|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kje je meja?
3.8.2005 15:02:15   
.ču
Ker pri sosedih na NV že pošten grmi-upam,da ne bo spet pokal do mrka:zmeden2:bi vas jes .ču nekej vprašala.
V bistvu ste mi o tem dale misl že včerej s tistimi tangami za triletne punčke...in jes sm tko razmišlala še mal na naprej...
Tle smo v glavnem mamice,k so naše punčke še dost mejhne in majo še kr nekej do pubertete...

Vendar kot sama opažam se začne že vse skupej dost pred puberteto...mislm na to,da se punce že v nižjih stopnjah v šoli barvajo,ličijo in izzivalno oblačijo....kaj šele mal starejše-tm šesti do deveti razred:zmeden2:
Spet se zavedam,da se današnjih časov in tistih v katerih smo me hodile v šolo ne da primerjat,samo vseen,...
Jes vem,da se še v srednji šoli nisem upala pobarvat,v razredu sta ble pa samo dve al pa tri k so mele "jajca",pa tud mal so se včasih našmnikale...
In zdej kaj dovolit punčki in kaj ne,kje je meja:zmeden2:
Pa še tko je blo pr men doma...se boš lakirala nohte in barvala lase,ko boš enkrat sama zaslužila:zmeden2:

Poleg tega se zdej pojavlja še neka tekmovalnost z raznimi oblačili znanih in dost dragih znamk:zmeden2:

Mogoč sm vse z mal zmede napisala,sam upam,da ste vseen zastople kaj sm hotla....dostkrat mi pa tud na misu pride,al se zna mogoče spet nardit,da bo treba v šolah uniforme nosit:zmeden2:

Še eno razmišljanje,ker vemo da nismo tko deleč od "razvitga sveta" in se dogaja tud že pri nas,mogoče se samo premal o tem govori...se vam ne zdi,da vse to vzpodbuja tud pedofilstvo,...sej vemo da so znani primeri med učitelji in duhovniki?

Nam vas več morila:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kje je meja?
3.8.2005 15:10:09   
baguSka
Jst ti težko povem kje je meja in vprašanje kok boš tud kej moj komentar kej zares vzela, glede na to da še nimam otrok. Je pa res da se ta meja vsako leto močno manjša oz. niža, saj veš kaj hočem povedat. Poznam namreč fanta, ki niti v šolo še ne hodi, pa se hodi za hišo skrivat in kadit.. poznam enega, ki je vsaka beseda: naga baba, joške, dobra rita, lulika,.. pa še nima 7 let :zmeden: Isto je pri punčkah, saj poznam eno, ki je odpeljala (beri: v vrtcu) enga fantka na WC in ju je vzgojitelca dobila kako 'sexata':zmeden: Halo!? Men bi se zmešal, ampak itak to ne počnejo pred tabo ampak se skrivajo.. Ok zdej ti nism povedala do kje je naša meja?? Kolk jim lahko dovolimo?? To je zlo težko vprašanje. Vsaj zame. Lahko rečm po občutku in čist odvisno za katero stvar gre. Po eni strani se mi zdi grozn da bi svoji hčeri prepovedala če si kaj želi, ker vem kako je blo meni, ko mi NIČESAR niso pustili.. Pa spet vem da ni prav da se vse dovoli.. Meni se to zdi zelo začaran krog :zmeden::(

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kje je meja?
3.8.2005 15:20:39   
.ču
Ej baguska,točn to:zmeden2:tud men niso nč pustili,cune sm mela več al mn ponošene al pa doma iz koncev narjene....in zdej kaj ta mali dovolt in kaj ne:zmeden2:
Zdej za počitnice sm ji oblubla in sm ji res nalakirala nohtke,vendar sm ji že naprej dala vedt,da v šolo ne bo šla z nalakiranimi nohti...Jeseni nas čaka šola in pričakujem,da se bo poj "začelo"...
Se pa čist zavedam in tud ne pričakujem,da mi bo zdej katera čarobno formulo za take dileme napisala,...mogoč vaša opažanja,nasveti,...vse to je dobrodošlo...
Jeseni nas čaka nekakšna prelomnica,ko bo šla ta mala v šolo...in me je glede tega kr mal strah...

Da bom preveč popustljiva,al pa da bom ena sitna in zatežena mama,ki nč ne dovoli:zmeden2:

Nad temi primeri k si jih navedla baguska pa lohk samo rečem,da sm zgrožena:(

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kje je meja?
3.8.2005 15:31:51   
Anonimen
Mislim, da je ogromno v osebnosti otroka. V karakterju, ki ga prinese s seboj na svet. Primer: hčerki moje sestre - popolnoma rzlični. Starejša je pri treh letih nosila mamine čevlje, imela okoli vratu cel kup starih koravd, namesto dolgih las je imela glavi žabe, da so ji visele z glave. Potem se je gledalo v šipo in pela ain plesala v navlečenih cunjah. Mlajša se je do danes, ko je stara 13 let, v ogledalo pogledala po moje ravno ene 2-krat. Pa je ful fletna. Se sploh noče rihtat, raje je ena siva miška. Pa so obe vzgajali enako.
Mislim, da je največ, kar lahko narediš v tej stvari pri otrocih, da jim ne poudarjaš, kako je lepo tisto, kar mu oblečeš, da ga ne postavljaš pred ogledalo, kako je lep(a) v novih oblačilih in podobno. Jaz, priznam, sem obsedena z nakupovanjem lepih cunj za Tiborja. Ampak to je moja obsedenost, to z njim nima nobene veze. Se trudim, da bi bilo tako. Nikoli mu sploh ne povem, če mu kupim kaj novega, ko mu oblečem novo majico, sem tiho. Čwe vpraša, rečem, ja, nova je, če ne, pa ne. Zdaj, če bo kaj koristi od tega, ne morem reči. Se pa n ta način trudim, da mu ne bi privzgojila afnanja v zvezi s cunjami.
Zdaj pa nimam več časa, ker so moji prišli domov.

(odgovor članu .ču)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kje je meja?
3.8.2005 15:47:10   
Lunca1
Jaz, vsaj zdaj sem še takega mnenja, Pini ne bom pustila ličenja vsaj do konca osnovne šole. se mi zdijo še taki otroci, da to zanje ni primerno. Tudi tekmovalnost v firmah mi je čist mimo. Sama sem letala okrog v cunjah iz trbiškega štanta, pa mi ni prav nič manjkalo. Sicer tudi jaz Pini izbiram luštne cunjice, medtem ko nase ne dam ravno veliko. Upam da se ne bo na to "preveč navadila". Ampak firm ji pa res ne mislim kupovat, saj ne delam denarja.

baguska tudi meni so tile primeri hudi. sploh ne morem razumet takih stvari, ker sem bila sama res ena zelo pridna punčka. si pa še ne predstavljam kako bo s Pino, glede na to, da je zares živahna in da očka ni bil ravno angelček.:zmeden:

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kje je meja?
3.8.2005 15:51:15   
SABILA
moj odgovor ti ni ne bo glih pomagu postaviti meje,vendar bom veeno odgovorila nan. aja nimam otrok in sem še v fazi razmišljanja o dojenčku, stara pa sem dobrih 18. let tako da sem že v tem ponorelem času.

ja nižja stopnja je že kar pobarvana, pa sej ne smao punce sej vidmo fante tud z blontnimi prameni.
moja daljna soseda je svojo hčero že od nekdaj oblačla v neke ful firme pa take majčke da se vse vn kaže, pa hlače na zvon.... in ugani zdej ko je pa stara 13 let se obnaša tk kot da je stara 20 let, češ da je ona itak najlepša pa najboljša pa vse naj in ja punce ki so "take" v otroštvu postanejo navadne.... (ne rečem da smejo bit urejene pa lepo oblečene ampak kar je preveč je pa preveč, da me ne bo katera narobe razumela)
jst sem se prvič pobarvala ko sem končala sedmi razred to je blo pred 6 leti (za nagrado so mi starši pustil se postrižit na kratko in dat par svetlih pramen)
danes je pa žal tko da se punce v šestem razredu že šminkajo in barvajo in izivalno oblačijo in s tem so tudi videti starejše, in ker so videti starejše jih fantje "pecajo" in to se seveda taki mladi punci zdi fajn. v bistvu pa pomoje ne morjo starši postavit meje kajti z letim ( takšen imam jaz občutek) se ta meja sama manjša.
v mojem razredu smo imeli eno punco ko so pač bli starši premožnejši kot ostali in je bla "naj" vsaj tako si je mislala in je ostale punce pač enostavno žalla ker pač niso ble v njenem denarnem razredu!

glede pedofilstva pa mislimda je tk:
*duhovniki itak sam na fantke pičijo
*glede učitlov ni tk velik prinmerov (poznam primer celjskega učitelja s katerim im njegova bivša dijakinja otroka in živita skupaj, ona se je pač izpisala iz šole, da ni bilo afere)
*kdor je pa tk bolan da bo mučil otročke mu je pa itak vseen al so punčke namazane al ne al so pobarvane al ne, moje mišljenje

uh sem se razpisala!



(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kje je meja?
3.8.2005 15:53:45   
polona2
Hano bom imela zaklenjeno od 15.ega do 20.ega leta, tako da ne bo teh težav:)...

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kje je meja?
3.8.2005 16:07:46   
lex
To, da otroci hodijo v vrtcu "sexat" na Wc je bolj it gledat kakega luleka ma Janezek in kako luliko ma Micka oz. kaj maš pa ti podaj? - ogledovanje nasprotnega spola in raziskovanje samega sebe. V takih primerih se je z otrokom potrebno pogovoriti kako je prišel na svet in kakšne so razlike med spoloma.

Kar se pa afnanja tiče, je pa odvisno od okolja in družine iz katere otrok prihaja in tudi od otroka samega. Jaz sem navlekla nase kar so mi dali za oblečt. Nikoli nisem koplicirala. Ko sem prišla v puberteto mi je blo full fajn hodit v Avstrijo po najcenejše cotke in sem tako bila vsak dan oblečena drugače. Brat pa samo, da je pisala firma gor. On je bil v stanju iz kupa istih puloverjev z različnimi cenami potegnit ven takega, ki je bil najdražji. Otroci so različni.

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kje je meja?
3.8.2005 16:29:44   
Annny
Hehe, Polona2, prav misli mi bereš:)

Takole bom rekla..jaz glede pedofilskih učiteljev in duhovnikov ne bi delala neke panike. Vem, da se to dogaja in bom pozorna, če bi bilo kdaj kaj narobe, kaj več pa ne. Statistike kažejo, da se dogaja največ spolnih zlorab med sorodniki, tako da je treba otroka paziti in poslušati ne glede na to, kdo je 'nadlegovalec' (no, bog ne daj!:( ).

Kot si že sama napisala, k temu lahko pripomorejo starši s tem, da otroku ne dovolijo preveč, sploh pa ne, kar se tiče oblačil in ličil pri deklicah. Jaz sem zgrožena nad tangicami za 3-letnice, res..to je grozno..le v katero smer gre svet..bodo čez 10 let limali porno reklame na jumbo plakate ob cesti, al kaj??

Res je, veliko je odvisno tudi od osebnosti otroka. Npr. meni se nikoli ni dalo pretirano ukvarjati z nekim ličenjem, raje sem imela mir in brala knjige itd., moja sestra je pa pravo nasprotje: naličena žurerka, ki je zamenjala 2 šoli...no, saj drugače je super značaj, konec koncev so naju podobno vzgajali.

Jaz bi rekla takole: ne vzgajaj vseh svojih otrok enako, ampak vsakega glede na to, kakšen značaj je- mogoče bo to kaj pomagalo.

Pikaču, razumem, da ti je prav težko..danes je svet zares prav čuden..ampak saj bo:):):) Nimaš kej, samo to lahko rečeš in se potrudiš po svojih najboljših močeh!

Lp:miska:

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kje je meja?
3.8.2005 19:43:28   
anajmad
Tko bom rekla,odvisno je res od staršev.Moja hči gre lepo proti 12 letom in jo že orng meče puberteta,samo sva ji postavila določene meje.Ni problem,malo labele na ustnice,pa mal parfumčka za ušesi,sam ko so počitnice,ali pa med šolo ob koncih tedna.Sploh,ko sem jo od majhnega oblačla v lepe cunjice in še zdej rada vidim,da je lepo oblečena in zrihtana,tko ko je treba.Sam ne tist,da kaže popek,bohvari pa kakšne tangice.Me je tudi v šoli malo zjezilo in sem se tudi z učiteljico udarla pri gimnastiki,ko je zahtevala od deklic,da nosijo tangice.Oj,10 in 11 letne punčke:zmeden2:.Pa smo šle veselo mame v šolo in smo tej učiteljici razložile,da obstajajo tudi normalne spodnje hlečke,ki se sploh ne opazijo pod dresi.
Drugače pa ima moja hči eno sošolko,ki nosi tangice,se maže in sploh,jst bom rekla katastrofa:zmeden:.Toda punca ni kriva sama,ampak jst rečem da so krivi starši.To ubogo revše je že od majhnega bilo samo na ulici in jst menim,da s tem izivalnim oblačenjem išče pozornost.
Mi smo se pa s Pio pogovorili doma in sva jo tudi vprašala,kaj misli ona o tem,pa nama je odgovorila,da se ji to ne zdi najbolj lepo.Sej,ko bo starejša naj nosi tangice,če jih bo hotela,ampak zdej se mi pa zdi še mal prekmal.
en lp:morje:D.

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kje je meja?
3.8.2005 21:51:20   
Marogica
Strinjam se z vsemi, ki ste pisale, vendar ostaja vprašanje kaj je realnost kaj pa so želje? Vsi imamo približno predstvao, kaj je za naše otroke dobro ali slabo že sedaj. Glede na naše poglede jih usmerjamo za v naprej.
Seveda pa je treba dodati, da mi (starši) nismo edini faktor, ki vpliva na življenje in razvoj naših otrok. Predvsem smo socialna bitja, ki težimo k vzpostavljanju kontaktov v družbi, določene smo celo primorani prevzeti (šola, služba). Tako bo tudi z našimi otroci. SMo potrošniška družba, ki nas dnevno bombardirajo z novimi izzivi preko reklam, in nam določajo, kaj je lepo, kaj je moderno in kako postaneš "in". To niso samo obleke, parfumi, ampak tudi prehrana, avto, dopusti, postava.....
Zato si ne upam postavljati dokončnih odgovorov, kaj bo čez 10, 15 let. Nisem jasnovidka, da bi vedela, kaj bo takrat "palilo" ne zame, ne za moje otroke.
Seveda si želim kaj drugega, kot je sedaj, vendar je treba pomisliti, kaj je za otroka bolje: mu ne ugoditi v njegovih "čudnih" željah in mu postavljati meje, ki so za nas "ta prave" in ga opazovati, kako je žalosten, ker ne spada "zraven". Kaj je bolje, res ne vem. Vam bom pa ćez 15 let povedala, kako smo zadevo rešili.
p.s Imam sicer dva fanta, tako da šminkanje in lakiranje nohtov odpade-vsaj upam

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kje je meja?
3.8.2005 21:53:56   
Pupica
No jaz ti bom pa svoj primer povedala. Ne spomnim se da bi mi starši kdaj kaj prepovedovali. Glede na to da sem bila odličnjakinja, in nobenih težav z mano, so mi pustili kar svobodne roke. Ampak ker sem imela vedno včino moške družbe, tiste par deklet je bilo več ali manj športnih tipov, mi niti na misel ni prišlo, da bi se lakirala. Še dolgi nohti so bili tabu, ker potlej nisem enako hitro plezala kot oni:ups:

Barvanje las. Ja to je pa druga pesem. V 4.razredu sem si zapičila, da hočem 2 pramena, ki sta bila takrat in(pri straneh ob sencah).No in je rekla mami, oki, če boš odlična.Pa sem bila. Pa je začela neki mutiti, da kao ne, pa če bi rada kej drucga, pa sem vztrajala. In ker se obljube ne sme pojesti(tako me je namreč učila) mi je končno naredila pramena. Čez dva meseca ko sem se vrnila s počitnic sta bila pramena še na glavi, ampak moji lasje so bili pa za en xxyžnj:( Tako mi ni prišlo več niti na misel, da bi se barvala, do konca faxa ko sem spremenila barvo na blont.

Kaj bom dovolila Tii? Ne vem, pojma nimam. Verjetno bom premzala z pretiravanjem, ampak pri sebi sem videla, da so mi dali izbiro, sem videla da ni prava, pa sem odnehala. Bi mi bilo pa hudo, če bi si želela, pa da bi bile vse punce nalakirane, jaz pa ne:(
Danes namreč niti opazim ne, kdo je nalakiran in kdo ne. Ko sem bila majhna pa VEDNO. Bila je teta na obisku...Katera? Una ki ima tako lepo nalakirane nohte!!!:ups::ups::ups:

Make up, tangice...o tem pa ne bo debate!!!
Do srednje šole itak...pol bomo pa naprej se pogajali:)-:)-

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kje je meja?
3.8.2005 21:58:20   
Anja
...bi samo pisker pristavila...

Na osnovni soli, sredi Slovenskih Goric, kjer sem poucevala so hodile cetrosolke s tankicami zategnjenimi nad boke in kavbojkami pod popkom...

Vsak pogovor razrednicarke s starsi in deklicami je bil brezuspesen. deklice so se dopadle same sebi. STARSI SO PA BILI PONOSNI, DA SO NJIHOVE DEKLICE TAKO SEXI. Prav pasalo jim je, da so popularne (beri: da so jih starejsi fantje otipavali).

En ata je povedal (njegova hcerka hodi v 7. razred in si je en fant rezal zile zaradi nje - zaljubljenost pa to) : Nisem jaz kriv, da najboljse sexa...

Hvala bogu za svetovalno delavko, ki je skoraj skurila vso svojo energijo na razgovoru (veckrat tedensko) z dekleti...

Vse se zacne ze v vrtcu... Moje najkice so pa hitrejse od tvojih navadnih (z otrosjkega igrisca)...Mami je rekla, da s ene smem igrat v pesku, ker mam beneton krilo... Vzgojiteljica: Poglejte Jureta, ima nove levis hlace...

Kozlas...

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kje je meja?
3.8.2005 22:06:09   
Primoza
Ko začne človek razmišljanja v stilu ne razumem dandanašnje mladine, je to samo znamenje, da je star.

Tudi jaz teh sprememb povsem ne razumem, ampak le nekako po občutku mislim, da imajo svoj point.

Pač, tudi jaz se počasi spreminjam v fosila8).

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kje je meja?
3.8.2005 22:08:56   
Seven*
Jaz pa mislim, da je najvec na nas starsih samih. Otrok dobi prvo kot prvo vzgled in spostovanje znotraj druzine. Ce ima druzina zdrav odnos do seksa, ce je otroku seks pravilno predstavljen, potem se ni za bat.. Najbolj brezveze je prepovedovat. Mladoletnik se lahko poseksa za vogalom hise, ce je to v njegovem interesu..

Glede tangic. Ce jih bo hotela imeti, naj jih ima. Ji bom pa kupila bombazne, da ne bo imela kaksnih vnetij. Meni so sicer tange za otroke cisto mimo, ampak preprecit otroku spet ne mores. Si bo na skrivaj kupila in na straniscu preoblekla..

Je pa res, da je morala danasnje druzbe precej na psu. Kot sem ze enkrat napisala.. Dojeca mama v javnosti je dostikrat bolj sporna kot pa naga rit/joski na jumbo plakatu..

Kako lahko zascitimo otroke? Ne moremo. Lahko jim pa damo dober vzor znotraj druzine. Pri nas bomo imeli velik pisker kondomov sredi kopalnice. Pa dosti pogovorov in zaupanja..

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kje je meja?
3.8.2005 22:10:51   
Seven*
Anja. Tole je pa res za bruhat. Starsi so ocitno res zmesani. Jaz grem na vas zivet. Tja, kjer so vecinoma vsi otroci revni... Tako vsaj ne bo razlik..

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kje je meja?
3.8.2005 22:51:19   
cinci
Seven:bravo: se podpišem pod tvoja posta

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kje je meja?
3.8.2005 23:50:09   
Annny
Seven, si napisala, da 'greš na vas živet..'. Da so tam otroci revni, preprosti..what a mistake. Jaz sem z vasi- sem se izseljujejo ljudje, ki imajo dovolj denarja, da pobegnejo iz mest..struktura vasi se je po moje v nekaj letih popolnoma spremenila..in verjemi, da se tu deklice prav tako ličijo, veliko jih nosi samo znamke..in naša vaška šola je 'kraj pohujšanja' :)-:)-:)- Šala.
Hotela sem samo napisati, da so zadnje čase razlike med mesti in vasmi zelo majhne. V mestih je veliko več revnih ljudi, če lahko tako napišem.

Lp

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kje je meja?
4.8.2005 8:55:12   
mamsi
Moja hči pri meni tega ne bo videla in se od mene tega ne bo mogla tega naučit. Jaz nimam laka doma, niti koravd in šmink. Se ne štimam tako. Torej se zjutraj doma pred šolo ne bo mogla lišpat.;) Lahko se že zdaj odišavi z umivanjem in dišečo kopeljo, češe lase in namaže obraz s kremo. Kaj drugega pa v predalih ni.

Pri 3 letih še ne bo mogla vplivat na to, ali naj ji kupim tangice ali ne, pri 15 pa že, in takrat ji bom ugodila. Upam da ji bom, ker takrat bodo punce po vsej verjetnosti hodile brez spodnjega perila!!

Tangice ne bodo spremenile njene glave. Upam, da ji do takrat uspem vcepiti nek način mišljenja, da bo imela svojo glavo in da se bo odločala v dobro zase, ne v pretirano prilagajanje družbi. Mislim, da se ni potrebno prilagajat družbi s šminkanjem. Tako kot je rekla Pupica (plezalka), izbere si družbo, ki bi dobra za njo, ne pa takšno, ki bo zahtevala, da postane drugačen človek zato, da jo bodo sprejeli.;)

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kje je meja?
4.8.2005 9:01:17   
baguSka
Seven tudi tisti 'moji' primeri, ki sem jih navedla izvirajo iz vasi in to celo revne in majhne.. Tko da.. Nebi se ravno strinjala s tabo no. Sicer pa kot je ena prej napisala, vse se začne v vrtcu v šoli ipd. ko otroci začnejo spoznavati še veliko drugih otrok in otroci itak danes vse pobirajo od staršev.. Eden nekai narobe reče in si mali zapoune in nese naprej.

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kje je meja?
4.8.2005 9:05:25   
Anonimen
Da se oglasim še jaz.No ne bom znala napisat kot načitana knjiga bom bolj pogovorno,kot da sedimo za mizo in se po domače pogovarjamo.
Ko sem imela petnajst let sem si zaželela kavbojk.
Mama je znorela:kaj???kavbojke bi to nosijo samo največje barabe(?)
Naslednje leto sem si jih izborila.
Moja hči jih je že zgodaj dobila,samo po sebi umevno saj so že bile ustaljen kos garderobe.
Barvat lase sem si začela po 18 letu,moja hči prej v prvem letniku frizerske(je bilo pač del šolanja)
Najmlajša pa v osmem razredu spet zaradi sestre ker je frizerka pa sta eksperimentirale.
Sina ne omenjam,ker mu ni šlo nič o barvanju in modi po glavi.Za v šolo se moja najmaljša oblači čisto abnormalno glede na druga dekleta.Ker trpi za kompleksom okroglega bitja,nosi dolge majčke vsa se skrije za širokimi majicami,O golem rebuhu in kazanju popka ni govora.Najstrejša nima s kilami problemov se je za šolo tudi korektno oblekla.







Tangice sem prvič oblekla pred kakšnimi tremi leti.
Moja najstarejša takrat ko so prišle v modo.
Nalmalajša jih pa ne trpi.
Midva zmožem sva poskušala vzgojo:"nevidne uzde"
Popusti pa ne preveč,daj svobodo,pa ne preveč,postavi neke meje,da bomo vsi zadovoljni:preveč strogosti samo škoduje,zaneti prepir med starši in odraščajočimi otroci(vsi poznamo:ko nas meče puberteta)
No mislim,da sva še kar dobra starša,da nama je nekaj uspelo,čeprav še vedno ostajajo dvomi,če bi lahko kaj več storila.
Vedno bolj opažam,da so strši hudo popustljivi do otrok vse preveč jim dovolijo.Pri trinajstih ponočujejo po lokalih pijejo alkohol itd...
Morda res upliva tudi moda na razvoj?Starš mora postavit neke meje:lahko po modi ampak do neke meje,nikakor pa ne majhnim deklicam tangice..lepo vas prosim.
Štirinajstletnicam pa je že težko prepovedat.
No vse je odvisno od upliva okolja,stršev, šole,družbe.Na žalost se temu ne da izognit v takih časih živimo in otrok ne moreš izolirat,da ne bi prišli pod negativni upliv,lahko pa pomagaš postavljaš meje in upaš da si storil prav.

(odgovor članu .ču)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kje je meja?
4.8.2005 17:26:00   
Anja
Seven!

Nic ne pomaga... saj sem napisala sredi Slovenskih Goric... to je vas, ki nima niti poste in frizerja...ma pa 3 ali celo 4 gostilne..


..pijancujejo otroci (tako konkretno) od 6. razreda dalje. Moji v 3. razredu ). letke so se vazili kako so bili pijani od bandidosa :((

In ja strinjam se z eno, ki je napisala, da revni stanujejo vecinoma v mestu (kjer so socialna stanovanja) na vasi pa je zadnje cajte samo se bahastvo. Mi mamo pa rocno kovano ograjo, nasa fasada ma pa rocno klesane kamne, nas plot se odpre na knof in vrata tudi....: smajli ki bruha :

Lepo napisano Neva :)

LP anja



(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kje je meja?
4.8.2005 19:17:04   
.ču
Anja tile tvoji primeri so pa res hudi:(in za v razmislek ornk!!!
Sm sama tud včasih živela na vasi in sploh ne morm misl in verjet,da se je situacija tko spremenila:zmeden2:
Svoje prve kavbojke sm si kupla tm v enem drugem,tretjem letniku,ko sm ene dva mesca štipendijo šparala,pobarvala sm se pa šele konc srednje šole...
Sej bi se že zdavnej nehala barvat,pa so se sivi lasje namnožil:(tko da se bo kr treba še en cajt...
Kr se pa tiče make upa pa ga jes privat zlo redko uporablam,za službo pa kr vedno,ker je pač take narave,da je treba bit urejen in nekak zgledat...

Mi je pa všeč razmišljanje Splišni...

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Kje je meja?
4.8.2005 21:55:23   
Anja
...hudi zato, ker si same take extreme zapomnim...

Saj je blo tudi to okolje hudo... No, da te zamorim se z enim... Na roditeljski sestanek je prisla mama stara 23 let (mi je samam povedala) CETRTIC NOSECA. Prvega je rodila pri 15, drugo pri 17, tretjega pri 21 in zdaj avgusta gre rodit naslednjega. ... Je pa sele konec marca ugotovila svojo nosecnost...

...se so v Sloveniji nepojmljive stvari... zgornja druzina stanuje v sobi in kuhinji, WC na dvoriscu, brez kopalnice... Aja, majo pa renault thalio... deca oblecena za zjokat se... vcasih brez spodnjih hlac... doma mama ne kuha... v soli samo malica, ker jim je sofinancirano kosilo predrago...

..eh, boljse da neham :(( :( :( :(

zalostna

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?