|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj povečati dozo mleka
23.6.2013 10:09:05   
Jabonute
Imam mesec dni starega fanta ki ni dojen,žal sva pa zato na ad mleku in trenutno poje 60ml na 2uri,kar me zelo moti,da je na 2uri če mu dam več mleka poskusila sem 75ml in je prav tako jokal po 2urah danes sem mu dala več 90ml pa je vse zmetal ven,pri teh mlekih je teško večat mleko po malo ker so določene merice. Zanima me kaj vi mislite,glede nato da je 90ml vrgel ven mu je očitno za njegov trebušček preveč,stran ga pa ne mislim metati,ker je mleko drago in tudi sama nisem tok pri financah da bom mleko zavrgla! Vprašanje pa je če sploh rabi večjo dozo,kako to vem ker joka pogosto zaradi kolik,ki so kar hude in mu tudi nobene kapljice ne pomagajo najbolje. Trenutno ima coli prev in se mi zdi da je po tem vsaj malo tiho,a kljub temu še jokamo kar dosti :( tako da ne vem a je lačen ali je kaj drugega,malo me je zbegal ker sem prve dva otroka dojila in me je tole z ad mlekom čist zmedlo,prosim za pomoč tiste ki imate izkušnje z ad mleki in kdaj večat,najlepša hvala!user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 23.6.2013 17:37:52 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KDAJ POVEČAT DOZO MLEKA!!
23.6.2013 11:06:13   
Coolgirl
Jaz sem toliko prebrala na temo AD mleka in obrokov.

Prišla pa sem do te formule: otrok spije dnevno 120 - 180 ml mleka na kilogram telesne teže (dajmo povprečje 150) in če je težek 3,5 kg (150x3,5) bi naj spil 525 ml v celem dnevu. Zdaj pa moraš to razdelit na število obrokov (ponavadi jih je nekje 8) (525/8) kar je 65 ml. Drugače se pa lahko obrok giblje od 50 do 75 ml oz manj če je več obrokov.

Pozorna bodi tudi na to kakšna je količina zmešanega mleka (torej računaš voda + AM) Pri dveh mericah se lahko zaokroži na 70 ml

In pa še vprašanje oz majhen nasvet. Katero mleko uporabljate? mi smo bili na novalacu in aptamilu pa je bil ves čas samo jok pa krčki pa kakat boščika ni mogla, v glavnem grozno. Potem pa sem po nasvetu prijateljice probala babylove (iz DM-a) in ga ne zamenjam za nič. Mala mi tako lepo kaka, krčeki so bili samo taprave kolike, na katere tako ali tako ne moreš vplivat.

Upam da sem ti bila v pomoč

(odgovor članu Jabonute)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: KDAJ POVEČAT DOZO MLEKA!!
23.6.2013 14:18:52   
astrid1
Poskusi s kapljicami waya. Je treba vztrajati in dajati cel mesec, da je bolje. Cenovno so tudi bolj ugodne, ker jih imaš za cel mesec, Coliprev pa za en teden.

Dojenček ima prebavne težave, zato pa bruha. Večkrat mu med hranjenjem podri kupček. Pa kaj, če se hrani na dve uri? To ni nič narobe. Saj je star komaj en mesec. Bolje je zanj, da pije po malem, če takole bruha.

Preveri tudi, kakšna je steklenička. Sama sem imela od začetka eno, ki je prepuščala zrak. Naj bi bila super, v resnici nam je delala štalo. Ko sem jo zamenjala za aventovo proti kolikam, se je stanje izboljšalo.


(odgovor članu Jabonute)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: KDAJ POVEČAT DOZO MLEKA!!
23.6.2013 15:54:43   
Coolgirl
Razlika med coliprev in waya je v tem, da coliprev vsebuje encim, ki razgrajuje laktozo, ker ga dojenčkovo črevesje nima dovolj in zato ima krče ker ga to boli, medtem ko je waya probiotik in samo pomaga graditi odporost in uravnavati mikrofloro v črevesju, ne razgrajuje pa laktoze. Vem ker smo imeli oboje tako cloiprev kot waya. Z probiotikom smo začeli ob starosti 2 tedna in ob pri 6 tednov, ko so koike najmočnejše ni ravno pomagalo, nam je pa takrat pomagal coliprev, da so se prebavni krči umirili, na prave kolike pa tako ali tako nimaš vpliva.

Bruhanje oz polivanje je tudi povezano z prenajedanjem torej, kar je preveč bo polil, če pa izgublja na teži je pa to druga stvar in rabita obiskati padiatra za posvet, kako naprej.


(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: KDAJ POVEČAT DOZO MLEKA!!
23.6.2013 16:34:23   
astrid1
Mi smo tudi najprej imeli coliprev, pa nam je waya bolj zalegla. Bruhanje in polivanje sta lahko povezana tudi z zrakom, ki ga požira ob hranjenju. Prav tako krči. Se splača zamenjati stekleničko in ga hraniti počasi. Vmes pa podirati kupčke. Prav tako je možno, da mu ne odgovarja adaptirano mleko. Se mi zdi, da je Novalac res precenjen.

Me pa zanima, kje je tukaj patronažna? Avtorica jo lahko pokliče in vpraša za nasvet. Če se mali ne redi dovolj, ga bo treba bolj pogosto tehtati.

(odgovor članu Coolgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: KDAJ POVEČAT DOZO MLEKA!!
23.6.2013 16:40:05   
astrid1
Mi je pa vse skupaj malo čudno formulirano.

Zanima me kaj vi mislite,glede nato da je 90ml vrgel ven mu je očitno za njegov trebušček preveč,stran ga pa ne mislim metati,ker je mleko drago in tudi sama nisem tok pri financah da bom mleko zavrgla!

Tole mi nekako ne gre skupaj. A mu potem pripraviš 90 ml vode in daš tri merice, potem pa mora vse popiti, ker nočeš nič stran metati? Ali pa je lačen, pa vse popije, potem pa bruha, ker ima težave?

Če je to drugo, potem ne dobiva dovolj mleka zaradi refluksa. In je cel bogi. Tukaj mora pomagati stroka. Pediater, patronažna.
Če je pa tisto prvo, pa ne vem kaj naj sploh rečem.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: KDAJ POVEČAT DOZO MLEKA!!
23.6.2013 17:22:28   
josephine27
Glede na to, da je star en mesec bi rekla, da ste imeli pred kratkim posvetovalnico. Kako je s težo otroka? Če je vse ok potem ne vidim razloga, da bi mu dozo večala sploh če na koncu kaj še vrže ven. Moj je bil prve mesece zelo požrešen in se zelo veliko jedel pa tudi občasno na koncu kaj vrgel ven. Verjetno je na 2 uri čez dan, ponoči pa je več časa brez. Raje kot na to kako pogosto je poskusi pogledati koliko popije v celem dnevu ( 24 urah). Ne jejo vsi dojenčki enako. Eni jejo pač večkrat po malo, nič ni narobe s tem.

Mislim, da se boš morala sprijaznit s tem, da boš včasih tudi kaj mleka stran vrgla. Verjetno tudi nisi pri vsakm obroku čisto enako lačna ane. Lahko poskusiš tako, da ajprej narediš manjšo količino napr. 60ml pa potem, ko to popije narediš še dodatnih 30ml, če kaže da je še lačen.

_____________________________



(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj povečati dozo mleka
23.6.2013 21:56:03   
nusi
katero mleko imaš? mojemu je še najbolj odgovarjalo dm ovo. pa še poceni je in te ne bo srce bolelo če boš stran vrgla kak ostanek. Moj taprvi se je tudi ful prenajedal, poleg tega je imel še refluks in je velikokrat zbruhal, pa potem spet jedel... nimaš kej, čim ne dojiš imaš ful več dela in stroškov.
Pa ne štejam in kaj je narobe če je na 2 uri, sej to je čist normalno.

(odgovor članu Jabonute)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj povečati dozo mleka
23.6.2013 22:18:24   
Jabonute
Tudi mi imamo waya ki mu dan zjutraj v prvi obrok po nasvetu pediatrinje in coli prev ki mu ga dam v vsak obrok razen v tistega ki dobi waya.
Pojemo na 2uri 60ml,velik je 53 in težak 4440kg ob rojstvu pa je imel 3850kg,flaško imamo aventovo proti krčem. Tako da mislim da delamo več ali manj vse prav,sam ne vem zakaj se mi ko manjka še slabe pol ure do naslednjega obroka tako joka kot da je lačen? Zato sem poskusila na 3h mu dat 75 pa 80 pa 90 pa mu to ne odgovarja,zato smo še vedno na 60ml na 2h mleko pa imamo iz baby centra Holle sem probala pri hčerki še pred leti od novalac,pikomil,milupa itd pa nam ni nič odgovarjalo zato smo na temu holle ki sem ga potem tudi pri hčerki uporabljala in je super. Ne vem zakaj koka tako kmalu pred hranjenjem in potem pol ure po hranjenju,drugače pa se mi zdi da se je od kar imam coli prev precej pomiril je čez dan malo bolj miren ker prej ni bil,dokler nisem kupila coli prev! :) Pa upam da ni narobe ker oboje uporabljam waya in coli prev,tako mi je rekla petronažna,pa sem kupila oboje.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj povečati dozo mleka
24.6.2013 8:26:14   
Anonimen
Jah no ... čisto osebno mislim, da ni nič neobičajnega da je 1 mesec star otroček na 2 uri lačen ... taki pač so dojenčki ... imajo majčken želodček v katerega gre malo mleka in ko ga porabijo so spet lačni ... tako pač je ... če ga pa preteraš in mu posiliš več mleka kot ga želodček zmore, ga pa pač pobruha. Če ti zdaj spije na rundo 60ml brez da ga siliš, mu začni pripravljat 90ml, in ko bo to spil brez da ga siliš, mu pripravi 120ml itd. ... meni je patronažna rekla, da mora dojenčku vedno ostati kaj v steklenički in da tako mali nikoli ne sme spraznit flaške, ker pol ne mreš vedet al se je sploh najedel al ne ... pač malo mleka boš stran vrgla, samo boš pa vsaj vedela da je otrok sit ... bemtiš kolko sem ga jaz stran zmetala pa imamo Bebo ki ni ravno poceni ...

(odgovor članu Jabonute)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj povečati dozo mleka
24.6.2013 8:29:38   
emma83
Pa saj je normalno, da je lacen prej. Saj ti tudi ne jes na 4 ure ampak jes, ko si lacna. Mi smo uporabljali Hippovo mleko nekje do 10.meseca, potem pa babylove iz DMa. Joka pa verjetno toliko, ker ga zvija, star je sele 1 mesec. Nas je imel konkretne krce do tretjega meseca in ni pomagalo nic razen pestovanja. Upam, da se kmalu umiri.

(odgovor članu Jabonute)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?