|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kravje mleko
19.2.2006 21:30:10   
Barči78
Vprašanje za tiste, ki svojim otrokom dajete kravje mleko. Zanima me, koliko vode zamešate med liter mleka, ko ga prevrete.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 26.2.2007 14:37:17 >


_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 21:33:00   
Seven*
Kravjega mleka se ne redci. Nikakor se ga ne daje pred 1 letom. Ce se ga daje, se ga daje polnomastnega!

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 21:38:37   
Barči78
Kravje mleko ima več maščobe kot 3,5, zato ga je potrebno redčit. Glede na to, da krave ne ˝futrajo˝ z nobeno umetno hrano, ga bom svoji punčki ponudila pred enim letom. Sicer ji adaptirano mleko še vedno dajem, kadar pije čisto mleko. Ko pa ji pripravim gres, polento, rižolino in podobno hrano, ki jo je treba zmešati med mleko, bom uporabila kravjega. Adaptiranega mleka naj ne bi prevrel. Res pa je, da naj bi otrok pil polnomastno mleko in to je 3,5 maščobe. Tako, da tudi po nasvetu pediatra, je kravje mleko obvezno potrebno zaliti z vodo. Zanima pa me razmerje mleko : voda.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 21:47:24   
Seven*
Hm. Barci, kravjega mleka ni potrebno redciti. V vsej literaturi bos zasledila tako. Pa saj se ne gre za futranje krav z umetno hrano. Gre se za to, da otrok tezko prebavi sestavine v kravjem mleku. Kravje mleko ima drugacno sestavo. Bolj obremenjuje ledvice, ima manj zeleza.. Pa se kup stvari je.. Jaz bi bila previdna na tvojem mestu.. Ti pa kakor hoces. Razen ce nimas denarja za adaptirano. Kasice lahko pripravis z adaptiranim. Brez problema. Naredis isto kot s kravjim.

Pa tvojemu pediatru povej, da noben ne redci vec kravjega mleka in da je cas da gre na kaksen pediatricni kongres.




_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 21:53:09   
Barči78
No, zdej sem pa res zbegana. Neji sem mislila jutri prvič dati kravje mleko, sedaj pa sem ji parkrat zmešala kašico med navadno kupljeno mleko 3,5 maščobe. Če pa ta dva primerjam med sabo, pa še vedno mislim, da je bolje, da ji dam domačega kravjega. Seven, a ti pol kar adaptirano mleko prevreš, če npr. skuhaš gres ali polento?

PS. Pa moram ti povedat, da je Ema prov fletkana punčka. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 22:46:45   
Bubamaraa
Barči78, ti bom jaz napisala še mojo zgodbo....Julija 2004 sem rodila hčerko, ki sem jo resnično samo dojila...Mleka sem imela toliko, da sem se že sama preimenovala v "kravo mlekarco"....Decembra istega leta ko je bila hčerka stara 4.5 meseca sem dobila hudo obliko trebušne gripe...Z  mene je teklo iz vseh lukenj (bruhala, driskala....),s tem sem izgubila v enem tednu mleko...Šla sem v DM in kupila Aptamil, ga naredila in ponudila hčerki, da ti vidiš ta obrazuser posted image drla se je kot jesihar in ni ga bilo denarja, da bi pila, raje je bila lačna in se je drla...Jaz hitro letim v DM in kupim Pikomil in če  verjameš zgodba se ponovi, hčerka mi ni že jedla cca.2 obroka...Da skrajšam mojo zgodbo skrtka za hčerko sem kupila vse kar je možno dobit(novalac, hipp....)ampak ni  hotla jesti, je kar v loku bruhala, če sem ji hotela kej na silo dat....V tistem je pa moji mami ven vrglo, je klicala prijateljico, ki ima doma kmetijo, je šla k njej po en liter domačega mleka, smo ji ga skuhale in je tako jedla, kot da prvič je....user posted image Tudi sama sem zrasla gor(mi je mami povedala) na kravjem mleku in mislim, da ni z menoj nič narobe....Kar vprašajte svoje mami, kaj je bilo včas, še ko so bile same dojenčice, če je obstajal kak Aptamil,Pikomil......??????Mislim, da danes preveč prenapihujejo te stvari s tem mleko.....Koliko stvari v življenju nam lahko škodi pa vseeno delamo?????Mislim pa da mleko ni še nobenemu škodil, razen tistim, ki imajo alergijo nanj, to je pa že druga zgodba......


_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 22:47:37   
bobek05
Seven, jaz in moj mož sva oba zrasla na kravjem mleku (redčenem!). user posted image Pa bi rekla, da nobenemu nič ne manjka. Jaz Aneju (star je 8 m) še vedno dajem adapt. mleko, sem mu pa dala eno par žličk alpskega mleka za probat (ker me je tak žalostno gledal, ko sem jedla kosmiče), pa ni bilo nobene reakcije... Sem ga pa malo razredčila (menda zato, ker so ga tudi nam redčili).

Sem pa tudi jaz že premišljevala kdaj bi mu ga dala malo več in v kakšnem razmerju..

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 22:55:53   
Barči78
Bobek, mleka 3,5 maščobe ti ni treba nič zalivati z vodo, ker otrok naj bi dobil polnomastno mleko. Jaz ji ga ne, pa ni nobene reakcije. Samo kravje mleko, pa baje naj bi zalil z vodo, ker ima več maščobe in mogoče res potem lahko otročke zvija.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 22:55:58   
Anonimen
Jaz ne kompliciram in v kašice, pire in razne take stvari dajem kar alpsko mleko 3,5 in to že od 6 meseca. Pediatrinja je rekla da ga naj probam dati po 6 mesecu nerazredčenega da vidim kako bo, če ne bo reakcije pa lahko začnemo s kakšno navadno skutko in počasikak jogurtek. Adaptirano mleko mu dam le še za samostojen obrok. In še to otroka je potrebno navajat postopoma na navadno mleko ki ga mi pijemo ne pa po enem letu odrezat in začeti z novim. Če je alergik na kravje mleko bi bil alergik tudi na adaptirano ker je narejeno na osnovi kravjega mleka le da je prilagojeno in ima več snovi ki so potrebne za otrokov organizem v prvih mesecih njegovega odraščanja. Vse ostale negativne učinke kravjega mleka so si po mojem mnenju izmislili proizvajalci adaptiranega mleka saj gre v njihovo korist.
Samo brez panike!!!

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 23:03:00   
Seven*
Mi je ful zal za oster ton mojega pisanja. Vcasih sem malo tezka.

Ja. Mariskateri od nas je zrastel gor na kravjem mleku. Ampak takrat se niso poznali alergij, pa tudi alergije niso bile tako razsirjene.

O tem sem ze ful veliko pisala. Malo pobrskajte..

Na kratko. Kravje mleko je tezko. Primerno je za VELIKO KRAVO in ne za majhnega dojencka. Taksna je tudi njegova sestava. Tudi razmerja med posameznimi sestavinami so drugacna. Ima premalo zeleza in prevec drugih snovi. Zadeva zelo obremeni ledvicka.

Glede alergij. Alergija na kravlje mleko se lahko pojavi kasneje. Ni nujno, da se ob prvem stiku pojavi. Otrosko crevo je nezrelo. Z rastjo dojencka zori tudi njegovo crevo. Alergije na mleko se lahko izognemo s tem, da pocakamo s kravjim mlekom. Namrec kasneje crevo na mleko reagira drugace kot ce je se nezrelo. Dolga zgodba.

Poglejte materino mleko. Je drugacno, marsikdo bi rekel, vodeno.. Ze na prvi pogled, kaj sele ce pogledamo sestavo..

Ja. Marsikateri otrok je zrastel na kravjem mleku. Ampak to se ne pomeni, da je to dobro.

Ce boste v dvomih. Pokukajte malo na forum o alergijah in si poglejte kako uboge so mamice, katerih otroci so alergiki.

Mislim da je vredno pocakat..

P.S. Barci, polento jaz kuham na vodi, tistim stvarem, ki pa se morajo kuhat v mleku se pac izogibas, ali pa adaptirano mleko dodas na koncu kuhe. Saj se da. Za gres in mlecni riz bo otrocek imel se dosti casa.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 23:09:03   
Seven*
http://www.ezdravje.com/si/dojencek/vprasanja/

Primer: Kravje mleko ni za dojenčka

Imam 3 mesece starega sina, ki sem ga redno dojila 7 tednov. Ker nisem več imela mleka, sem mu začela dajati prilagojeno mleko, ki mu zelo tekne. Ker pa je to precej veliko finančno breme za družino, mi je znanka svetovala, naj uporabim navadno kravje mleko z 1,4 % maščobe in dodanimi petimi vitamini. Mleko naj bi prekuhala in mu dodala malo sladkorja. Zanima me, če bi tako pripravljeno mleko dojenčku škodilo.

Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam. Marina Odgovor
Spoštovana gospa Marina! Moram vas razočarati, kajti nasveti vaše znanke so povsem napačni. Kravje mleko, zlasti pa posneto kravje mleko, je za trimesečnega otroka neprimerna in celo nevarna hrana. Zakaj? Sestava kravjega mleka se od sestave človeškega mleka precej razlikuje. V njem je veliko več beljakovin in elektrolitov, ki otrokovo telo zelo obremenijo, zlasti ledvice, ki morajo te, tako imenovane topljence izločati iz telesa. Ob nekaterih bolezenskih stanjih lahko vnos s hrano močno preseže zmožnosti izločanja, ki lahko pripelje do nevarne hipertonične dehidracije. Posneto mleko ima manj maščob, te pa so v zgodnjem obdobju življenja glavni vir energije, zato bi svojega otroka ob prehrani s posnetim mlekom dobesedno "stradali". Tudi po sestavi se beljakovine in maščobe v kravjem in človeškem mleku zelo razlikujejo. V kravjem mleku prevladuje beljakovina kazein, v človeškem pa beljakovine sirotke, ki so za otroka veliko lažje prebavljive. V kravjem mleku je občutno premalo tako imenovanih esencialnih maščobnih kislin (linolenske in linolne). Te so nujno potrebne za normalen razvoj organizma, saj iz njih nastajajajo maščobne kisline, ki so nujne sestavine številnih tkiv, predvsem živčnih celic. Tudi z železom in vitamini obogateno mleko za otroka ni primerno, saj je znano, da se železo iz kravjega mleka slabo resorbira v kri. Poleg tega kravje mleko pogosto povzroča mikroskopske izgube krvi iz prebavil, kar lahko vodi v slabokrvnost. V človeškem mleku je najpomembnejši sladkor mlečni sladkor, laktoza. Z dodajanjem običajnega kuhinjskega sladkorja, ki je za nerazvito dojenčkovo telo slabše prebavljiv, pomanjkljive energetske vrednosti posnetega mleka zaradi manjše količine maščob ne morete nadoknaditi.
Svetujem vam, da svojega otroka kljub finančnemu bremenu hranite s prilagojenim mlekom. To je investicija v otrokovo zdravje in normalen razvoj, ki se vam bo še leta bogato obrestovala. Sodobno prilagojeno mleko je narejeno tako, da zadošča vsem potrebam razvijajočega se organizma. Sestava beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov, mineralov ter dodani vitami in elementi v sledovih v prilagojenem mleku zelo dobro posnemajo sestavo materinega mleka.
Čeprav danes svetujejo, da naj bi odrasli, pa tudi starejši otroci, namesto polnomastnega mleka uživali posneto mleko, to res ni primerno za otroke v prvih letih življenja.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 23:19:04   
Seven*
http://www.mojmalcek.si/revija-05-04/slabokrvnost.php

Zgodnje uvajanje polnega kravjega mleka (pred prvim letom otroka) in uživanje več kot petih decilitrov kravjega mleka dnevno povečuje tveganje za nastanek slabokrvnosti zaradi pomanjkanja železa, saj je kravje mleko zelo revno z železom (le 0,7mg/l). Poleg tega je delež železa, ki ga telo lahko vsrka iz kravjega mleka, petkrat manjši od deleža iz materinega mleka.



Pa se en clanek z naslovom: KRAVJE MLEKO BO MORALO POCAKATI
"
Presenetljivo je, koliko staršev in celo zdravstvenih delavcev zmotno misli, da je kravje mleko odlična hrana za rast dojenčka."

http://www.vecer.si/Ponedeljkove_priloge/xa_clanek.asp?id=490


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 23:31:46   
lelaval
Se strinjam s tem, kar je napisala anonimna -  kravje mleko je že v adaptiranem mleku, le, da so mu dodane še sestavine, ki so potrebne za otroka (ker kravje mleko je nenazadnje le hrana za telička).

Jaz sem moji prvi hčeri dala adaptirano mleko in mi je že po prvem obroku bruhala v loku in dobila izpuščaje po celem telesu (lahko bi se alergija pojavila tudi kasneje, kot navaja Seven, a navadno se pokaže takoj - sploh, če gre za hujšo obliko).
Sem jo pač hranila s sojinim mlekom, ki ga še danes uživa (najprej Sojamil - adaptirano mleko, le brez dodanega kravjega mleka, zato pa na bazi soje), kasneje pa sojino mleko.

Zdaj pa si shranjujem svoje mleko v zmrzovalniku in pri pripravi grisolina ali rižolina uporabim to mleko. Čeprav je najmlajša stara 8 mesecev, se še dosti dojiva, kadar pa prespi celo noč (ne vedno), pa si naredim novo zalogo, saj se zavedam, da je moje mleko le najbolj primerno zanjo. Tako bom poskusila delat še do njenega 1. leta, če pa ne bo šlo (beri, bo zmanjkalo zaloge, kar pa močno dvomim, saj  imam mleka še vedno toliko, da bi ga lahko izvažala user posted image  ), pa ji bom raje ponudila sojino mleko.

Če pa že želiš ponudit kravje mleko, pa ga le redči. Pač vzami razmerje, ki se tebi zdi primerno - da bo mleko še vedno imelo okus po mleku.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: KRAVJE MLEKO
19.2.2006 23:43:02   
taška30
Barči, težko ti bo katera povedala razmerje mleko:voda, če ne veš, koliko maščobe ima to vaše kravje mleko. Se lahko pozanimaš? Po moje se da to preprosto izmeriti v mlekarni ali celo doma, če imajo večjo farmo. Potem pa preračunaš, da prideš na želenih 3,5%.


Glede gresa in polente: jaz pripravim adaptirano mleko z vrelo vodo in dodam gres ter NE prevrem, pač pa le mešam na malem ognju 2-3 minuti, kot je v navodilih.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
20.2.2006 8:17:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 8:32:40   
tascha
Mi umetnega mleka sploh nismo nikoli uporabljali. Najprej sem dojila, po 4. mesecu sem mu ob dojenju začela dodojat kašice, ki so že vsebovale mleko ali pa sem jih delala z svojim izstisnjenim mlekom. user posted image Po prb.6. mesecu pa sem mu začela delat kašice z navadnim 3,5 prevretim mlekom in nikoli na srečo ni bilo nobene reakcije.user posted image
Sej sem mu probala delat kašice z umetnim mlekom, a to je imelo tak okus, kot da bi jedel stopljen papir.user posted image In ker je meni to zanič, tudi svojemu otroku tega ne privoščim.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 9:02:20   
Seven*
Tascha. To kar si napisala je tak no.. Kdo pa lahko sploh ve kaj je malim dojenckom dobro. To, da je nam dobro, se ni nujno otroku. Otrok noro obozuje materino mleko, nam pa je groznega okusa. Tak nacin razmisljanja ima tudi moja mama, ki hoce vse sladkat, ces, da ni dobro, ker je prekislo in nevemkaj. Kao, ce je njej prekislo, da potem tudi otroku ne bo vsec.

To kar je nam dobrega okusa, se ni nujno zdravo za otroka.

Kravje mleko pri 6 mesecu? Jaz se s tem nebi hvalila. Pa brez zamere. user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 10:38:17   
mamči
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Tascha. To kar si napisala je tak no.. Kdo pa lahko sploh ve kaj je malim dojenckom dobro. To, da je nam dobro, se ni nujno otroku. Otrok noro obozuje materino mleko, nam pa je groznega okusa. Tak nacin razmisljanja ima tudi moja mama, ki hoce vse sladkat, ces, da ni dobro, ker je prekislo in nevemkaj. Kao, ce je njej prekislo, da potem tudi otroku ne bo vsec.

To kar je nam dobrega okusa, se ni nujno zdravo za otroka.

Kravje mleko pri 6 mesecu? Jaz se s tem nebi hvalila. Pa brez zamere. user posted image




Se podpišem!!!!!! 


Itak mi je skoraj vseeno kaj in kako hranite user posted image . Samo mi je pa ful glupo, da ste nekatere toliko bolj pametne od vseh  znanstvenikov in njihovih raziskav in od vseh ljudi, ki se spoznajo na te stvari. Pa na VSAKEM koraku piše, da je KRAVJE MLEKO ZA TELIČKE!
A ste slučajno videli kdaj psička, čigar mama nima mleka, da bi napadel kravo za vime???????
Menda ne, ker kravje mleko še psičkom in mačkam več ne futrajo.

Pa samo to, da se user posted image  smehlja in se kao dobro počuti po flaši kravjega mleka, še ne pomeni, da mu le- to res koristi. Številnih mikrokvavitev v črevesju pa jasno ne morete videt.
Pa hvala bogu, da so user posted image  toliko odporni, da se nastala škoda ne pojavi takoj.
Kaj mislite, zakaj imajo prejšnje generacije (ki so pile kravje mleko in "jim nič ne manjka") toliko sladkorne bolezni, črevesnih obolenj, težav s holesterolom, povišanim krvnim pritiskom, srčno - žilne bolezni, želodčne bolezni.......

Je že tako, da se leta in leta kopičijo težave, pol pa nekje izbruhnejo. Je pa vse med sabo še kako povezano.......

Pa en lep pozdrav !

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 11:02:10   
Anonimen
mamči znanstveniki in razni raziskovalci nebi imeli službe če nebi non stop nekaj raziskovali v nasprot tistemu kar že obstaja. Pa če je res ali pa ne zato na njihova strokovna mnenja jaz ne dam posebne pozornosti. Tudi za paradajs so govorili da povzroča raka pa ga še vedno vsi lepo papcamo. Sorodnica je zaposlena v centru za raziskave pa sama naglas pove da se raziskave delajo na pobudo tistega ki mu pridejo prav toliko časa da se ne pogrunta negativni učinek nasprotnega proizvoda ki že obstaja...ja vsem se gre le za denar. Zato sem še vedno mnenja da kljub 1000 člankom iz strani učenih glav da je NARAVNO najboljše!!!!!! Njihovo glavno načelo je prepričati potrošnike ..in vidim da jim je kar uspelo user posted image user posted image
Tudi krave se niso spremenile v teh parih letih za 100% še vedno jejo travo in so nekatere futrane tudi z umetnimi krmili kakor so bile pred 30 leti ko sem jaz dobivala kravje mleko in so me hranili z njim. Takrat je bilo vse vredu in so kravje mleko enačili z materinim če katera ni mogla dojiti pa še manj nadzora je bilo med kmeti in so res lahko delali kar se jim je zahotelo pa smo vsi preživeli. Danes pri takem nadzoru pa res ni logično govoriti kakšne neugodne sestavine ima mleko na otroke in koliko vitaminov manj ima pa bla,bla, bla...
Alergije pa so obstajale prej in obstajajo danes. Zaradi vse več umetne prehrane so za moje pojme še bolj pogoste in ne zaradi mleka ki ga naravno pridela ena krava. Sama sem dobivala kravje mleko in nisem niti pod slučajno slabokrvna niti nimam nobenih alergij. Otroku sem v prvih mesecih ponudila adaptirano mleko ker svojega nisem imela po 6 mesecu pa nebom več komplicirala in gledala kolk deci ga bo mali popil. To je moje mnenje vsak pa dela po svoje in to še ne pomeni da se delamo bolj pametne le delamo po svoji presoji in ne nasedamo proizvajalcem adaptiranega mleka in njihovim raziskovalcem ker vemo da gre le za promocijo!!!


(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 11:12:16   
Seven*
Eno je, ce nek laboratorij naredi doloceno raziskavo, drugo pa je ce 100 laboratorijev po svetu naredi neko raziskavo in jo potem potrdi svetovna zdravstvena organizacija.

Ce bi rada naravno, potem poskusaj dojiti. To je naravno. Ce dojenje spodleti, pa das otroku najboljsi priblizek tvojemu mleku in to je adaptirano mleko. Kravje mleko je namrec daaalec stran od materinega mleka. Tako kot pravi mamci, se noben pes se ni sel h kravi podojit.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 11:24:16   
Anonimen
Seven zato ker ga krava ne pusti blizu če bi mu bi tudi tistega cuzal če bi bil lačen.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 11:51:28   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

 Tudi krave se niso spremenile v teh parih letih za 100% še vedno jejo travo in so nekatere futrane tudi z umetnimi krmili kakor so bile pred 30 leti ko sem jaz dobivala kravje mleko in so me hranili z njim. Takrat je bilo vse vredu in so kravje mleko enačili z materinim če katera ni mogla dojiti pa še manj nadzora je bilo med kmeti in so res lahko delali kar se jim je zahotelo pa smo vsi preživeli. Danes pri takem nadzoru pa res ni logično govoriti kakšne neugodne sestavine ima mleko na otroke in koliko vitaminov manj ima pa bla,bla, bla...




A , da se niso spremenile ? Bolezen norih krav je bojda novejša stvar, pa pesticidi in kostna moka tu. Afere s cloramphenicolom  pa menda tudi... Včasih so se krave zunaj pasle, zdaj pa mersikatera ne ve niti kak zunaj zgleda.
Pa valda, da se svet naprej vrti. Včasih so matere tud user posted image  mak dajale, da so spali in so starši lahko na njivah garali. Danes pa vemo, kakšne posledice sledijo. Včasih so user posted image   na deske vezali, da so bili na miru, danes pa vemo da se morajo gibat. Včasih so se user posted image  cele dneve drli, da so si pljuča krepili, danes vemo, da to ni dobro........

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 12:17:54   
Anonimen
Nore krave...bolezen ni najnovejša ampak se je skozi leta vedno bolj razvijala in danes jo vsi poznamo kot NORE KRAVE ker ni prikrita javnosti. Koliko bolezni je bilo včasih pa so ostajale za zaprtimi vrati zato zanje nismo izvedeli. Pa tudi če bi bilo več bolezni je vse 100X bolj pregledano in higijenično kot je bilo včasih. Sanitarne zapirajo mlekarne če najdejo najmanjšo smet v prostoru kjer se zbira mleko... tako da kontrola je zelooo poostrena in nemoremo ravno govoriti i tem kako danes krave drugače delujejo kot včasih lepo te prosim krave so krave . Odvisno je pa kaj jih futraš in če poznaš kmetijo kjer veš kaj se dogaja z njimi  potem ne vem kaj bi blo tako narobe da otroku nebi ponudili kako tako mleko.

Jaz vaju nič ne obsojam delajta kot vama paše ampak mi gre pa malo na živce da nekdo vpraša po tem kako redčiti kravje mleko in prvi odgovor je kako je mleko škodljivo in ji da takoj vedeti kako neodgovorno dejanje je to. To koliko je škodljivo ve vsak zase, zate morda je zame nikakor ni. Redči se pa lahko kravje mleko in se za otroka tudi mora ker je drugače premočno za otroka.
So pa včasih ljudje živeli bolj preprosto in tudi otroci so bili navajeni skromnosti in so bili bolj srečni in veseli za vsako stvar kot danes.....to je meni bolj pomembno. O tem kako je bilo včasih in kako danes je že druga zgodba jaz posnemam stvari ki se meni zdijo vredne posnemanja in ne nasedam modernim formulam...sem pač tak človek!!!!

(odgovor članu Barči78)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 12:19:35   
Eja_1
Jaz sem pristaš dodajanja kravjega mleka, če otrok nima kakšnih problemov ob tem (alrgije, prabava).
Tudi mi smo zrasli gor ob kravjem mleku, pa nimamo alergij. Kako so pa včasih preživeli, ko ni bilo umetnih mlečnih dodatkov. Kaj mislite, da Novalac, Aptamil ipd. umetni mlečni dodatki v sebi nimajo dodanih umetnih zadev, da bi bili kar najbolj podobni materinemu mleku. Saj ga vendarle ne delajo iz mleka doječih mater.... tudi umetni mlečni dodatki so lahko škodljivi za nekatere otročke.

Odvisno je pač od posameznega dojenčka, zrelosti njegovega prebavnega sistema ipd.
Imamo pupko (4 m 1 t), ki ji dodajam umetne mlečne dodatke, a bomopri 5m prešaltali na kravje mleko, sicer sem pa tudi z dodajanjem goste hrane že začela in nimamo problemov niti s sadnimi niti z zelenjavnimi kašicami, ki jih delam sama in ne kupujem, ker pupka tudi ne mara umetnih kašic (npr. od Kolinske)

Kot je meni znano iz pripovedovanj starejših mamic, ki so bolj izkušene, naj bi ob prvem dodajanju kravjega mleka le-tega razrečili s prekuhano vodo v razmerju 50:50, prav zaradi morebitnih negativnih reakcij, potem pa nekako obdržali razmerje 3/4 kravjega mleka in 1/4 prekuhane vode.
Krave naj ne bi bile hranjene s silažo, ker je tako mleko drugačno pon sestavi in rado povzroča prebavne motnje.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: KRAVJE MLEKO
20.2.2006 12:45:14   
Tricia
Jaz moji dajem Milumil 3, vendar ji Čokolino in podobne kašice (ker drugega itak ne mara) pripravim z alpskim. Tako delam cca 1 mesec, ima pa Mei dobrih 9 mesecev.



Samo informativno.... A so kje kakšni dokazi, da imajo prejšnje generacije težave s holesterolom, sladkorno,... ker so pili kravje mleko????' user posted image  Kaj pa bomo potem imeli mi čez toliko let, ker smo pili Humano in od Pomurke, če mati ni imela mleka in drugega ni bilo razen še kravje??? user posted image user posted image user posted image user posted image   

(odgovor članu Eja_1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?