampak v teh prazničnih dneh, kjer se ponujajo same dobrote, mi je že mučno kamorkoli it. Na vseh stvareh je kaj, ko ne smeš user posted image .

Naslednji dan so bili njegovi flekci spet lepo rdeči in nič več roza. In seveda spet na dieto. Danes, po 2 postnih dneh, se mi zdi, da spet niso več tako izrazito rdeči.

Ali je možno, da ga matra samo ena stvar, npr. čokolada user posted image ? Zadnji mesec sem je pojedla kar precej - za energijo. Počakala bom še par dni, potem pa postopoma začela eno pa po eno živilo uvajat v svoj jedilnik.

Naj še omenim nekaj, kar sem zasledila že v enem postu, glede povezave cepljenje - alergija. Odkar je bil drugič cepljen je staknil rahlo virozo, dobil drisko (s sluzjo) in flekci so postali močnejši. Od takrat so se mu začeli širit tudi na roko in nogo. In od takrat tudi sum na alergijo. Prej sem mu že skoraj od rojstva dodajala, jedla sem kar precej mlečnih izdelkov, čokolade sicer malo manj, ampak nikoli ni imel problemov.

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj izginejo pikice?
29.12.2006 12:23:57   
darjatimci
Kot sama ugotavljaš res nisi vzor,kar se tiče diete.Najbrž veš,da čokolada,sir in maslo morajo z jedilnika.Dieta je res kar kruta,ampak povem ti,da se izplača,ker se stanje začne počasi normalizirati.Mi s cepljenjem nismo imeli hudih težav,jih pa nekateri imajo.Vem,da je težko,ampak ne bo ti žal,bolj kot boš striktna pri dieti,prej bodo rezultati.

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj izginejo pikice?
3.1.2007 11:06:19   
Leone
Par dni se že držim stroge diete kar se jajc in mleka tiče. Mislim, da so flekci zdaj malo svetlejši (ne več tako živo rdeči), čeprav daleč od tega, da bi izginili. Že skos ostajajo na istih mestih, edino pojavi se  še kakšen nov, čeprav svetlejši in na otip hrapav. Ima jih tudi okrog komolca, zdaj tudi 2 na drugi roki in na nogi.

Ali je to normalna reakcija na alergijo ali lahko upoštevam še kaj drugega? Tudi ponoči se kar naprej prebuja in dostikrat kar v spanju jokca. Ne pomaga, ko ga pristavim (malo povleče in se začne dret) niti ko mu dam dudo user posted image

Malo sem že izčrpana od diete (prej sem pojedla precej mlečnih izdelkov), pa že tako me ni preveč skupaj, in od prebujanja non stop. Bojim se, da mi nebi začelo primanjkovat mleka. Zdaj že uvajava jabolko in banano, pa spet že 1 teden ne kaka.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj izginejo pikice?
4.1.2007 20:52:59   
darjatimci
Razumem tvojo skrb,vsi,ki smo(oziroma naši otroci) na dieti imamo različne težave.Čeprav moram povedat,da mi s striktno dieto,kar dobro vozimo.So pa otroci in tudi mamice različni in vsak lahko reagira drugače.Traja kar precej časa,da se vzpostavi ravnovesje.Nisem zasledila,ali imaš potrjeno alergijo in kje si dobila navodila za dieto.Mogoče je še kaj kritičnega,pa ne veš kaj.

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj izginejo pikice?
6.1.2007 15:55:06   
trdozimc
Mogoče je pa kljub dojenju še lačen (glede joka ponoči)?
Ne mu dajat Novolaca, ker je narejen na podlagi KM.
Dieta, pri otrocih, ki so alergični na KM in/ali jajca, obsega še precej drugih jedi razen tistih, ki vsebujejo KM ali jajca. Če se striktno držiš diete, bi znaki morali izginiti v parih dneh, če pa pri resnem držanju diete ne izginejo, pa boš morala poiskati še kakšno živilo/drugi vzrok (mačja, pasja dlaka, mehčalec................)
LP!

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj izginejo pikice?
6.1.2007 17:14:15   
Leone
Moram rečt, da se stanje zelooo počasi izboljšuje. Trdozimc, izločila sem tudi vse druge alergene snovi, predvsem konzervanse, med, salame, paštete, jem tudi kruh brez dodatkov (jelenov), plave ribe in še kaj bi se našlo. Aja, tudi vsa živila, ki vsebujejo oreške. Mehčalca sploh ne uporabljam, vedno 2x sperem perilo. Novalac1 sem zamenjala z Allernovo, ki pa mu ni ravno všeč.
No, upam, da se bo tale izboljšava stopnjevala.
Darjatimci, pediater mi je priporočil dieto, zato, ker so testi pri tako malih otrocih dostikrat lažno negativni.

Če se bo stanje vidno izboljšalo, bom začela potem z enim živilom na par dni, npr. sirom. Jajc in jajčnih izdelkov itak ne jem že 1 mesec, pa ni bilo boljše, tako, da je bolj verjetna al. na KML user posted image

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj izginejo pikice?
8.1.2007 20:20:10   
trdozimc
Ne vem, kaj bi ti še potem drugega predlagala. Mogoče ješ še kako živilo, v katerem je mleko prikrito (hrenavke, Rama, kruh....????). Pri našem Janu izpuščajčki niso izginili dokler sem jedla čisto male količine Rame (dokler nisem odkrila, da ni čista rastlinska maščoba) in čeprav ga takrat nisem niti pod razno več polno dojila.
Za mleko ne skrbi. Baje ga palčki potegnejo tudi iz pet, če je treba. Bolj škodi sekiranje.
Koliko pa je star tvoj malček? (Alergikom naj ne bi uvajali goste hrane do dopolnjenih 6. mesecev ali še kasneje, mogoče ga pa to muči - mislim bolj glede prebave?).
Pri zaprtju pomaga, če še dojiš, če ti spiješ Donat.
LP!

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj izginejo pikice?
8.1.2007 21:54:57   
Leone
Najprej hvala za odgovore. Že malo debate človeka pomiri user posted image .
Moj malček ima 5 m, tako, da sva po nasvetu pediatra že začela z uvajanjem. Sicer dlje od jabolka in banane še nisva prišla. Ravno danes je zaštrajkal in ni hotel nič pojest, razen pri meni.
Zdaj, ko mu lišajčki na ličkih počasi bledijo, se mu novi pojavljajo okoli komolca user posted image Res nisem več pametna. Od maščob jem samo olivno olje (še na kruhu) in bučno na solati. Hrenavke sem tudi izločila. Vsak dan spijem 1 kozarec Donata. Res pa je, da odkar uvajam gosto hrano ne kaka več tekoče. Že prej je odvajal samo 1x na teden, zdaj se pa zraven še tiste dni napenja in dere, ko ga dojim. Prejle sem imela veselo, ko se je po pol ure spanja že zbudil in je kričal, da ga nisem mogla potolažit na noben način (šele, ko ga je bratec malo pozabaval, je utihnil).
Aja, pa včeraj sem mu dala za popit malo kompota, kjer so se kuhale suhe slive. In nič ni spravil iz sebe. Tudi ponoči je prej spal v kosu po 6 ur skupaj (do 3. meseca tudi po 8), zdaj jih v ta prvi rundi spravi skupaj največ 4. Potem je pa odvisno od noči - lahko zbujanje na 1 uro, lahko spi skupaj 2 uri, pa je potem 1 uro pokonci, včasih mu rata 3 ure - sem že čisto zmešana od nespanja. Tako, da sem mislila, da kalorično ni pokrit, ampak zvečer ni variante, da popije rižolino z allernovo (prej je kot dodatek dobil Novalac 1 in se mu ni preveč upiral).
Upam, da bomo čimprej odkrili vzrok teh naših tegob.
LP!


(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj izginejo pikice?
9.1.2007 12:40:33   
trdozimc
Kaj pa zobki - sicer je še malo hitro, pa vseenouser posted image ?
Ja kompot iz kuhanih sliv je tudi učinkovit. Je pa dokaj normalno, da se prebava pri uvajanju GH spremeni, pa tudi črvinčenje v tem času je dokaj pogosto.
Če nima malček težav s prenizko težo, bi jaz na tvojem mestu še počakala kak mesec z uvajanjem GH.
Si sigurna, da v kruhu, ki ga ješ, ni mleka - sprašujem, ker je pogosto? Kaj pa soja? Mogoče pa tudi te ne prenaša najbolje?
Drugače je res, preverjeno, ful dobra krema za lajšanje takih kožnih simptomov krema od Mustele  - Stelatopia, ki je prav temu namenjena in jo dobiš brez recepta v lekarni. Našemu malemu pa je pomagalo tudi čisto navadno olivno olje - mazanje prizadetega dela kože (vendar vsakemu ne, tako da poskusi).
Mislim, da so pri 5. mesecih malčki že dovolj stari za dokaj zanesljivo testiranje na alergene, vendar preveri (v LJ je alergologinja dr. Voduškova, drugače pa imaš oddelek v vsaki bolnici, pa pokliči, če te skrbi).
Lepo se rihtajte!

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj izginejo pikice?
9.1.2007 17:45:26   
Leone
Hvala za nasvet!
GH sem začela uvajat ravno zaradi tega, ker ponoči ni več lepo spal in sem mislila, da kalorično ni več podprt. Zdaj ima že skoraj 5,5 m in možno je tudi, da zaradi moje diete in pomanjkanja spanja tudi moje mleko ni več zadosti. Ampak ne hitim z novimi živili.
Kruh je kar precej sporen, čeprav se nekako trudim, da dobim jelenovga (ta je dovoljen) ali pa vsaj takega, kjer ni navedenega mleka (v Leclercu, recimo, kjer so sestavine napisane). Iz sojinega mleka naredim samo palačinke, ker mi je po okusu bljak.
Od krem sem pa v lekarni dobila testerje in sicer Mustelo, A-dermo in Avene, pa se mi zdijo vse enako dobre in po sestavi kar podobne. Zelo vlažijo kožo kar je fino, čeprav ga za ven namažem kar z Bepantenom, ki je bolj masten.
Zobki verjetno še niso, ker jih je ta starejši dobil kar pozno - pri 11 m.
Če bo današnja noč spet nora, ga jutri odpeljem k zdravniku in si naj vzame čas. Zdi se mi, da te ponavadi, na rednih pregledih kar na hitro odpravijo - teža, višina, obseg, ja super, kaj posebnega? - nič?, v redu, pazite na prehrano, srečno! Potem si pa doma razbijaš glavo z vsemi mogočimi teorijami in eksperimentiraš.
No, upam, da bomo težave čimprej rešili.
LP!

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj izginejo pikice?
9.1.2007 21:29:01   
trdozimc
Ja, pametno. Držim pesti in lahko noč!

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?