|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ljubljana - zupančičeva jama
25.10.2010 1:43:11   
viledka
Zanima me, kja mislite o tej lokaciji Ljubljane- kakšne so prednosti in slabosti življenja tam za otroke
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
25.10.2010 6:16:36   
Kerensa*
Zupančičeva jama je, po mojem mnenju, dobra soseska za ljudi, ki živijo modern-life-style. Stanovanja so razmeroma prostorna in dobro razporejena, njihova pomanjkljivost pa so balkoni, ki, z izjemo višjih nadstropij in vogalnih leg, nimajo razgleda na nič, razen na sosednji blok. Varnost v blokih je večinoma dobra, izven blokov pa je tako, kakor v vseh blokovskih naseljih - blokovske bande pokradejo, kar se pokrasti da. V naselju imaš vse, kar tekoče potrebuješ (dostopno peš) - trgovine, lokali, vrtec, šola, zdravnik,... Ker si 5 minut peš od Centra, imaš tudi zelo dobre prevozne povezave (avtobusi in vlaki). Kljub temu, da soseska že nekaj časa ni več elitna, so stanovanja, tudi za ljubljanski trg, še vedno draga, sploh pa v novem Trikotniku. Otroška igrišča niso ravno Bog ve kaj, ampak novo igrišče ob Navju pa, recimo, popravi vtis. Promet je obupen (od mirujočega, do voznega), tišine ni takorekoč nikoli, zelenje je tudi prej izjema, kakor pravilo - otroci se igrajo na betonskih ploščadih. V soseski sta tudi dve, seveda med sabo skregani, blokovski bandi starejših najstnikov in pa lokal, ki se ga zaradi umora Veselina Jovovića drži slab sloves (čeprav je drugače lokal eden boljših).

Po mojem mnenju je to soseska za posameznike in družine, ki niso veliko doma (beri: starši, ki veliko delajo in otroci, ki so veliko v varstvu), za tradicionalne slovenske družine pa niti pod razno ne. Drži pa, da soseska ni na slabem glasu.

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
25.10.2010 15:43:53   
jakaracman
Meni je ta soseska grozna in si ne želim živeti tam, stanovanja pa definitivno precenjena.

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
27.10.2010 17:05:41   
burton
Pozdravljena.
Živim v tej soseski, z majhnim otrokom. NE PRIPOROČAM!!!!
Veliko drog, neuravnovešenih sosedov, bližina kc-ja in železniške postaje, ogromno betona,....
...komaj čakam da se odselimo.

Lep dan


(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
28.10.2010 21:50:00   
viledka
a misliš da je dosti hujse kot drugod po Ljubljani? Kaj je KC

(odgovor članu burton)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
29.10.2010 1:04:17   
zvezdica_1
klinični center

drugače pa, a msilite, da je kaj drugače drugod? živim v malem, zakotnem mestecu, in povsod droge, težave s sosedi zaradi njihovih navad-ja, eni pač ne mroejo razumet, da niso v hiši in da je hodnik skupen, od vlomov do drog, alkohola na vsakem vogalu......
tako je žal skorajda povsod, razlika je edino tam, kjer imajo varnostne v blokih... je pa tam cena tudi temu primerna...

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
29.10.2010 8:01:56   
viledka
Se povsem strinjam. Pa da ne povem - sedaj živim v bloku ki ima varnostnika, pa ne vidim bistvene razlike. Je pa res, da imam sosede super in mi je zelo tezko menjat okolje, prav zaradi dobrih odnosov in bljizine centra. Osem mesecev iscem stanovanje, ki bi bilo bljizu centra in vrtca - pa po zmerni ceni in sem se zdaj v to upicila..... zdaj pred podpisom pogodbe pa me ful stiska in prav bojim se, da mi potem okolje ne bo vsec. Sem bila že tam na igralih v zupancicevi jami in so se mi zdeli ljudlje skolirani - kot v mestih sicer, ampak nic prevec odstopanja..... res se mal bojim, ker dajem vsa denar ki ga imam in ga bom v naslenjih 30 letih imela....

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
29.10.2010 8:47:00   
Andromeda
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1

drugače pa, a msilite, da je kaj drugače drugod?


Drugje vsaj cene niso tako navite kot v Zupančičevi jami.

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
29.10.2010 10:22:08   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: viledka
a misliš da je dosti hujse kot drugod po Ljubljani?

Ne, ni. Je celo bistveno bolje, kakor marsikje v LJ.
Če iščeš bližino Centra in vrtca (no, ti si sicer zdaj že našla, pa vendar), imaš v bistvu kar dosti stvari na izbiro, ima pa vsaka svoj plus in minus.

Savsko naselje npr. ima bistveno več zelenih površin, kakor Zupančičeva jama, ki je zraven. Imaš ravno tako vso infrastrukturo (pošta, šola, vrtec, trgovina, avtobus,...), so pa bloki starejši in naselje je trenutno na slabšem glasu zaradi neposredne bližine naselja Ciganov. Vendar tega naselja kmalu ne bo več, tako, da se bo to popravilo. Bo pa nova, Titova ulica in promet bo "čudovit".
Vodmat je za KC, gledano iz smeri Centra. Nekaj blokov, nekaj hiš. Infrastruktura vsa, izjemna bližina vseh zdravstvenih inštitucij, je pa parkiranje na meji čudeža in poslušanje siren je konstantno (takorekoč).
Tabor je, za moje pojme, simpatičen. Nekaj zelenja, tudi nogometno igrišče, dosti starejših, zanimivih vil in ostalih stavb. Vrtec in OŠ (Ledina) sta tudi. Minus soseski je precejšnja količina narkomanov (Metelkova).
Poljane so šolski okoliš, a vendar je blokov dovolj (od Gradu do Ljubljanice). So starejši, vendar večinoma dobri, nekaj je tudi še meščanskih. Za vrtec in šolo ni težav, za vse ostalo tudi ne, sprehod na Grad imaš mimogrede, so pa Poljane zbirališče (poleg šolarjev) brezdomcev. To lahko koga moti.
Prule (morda tudi Krakovo) so verjetno najbolj simpatične. Kopica socialističnih blokov poleg prenovljenega nabrežja, vrtec, šola, zelene površine, trgovine, Stara Ljubljana čez često,... Za nasvet, kam parkirati, lahko pa vprašaš samo še Boga.
Mirje... po mojem mnenju ni za bivanje mladih družin. Konstanten promet, samo stare meščanske vile, nobenega zelenja (razen zaplata trave pri rimskem zidu).
Rožna dolina ni več elitna, kakor je bila včasih (čeprav so čene še takšne), je pa še vedno dobra. Če te ne moti največje študentsko naselje v Sloveniji, potem imaš tam vse, kar potrebuješ - od narave do Upravne enote, do katere prideš peš.
Tudi spodnja Šiška je zelo dobra. Tivoli, vrtec, OŠ pri Stari cerkvi, vsa ostala infrakstruktura, pa celo parkirišče je lažje dobiti (razen, ko je v Tivoliju kakšna tekma ali pa koncert). Je pa "luštno", ko dež zalije podvoz - takrat moraš v Center, na katerega v bistvu gledaš, preko Bežigrada. Potrebuješ eno uro.

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
29.10.2010 12:56:29   
viledka
zdaj se selim iz Taborja - ampak tam res ni bilo nic kaj dobrih stanovanj za izbiro - oz tista ki so imajo vrtoglave cene.
imam otroke v vrtcu ledina in iz zupanciceve jame lahko tudi gremo peš, če v vrtcu mladi rod ne dobim mesta. Osnovno šolo pa sem planirala da bi čez 3 leta tam hodila - na Črtomirovo.
Zaenkrat še nismo podpisali, tako da bi se teoretično še lahk premislila.

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
29.10.2010 13:19:32   
majana79
spodnja Šiška je od kar so Stožice kar se tiče koncertov precej razbremenjena, kar je bilo koncertov in tekem do sedaj, se sploh ni nič poznalo, tako da je to en minus manj

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
31.10.2010 11:20:02   
jana banana
NO jst tud živim v Župančičevi, ampak mislim, da je odvisno tud na kerem koncu si.
Npr. na Štihovi in tisti novi del Župančičeve nebi nikol živela - niti u snu - res samo beton. Na črtomirovi živim pa z veseljem.
Na vsaki strani imam pogled na park. Sostanovalci so u glavnem starejši - prijazni ljudje.
Vrtec se mi zdi res najboljši. Tud zelenja se mi zdi da ne primanjkuje. Samo 100 m stran je pa že čist druga zgodba.
Tko da....

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
13.11.2010 6:24:59   
lorelai28
ojla!

Na črtomirovi ulici sem živela 4 leta, vključno 7 mesecev z malim otročkom - zdaj smo se preselili 200m stran na rob Župančičeve jame v najem, prej smo bili v garsonjerci. Na Črtomirovi je fajn, edino velik problem je s parkiranjem če nimaš garaže, pa seveda ni preveč super če si v 4.nadst. brez lifta z malim otrokom v garsonjeri, tako kot smo mi biliuser posted image . Župančičeva jama je tudi precej zelena, večino stvari imaš blizu, pa v centru si v 15ih minutah peš (s tem mislim na Prešernov trg), v BTC si peš v 20min itd. Lokacija je enkratna. Ostalo pa bolj tako-tako. Odvisno seveda od finančnih sposobnosti, mi smo bolj bogi pri temu - drugače bi živeli vsvoji  hiški na obrobju Ljubljaneuser posted image

(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ljubljana - zupančičeva jama
13.11.2010 17:47:40   
viledka
kaj misliš pod "ostalo bol tako tako"?
No, kakorkoli - drugi mesec se selimo tja - kar bo bo

(odgovor članu lorelai28)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nosečke in COVID.
пеперутка16

Nosečke, ste se cepile proti COVID?

Da. (29%)

Ne. (71%)


Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!