|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 9:06:57   
maruškaD
Mene pa zanima koliko vas živi dejansko na svojem in koliko vas živi pri starših in kako imate kaj to urejeno?

Jaz z možem in sinom sicer še živim doma (imamo svojo kuhinjo, dnevno-spalnico, teraso in otroško sobo), kopalnico pa si delimo z mojo sestro. Nimamo pa recimo svojega vhoda. Za prihodnost razmišljam ali si mogoče doma dograditi stanovanje (smo v hiši) ali pa it popolnoma na svoje. Glavni faktor je seveda denar. Ne želim pa it v stanovanje, ker sem 18 let živela v stolpnici, pa še moj mali ful uživa ker živimo v hribih v naravi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 9:15:23   
Anonimen
Če se z družinskimi člani, s katerimi živite, razumete, potem kar naredite prizidek in ostanite tam. Se mi zdi, da če se ne bi razumeli, bi to že omenila, kaj ne? S tem, da vedi, da vas bo gradnja prišla približno toliko, kot če bi zidali novo hišo, saj so za vse potrebna dovoljenja in načrti, plačati pa je itak trba vsako malenkost, kot spremembno namembnosti zenmljišča, priklop vode, elektrike, gradbeno doljenje itd. Je pa velika prednost v tem, da vam ne bi bilo potrebo kupiti parcele.
Sama sicer živim v bloku v svojem stanovanju in pravzaprav hiše niti ne pogrešam prav ne vem kako zelo, ker živimo v zelo lepem okolju, blizu imamo veliko otroško igrišče, štadion in bazen. Tudi sprehajalne poti brez avtomobilov so nam pred nosom.
Kako je z gradnjo pizidka vem pa iz izkušenj, ki jih je imela moja najbližja sodelavka.

(odgovor članu maruškaD)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 9:29:29   
maruškaD
Seveda, se razumemo, ker drugače sploh ne bi pomislila na to, da ostanemo doma. Pa v bistvu mi ful prav pride, ker je mami učiteljica (prva triada) in pride domov že ob 13h in potem celo popoldne pazi na mojega malega (prej je v vrtcu), dokler z možem ne prideva iz službe. Tudi vozi ga v in iz vrtca, ker midva zgodaj greva in pozno prideva.

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 9:45:48   
ninocka
Midva živiva na svojem v hiši. Zase imava urejen zgornji del, spodnjega pa oddajava, saj nama je trenutno cela hiša prevelika in zadostuje le zgornje nadstropje (ko je treba pospravljat je tut to preveliko:)). Ko se bo naša družinica povečala in bodo otroci zrastli, pa se bomo selili tudi v spodnji del, tako da bo vsak imel svojo sobo.

Ti pa svetujem isto kot ostali - če se dobro razumeš z domačimi in vam bivanje v tem okolju ustreza, raje razmišljajte o prizidku kot o selitvi. Čeprav tudi to ni njabolj poceni varianta - kolega, ki si sedaj urejata mansardo pri starših in prizidek za vhod sta do zdaj (pa ni še narejeno nič) zapravila že cca. 2 mio SIT (razna dovoljenja, arhitekt,...).

LP

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 9:53:47   
Anonimen
Mi smo živeli v svoji hiši. Pred kakšnim mesecem smo se preselili k mojim staršem, kjer si vse prostore zaren spalnice delimo. Preselili smo se, ker bomo staro hišo podrli in naredili novo. Potem gremo (upam, da v dveh letih) zopet na svoje.

(odgovor članu maruškaD)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 10:44:21   
maya_slo1
Trenutno sva s fantom v najemniškem stanovanju oz. garsonjeri v Ljubljani, kar naju pride s stroški vred okoli 100.000 SIT na mesec. Septembra pričakujeva otroka zato razmišljava o selitvi kakšnih 25-30 km iz Ljubljane zato, da bi dobila vsaj enosobno stanovanje za enako denarja. Moji starši sicer imajo veliko hišo na super lokaciji v Ljubljani kjer zdaj, ko se je tudi brat odselil, živita sama, vendar se ne razumemo najbolje. Sem si, ko sem bila še najstnica, predstavljala, kako bom dvignila streho naše hiše in tam naredila stanovanje za mojo družinico pa sem si na koncu izbrala napačnega fanta za moje starše in je moj najstniški načrt splaval po vodi.;) Imava pa zato s fantom parcelo v Logatcu na katero nameravava nekoč postaviti hiško.
V glavnem, če bi ostala pri najstniškem načrtu bi s partnerjem naredila stanovanje v hiši mojih staršev vendar bi se kar se da odrezala od njih...svoj vhod, svoji števci, kjer bi se to pač dalo (npr. elektrika). Seveda je predpogoj, kot so že pred mano omenili, razumevanje s starši in da se ne vtikajo vate in v tvojo družino ker, če se vtikajo in si tip človeka, ki tega ne mara, ti tudi lokacija sredi gozda ne pomaga najbolj. Denar je pa tako in tako sveta vladar :grrr:! ;)

Lep dan vsem skupaj!

Maja

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 11:06:31   
Luni
Na svojem, v hiši, ki je zaenkrat res preeeveelika, ampak otroka rasteta, tako da se bosta po moje kmalu selila v spodnji štuk. Če bi morala izbirati še enkrat, bi se odločila enako. Ne predstavljam si življenja, da bi se morala nekomu ves čas prilagajati (saj se moram, pa z veseljem: svoji družini!) npr. tastu, tašči ali pa svoji mami. Stari in ta mladi niso za skupaj, za nas drži. Se pa ravno zardi tega zelo dobro razumemo.

:muca:

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 11:12:14   
malika
Mi živimo skupaj s mojimi starši, ono so spodaj mi zgoraj. Vse imamo ločeno, razen vhod je zaenkrat še skupni, ampak letos bomo naredili svojega. Prav tako ima zgoraj pri nas sobo še moja sestra-ampak se letos seli v spodnje nadstropje, tako da bomo čisto za sebe.

Ostali bomo kjer smo, ker nam je tukaj lepo, niti približno, pa ne bi šla v kakšen blok, ker sem že do rojstva v hiši in bi bila tam zelo nesrečna.

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 11:21:14   
Pilar
Vse bi dala, da bi bili na svojem, pa je to še tako daleč...če sploh bo kdaj :((

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 11:26:06   
lucika
midva sva živela skupaj z njegovimi. v zgornjem nadstropju sva imela spalnico, dnevno in kopalnico. ter njegovo sestro. kuhala je tasca spodaj. v dveh letih, kar sem bila pri njih, sem lahko kuhala le enkrat, ko nje ni bilo...
pa sva se odlocila, da greva na svoje. v bloku sva najemnika. glih toliko, da sva spoznala, da zeliva zivet v hisi. iščeva...
življenje s starši je ok, pod pogojem, da imaš svoje gospodinjstvo. ce pa ziviš skupaj z starši in še s katerim od odraslih bratov in sester... hm, za več kot dve družini v eni hiši pa na dolgi rok ni dovolj prostota.

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 11:41:56   
cuma
Midva in moj :kuza: živimo v svoji hiški z malim vrtom. Pravzaprav je neke vrste dvojček in zgornja etaža je naša. Zaenkrat je še malo veliko ampak upamo, da bomo kmalu napolnili otroško sobico! ;)
cuma:miska:

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 12:14:50   
pravljica
jaz bi se delno podpisala pod lunin post
midva sva si bila takoj na jasnem, da greva na svoje, za začetek nama sploh ni blo važno kam...prvi dve leti in pol smo tako živeli pri njegovem sorodniku v eni sobi s svojo kuhinjo in kopalnico, potem smo šli pa s kreditom v svoje stanovanje, ki je v centru mesta, hiša je starejša s 6imi gospodinjstvi in z večjim ograjenim vrtom
možnosti so bile tako pri njegovih kot pri mojih, ampak če bi si enkrat tam vse uredila, ne bi šla več drugam...kljub temu, da smo se vedno z vsemi dobro razumeli (in se še), ne bi dolgo prenašala kakršnegakoli vtikanja v naše življenje, na koncu bi se pa zato še prepirala s partnerjem

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 12:15:58   
Nogavička
Midva sva si pred sedmimi leti uspela kupit eno malo staro hiško, ki sva jo malo obnovila, da se da v njej udobno živet. Ko bova odplačala kredite in ostale dolgove, ter malo prišparala, bo na njenem mestu zrasla nadomestna.

L.p.

Tea

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 12:27:31   
lucika
ja, tea, to bi midva... malo staro hisico, tako, da se da zivet v njej...

kaj mi poves, koliko vaju je to prislo...da vidim, ce sanjam zastonj, al ne: saj vem, da je odvisno od raznoraznih dejavnikov...pa vseeno. prosim.

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 13:08:49   
maruškaD
Tudi midva sva se pogovarjala o kakšni stari hišici - samo ponavadi je tako, da je potrebno polno popravljanja in vedno je nekaj narobe.

Doma (pri mojih) imamo pa vse tako lepo urejeno.

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 13:17:20   
Anonimen
Mi imamo zaenkrat še staro hiško. Pa sploh ni govora o obnavljanju, ker je toliko stvari narobe. Začasno je bilo, pa ne za dolgo, na začetku misliš, da v določenem stanovanju lahko živiš, potem pa vidiš, koliko stvari je narobe.
Mi bomo letos začeli zidati nadomestno.
Ravno tako je vseeno, če si kupite samo parcelo, ki ima priključke že urejene. s papirji so sicer rekli, da so poenostavili, pa da je za nadomestno gradnjo veliko bolj enostavno pa sploh ni res. Mi zdaj pridobivamo gradbeno dovoljenje že od lanskega januarja, se pravi več kot eno leto. Pa nismo imeli nobenih posebnih težav - postopki pač. Pa pravijo, da gre v Kranju še kar hitro. Porabila sva pa že okrog 1,5 mio , pa še nimava gradbenega. Najbrž bo vse skupaj okrog 2 mio samo za papirje.

(odgovor članu maruškaD)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 13:30:51   
Anonimen

Evo.. 2 mio za papirje.. ki jih sploh nihce ne potrebuje. Bo svet lepsi s temi papirji? Bo sonce kej bolj sijalo? Bojo zvezde kaj lepse? Vse kar je.. podirajo drevesa za te idiotske papirje..

In zakaj podpiramo ta idiotizem? Kdaj bo cas, ko bo clovek (mnozica) rekla.. Dost mam! Nikje je ziher meja, ko ima clovek dost suzenjstva. Kaze da ima vejo zeloooooo visoko!
Ce bi se zmenili, letos nihce ne bi oddal dohodnine.. to bi bilo zabavno...
Ker so religije potencovala pomen druzine se zdaj vsi klasiramo v druzine namesto v skupnosti, ker tako imajo moc. Ce bi bile skupnosti.. teh moci dusna mafija ne bi imela.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu maruškaD)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 13:43:55   
Anonimen
No, saj do ene meje se strinjam s tabo. Res pretiravajo. Nam so zdaj rekli, da mormo dodatno pridobit še soglasje komunale, pa v naši vasi sploh ni zgrajene javne kanalizacije!

To je tako, kot če bi zahrtevali še soglasje luke koper, ker pač nikoli ne veš, mogoče bo pa kdaj voda do nas narasla!?!

Drugače je pa tako, da ene omejitve in dovoljenja že morajo bit. Meni tudi ne bi blo všeč, če bi mi en kmet na svojo pamet pri sosedih prašičjo farmo naredil npr.

Če so pa vse omejitve vedno pametno določene je pa spet druga stvar.

(odgovor članu maruškaD)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 13:52:21   
Anonimen

Ja.. neki dogovori kaj kje lahko gradis so OK.. ampak koliko casa mora en povprecen delavec delati, da prispara 2 mio?
Ker nekaj casa... je tko?

Lepo ti povejo.. poglej.. na tem mestu lahko zgradis to in to.. in to je to.. Ok.. ce jih povabis na pijaco.. ali pa na vecerjo ce hoces.. Ne pa da te zaradi tega olajsajo za 2 mio? A si normalna?

Isto policija.. ce nisi privezan evo ti kazen? Potem pa jih poslusas po tv, ko pravijo da delajo preventivne akcije meni v dobro. Ce je meni v dobro.. potem me naj lepo ustavijo, opozorijo, da nisem privezan in srecno pot. Potem se bom ziher veckrat privezel..
Da si pa pod pretvezo, da skrbijo za ljudi polnijo blagajno.. pa je svinjsko.. in enkrat.. ne vem kdaj.. enkrat bo imal clovek tega DOST!
Upam, da cimprej.. ker vedno vec je taksnih, ki so vsak trenutek pripravljeni nehati sodelovati v tem, samo da se nabere vecinska mnozica.. ker drugace ni smisla...

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu maruškaD)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 13:56:27   
Anonimen
Ja, kar se cen tiče je pa res.
Nenormalno drago. Normalna slovenska družina s povprečnimi plačami se lahko pod nosom obriše, da bi kdaj imela svojo hišo.

To, da ti arhitekt neke mere vnese v računalnik in malo poklika in zato zaračuna 1 mio!

Ali pa komunalni prispevek. Za novogradnjo, ki ni nadomestna so plačila 1 mio in več. Midva sva k sreči imela nadomestno in sva plačala "samo" 350 000 sit!

(odgovor članu maruškaD)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 13:56:54   
Nogavička
Lucika,

res ugodno - 53.000 DEM. Samo to je bilo še takrat, ko še ni bila avtocesta do tega konca (Ivančna Gorica) narejena. Takoj naslednje leto so cene poskočile za 100%.
Res sva imela srečo. Gospod, ki je prodajal, se je hotel hiše hitro znebit, pa še tako je bil prijazen, da sva mu lahko plačala v treh obrokih. Pa noben je pred nama ni hotel kupit, ker ima še lesen strop in je v eni sobi že napol zgorel, ker je bil dimnik slab.

Ampak, ko sva jo midva zagledala, sva se oba takoj zaljubila vanjo. Sicer je prenova tudi kar nekaj stala - ampak, ker so pomagali domači mojstri je bilo vse precej ceneje, kot bi bilo drugače. Kaj pa vem - približno 2 milijona. Pa kar bo še fasada stala.

L.p.

Tea



(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 13:58:28   
KIRA
pri tašči in tastu. upam, da ne več dolgo...
imava pa 35 m2, vključno s hodnikom in WC-jem. kopalnico imamo skupno, ampak je notri smo tuš.

če bopa najina adaptacija kdaj gotova, bova pa imela najmanj 2x več bivalne površine, sevada nas bo takrat tudi več...

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 14:45:33   
African queen
Trenutno visimo pri mojih starših(samo jaz in otroka)...čakamo na selitev daleč stran konec oktobra.

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 14:48:32   
Anonimen
Daleč stran?
Kam nam pa bežite?

(odgovor članu maruškaD)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Kje imate urejen dom
18.2.2005 15:31:36   
inga
midva sva bila najprej podnajemnika, potem pa sva kupla svoje stanovanje. pri starših pa... ne, nikoli, raje sem podnajemnica. pa se dobro razumem z mojimi, ampak skupaj z njimi pa ne bi mogla živet.

(odgovor članu maruškaD)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?