|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 12:48:06   
Anonimen
Pozdravljene.

Želela bi slišati še vaše mnenje. Vzgojena sem bila v krščanski veri, vendar danes ko sem odrasla nisem verna, ne hodim v cerkev, skratko vse skupaj mi ne pomeni nič. Moj mož ni bil vzgojen v nobenih veri, tudi poročena sva samo civilno, vendar nama to zadostuje, imava se rada in se spoštujeva in ljubiva.
No, problem nastane, ker sva se odločila, da najine punčke ne bova krstila, ker nama to nič ne pomeni in otroka ne mislila pripisati nobeni veri proti njegovi volji. KO bo dovolja stara, pa je odločitev itak njena

Problem je moja mama; ona sicer ni nek verski fanatik, daleč od tega, ampak ko sem jih povedala za najino odločitev je totalno popuser posted image .
Njej se zdi prav, da mora biti otrok vsaj krščen; njeni razlogi: ker je to lepo in se spodobi user posted image . Nikakor ji nisem mogla dopovedat, da je to najina osebna (intimna) odločitev in da ne bom dala krstit otoroka samo zato, da bom ugodila njej in žlahti, ki komaj čaka, da bodo imeli razlog več, da se bodo lahko na moj račun gostili v kakšni gostilni.

Skratka, nikakor ji ne gre v glavo.

A ima morda še katera kakšen pameten nasvet, kaj ji naj rečem, da ji malce razbistrim njeno razmišljanje, ker tavam v temi; nočen se kregat z njo, ker drugače se super razumeva in je res faca.

Aja, pa še to; skrbi jo to, kaj si bodo soorodniki misli, da me ni dobro vzgojila itpd. itd.


Hvala,

Se opravičujem za anonimnost; nekateri tu gor bi me mogoče celo lahko spoznali.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 12:51:00   
Anonimen
Problem je moja mama; ona sicer ni nek verski fanatik, daleč od tega, ampak ko sem jih povedala za najino odločitev je totalno pop .


Ja, in? Bo pa še enkrat in enkrat in enkrat...no, enkrat se bo naveličala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 12:55:45   
Seven*
Mogoce bi pomagalo, da ji malo razlozis glede krsta. Krst pomeni, da sprejmes Jezusa Kristusa, kot edinega odresenika in s tem nauk krscanske vere. V Bibliji je Janez Krstnik krsceval odrasle ljudi, ljudi, ki so se zavestno odlocili, da je Kristus njihov mesija. Jaz nisem krstila otroka ravno iz teh razlogov. Poleg tega se mi ne zdi, da je moj otrok spocet z grehom, s krstom bi naj namrec bil opran izvirnega greha. Pa nekateri trdijo, da ce otrok ni krscen in potem umre, da potem ne pride v nebesa. Bibilja pa trdi, da bomo sojeni po svojih dejanjih. Lahko si 100x krscen, pa ce ne zivis krscanskega zivljena po vseh naukih, ti ne bo noben krst pomagal..

Krst RKC je pridobivanje vernikov. Ko si krscen namrec postanes del RKC. Iztopis tezko. Marsikomu tudi s pisno izjavo ni uspelo..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
17.7.2006 12:56:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 12:58:06   
Anonimen
pri nas je tut tako da js nisem vzgojena v nobeni veri, mož ima vse zakramente do poroke, ki je bla samo civilna! on tudi ne hodi v cerkev in nič. takrat je hodil, ker je moral! in tako je pri večini ljudi, kdo pa zares veruje je pa zelo vprašljivo in krst tega ne prinese! in to se meni zdi prav brezveze, da potem ljudje še svoje otroke v cerkev in k verouku tišijo kar se jim ponavadi samo upira. kar sebe se spomnite kako radi ste hodili tja, ko pa še razumeli niste zakaj se gre! sploh se mi pa ne zdi krst osebna in svobodna odločitev staršev, sorodnikov ali sosedov ampak osebna pravica oz želja vsakega posameznika. js sem mnenja da bi se vsak človek moral sam odločit za vero ko spozna vse in jih razume, tako da se lahko zavestno odloči v kaj gre. in naj se pol takrat pač krsti v krščansko al pa kero drugo če mu tako paše. js sem se odločila da se ne bom v nobeno, ker v nobeni nisem našla tistega kar sem iskala, več al mn sem vidla samo drek ki ga vere oz še bolje verske institucije povzročajo! človek lahko veruje in je duhovno bitje brez da se mora prisilno vključevat v neke institucije, ki samo izkoriščajo!
ja moja tašča je verna in na to najino odločitev ni niti muksnila , tut na najino odločitev o samo civilni poroki ni imela pripomb. vem pa da jo je od notri žrlo ampak če bi kaj rekla bi ji kratko malo povedala naj se zase briga in da mi je malo mar kaj si drugi mislijo o nas!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 13:00:09   
Anonimen
Moj user posted image  je krščen, to je vse, jaz pa ne, ker je bil ati takrat v partiji. Pa mi nič ne fali. user posted image
Najin otrok zagotovo ne bo krščen, to sem že vnaprej povedala moji mamic, da ne bi bilo kasneje kakšnih nesporazumov. Z moje strani je bila s tem debata zaključena. 
Pa se lahko vsi na glavo postavijo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
17.7.2006 13:03:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 13:32:08   
Anonimen
Sem v podobni situaciji. Nisem vernica (konkretno - ne verjamem v Boga, sploh). Tudi krščena nisem bila nikoli in opravila nisem ničesar cerkvenega: ne obhajila, ne birme. Kamikazina družina sicer je krščanska (verujejo v Boga) in tudi so vsi krščeni, s Kamikazo vred, vendar nihče ne živi krščanskega življenja (beri: ne hodijo v cerkev). Vsa njihova povezava z Bogom je samo verovanje vanj in nekaj verskih ikon po stanovanju (križ, rožni venec,...).
Jaz Jana nisem krstila. Nama z bivšim možem ni bilo v interesu, ker tudi on ni bil veren (čeprav je imel opravljeno vso cerkveno birokracijo - na željo staršev). Zdaj pa, ko se je rodil Robi, tašča želi, da ga s Kamikazo krstiva. Iz enakih razlogov, kakor so zgoraj omenjeni - ker to pač mora biti, ker se spodobi, ker je treba Boga spoštovati,... Jaz tega nikakor ne razumem. Čemu otroku vse to (in nam stroški, seveda), če pa otrok ne bo rasel v veri? Rasel bo sicer v vzgoji z nekaterimi krščanskimi načeli (ne laži, ne kradi itd.), ampak za to ne potrebuje krsta in cerkve.
In tudi od naju pričakujejo cerkeveno poroko (poleg civilne), ker "drugačna poroka sploh ni veljavna". Zaobljubiti se morava eden drugemu pred Bogom, ne pred državo. Bolj, ko jim govorim, da če se bova, se bova zaobljubila samo eden drugemu in nikomur več, bolj oni vztrajajo, da potem je pa bolje, da se sploh ne poročiva, kakor pa, da se poročiva samo civilno.
In zato smo sedaj tako, kakor smo - nekrščeni in neporočeni. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 13:38:40   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen


A ima morda še katera kakšen pameten nasvet, kaj ji naj rečem, da ji malce razbistrim njeno razmišljanje, ker tavam v temi; nočen se kregat z njo, ker drugače se super razumeva in je res faca.

Aja, pa še to; skrbi jo to, kaj si bodo soorodniki misli, da me ni dobro vzgojila itpd. itd.


Hvala,

Se opravičujem za anonimnost; nekateri tu gor bi me mogoče celo lahko spoznali.

Reči ji, da je te stvari nimajo kaj brigat pa konec. Sorodniki imajo pa še manj pri tem.

Enostavna matematika brez nadaljnih nakladancij. Krst otroka je tvoja in moževa odločitev pa konec. Še najbolj fer je pa, da se otrok sam odloči za krst.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 13:47:02   
Anonimen
Pa jaz res ne razumem, zakaj toliko sekirancij v zvezi s krstom in zahtevami sorodnikov.

Za krst otroka se odločijo starši. Pika. Pika. Pika. Tri pike.

Zakaj se za to odločijo oziroma se ne, je pa bolj debatabilno. In tudi nobenega problema ni, če se starša med sabo strinjata glede krsta. Potem je to zid, ki naj se ga ne bi dalo prebit. Res se mi pa zdi problematično, če se starša ne strinjata.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 13:59:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Radha

IZVIRNO SPOROČILO: LARA

js sem mnenja da bi se vsak človek moral sam odločit za vero ko spozna vse in jih razume, tako da se lahko zavestno odloči v kaj gre. in naj se pol takrat pač krsti v krščansko al pa kero drugo če mu tako paše.





To ne more biti tako,in to iz preprostega razloga-vsak starš vzgaja otroka po svojih prepričanjih,kot sem že prej omenila.Zato je nemogoče,da bi otrok nekoga,ki veruje v Boga,bil vzgajan v ateista.Isto ni možno,da bi otrok ateista bil vzgajan v vernika.Normalno,da bo vsak starš živel v skladu s tem,v kar verjame in bo tako učil tudi svoje otroke.
Meni se zdi najhuje,da so starši brez posebnih prepričanj v življenju nasplošno (ne le versko gledano) in praktično nimajo kaj pametnega prenesti na otroka.user posted image


radha za življenje ni nujno da temelji na neki veri oz verstvu boljše. js ravno tako otroka učim naj ne krade, laže, ne vem kaj še vse še kaj več kot pa je npr 10 zapovedi. poznam marsikaterga pobožnakarja k je tak hinavc da večjiga ni, krade, laže, tepe ženo...ne bom naštevala, ampak v nedeljo v cerkvi je pa vs blažen??!! svetohlinstvo da ni večjega!!! ne vem kaj je tega vera naučila naprimer. sploh je pa men trapast da te more nekih osnovnih življenskih načel učit neko verstvo. a nimamo dovolj mozga da se naučino teh načel in morale brez tega, ne vem zakaj je treba v to boga mešat?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 14:12:05   
Andre
Še moja izkušnja. Pri nama je popolnoma enako - jaz z vsemi zakramenti, mož nič, poročena samo civilno. Imava tri otroke, ki jih nisva dala krstit kot dojenčke, ker je obveljala moževa, da naj se sami odločijo za to, ko in če bodo to hoteli. Problem se je pojavil, ko smo se iz mesta preselili na podeželje. Tu je pa drugače - vsi otroci so hodili k verouku in moji dve starejši (takrat 4. in 1. razred) sta hoteli tudi. Z župnikom sva se dogovorila, da lahko hodita, krst in ostalo bomo naredili naknadno. Z možem je bilo malo hude krvi, češ da jaz otroka silim k temu (meni je popolnoma vseeno, če hodita ali ne), vendar STA SE OTROKA ODLOČILA SAMA. K verouku sta hodili dve leti, potem pa je mlajša začela hodit v 3. razred, ko se gre k prvemu obhajilu. ŽUpnik je ponovno izpostavil problem, ker nista krščeni, brez tega se pa ne da k obhajilu. Po družinskem pogovoru s hčerkama, ali si to želita, smo jeseni opravili krst (poleg njiju dveh smo dali krstit še najmlajšo hčerko). v mesecu maju pa sta šli obe k prvemu obhajilu (7/9 in 3/9 razred). Dejansko sva z možem dala otrokom priložnost, da se sami odločita in mislim, da je to prav. Glede okolice pa takole - vedno so razni komentarji in vedno bodo. Pa kaj??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 14:14:27   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
Za krst otroka se odločijo starši. Pika. Pika. Pika. Tri pike.
Zakaj se za to odločijo oziroma se ne, je pa bolj debatabilno.

Točno tako. Starši sprejemajo marsikatere odločitve. Krst je samo ena od njih. In tudi marikdaj se odločijo napačno (ne samo o krstu).

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
sva se odločila, da najine punčke ne bova krstila,

kaj si bodo soorodniki misli, da me ni dobro vzgojila itpd. itd.

1. To je vajina legitimna odločitev.

2. Res te ni dobro vzgojila. Morda, da se lepo obnašaš in lepo ješ za mizo, vendar krščansko te ni vgojila. To je res.



pa še to

3. Skoraj praviloma je mati (katerakoli) tista ki skrbi za versko in duhovno rast otrok. Očetje so običajno pasivni.

IZVIRNO SPOROČILO: Radha
versko ne mislita vzgajati.Kakšen bi bil smisel krsta,

Ga ni.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 14:15:43   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Seven
da je moj otrok spocet z grehom,
ce otrok ni krscen in potem umre, da potem ne pride v nebesa.

Krst RKC je pridobivanje vernikov. Ko si krscen namrec postanes del RKC. Iztopis tezko. Marsikomu tudi s pisno izjavo ni uspelo..

Tvoj otrok ni spočet z grehom (predvidevam), vendar podeduje, kot podeduje od tebe gene, tako podeduje od prvih pra....prednika njun izvirni greh. In tega greha je opran s krstom in ne tvojega (če bi naprimer bil).

Kdo pride v nebesa je Božja stvar.

Težko bi rekel, da je krst pridobivanje vernikov. Kaj ti pa bo tak vernik, ki ga ni nikoli naokoli, razen kadar hoče kakšno potrdilo, da je kao vernik (za poroko, botrstvo ipd)? Preveč poenostavljaš, zati ti bom povedal natančno:

Krst je zakrament in je NEIZBRISNO znamenje. Ne moreš ga zbrisat.  Ne ti ne kdo drug. Sam papež ga ne more izbrisati, ker ga tudi on ni naredil. Obred naredi duhovnik, krsti pa Sveti Duh. Tako da se moraš v takem primeru obrniti nanj user posted image .

Ampak, kaj te tako to moti, če pa je krst kao itak nepomemben?

pa še to:
Če si včeraj nekoga brcnila v ta zadno ali če si koga nadrla - to je tudi neizbrisno. Lahko se sicer opravičiš, premisliš ampak tvoje dejanje je bilo in ostane. Sploh ne razumem kako bi nekdo rad na papir zapisal in dobil podpisano, da nekaj ni naredil, kar je dejansko naredil. Skregano z vsako logiko. Lahko izstopiš iz RKC. Pisna izjava s kakšnim izkazilom, da si ti, res ti bo kar dovolj. Ne moreš pa dobit pismeno, da nečesa ni, kar je.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 14:20:05   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Nisem vernica

user posted image


Pri tebi pogosto opazim veliko več vere, kot pri marsikom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 14:32:15   
srki
Če sta se vidva tako odločila, naj pri tem ostane, mama se bo pa že morala s tem sprijazniti, ali pa če se ne.

Menim, da so minili tisti časi, ko so otroke na veliko dajali krstit. Mi smo sicer vsi krščeni, tudi Alajaža sva krstila. Mogoče ravno zaradi tradicije, navade ali pa kaj jaz vem kaj.

Tisti, ki ne hodi v cerkev (jaz osebno mogoče 2-krat na leto) pa tudi ne pomeni, da ne zna krščansko živet.

Marsikdo, ki ima vse zakramente in ful veruje v Boga in vsak dan hodi v cerkev, pravzaprav ne ve, kaj je krščansko življenje in ga tudi ne živi kot takega (obrekujejo, privoščijo samo slabo, so nevoščljivi, grebatorski). To zame ni kristijan.

Osebno pa nimam nič proti takim, ki verujejo v Boga in hodijo v cerkev.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 14:32:20   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Andre
otroci so hodili k verouku in moji dve starejši (takrat 4. in 1. razred) sta hoteli tudi.

Dejansko sva z možem dala otrokom priložnost, da se sami odločita

Ni res. Vidva jima nista dala nobene priložnost. Priložnost sta poiskali sami, vidva sta samo DOVOLILA. Ker dati priložnost pomeni pokazati, vzpodbujati, pomagati.

Ko otroku daš priložnost smučanja. Prvo ga moraš seznaniti, nakupiti opremo, pričeti smučati.... in potem če otrok reče, da ne želi (ali hoče še), šele potem se lahko hvališ, da si dal otroku priložnost.

Starši, ko pravijo naj se otroci odločijo sami, dejansko otroku ne dajo ne možnosti ne priložnosti.

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 15:11:07   
marcela
Starši, ko pravijo naj se otroci odločijo sami, dejansko otroku ne dajo ne možnosti ne priložnosti

Se strinjam! Saj otroku, če ne daš priložnosti, da spozna vero ne more niti vedti kaj to je. Saj tudi ne rečemo otroka bomo vpisali v glasbeno šolo, ko bo polnoleten in se bo lahko sam odločil, temveč ga bomo vpisali, da bo videl, če je to zanj. Moji so vsi trije krščeni,bili so vpisani k verouku, hčerki še hodita sin pa ne več, ker ni hotel več. Če ga ap vidva ne želita dat h krstu pa naj tako bo, imata pravico se tako odločit, saj je vajin otrok in ne taščin.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 15:36:58   
Seven*
Tehnofil. Kdo pride v nebesa je res Bozja stvar. Itak nebes ni, vsaj v Bibliji ne. V Bibliji pise, da bodo pravicni vstali ob drugem Kristusovem prihodu. Pekel je pa itak poganskega izvora (ga ni?!?)..

Ko si krscen, si uradno tudi clan RKC-ja. In ko RKC rabi denar od drzave, ta denar opravicuje na podlagi toliko in toliko vernikov, cerpav so bili mogoce samo krsceni in so bili takrat zadnjic v cerkvi. ZATO je krst pridobivanje clankov RKC organizacije. Narobe sem se izrazila.

Krst je res neizbrisno znamenje. Kdor bi bi zelel izbrisati krst bi ga tezko. Morda pa kdo vec noce pripadati doloceni instituciji. Zato se zeli iz nje "izpisati". Zato, da ne bodo na njegov racun izkoriscali drzave in se marsikaj.

Ce sem nekoga brcnila v tazadnjo in se res v srcu, globoko spokorila, mi bo oprosceno. Tudi morilec lahko vecno zivi, ce se tik pred smrtjo res iskreno spokori. Ampak ce je iskreno ve samo Bog.

Iz RKC je vcasih zelo tezko izstopiti. Sem ze za vsaj dva primera slisala, ki sta imela s tem probleme.

Pa da ne bo pomote.. Sem verna.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 15:39:14   
ribica.
Kaj naj ti rečem....zadeva je res na dlani. Zakaj bi ti morala karkoli razlagat svoji mami. Odraslim ljudem bi menda moralo biti jasno, da lahko vplivajo in odgovarjajo samo na svoja dejanja. Sanjati o tem, da bodo drugi (pa četudi njihovi otroci) delali po njihovih željah, pa je zelo iluzorno. Ne glede na to kako se njej in ostali žlahti to zdi krasno dejanje, se bosta o krstu vedno odločala le vidva ali pa kasneje vajin otrok. Pika.
Vse skupaj je ravno tako, kot da rekel, da ima tvoja mama najraje ržen kruh in tudi od tebe pričakuje da ga imaš rada. Pa četudi tebi ni všeč. Ti imaš rada belega, ampak ni važno. Se boš že navadila na črnega, da na družinskem pikniku ne boš stradala.
Da ne boš mislila, moja situacija je identična s tvojo. Le da meni zameri babica. IN moj odgovor na njeno nerganje - jaz in moj partner (ja, še poročena nisva, še ta udarec) delava vse samo z razlogom. Zaenkrat za krst ni nobenih razlogov. Še najmanj pa ta, najbolj bedni: "zato,ker se spodobi, ker vsi tako delajo".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
17.7.2006 15:46:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 15:49:30   
david
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Tvoj otrok ni spočet z grehom (predvidevam), vendar podeduje, kot podeduje od tebe gene, tako podeduje od prvih pra....prednika njun izvirni greh. In tega greha je opran s krstom in ne tvojega (če bi naprimer bil).

Kaj torej sploh je greh, da ga lahko podedujemo ? Oz. kakšna je razlaga v zvezi s tem, zakaj npr. izvirni greh podedujemo, ostalih pa ne ? Vprašanja so izven teme tako da ne bom zameril, če ne boš odgovoril.

d.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 16:17:26   
Mateja82
Krst je odločitev staršev. Neglede kaj drugi rečejo in mislijo. saj sta vidva tista, ki bi otroka potem  morala vzgajati v veri, ampak ker vidva nista verna tud otrok nebi bil versko  vzgojen in zato so  krst in ostali zakramenti  čisto brez pomena.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 16:25:55   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Seven
Zato se zeli iz nje "izpisati".

Problem imaš, ker enačiš Krst z včlanitvijo v neko društvo. S krstom se nikamor ne včlaniš. Krst je ZAKRAMENT in je NEIZBRISEN. Ne da ga težko izbišeš. NE MORE GA NIHČE IZBRISATI.

Kar se pa tiče izkazovanja števila vernikov ni po številu krščenih ampak iz popisa prebivalstva ( v katerem se takrat nisem izjasnil kot pripadnik RKC, danes pa bi se).


IZVIRNO SPOROČILO: Seven
Ce sem nekoga brcnila v tazadnjo in se res v srcu, globoko spokorila, mi bo oprosceno.

Sploh ne vem, kam to paše.user posted image   Ne govorimo o zakramentu sprave ampak o NEIZBRISNOSTI dejanja, pa naj bo to krst ali brca v rit. Kar je narejeno je narejeno. Pika. Ti pa govoriš, da bi morala dobiti neko potrdilo, da krsta ni bilouser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Seven
Iz RKC je vcasih zelo tezko izstopiti.

Tudi vozniški izpit je zelo težko narediti, če ne voziš po predpisih. Želim povedati, da lahko iz RKC enostavno iztopiš, če pač izpolniš zahtevane papirje. Če imaš težave s tem se obrni na cerkveno sodišče po natančnejšo razlago.


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Krst - osebna odločitev staršev
17.7.2006 17:32:00   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: david
zakaj npr. izvirni greh podedujemo, ostalih pa ne ?

O, jih. Vse grehe prednikov podedujemo, na nek način. Recimo temu zelo po enostavljena razlaga.

Neko pravo razlago boš teško kje našel (razen seveda iskustveno), ker to spada v tako imenovane "tretje reči" (vice, pekel, nebesa), o katerih je teologija zaenkrat malo dorečena.

Vsekakor pa je potrebno za razumevanje poznati delovanje "teme". Razglabljanje in raziskovanje "teme" pa nikomur ne more koristiti, ker te tudi takšne strvari začnejo vleči. Za človeka je pomembno da gleda "Luč". To je dovolj. Potrebno je gledati Odrešenika in ne njegovega sovražnika.

V detajle se ne bom spuščal, čeprav bo razlaga pravzaprav odprla več vprašanj, kot jih bo pojasnila:
- Izvirni greh se opere s krstom. Na nek način se okrog krščenca postavi ograja skozi Hudi duh ne more enostavno do njega.
- Svoji grehi odpirajo luknje v ograji. Spoved zapira te luknje v ograji.
- Hudi (vsak ima svoje ime) si s tem ko vstopi v posameznikovo življenje lasti njega in njegove potomce. Za grehe ki so jih storili predniki plačujejo tudi potomci ne toliko kot neko kazen kot toliko, ker so v istem rodbinskem deblu. In Hudi (s točno določenim imenom, ali več njih) si lasti celo družinsko deblo. Njegove besede ob eksorcizmu: Kaj me izganjaš iz tega človeka, ko pa je moj on in cel njegov rod.
- ko se želiš rešiti iz objema Hudega (točno določenega), s tem tudi na nek način iz njegovih krempljev rešuješ svoje prednike. To pa ni več hec. Celega rodbinskega debla pa Hudi ne bo kar tako izpustil. Sam še veš ne, Hudi pa dobro ve, da je to resna vojna.

V Jezusovem imenu se bo priklonilo vsako koleno.  - Zato v tej vojni nisi sam in sploh imaš možnosti.

Star ata pijanec, ata pijanec, sin pijanec. In potem znanstveniki študirajo ali se alkoholizem deduje. Ne po genih. Deduje se po duhu. Ali pa odvisnost od na primer hrane ali česa drugega. Nasilnež. Ali pa si hči najde nasilneža. Ali alkoholika. Prvič je to njen vzorec naučen v lastni družini in drugič jo še duh potiska v to. Skoraj nima prave možnosti da se tega reši. Sama ne. Z Jezusom, ja. Ampak ne samo sebe. S seboj bo rešila tudi prednike iz objema tega duha.

Zato se je potrebno spovedati tudi teh grehov. Vsakič ko narediš greh (vsako dejanje proti ljubezni), se obrneš k Hudemu. Vsakič ko opraviš pravo spoved se obrneš k Bogu. Bolj kot se obračaš k Bogu, več ko si k njemu obrnjen, večjo nevarnost predstavljaš za Hudega in zato te bolj napada. Še posebej na začetku se dobesedno začnejo dogajati čudne (=slabe) stvari na vseh (navidez nepovezanih) poročjih življenja. Ker napade z vso močjo, da bi te prestrašil in odvrnil - ker ve, da je drugače že v naprej izgubil.


(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?