|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
30.11.2004 12:05:36   
@ŽOGICA@
Živjo mamice :bravo:!

Kako se počutite ob vseh teh brcah:duda:?
Jaz moram povedat, da enkratno, saj naša pikica :roza: brca kot da ima premalo prostora-Vsake 2 uri jo sigurmo čutim.:)-
Pa drugače? A vam kej zatekajo noge? Kaj pa kg, a se nabirajo-kok ste se kej zredile?
Jaz sem noseča 25t(1/7) in moram povedat da sem sepur kljub bolečinam v hrbtenici. :( ((Glede na to da sem v prvi nosečnosti začela v 12 tednu krvavet, v 17 tednu pa vse do konca nosečnosti so mi noge otekale kot :sloncek:, in da sem se skupaj zredila 18-do 25 tedna kar 12kg kg.)):grrr: Tokrat tega ni. teža je pa skupno +3kg.PIŠITE!!! :metulj:
Pa še to a že kej veste kater paket boste uzele-al denar? JAz bom denar ker imam od prvega otročka PREVEČ vsega. božajte bušije :sloncek::sloncek:
Vsem :nosecka: želim veselega miklavža, saj me do takrat ne bo med vami.:angel:
pa pa:bravo:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
30.11.2004 12:42:44   
Suzi*
Ojla!

Jaz bom jutri dopolnila 27t. Moram rečt, da se sicer počutim uredu, samo da se vsak dan širim in sem že kar malenkost okorna. Ko grem po stopnicah, sem zadihana kot en :sloncek:. Noge mi na srečo nič ne zatekajo, me pa občasno prime kakšen krč v nogo ali bušija, predvsem ponoči. :grrr: Trenutno papam železo, ampak ga čez nekaj dni neham. Pa kalcij sem si nabavila za krče in bolečine v medeničnih kosteh.

Včeraj sem imela test za sladkor, pa zaenkrat še nimam rezultatov. Upam, da je vse uredu in da ne bo treba na kakšno dieto.

Sem se pa od začetka nosečnosti zelo hitro redila. Do 20t sem pridelala kakšnih 8 kil. Moram se pa pohvalit, da od takrat naprej malo pazim na sladkarije (ker sem bila kregana od moje G) in sem od takrat pridelala samo še eno kilco (torej v mesecu in pol). :sloncek:

Naša beba tudi pridno brca, je ful fajn :bravo:, najbolj čuden občutek mi pa je, ko me brcne nekam navzdol, saj imam občutek, kakor da mi bo spodaj kakšno okončino ven pomolila. :)-:)-

Za paket se še nisem odločila, se pa nagibam ali k denarju ali pa k paketu z lesenim stolčkom za k mizi. :zmeden2:

pa pa, Suzi 26t6d

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
30.11.2004 12:44:55   
heli
Pozdravljene pomladne mamice!

Zdaj pa res ne moremo več zatajit, da smo noseče, buši se kr širi, teža narašča, dozdaj sem pridobila 6 kg. Ful mi paše jest, pa še to sladko povrhu, ampak bo še. Moj mali brca predvsem zvečer, čez dan niti ne tolko, ker sem čez dan veliko na nogah, se mi zdi , kot da ga to uspava, zvečer v postelji pa "ponori."

Drugače se pa super počutim, edino zadnje dni me križ boli, že ko zjutraj vstanem. Noge mi pa nič ne zatekajo.

Drage marčevke, bodite pridne, heli

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
30.11.2004 13:31:10   
morskadeklica
Pridobila sem 10kg, pa sem jih kar vesela, ker sem bla pred nosečnostjo:nosecka: kot kak taboriščnik. Trebušček je kar ogromen, ljudje mi sploh ne verjamejo, da mam rok "šele" marca. :duda: po trebuhu totalno nori (sploh ni važna ura). Se strinjam z Dolino, da je ful čudn ko brcne tam spodaj, kot da bo nekaj ven pogledalo.

Glede krčev pa moram reči, da niti ni težav, odkar jem magnesol. Pred jemanjem sem imela krče v nogah in to sredi noči. groza. :hudicek:

Problem mi predstavljajo le stopnice. Če jih je več kot 10 sem utrujena na full.

lp

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
30.11.2004 14:13:54   
jagoda12
Sem v 27 tednu in pridobila kakšnih 9 kg. Moram malo bolj pazit na prehrano, ampak kaj, ko mi pa sladko tako zelo diši:torta:
Sicer je počutje enkratno, noge ne otekajo, okorna tudi še nisem preveč, je pa buši ogroooomeen. Od zadnjega meseca je zrastel za celih 8 cm!!
Dete brca na ful. O spolu veselo ugibamo (nisva želela izvedeti). jaz pravim da bo dečko, fant pravi da bo pupa.
V službi me šparajo in cartajo, tako da mi ni hudega.
Še vedno redno hodim na dolge pasje sprehode, edino stopnice me pa malo zdelajo.
Pa še pridna sem bila in v petek oddala magistrsko!!! Sem čisto ponosna sama nase.:bravo:
Vzela bom pa denar, od prijateljev, ki so imeli lani otročičke, smo podedovali ogromno stvari, malo bodo kupile babice in dedki, malo pa midva, pa še paketi se mi ne zdijo prav hudo uporabni.
Uživajte in cartajte se!:nosecka:

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
30.11.2004 15:09:34   
Anonimen
:bravo: no jaz sem v 25 tednu in sem tudi ze pridelala 8.5 kg. sicer mi sladko povzroca zgago, ampak jem ogromno sira. drugace moja pikica tudi pridno brca in jo cutim veckrat na dan. najhujse je zvecer ko hocem spat, ne najdem prave lege pa pikica je zelo aktivna. lp tami

(odgovor članu @ŽOGICA@)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
30.11.2004 16:05:32   
snezka
Ojla,
No vsaka je naštela nekaj lastnosti, ki jih imam jaz. Pridelala sem 5kg, noge mi hvala bogu ne odtekajo, me pa zagrabi kakšen krč v nogo, kot ste rekle to se zgodi ponoči.:hudicek:
Drug teden bom šla k diabetologu, upam, da bojo izvidi v redu, kajti čokolade ful preveč pojem, verjetno to tudi vpliva in upam, da se mi ji ne bo treba odpovedati. 9nebesa brca pa ful zvečer, takrat ko hočem jaz zaspati mi ne dovoli.

Lepo se imejte :nosecka::nosecka: :nosecka:.

Snežka, 26t.

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
30.11.2004 19:18:34   
eva1
Ojla :nosecka:
No pri nam pa je takole-jutri zakorakamo :sloncek: v 25 teden, zredila sem se za 8 kg-papamo zelo veliko, predvsem sladko, ni važno kaj je sam da je veliko cukra!
Drugače pa nosečnost poteka super(trkam), nobene zgage, nič krčev, nič otekanja, pritisk ok...skratka nebi moglo biti boljš! Če nebi mali kr naprej kobacu po bušiju, sploh nebi vedla da sem :nosecka: Miga pa kr naprej:sloncek:, ni važno kdaj-sem pa ugotovila da miga vsake 2-3 ure po 20 minut aktivno(ful, ful ful, da že trebuh boli),pol se umiri, vmes pa še tu in tam mal pobrca! Čutim ga pa pol celem trebuhu, sam obrača se-enkrat tko luštno po mehurju skače, drugič ga čutim čisto na strani, potem pa nad popkom-sam obrača pa kobaca se-no sej z nečim se pa mora zamotit!
Trebuh pa je pri meni že v 20 tednu presegel vse meje-teko da zdej sploh več ne bom razlagala!
No tako je z to z nama!
Lepo se mejte, pa uživajte!
Eva 24t in :duda: :modri:

P.S. V album sem dala slikico, kjer naš sonček ponosno razkazuje lulčeka!;)

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
30.11.2004 21:57:59   
@
O, pridobivamo, ja, pridobivamo... :)-
Mi bomo čist na koncu marca privekali na svet (28.), naš buši pa je že kar velik :nosecka: .
Pridelali smo pribl. 6 kg, moram pa reči, da nič kaj v obraz, noge... samo v bušija in olala... v prsi. Ravno danes sem kupovala nove modrce. :bravo:

Sicer nimam nobenih težav, tako je že od začetka (trk, trk, trk). Končno sem začela hoditi še na nosečniško telovadbo, ker se zdaj 3 mesece nisem nič gibala (razen 86 stopnic do stanovanja) :).

Bi pa lahko cele dneve sedela v naslonjaču in čakala, da naš bejbi brcne. Ful mi je fajn to. In če potisne kakšno okončinico kje malo ven, da lepo počohcam in se pogovarjam z njim.9nebesa

Lepo božajte bušije in kupujete male sladke jopice.

Afna

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
1.12.2004 7:41:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu @ŽOGICA@)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
1.12.2004 8:39:15   
Dolina
Ojla,

jaz sem se tud precej zredila - samo ne vem kam??? No, razen trebuščka in pasu. :)-:)- (skupaj 10,5kg, moja G je mal znorela??? :zmeden:).
Drugače pa imam en problemček, ki pa ga ve niset napisale: težko spim :((:(( Ful sem skoz :zaspan::zaspan: in ko se zvečer spravim spat, ne morem zaspta, potem končni zapsim, me zbudi bebika, ki ima pol ure aerobike :)-:)- (škoda, da ne takrat, ko jaz telovadim). potem pa spet ne morem nazaj zaspat... :((:(( Kaj nej nardim? moj se že mal pritpžuje, ker ga zbujam, ko se obrača iz levega na desni bok. Bom mogla sobo zamenjat. :)-

A že kej nakupujete za svoje :duda:?

Pa pa, Dolina 27t

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
1.12.2004 14:29:44   
BarbaraE
Dober dan vsem sonosečkam,

naše detece se je navadilo na brcanje čez dan in kdaj pa kdaj zvečer. Le tako naj se nadaljuje tudi po porodu, da bomo imeli mirne noči :) Sicer sem pa ugotovila, da najbolj začne brcati, če ležim na levem boku. Očitno mu ta položaj ne paše?

Kilce - od začetka do zdaj 6 kg. Ravno so me v službi hvalil, kako dobro zgledam. :) In sem seveda trkat po mizi začela, da bo tako še naprej.

Moram pa priznat, da sem na buščija prav ponosna in imam non stop ožje puloverčke oblečene, da se ga ja vidi. :) Važička, a ne? :)

Lepo nosečnost še naprej,

:nosecka: Barbara 23t

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
1.12.2004 15:25:27   
barby*
Halooooo:zajcek:
Da se še mi pofočkamo!!!
Kilce kot pri spacey...13:ups:...ampak G nas je pohvalila naj kar naprej tako papcamo ( a je čudna, glede na vaše:zmeden2: )...kajti kri mam ful dobro (trk trk trk)..je rekla da nisem zamaščena, ker je šlo večinoma v bušija in balkončke:)-
Super, ena skrb manj!
Sicer pa so nam v 19. tednu rekli, da bo verjetno:modri:, v 23. pa lulčka ni bilo več videt, tako da je verjetno :roza: . Kakorkoli že, detece je zdravo in tega smo najbolj veseli. Dokazuje pa nam to z brcikami in božanjem cel dan:angel: Ponoči pa očitno počiva...o, da bi ji le tako ostalo!!!
Ta teden pa ( držite pesti da nam uspe ) rešimo stanovanjski problem, potem pa na juriš v šoping!!!Nagledano mamo veliko veliko veliko...
Da bomo le imeli kam dat!!! Tako da smo malček živčkani:zmeden: oz. v pričakovanju toplega domeka...

Lep pozdravček vsem in pridno božajte bušije!!!

pa pa
barby:metulj: in :love:23t3d

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
1.12.2004 18:33:07   
Abby
Sem točno sredi 26. tedna, pridobila sem pa 7 kg, vse na trebuščku. Težav k sreči nimam. Na UZ pred 2 tednoma je "zgledalo kot :modri:", seveda pa je punčka še vedno možna (bi mi bila tudi ljubša - če bo res fantek, se bomo pač morali navaditi tudi na to).

Glede gibov bi pa težko govorila o brcah, ker se mi bolj zdi, da se cel meče sem in tja.

Kar se tiče paketa bom pa vzela denar, ker imam še vse od hčerke, ki je stara 2 leti in pol, pa smo zanjo takrat vse nakupili novo. Potrebovala bom samo košaro - hčerka je ležala v izposojeni košari, ki jo je uporabljalo že cca 10 otrok in je stara med 30 in 40 let. V nadaljevanju pa bo treba nabaviti še stajico (hčerka je ni imela, ker sem imela ves dan čas samo zanjo) in ležalnik (ki se je prvič pokazal za zelo uporabnega, po dveh letih pa se je malo polomil). Seveda pa se ne bom mogla upreti kakšnemu srčkanemu oblačilcu, čeprav jih imam več kot dovolj.

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   MARČEVKE-kako kaj pridobivate kg?!
1.12.2004 20:49:47   
spacey
Jst bom tudi vzela denar, ker se mi paketi ne zdijo uporabni, sicer imam pa vsega dovolj. ;)

Lp; Petra 24t

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?