|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koristi vrtca
17.12.2009 7:16:19   
barni
Pozdravljeni!

Veckrat sem na tem forumu prebrala, kako je bolje, da otroka pred 3. letom ne dajes v vrtec, kako itak do 3. leta nima nic od tega, samo bolan je skos in podobne zadeve.

Jaz pa sem pri moji deklici, ki smo jo dali v vrtec letos malo pred 2 letom opazila res OGROMNO pozitivnih stvari! Ce odstejem bolezni (ki so bile tudi prej pri babi, samo ne tako pogosto in ki so mi nekoliko otezile prve mesece) moram rect, da je otrok vidno napredoval na razvojnem podrocju.

Ze prej je sicer bila bolj mocna na intelektualnem podrocju in manj na motoricnem. Ampak sedaj vidim, da je ze drugi teden vrtca poznala najmanj tri nove pesmice na pamet (zelo dobro in lepo govori), da mi je zelo kmalu znala nasateti vse otoke po imenih, da se ko smo sli h kosilu rekla dober tek (ok, tega prej doma nismo nikoli prakticirali) skatka polno nekih drobnih zadevic, ki mi kazejo, kako prav je, da sem jo vkljucila v vrtec. Postala je samozavestnejsa, bolj odprta, zna deliti igrace (prej je bilo vse njeno), zna se postaviti zase (tega sem se najbolj bala, ker je bila prej raje tiho v kotu). Da ne govorim, da se sama oblece in slece, obuje...res sem presenecena nad napredkom v tako kratkem casu. Tudi spi bolje, ker je sedaj navajena na hrup, ki ga prej ni bilo. Saj mogoce vasi vse to pri tej starosti znajo tako ali tako, samo pri nas je bil napredek viden res ocitno. Saj se je babi veliko ukvarjala z njo, samo ni primerjave, res ne. Kolektiv naredi svoje. Je pa v skupini 2-4, kar je se dodaten plus.

Zakaj pravijo, da do 3. leta otrok nima nic od vrtca oziroma skupinskega varstva? Moj otrok ima res ogromno koristi.

Kaksno je pa vase mnenje glede koristi vrtca?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 7:55:36   
tt79
Same pozitivne stvari...samostojnost (oblačenje, hranjenje, umivanje) otrok postane socializiran. Motorični, socialni, intelektualni razvoj...
Je pa dejstvo da pri nas še zdaleč vsi vrtci niso kakovostni in da določeni vrtci ne omogočajo celostnega razvoja otroka, kar je škoda.user posted image

Moje mnenje je, da je za otroka najbolje, da je deldneva v družbi svojih vrstnikov, zato je moja punca v vrtcu že od 13. meseca.
Kar pa se tiče bolezni je tako. Nekateri otroci so res non stop bolani, nekateri pa ne. Naša je do 3,5 let v vrtcu zaradi bolezni manjkala vsega skupaj max. 1 mesec. Pa še to je bla samo kakšna vročina, kašelj nič posebnegauser posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 8:00:40   
bskrle
Seveda otrok v  vrtcu napreduje, napreduje tudi v domačem varstvu, če se z njim kdo ukvarja. 

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 8:07:47   
Ulla80
Seveda otrok v vrtcu napreduje, napreduje tudi v domačem varstvu, če se z njim kdo ukvarja.


seveda napreduje tudi doma, sploh kar se tiče samostojnega oblačenja, olike itd. samo vseeno - vrtec da še velik več. doma se redkokomu ( sploh pa ne babicam) da tolk packat, s prstnimi barvami, pa zadeve s škrobnim lepilom in papirjem, pa to, pa ono, pa miljon lutkovnih predstav, igric, ma ni da ni. to ne počneš z otrokom vsak dan doma, ziher ne. pa doma je treba kej skuhat, pa pospravt, pa miljon stvari za narest, tud babice, nimaš cel dan izkjučno in samo za to, da se z otrokom zabavaš in počneš z njim stvari.


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 8:17:25   
uškinamama
Vsak starš ima neke prioritete. Nama je bila in je prioriteta uševo zdravje. Zato je v varstvu in ne v vrtcu. Kar se pa kvalitete varstva tiče sem prezadovoljna.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 8:46:08   
barni

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Seveda otrok v  vrtcu napreduje, napreduje tudi v domačem varstvu, če se z njim kdo ukvarja. 



Seveda napreduje, jaz imam izkusnje tako s svojim varstvom (podaljsana porodniska), kot z babi varstvom in vrtcem. In je vrtec dalec najboljsa varianta.

Babi se je res ful ukvarjala z njo, tut dedi ko je bil doma, hodili so okoli, peli, plesali, se pogovarjali, brali, se vozili s kolesom, si v gozd, na obisk, skratka ful stvari.
Samo ko je sla v vrtec, je postala samostojna, samoiniciativna, samozavestnejsa. Ne vem ocitno to da stik z drugimi otroci, prilagajanje kolektivu, zavedanje, da ni on eden in edini, da si je treba deliti, da nisi vedno v prvem planu, da se moras znati znajti v skupini ljudi, da imajo tudi drugi potrebe...nekaj vec je, kar da vrtec oziroma druzenje z vrstniki se mi zdi.

Zato mi je toliko bolj cudno, da pravijo, da otrok do 3. leta nima nic od vrtca. Nasa je od septembra tako napredovala, da je to res ocitno.

In ja seveda je zdravje pomembno, samo sem rekla, da naj bo tokrat to izzvzeto, da se posvetimo razvojnemu vidiku. Nasa ima sicer dokazano oslabljen imunski sistem in je bolj ogrozena kot drugi otroci, samo jo imamo vseeno v vrtcu. Upam, da bo slo. Zdaj gre res rada v vrtec, ceprav je na zacetku kazalo cisto drugace user posted image .

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:05:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Seveda otrok v  vrtcu napreduje, napreduje tudi v domačem varstvu, če se z njim kdo ukvarja. 


Se strinjam. Čeprav mislim, da tudi tist otroci, ki pridejo
s 3. leti v vrtec - ali pa sploh ne - nič ne zaostajajo za tistimi, ki
so v vrtcu. Otroci so tako pametni, da ko mu enkrat eno stvar pokažeš -
jo že zna. Zdaj je pa odvisno če mu jo sploh pokažeš.
Tudi otroci doma kdaj pa kdaj packajo, rišejo, lepijo... in
ravno tako napredujejo. Če pa jim ne pokažeš, pač ne zna.
V šoli se pa tako ali tako vse zgliha. Ni bistvenih razlik.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:09:55   
roberta
Saj ne gre se za to, da ne bi bilo "koristi", če gre otrok v vrtec. Seveda se bo tam priučil večje samostojnosti, saj je le eden od mnogih otrok in se mora zato bolj sam zase potrudit in kaj narest, tam je hočeš nočeš izpostavljen pritiskom drugih otrok (po delitvi igrač npr.) in kmalu ugotovi, da bo to to, ali pa bo sam itd...

Vidik, ki ga jaz vidim kot pomembnega pri "otroka do 3. leta ne v vrtec" je to, da otrok ne rabi vrtca oz. mu "ne koristi", če kdo želi, v čustvenem, socialno-psihološkem smislu. Ker je otrok takrat še zelo ranljiv, čustveno pripravljen na navezanost le na nekaj njemu bližnjih ljudi, mislim, da tudi ni pripravljen na široko množico ljudi (pa čeprav otrok), kjer mora že v zgodnji mladosti pretiroma skrbeti sam zase in se boriti za vsak košček "zemlje". 

Osebno mislim, da je v otrokovo osebnostno korist, da je prva 3 leta doma v varnem zavetju, kjer ga spremlja topla in občutljiva, a tudi trdna oseba, ki ga zna vodit skozi različne situacije, v katerih se utruje za kasnejše "rivalske" situacije kot je ta v vrtcu. Pa četudi zna na ta račun kako pesmico manj ali če spozna čare kake igrice kako leto kasneje. Nič hudega, zaradi tega ne bo nič zamudil. Za razvoj intekta je še zvrhano dovolj časa... čustvena in psihična stabilnost pa ne pride kar čez noč. Kar se pa socioloških stikov tiče pa mislim, da otrok zadovolji vse potrebe po socializaciji tudi preko igranja na igriščih ali s sosedi, sorodniki, na igralnih uricah...

Je pa vsak otrok drugačen. Seveda. In tako kot so eni prej pripravljeni na vrtec (tudi v psihološkem smislu), so eni kasneje. In to 3 leto je pač nekako "usmerjevalnik", torej ga kamot vzamemo pol leta gor ali dol.

No, vsaj jaz vidim stvari tako user posted image     

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:22:19   
Anonimen
Tudi meni se zdi tako.
V soboto smo imeli Božični ples,
pa o bile tam tudi tri moje kolegice,
ki so imele otroke s seboj. En fantek je bil star
4 leta, dve punči pa 3 leta. Vsi hodijo v vrtec.
Nato je bila tam še ena punčka - stara dve leti
(ona pa ne hodi v vrtec). In ne bi verjela
če ne bi videla. Tamala je vse tri postrojila kot
v vojski. Noben od vseh treh se ji ni upal pisnit.
Pobrala jim je vse igrače, iz rok spulila bonbone itd.
Res se mi je zdelo da ima tamala samozavest na višku.
Prav tako mi je delovala zelo močna osebnost,
kljub temu da je bila mjčkna pa najmlajša.
Odločna, kar je storila, so ostali trije ponavljali za njo.
Ne morš vrjet. In zato se mi zdi, da ni dobro otroka
takoj pahniti v ta kruti svet... v boj za preživetje..

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:27:12   
ledenaa
Ah dej kaj pa kvasiš
v boj za preživetje user posted image user posted image

ja otrok ima ogromno od vrtca,razlike so vidne tistim ,ki pač hočejo videti,tisti pa ne pa pač ne
vsak po svoje gleda,tako da je bedno komentirati kot to da otroka pošlješ v boj za preživetje in takšne neumnosti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:34:22   
Anonimen
to se samo tko reče.
Kok smo pikolovski user posted image

Če rabiš prevod ------- to je mišljeno kot to:
DA SE OTROK ZNA BRANITI, ko je to potrebno
ter da SE ZNA POSTAVITI ZASE.

Itak ti je menda logično, da ni še noben otrok
umru a ne user posted image

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:40:08   
Ulla80
In ne bi verjela
če ne bi videla. Tamala je vse tri postrojila kot
v vojski. Noben od vseh treh se ji ni upal pisnit.
Pobrala jim je vse igrače, iz rok spulila bonbone itd.
Res se mi je zdelo da ima tamala samozavest na višku.
Prav tako mi je delovala zelo močna osebnost,
kljub temu da je bila mjčkna pa najmlajša.


in to se tebi zdi okuser posted image
ne vem no....
valjda, če je doma prva in edina, v centru, ves svet se okoli nje vrti, na vsako njeno željo in ukaz vsi kar poskočijo, z nikomer ji ni treba delit stvari itd. men je to slabo. ker v rl pač ni tklo - nisi center vesolja, ne vrti se vse okoli tebe, kdaj imajo tudi drugi prednost, kdaj čisto po domače izvisiš. tko je. in prej kt se otroc tega naučijo, boljše je zanje in otrokom prikazovat drugačno sliki in jim delat utvare okoli tega, je čista neumnost, tak otrok bo slej ko prej zelo trdo pristal na realnih tleh.


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:44:22   
Ulla80
DA SE OTROK ZNA BRANITI, ko je to potrebno
ter da SE ZNA POSTAVITI ZASE.


to kar je ta punčka počela ni niti branjenje, niti postavljanje zase in močno dvomim, da ona to zna, ker ji ni treba znat. pred kom se pa more branit? pred babico? in se postavčjat zase proti dedku? to kar je ona počela ni nič drugega, kot obnašanja otroka, ki je center vesolja domačim, ki vedno doseže svoje in pelje kr en konc ene diktature nad bližnjimi.

otrok se mora naučit branit in postavit zase v situacijah, ki pač to zahtevajo. in v vrtcu je veliko takih situacij, medtem ko doma jih pa nekako ni, sploh če je otrok edinec.




_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:44:53   
Anonimen
Jaaaaaaaa se mi zdi ok.
Tudi svoje otroke bom tko vzgajala.
Bolš da je tak kot pa prestrašen,
pa boječ, pa vedno počepne pred drugimi.
Sej poglej npr. situacije v službi.
Kdo kam pride? Tisti ki je gobčen, pa
se upa kaj zint, al tisti, ki je tiho pa
čist neopazen?
Men se zdi to čist kul.

(odgovor članu Ulla80)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:46:59   
Anonimen
[
otrok se mora naučit branit in postavit zase v situacijah, ki pač to zahtevajo.


[/quote]

in wtf sem pa jaz napisala??
goska user posted image

(odgovor članu Ulla80)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:48:13   
Ulla80
IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Jaaaaaaaa se mi zdi ok.
Tudi svoje otroke bom tko vzgajala.
Bolš da je tak kot pa prestrašen,
pa boječ, pa vedno počepne pred drugimi.
Sej poglej npr. situacije v službi.
Kdo kam pride? Tisti ki je gobčen, pa
se upa kaj zint, al tisti, ki je tiho pa
čist neopazen?
Men se zdi to čist kul.



ja itak. vsak želi vzgojit otroka v samozavestno, pogumno osebo, ki bo v življenju uspešna itd. samo je razlika, a ti otroku omogočiš, da razvija samozavest sam, med vrstniki, al pa če ga izoliraš od sveta dobesedno, ga postaviš na prestol in mu vzujaš neko lažno samozavest.


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
17.12.2009 9:49:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:49:29   
Ulla80
in wtf sem pa jaz napisala??
goska


še enkrat si preber. k očitno ne veš user posted image


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:52:10   
Ulla80
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

Kaj si nobena ne upa napisati, da je korist vrtca tudi to, da imajo starši nekaj več časa zase? user posted image


niti neuser posted image če si v službi, itak nimaš cajta, je vseen al ga čuva babica al je v vrtcuuser posted image


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:52:37   
Anonimen
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80

in wtf sem pa jaz napisala??
goska


še enkrat si preber. k očitno ne veš user posted image



Ti si preber! Napisala si isto zadevo o kateri pišem jaz. user posted image
Pa ne govorim jaz o nobenem izoliranju ?!
Od kje ti to... user posted image

(odgovor članu Ulla80)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 9:58:48   
BUŠICA

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Jaaaaaaaa se mi zdi ok.
Tudi svoje otroke bom tko vzgajala.
Bolš da je tak kot pa prestrašen,
pa boječ, pa vedno počepne pred drugimi.
Sej poglej npr. situacije v službi.
Kdo kam pride? Tisti ki je gobčen, pa
se upa kaj zint, al tisti, ki je tiho pa
čist neopazen?
Men se zdi to čist kul.





men se tud zdi, da je ta punčka bolj razvajene sorte, ki ji doma dovolijo, da počne kar hoče..in enega lepega dne v vrtcu..bo videla, da ji "drugi" ne dovolijo to kar ji doma dovolijo in šok...za začetek se bo morala znajti. kako se bo znašla, je pa odvisno od karakterja..to pa draga tedy ne moreš privzgojit, kot tudi ne , da bo otrok gobčen ali ne. tudi ni resnica, da gobčni pridejo dlje..kaj pa če gobcajo same neumnosti?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 10:00:51   
Ulla80
Pa ne govorim jaz o nobenem izoliranju ?!


če je otrok v varstvu pri babici, sam, pol je izoliran od vrstnikov, al ni mogočuser posted image

in ne, ne piševa isto. ti pišeš kako se ta punčka zna postavit zase, branit, je samozavestna itd. jst pišem da je samo en razkrkljan otrok, ki mu velja vsa pozornost staršev in starih staršev in ki bo enkrt trdo pristala v realnem svetu, kjer ne bo središče vesolja.


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 10:01:51   
Ulla80
.kaj pa če gobcajo same neumnosti?


taki sploh dauč pridejo user posted image


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 10:05:43   
Petka09
Se strinjam z Ullo in ostalimi, ki tako mislite.

Našo punčko nameravam dat v vrtec pri 11 mesecih, ko bom šla v službo. Kolikor sm opažala iz okolice, ni bilo nikol težav in so otroci res rasli v samozavestne osebe. Sm ravn gledala pr dedku Mrazu v službi, ko je veliko otrok na kupu... In poznam tiste, ki so v vrtcu in tiste, ki niso: primer punčke, ki ni v vrtcu - bala se je dedka Mraza, brala se je tolikšne gruče ljudi, stiskala se je k mamici, ni se hotla družit z ostalimi, itd. itd....

Sej vem, da je otrok ranljiv in še zelo majhen, vendar je za njegov dolgoročni razvoj dobro, da se druži z ostalimi. Moja sestra ni bila v vrtcu in se ji to pozna, ker je bla zlo plašna in potem tut z velikim strahom šla v malo šolo in vrtec, ker tam so bli že vsi kompanjončki, ona pa je bla kot ne outsider.

Tko da tut jaz vidim same pozitivne lastnosti vrtca.. Upam samo, da ne bomo preveč bolani.

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Koristi vrtca
17.12.2009 10:10:03   
Anonimen
ja ne vem pol... glede na to kaj sem vidla...
zakaj je pa potem tisti trije otroci, ki so oh in sploh
skos v vrtcu niso v red spravli?
a to ni bil realen svet? tam ni bila nič izolirana.
pa so jo kr lepo vsi po vrsti ubogal... user posted image
čudn user posted image

no nima veze. vsak si po svoje razlaga.
men se to zdi ok, tebi pa pač ne.
vsak ima drugačno vzgojo, zato si pa tud dva med sabo nista
enaka. se bo tamala že znajdla ko se bo mogla.
sem prepričana da se bo.
ravn tolk kot ostali.

(odgovor članu Ulla80)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?