|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kri iz nosa-vzrok
7.12.2008 18:30:32   
Salja
Malemu od poletja, kr pogosto ponoči oz proti jutru, začne iz noska tečt kri...in to kr no..Danes naprimer imava rokave celče krvave(on si tak po nosu drgne da joj),pa celi pojšetrček pa jogi in rjuhe.ALi ima katera kaj pofdobnega ali ve možne razloge...ju3 sicer nameravam poklicat dr. ampak vseeno

_____________________________

Niti slučajno me ne moreš prestrašiti....Imam otroka!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kri iz nosa-vzrok
7.12.2008 18:52:34   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Salja

(on si tak po nosu drgne da joj)


Odvadi ga po nosu drgnit, da joj.

(odgovor članu Salja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kri iz nosa-vzrok
7.12.2008 19:10:52   
drevozivljenja
naš 4 letnik je tud tako bio...samo malo se drgno v nosek in krije imel puna usta in seveda po tleh..p je predpisala mazilo z vitaminom A ker je imel slabe žilice..pejt do zdravnikauser posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kri iz nosa-vzrok
7.12.2008 19:47:23   
sanja nk.
to ni nič od drgnenjauser posted image
verjetno ima problem z kapilarami v nosu ,
če se to kar ponavlja bo verjetno potrebno to kirurško , ti nekako prižgejo žilce ,ni nič takega
lahko pa da se preveč praska, samo potem bi bilo samo malo krviuser posted image

(odgovor članu drevozivljenja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kri iz nosa-vzrok
7.12.2008 20:08:25   
lila114
Lahko pa da bo potreben pregled pri ORL! Našemu malemu se je dogajalo isto, samo da je še on smrčal zraven! Seveda smo bili potem na operaciji polipov!



(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kri iz nosa-vzrok
8.12.2008 8:25:55   
Anonimen

Do krvavitev iz nosu prihaja pogosteje v zimskem času. Krvavitev povzroči počena žilica v nosni sluznici. S primerno oskrbo jo lahko pozdravimo kar doma. Večina krvavitev preneha po približno desetih minutah. Pri ljudeh, ki so bolj občutljivi, se lahko pojavi že zaradi pihanja iz nosu, lahko pa do krvavitev pride tudi zaradi prehlada, izsušenosti ali poškodbe v nosni votlini.

Kako pomagamo?
Pri krvavitvi se uležite in nagnite glavo rahlo nazaj (pri otrocih ne nagibamo glave nazaj, saj se lahko zadušijo s svojo krvjo). Z robčkom pokrijte nosnici, s palcem in kazalcem pa stisnite spodnji mehkejši del nosu. Stisk naj traja približno deset minut. Ta čas dihajte skozi usta. Na zatilje lahko položite tudi hladne obkladke.


rvavitve iz nosu pri otrocih
25. marec 2004
Do krvavitve iz nosu pride, kadar poči ena od žilic v nosni sluznici. Povzročijo jo lahko že povsem nedolžne stvari, kot so blag zbodljaj v nosnici s koničastim predmetom, kadar si otrok močneje usekne nos ali neroden udarec nosu med igro.   
Kako ravnati v primeru krvavitve iz nosu pri otrocih
Krvavitev je lahko zelo travmatično doživetje za otroka, zato je pomembno, da starši ostanejo mirni in otroka najprej pomirijo.
  • Otrok naj sedi.
  • Z robčkom pokrijte nosnici, s palcem in kazalcem pa čvrsto stisnite ob spodnjem mehkejšem delu nosu.
  • Stisk naj traja 10 minut.
  • Pozornost otroka poskušajte odvrniti, npr. z branjem ali gledanjem televizije.
  • Po zaustavitvi krvavitve si otrok za nekaj ur ne sme dregati v nos ali močneje usekniti nos vsaj dva dni, ker se krvavitev lahko ponovi.
  • Če se krvavitev ne ustavi, tudi če ponovite ves postopek, nujno obiščite zdravnika.  

    Zakaj stisk nosnic pomaga?
    S stiskom nosnic pritisnemo na krvavečo žilico, kar krvavitev ustavi, pri tem pa se naredi krvni strdek, ki poškodbo na žilici zamaši.
    Zakaj je pomembno, da otrok sedi?  
    Krvavitev se bo hitreje zaustavila, če otrok sedi, kot pa če leži. V ležečem položaju se namreč poveča dotok krvi v glavo in s tem tudi dotok krvi v vene v nosni sluznici, zaradi česar krvavitev težje zaustavimo. Tudi nagnjenje glave nazaj ni priporočljivo, saj pri tem kri zateka v požiralnik, kar lahko kasneje povzroči bruhanje. 
    So krvavitve iz nosu nevarne?
    Otroka peljite na pregled k zdravniku, če so krvavitve pogostejše in trajajo dlje od 15 minut ali pa jih je težje zaustaviti. Zdravnikov pregled je prav tako nujen, kadar se pojavijo težave pri dihanju. Sicer krvavitve iz nosu niso nevarne.



    Vprašanje:
    Pozdravljeni.
    Zanima me, kaj je vzrok za krvavitev iz nosa tudi do 4 - krat na dan in to skoraj vsak dan. Nimam visokega pritiska in imam 17 let.
    Anamarija
    Odgovor:
    Spoštovana g. Anamarija!
    Krvavitev iz nosu (epistaksa) lahko nastane zaradi motenj v zgradbi pleteža žilic v nosu (prirojena napaka), bolezni (lokalne ali splošne) in poškodbe. Če se bodo Vaše težave ponavljale, bo vsekakor potrebno k zdravniku, morebiti tudi k specialistu ORL. Težko je odgovoriti na daleč, moral Vas bo pregledati zdravnik, ki bo opravil anamnezo, telesni pregled in morebitne preiskave (laboratorijski testi itd). Sicer pa krvavitev iz nosne sluznice zaustavite, če sede nagnete glavo naprej (da preprečite požiranje krvi) in vsaj 10 minut pritiskate nosnici. Pihanje skozi nos, vsekovanje in napenjanje lahko pospešijo krvavitev. Požiranje krvi (večjih količin) povzroča slabost, bruhanje in črno (katranasto) blato. Nasvet je le kot prva pomoč, vsekakor pa morate čimprej k zdravniku!
    Lep pozdrav! PK

    (odgovor članu lila114)
  •   Neposredna povezava do sporočila: 6
       RE: Kri iz nosa-vzrok
    9.12.2008 15:28:35   
    lotty4
    Pozdravljena

    Tak primer em bila jaz. Trajalo je približno deset let. Po koncu osnovne šole se je uredilo. Bila sem pri mnogih zdravnikih pa mi noben ni znal pomagat, ker je bilo z mojim noskom vse uredu. Ena zdravnica je nekoč mamici omenila, da je možen vzrok krvavitve nenaden pritisk  glavi in se tako pritisk s krvjo sprošča in da je to samo dobro. Svetovala nam je tudi da nismo nosu več stiskali in poskušali kri ustaviti ampak sem se vsedla in je kri kapljala iz nosa toliko časa da se ni sama ustavila. To je teko od pet do deset minut. Včasih se mi je ulila tudi po petkrat na dan, tudi če se nisem dotaknila nosu.
    Zdaj s tem nimam več problemov.

    (odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 7
       RE: Kri iz nosa-vzrok
    9.12.2008 16:24:23   
    Felicita
    Salja, drugače to lahko povzročijo tudi določene kapljice za nos (npr operil, tanjša nosno sluznico, izpostavi žilice poškodbam). če uporabljate kaj takega najprej s tem nehajte.
    drugače pa najboljš da dr. oceni kako in kaj... lahko bo treba žilice 'požgat' mogoče bo dovolj kakšna kremica. pomembno je vzrok najt, posledice se potem že odpravijo.


    _____________________________

    Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
    philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
    that when you were young prices were reasonable, politicians were
    noble and children respected their elders.

    (odgovor članu lotty4)
    Neposredna povezava do sporočila: 8
    Stran:   [1]
    Stran: [1]
    Pojdi na:





    Čarobni gozd v Supernovi
    Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.
    Pomlad je prebudila tudi klope
    S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...




    .Če ugotovite..
    пеперутка16

    ..da nosite trojčke, kaj bi naredili?