|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko se bojujes sam s sabo
27.8.2004 9:05:23   
dory
Ko takole prebiram poste mamic ali bodocih mamic, ki jih tarejo odnosi s partnerji, me kar malce stiska pri srcu...


Zivim pri starsih, s svojim malim stirimesecnikom...zaradi njega so se zaceli vsi spori,prosnje za splav...ker tega nisem bila sposobna narediti je odsel...prisel..in spet odsel...mali se je rodil...dva meseca skorajda niti zase nisem vedela, ker je mali veliko jokal, tako, da nisem spala niti podnevi niti ponoci...no pa sva koncno ujela nek ritem in nama je zalaufalo...koncno pravim...pa se pojavi drugi problem....moja druzina se je odpravila na dopust...tako sva z malim ostala sama doma...kar je po svoje enkratno...po drugi strani pa, zvecer, ko gre spat, jaz nesredno bijem boje sama s sabo...zakaj? Ne predstavlja mi tak problem sama skrbet za otrocka, temvec najbolj ubijajo trenutki, ko si zazelim objema, par spodbudnih besed, da dobro opravljam delo, da bo tako tudi v prihodnje....mar sem v zivljenju zahtevala prevec? Kar sem si zelela je bila druzina, topel dom...sedaj pa vecere prezivljam sama....in nabiram moci za nov dan, nove podvige z malim nagajivckom..

je kar tezko, zato tega ne privoscim nikomur...


papa, teja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ko se bojujes sam s sabo
27.8.2004 10:25:42   
stasy
Čau Teja!

Prebrala sem tvoje pismo in lahko rečem, da prekleto dobro poznam tvoje skrbi, tegobe..."samoto". Mogoče ti bodo moje besede kaj pomagale, da boš lažje prehajala čez te samotne trenutke.
Moja pikica je bila stara leto in pol, ko sem zapustila njenega očeta. Vzrok je bil kratko in jedrnato neprestani kregi, fizično obračunavanje, njegova mama....bla bla bla...Danes je moja pikica v pričakovanju šestega rojstnega dne (18.9.),ima stike z očetom, katere pa največ preživi z njegovo mamo :hudicek:,velikokrat moram svojo :racka: sama iskat, ker gospod ali ga ni doma, enkrat ima avto, drugič ga nima, itd....in seveda tam nima nikakršnega reda (kar se tiče vzgoje)- prosto po Prešernu. Sedaj je nekoliko lažje, ker je že malo starejša, včasih pa sem potrebovala par dni, da sem jo spravila nazaj na tirnice. Gospod seveda malo dela, malo ne, se ukvarja za raznoraznimi, da ne rečem kaj, posli...preživnino pa sem vidla samo za borih pet mesecev, se pravi sem samohranilka. Gospod še dan danes otežuje moje življenje, katero se mi je prav lepo postavilo na svoje mesto in vso moč, da sem skoraj vse postavila na svoje mesto, sem dobila v svojem :angel:, moji Anastasii. Tudi partnerja imam in ni več "samotnih" trenutkov, sem v 22. tednu nosečnosti (pričakujemo fantka - :duda:). Čas naredi svoje, določene stvari pa moraš sama postaviti v čas.
Če je katera stvar, ki bi jo spremenila je ta, da bi očeta moje pikice zapustila že, ko sem bila noseča.
"Samotni" trenutki pa niso bili prav nič samotni, ko se mi je pogled ustavil na moji princeski...najbolj iskreni, nežni, globoki, neponovljivi trenutki so bili in so še preživeti z mojo pikico. Tista "samota" naj ti odnese pogled na tvojega sončka in vero, da je nekje mama, ki je rodila sina le zate in ki bo, čeprav ne biološki oče tvojega sončka, PRAVI oče.

V upanju, da so te moje besede kaj dotaknile in da si boš znala razlagati svojo "samoto" tudi v dobrem smislu vedi, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Skratka lepo ti je, še lepše bo, nikoli pa ni tako lepo, da lepše ne bi moglo biti ;)

stasy :sloncek:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ko se bojujes sam s sabo
27.8.2004 12:18:30   
ČITA
Glede na to, da si že veliko pretrpela in preživela, sploh ne dvomim vate in vem da ti bo uspelo. Tudi zato, ker vem, da bi za svojega sončka dala in naredila vse. Pa tudi objemi bodo nekoč prišli (če ne od drugega moškega, pa od tvojega malega sončka).

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ko se bojujes sam s sabo
27.8.2004 17:54:20   
Anonimen
teja,teja nikar tako črno,po džju vedno posije sonce to pravim tudi moji hčeri saj vem kako je hudo,pa čustvena osamljenost želja po nežnosti.Za sedaj objami tvojega sina poljubi ga stisni se k njemu pa boš videla da nisi sama.Potem pa počakaj na dan ko ga boš srečala ne vem kdaj bo to morda v daljni ali bljižni prihodnosti tega ti ne znam napovedat.:love:mlada si še ves čas še imaš ne bodi tako potrta,tamali to čuti.SREČA JE NEKJE ZA VOGALOM;JO BOSTE ŽE NAŠLE POTRPETI BO POTREBNO:zakaj pa nič ne pokličeš Katjo,ko ti je tako hudo zna poslušat veš.....:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ko se bojujes sam s sabo
27.8.2004 21:10:44   
*
Ja Teja...tud pr men..tudi jaz to pogrešam in tako rada bi pokazala kaj že vse srček zna itd...pa nimam komu.

Bo že bolje!
Ti si še mlada..jaz pa starina, zato si na boljšem..hehehe.
Nič obupavati zvečer...vse se dogaja z namenom!;)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ko se bojujes sam s sabo
27.8.2004 22:18:04   
neprijavljena
Oh,Teja tudi jaz to poznam.Veš,vedno si reči,vsaka slaba stvar je za nekaj dobra.Res je bolje,čeprav se tebi sedaj to ne zdi,da si sama s svojim sončkom.
Morda pa vajin očka ne bi tako izpolnjeval vseh pogojev za srečno družinico.Tudi jaz imam hčero iz prejšnjega zakona,sedaj pa imamo majhnega pikeca.
Ampak jaz pravim takole,NI TISTI OČE OTROKU,KI GA "NAREDI",AMPAK JE OČE TISTI,KI GA VZGAJA IN SKRBI ZANJ.
Takšni moški sploh ne vedo kaj zamujajo.Ni lepšega,ko se zjutraj otrok prebudi s teboj,te nasmeji do solz,te z ljubeznijo objame.Boš videla otrok ne laže,tako kot odrasli ljudje.Otrok ti bo vračal ljubezen,ki jo bo dobival od tebe.
Za vsakimi vrati sije sonček SREČE,tudi za tvojimi.Lep večer.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ko se bojujes sam s sabo
27.8.2004 23:40:46   
Ezi
En velik, tesen objem, vsem vam,mamicam!

Ezi

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 9:39:34   
KatjaK
Teja. vse to mi je poznano, ceprav ne osebno samo imam kar nekaj znank, ki so to dozivele. Jaz te popolnoma razumem. Vem, kako tezko je ob vecerih oz. v trenutkih ko otrok spi pa si sama in gledas Tv, kaksna praznina, tisina v hisi,groza. Tudi mene je strah kadar sem sama doma, pogresam objeme, poljube,... Zato vem ,kako tezko ti je pri srcu.
Glavo pokonci in vse bo se dobro. Drugace pa mi lahko pises na privat pa se lahko zmenimo za kaksno kavico al pa za cvek, ce si za.
Lp Katja:sloncek:

:rozica: zate in seveda :racka: za tvojega Maja.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 9:51:40   
Anonimen

In zakaj, si sama, ce noces biti sama? Kje pa se je izgubil oce otroka?

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 9:57:00   
ninca
Draga Teja :rozica:!

Svet je pač tak...nikoli ni vsakemu vse prav!!! :( Vem da ti je zelo težko vendar se poskusi postaviti na lastne noge in uživaj v življenju z Majem :miska: :zajcek: :angel:!!!! :duda::duda::duda:

9nebesa9nebesa9nebesa



(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 13:05:56   
dory
Tjazy

oce otrocka ni nikoli sprejel...bil je sok za oba...pa sem sla sama na tezjo pot...je hudo, zelo hudo, ampak pogled na malega pikca mi daje moci za naprej

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 13:23:38   
Anonimen

A imas kaksen odgovor, zakaj se ti je to zgodilo?

Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 13:26:43   
dory
Ja...mislim, da me ni imel dovolj rad....ni bil pripravljen se na resno zivljenje...ceprav je v tretji dekadi svoje starosti pravi da zanj se ni prisel ta cas...je svobodnjak, rad potuje, se predaja sportu in prijateljem...


Dokler se ni zgodilo je bilo popolno, kot v pravljici...potem pa....

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 13:41:04   
Anonimen

To se je zgodilo njemu.. Ampak zakaj se je to tebi zgodilo? Si slucajno naletela nanj? Se ti zdi to mozno?

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 13:43:57   
dory
Hehe doma mi pravijo,da sem dobila kar sem iskala...in ne vem...imela sem moznost biti z dobrimi in postenimi fanti, pa me ni mikalo...ko sem spoznala njega, sem se brez pomisleka in razmisljanj vanj noro zaljubila...doma so opozarjali, ker so spregledali kaksen je...meni ni bilo mar...imela sem ga slepo rada...ne vem kako,da nisem znala odpreti oci,ko je bil se cas...se sprasujem v to smer pa ne najdem odgovora



(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 14:26:00   
Anonimen

Sicer sem jaz zagovornik tega, da je potrebno poslusati srce.. in ne razum.. in ravno to si storila..

Obstaja ena zgodbica.. ki vem samo bezno obnovo..

Zivej je kmet, ki je imel sina.. in ta sin si je zlomil nogo.. Pa so rekli sosedje.. Joj kaksna nesreca!! In kmet odgovri.. Sreca ali nesreca.. kdo bi vedel..?!
Potem je bila vajna in iz vasi so pobrali vse mlade moze.. samo sina z zlomljeno nogo so pustili.. in so rekli sosedje.. "Joj kaksna sreca.. kaksna sreca!!" in kmet pravi.. "Sreca ali nesreca, kdo bi vedel?!"
Potem je sin zaradi zlomljene noge umrl.. in so rekli sosedje.. Kaksna nesreca... In kmet spet pravi.. Sreca ali nesreca.. kdo bi vedel ?!!?
........

Kar koli se zgodi.. nikoli ne mores vedeti, ali je to dobro ali slabo.. mislim pa, da je to vedno dobro zate.. Najbolje kar je mozno.

Pa naredi nekaj.. da ti ne bo vec tezko.. Sej imas vse moznosti..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 15:00:43   
dory
Zanimiva zgodbica...ima smisel...

Ja naceloma sem bila pristas tega, da je potrebno poslusati srce...pa vendar te izkusnja pripelje do tega, da zacnes uporabljati tudi razum...

Naucila sem se nekaj...bolj tezka kot je preizkusnja, ki jo na svoji poti zivljenja srecas, vec le lahko naucis...tudi moja zgodba ima sigurno pozitiven konec...do tja pa se bomo se marsikaj naucili, ceprav pride kak dan, ko enostavno mislis, da ne zmores...

Si mi pa postavil smiselna vprasanja...dobro razmisljas!


papa,teja

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 15:25:42   
Anonimen

Da ne zmores??? Heh :) Jaz vem pa enega o Mujotu in Hasotu :)

Ne ne.. ni trebna spreminjat nacela, da poslusas srce.. Mogoce pa takrat nisi poslusala srce in se je nevidno vpletel UM.. ali pa je tako najbolje zate.. To nacelo je ziher pravo..

Kaj pa zdaj v bistvu sploh pogresas? Imas SEBE.. imas otoka.. hodis lahko, znas pisati, brat.. sklepam da ne beracis.. spis pod stropom, torej imas sobo.. Vse ostalo pa si lahko naredis, tako kot ti najbolj pase..

To je sicer res, da vecja kot je preizkusnja, vec se lahko naucis.. samo jaz se vseeno raje ucim na manjsih preizkusnjah, ce je le mogoce. Ni ravno vedno potrebno trpeti, da kaj odneses od tega. Lahko zadeve spregledeas veliko prej.. predno pride do prevelikega trplenja. Polno majhnih in blagih opozoril se zgodi, predno se zgodi kaksna huda lekcija.
Ceprav se meni tvoja ne zdi nic posebno tezka.. ker ni nic izgubljenjega.
Vse lahko se storis, tako kot si zelis.

Kaj bos zdaj storila?

Ce samo na foromu debatiras o tem, se ne bo zgodilo nic.. ker zvecer, ko ugasnes racunalnik bos spet sama. Sicer deluje tolazilno.. ampak ne prevec dolgo. Nekaj je treba naredit.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 18:25:56   
KATY&TIMMY
ciao,Teja!
vem kako ti je,no saj veš ker mojo zgodbo poznaš.še sedaj,pa je eno leto in pol mimo,se včasih počutim tako kot ti.z vsakim dnem pa je lažje.vsaj moja ljubezen v mini formatu mi pomaga na tej trnovi poti.
Tjazy ti se pa drugič malo poglobi v takšno stvar pa ne boš več tako filozofiral,samo pomisli da imaš hčer,ali jo boš imel,pa da se ji kaj takega zgodi.takrat ne bi tako govoril bi gledal samo kako bi kaj naredil......:grrr:
vsaka stvar je dobra za nekaj,vsaj nas je naučilo,da je večina moških neresnih in si ne upajo sprejemat odgovornosti ki jih prinaša družina.:zmeden::( ne rečem da vsi,samo velika večina.:(:((

teja en velik ljubček Maju :sloncek:,tebi pa šopek :rozica::rozica::rozica::rozica:.

lp,Katja&Timi:morje::sloncek::morje::sloncek:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 19:25:27   
Anonimen

Teja (avtorica prispevka)..

A je res to, kar so ti dve zapisale? Ce je res.. pol sorry za vse kar sem napisal.. in bom utihnil. Ni panike..

Samo nekako ne morem skuziti folka na tem foromu. Prav jeklene rokavicke mors imet, da nekoga ne uzalis.. In ko ze mislis, da bo nekdo presel iz pisanja k dejanju se oglasijo drugi in vse potunkajo.
Nikomur nisem rekel, da si je cisto sam kriv za nastalo situacijo. Je pa res.. da je vsak sam odgovoren zase.. in cisto razumljivo je, da nekatere ljudi to razjezi, ker jih mogoce spomni na svoje zadeve. Tudi mene jezi tisto, kar je moj problem.

Katja.. ce bo moja hcer v taksni situaciji, bom seveda skusal pomagati.. ampak vse pa bo morala narediti sama.. za svoje notranje zadovoljstvo. Nihce drug ne more.
Da je velika vecina moskih taksna? Ce si to ugotovila.. potem ti predlagam ,da najprej resis svoje zamere do moskih..
Sem te ze uzalil? Oprosti, ce sem te.. ampak RESI to! Vecina moskih je kar OK..

Res ne vem,.. a ce bi Taji poslal kup virtualnih poljubckov in sopkov, bi pa to komu kaj koristilo? Potem bi pa se znal vziveti v taksno stvar? Ne vidim smisla..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 19:38:10   
Anonimen
Tjazy jaz sem mama Katje.Za svoja čustva je poskrbela sama,mi družina pa ji stojimo ob strani in ji pomagamo ,v njeno srce in glavo ne morem lahko pa sem ji v oporo,ko ji je hudo.Mišlenje o moških bo tudi spremenila ko bo čas,sedaj še ni prišel je vse še sveže,saj ima vzgled v njenem očetu,ki je v zakonu že 26 let.Jaz sem ji rekla DAJ ČASU ČAS!Pa še en pregovor je ČE TE ENKRAT KAČA PIČI SE BOJIŠ TUDI ZVITE VRVI:::Se bo že našel pravi moški,ki bo popravil slab vtis,in bo vreden zaupanja.Saj vem da obstojajo pošteni PRAVI moški,kar nekaj jih najdeš na Ringaraji.Pa lep pzdrav:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 19:40:02   
dory
Tjazy..


vesela sem, da tako razmisljas...in nisi me uzalil na noben nacin...le dejansko si napisal stvari...tako kot je...nic mi ne manjka in naceloma uzivam zelo srecno zivljenje...ob pomoci starsev....so pa trenutki, ko enostavno pomislim, da ne bom zmogla...in takrat se obrnem po kak nasvet,misel ali samo dobro besedo...je takoj lazje...narediti pa bom morala vse sama...to se zavedam..


in hvala za tvoje besede...preproste so in se kako resnicne :)


papa,teja

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Ko se bojujes sam s sabo
31.8.2004 21:12:33   
KATY&TIMMY
je res da je treba sam zase poskrbet,tako kot smo do zdaj bomo še naprej.so še hujše stvari na svetu.:( in imamo še čas pomest z preteklostjo in živet naprej.mogoče še lepše in še boljše;)nam je bilo peč usojeno.:zmeden: verjetno je nekje nekdo zame,ki me bo prenašal:zmeden:.:)-:)-:)-le jaz rabim čas da spremenim mnenje,ki ga je nekaj negativnih dogodkov sprožilo.:hudicek::hudicek:

lepo se imejte vsi,:rozica::rozica::rozica::sloncek::sloncek::sloncek:
Katja:morje::morje:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Ko se bojujes sam s sabo
1.9.2004 12:29:57   
Anonimen
Katja..
Imas napisano, da si SRECNO SAMSKA in tole sem si jaz malo drugace predstavljal..
Jah nic.. karkoli je ze bilo.. je pac bilo.. za vse, posebno pa zate bi bilo fino, ce si iz te izkusnje vzames kar je poucnega in odvrzes, kar je neuporabnega.. in zivis dalje.. Pa sej to itak sama ves.. samo naredit je tezje..
Mas pa cool mamo.. tko da ni panike. Mnogi nimajo te srece.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Ko se bojujes sam s sabo
1.9.2004 12:42:58   
Anonimen
Teja.

Tudi jaz nisem imel obcutka, da sem te uzalil, ceprav znam vcasih kaj tako napisat.. ampak ne zlo namerno.

Samo neki bi se razmisljal.. :) Pravis da sicer zivis srecno.. samo na trenutke se ti zdi pa pretezko.

Spet bo kdo rekel da filozofiram.. samo ce malo globje pogledas to sreco.. je to malo cudno, da sreca pride in oddide in spet pride in oddide..
Ce imas nek vzrok, da si srecen.. potem to ni resnicna sreca.. je le iluzija, ki je odvisna od tega vzroka... in to pelje v slepo ulico. Ce si srecen le takrat, ko se ti nekaj taksnega zgodi kar tvoja pogojenost dojema kot dobro.. potem je to le odsotnost nesrece. Ce se partner do zenske obnasa tako kot onma pricakuje.. je srecna.. ce pa gre k drugi zenski, pa je ta sreca takoj odsotna.. Sla je z njim.. ker je ta sreca odvisna od njegovega obnasanja.. zato to ni nikoli tvoja sreca.
Ko si srecna.. si srecna ne glede na dogodke okoli tebe.. ker vse sprejemas kot del zivljenja. In v bistvu te to sprejemanje in nepogojenost naredi zadovoljno. Ko clovek odvrze vse vzorce, vse kar je privzgojeno, vse pogojenosti in vsa prepricanja.. ko je lahko gol na ulici.. brez da se sekira, da ga bo kdo videl je lahko srecen brez vzroka in to bo trajno.

To je cist tko malo.. ce ti kaj koristi si vzemi.. drugace odvrzi..
Lep dan vsem..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?