|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 19:53:01   
Anonimen
Kaj pravite?

Mož ima z menoj tri otroke od prej pa tudi dva. Za dva plačuje noro visoko preživnino. Plačo je imel cca 160.000 SIT, preživnine pa  so 39.000 SIT in ker tega ne zmore več, zmanjšajo jo pa ne, se je odločil da bo pustil službo. Ali morda veste kaj temu sledi, mu bodo potem zmanjšali preživnino in za koliko, glede na to, da bo brezposeln.

Saj vem da me boste spljuvale a vseeno, mene zanimajo samo nasveti, kaj se bo zgodilo s preživninami, ko bo pustil službo.

Prosim za mnenja katere ki to ve.

Se zahvaljujem!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 20:04:37   
soncece24
Tebi se bodo na plačo vsedli - vsaj če so sistem deluje kot mora. Naj se poskusi dogovorit z bivšo za manjšo preživnino - beg ni rešitev, ker kadarkoli se bo zaposlil nazaj se mu bo preživninski sklad (ki ima prednost pred vsem, celo pred davčno, krediti itd.) vsedel na račun.

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 20:08:36   
jasnika
tudi jaz mislim da se preživnin ne bo rešil kar tako, menim pa tudi da se tebi ne bojo vsedli na plačo, saj kaj pa maš ti z njegovimi otroci-nevem no

pa naj gre na socialno in mu tam povejo če ma možnosti za nižjo preživnino, saj pa nima njegova bivša samo besede pr tem

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 20:10:03   
Anonimen
Malo sem nerazumljivo napisala, 39.000 SIT je za vsako, se pravi skoraj 80000 sit na mesec mora plačevati, tako da za naju in otroke skoraj nič ne ostane.

No,pravzaprav nisva poročena, jaz mu samo rečem mož, torej upam se mi ne bodo vsedli na plačo

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 20:14:13   
Anonimen
In če bi bila poročena, bi bilo vse drugače, mimo  tega žal ne bo šel, sploh, če je to podpisal sam pri polni zavesti.In kaj bo s tem dosegel? Še ob tisto premoženje, ki ga ima bo brez ostal.S tem ni heca, preberi mal sosednje teme, kaj se je že vse zgodilo.Najbolj žalostno je pa to, da kje imate srce, da tako razmišljate? Kaj so vajini otroci kaj več vredni kot pa njegovi iz prejšnjega zakona?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 20:17:46   
digi
Glej tako je, če sta skupaj sta skupaj, ne glede na to ali sta poročena, tako da teoretično se ti lahko vsedejo na plačo, ampak mislim da se to ne bo zgodilo, ampak če bo pustil službo se ne  more nikoli več zaposliti, ker ga bodo terjali za ta denar iz preživninskega sklada. MAlo bom morda zlobna pa nočem bit, ker ti nisi nič kaj kriva, da ima on dva otroka od prej, ampak on je vedel, da ima že od prej otroke in, da morajo živeti.... Tudi ti bi ga terjala za tak denar, če bi bila na bivšinem mestu, ker je to sicer dokaj realen znesek na enga otroka.... Žal, ne morem ti druga rečt.... Upam, da nisi jezna!

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 20:27:30   
Marogica
ANonimna, meni se pa to zdi prekleto dosti. On plačuje za dva otroka skoraj 80.000 jurjev, za vajine 3 pa TUDI 80 jurjev (pri njegovi plači 160.000), če bi preračunavali njegovo plačo. Tudi to je nefer do vajinih otrok(potemtakem je to okrog 26 jurjev na enega otroka)user posted image .
Na žalost pa ne vem, če se kaj da narediti, nimam izkušenj. Mogoče pa bi kaj pomagalo, če bi vprašala na CSD in jima enostavno predložila računicouser posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 20:29:21   
Anonimen
Mogoče pa bi kaj pomagalo, če bi vprašala na CSD in jima enostavno predložila računico


user posted image user posted image user posted image , pa bo volk sit in koza celauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 20:36:46   
tipka
Tiste, ki ste napisale, da se bodo anonimni na plačo vsedli, ste ziher? Ker meni je to skregano z zdravo pametjo, pa tudi krediti kolikor vem, se ne morejo trgati od partnerjeve plače, če en ostane brezposelen.

Drugo spet ne vem, če podpišeš sporazum in ostaneš brez plače, se verjetno da preko sodišča doseči nižjo preživnino, zakaj ste spet prepričane, da se ne da? Meni ni nič jasno.

Če je tako, kot jaz mislim, da se da preko sodišča doseči nižjo preživnino, potem jaz ne bi puščala službe, potem bi šla do odvetnika in skušala doseči določitev nove preživnine.

V primernost preživnine se ne bom spuščala, zato ne mislim razpravljati o tem, če dobivata otroka dovolj ali preveč. Vem pa, da dobivata več kot večina ostalih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 20:41:33   
živa
Če sem prav obveščena: če imaš pet otrok, ti ni treba plačevat preživnin.

Lp,

živa

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 20:48:46   
Anonimen
Če sem prav obveščena: če imaš pet otrok, ti ni treba plačevat preživnin.


Mislim tud jest, da je takouser posted image
Draga anonimna, pozanimaj se!

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 20:52:26   
Marogica
ANonimna, ni tako, kot pravijo punce-za vsakega otroka se mora plačevati preživnina, pa ni važno, koli jih ima. Sem pa našla nekaj, kar bi mu lahko bistveno znižalo preživnino-podoben primer-glej pod "vprašanje 22.9-Monika", mislim, da je šesto po vrsti

http://www.csd-lj-siska.si/psp/vprasanjaPSP.asp?PN=1&KAT=4

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 21:03:58   
CIPRESA
Jaz ti sicer ne morem svetovat iz lastnih izkušenj ampak nekaj o teh preživninah pa vem. Če mož ne bo plačeval več preživnine dvomim da bodo terjali tebe ker nista v zakonski zvezi, torej je vajino premoženje “ločeno” in ne “skupno”. Zmanjševati tvoje premoženje glede na to da imaš tudi tri otroke za preživljati bi bilo izven meja. Po mojem mnenju bi terjali njega. Za izterjavo ki bi jo lahko vložila njegova bivša žena je dovolj razvezna sodba, v kateri sodišče določi tudi višino preživnine ki bi jo moral plačevati sedaj tvoj partner. Ker bi bil seveda brezposelen bi sodišče našlo kako drugo izvršilno sredstvo  kot je rubež premičnin, izvršba na nepremičnine…..


  Sem pa nekje prebrala da v primeru da nekdo ne more plačevati preživnine več v tolikšni meri ali ostane brezposelen (ne po svoji krivdi seveda, ker če daš odpoved si sam kriv da nimaš finančnih sredstev in si jih moraš preskrbet), je skrbnik otroka upravičen dobivati vsaj nekaj in sicer nadomestilo preživnine od preživninskega sklada. Mislim da znaša tam okrog 15.000 na posameznega otroka. Pogoj je da sta razvezana in da vloži njegova bivša predlog za izvršbo.

Pa še to me malo moti ko pravite koliko je za enega otroka, jaz zaenkrat še nisem zasledila zakona ki bi določal višino preživnine, ne minimalne in ne maksimalne, temveč se peživnina določi sporazumno ali pa jo določi samo sodišče v skladu z zmožnostmi preživninskega zavezanca in potrebami otroka.
Če bo želel plačevati nižjo preživnino, bo moral na sodišču vložiti tožbo na znižanje preživnine in dokazovati, da enostavno ne zmorete več plačevati takšnega zneska.

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 22:17:20   
muki1
O preživninah res ne vem čisto nič, ampak če je njegova plača 160.000, pa da 80.000 za otroka iz prejšnjega zakona, mu vseeno ostane še 80.000. kar je dosti več od nič. Toliko bo namreč dobil, če bo pustil službo. Če da odpoved, mu tudi Zavod za zaposlovanje ničesar ne nakazuje.
Kako dolgo pa misli biti brezposeln? Kako bosta potem preživela tista dva otroka, ki sta tudi njegova....okej, ne bom ti težila....ampak, je dobro premislil?


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 22:22:45   
tinica
Pa še njegova bivša te potem lahko, čez par let toži za vso preživnino za nazaj + obresti ali pa otrok ko bo stra 18 let. Tako, da se kar tako ne moreš zmazati ven, kljub temu, da on ne bo imel službe.

_____________________________

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
3.9.2006 22:29:41   
ona
Ojla!
Iz prve roke vam povem,da
smo mi zaposlili delavca,nakar je čez en mesec dobil odločbo s sodišča,da je dolžen preživnini za nazaj v znesku...sem se kar za glavo prijela!Saj če bi normalno on plačeval preživnino bi bilo ok,pol so mu pa vse obresti zaračunali za 10 let nazaj,ker ravno zaradi tega ni bil zaposlen 10 let in vam povem,da je bil znesek,da bi vsakega vrglo s tira!
Torej,temu tvoj partner ne bo nikoli ušel!Enkrat ga bodo našli,če se bo izmikal!
Zdaj pa naredite kot se vam zdi prav!
Seveda je to odgovor za anonimno!

Še to-ta delavec tudi ni mogel več pri nas delat,ker so mu sodno trgali ful od plače in zdaj je spet brez dela!

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
4.9.2006 1:42:00   
Anonimen
Pridružujem se mnenju tistih predhodnic, ki pravijo, da bi bilo to, da tvoj partner zaradi preživnin za dva otroka, ki ju ima z bivšo partnerko, pusti službo. Tudi po mojem mnenju bi bila to norost.
Da rešite zadevo, bi bilo potrebno razjasniti več stvari. Če ti ni odveč, jih napiši tukaj na forumu, pa ti bomo lažje pomagale.
Najprej - na kakšen način je bila določena preživnina za otroka iz prejšnje zveze? Sporazumno ali s tožbo? Če je bilo sporazumno - kolikšna je bila njegova plača takrat, ko je ta sporazum podpisal? Če je bilo s tožbo - kateri sodnik/sodnica je določil ta znesek in na podlagi česa (obračun stroškov)?
Kot drugo - na netto plačo 160.000 SIT lahko on kadarkoli, brez problema, izpodbija preživnino 80.000 SIT. Kot prvo zato, ker mu po zakonu mora ostati najmanj 89.000 SIT za lastno preživetje (minimalna plača, ki se je držijo še na davkariji in v bankah, pri Vas pa rubežev sploh ni v igri), kot drugo pa zato, ker so se njegove razmere v času od določitve te preživnine pa do danes tako spremenile (še trije otroci, plača pa enaka), da tega zneska ni več sposoben plačevati, ne da bi ogrozil lastnega obstoja.
Drži, da sta otroka iz prejšnje zveze enakovredna tem trem, ki jih ima s tabo, zato je nepošteno do njiju, da bi za njiju prenehal plačevati (predvsem pa na takšen način). Drži pa tudi, da je nepoštena tudi bivša partnerka, če brezpogojno zahteva takšne znesek, ne glede na to, da najverjetneje ve, da so se razmere spremenili, da bi morala vedeti, da so otroci enakovredni (med sabo so si celo polbratje oz. polsestre) in da ima verjetno tudi ona sama sedaj novega partnerja, ki v hišo prinese še svojo plačo.
Si ti zaposlena, anonimna? To bi na sodišču tudi znalo vplivati na njihovo odločitev.
Skratka - naj ne pusti službe, ker mu to v končni fazi ne bo prav nič pomagalo. Otroka bosta tačas dobivala nadomestilo z Jamstvenega sklada (cca. 18.000 SIT na otroka), ampak ko se bo tvoj partner ponovno zaposlil (najverjetneje ni imel v mislih biti brezposeln do konca življenja), mu bodo vse za nazaj, z obrestmi in ostalimi stroški), trgali od plače. Preživnina ima res prednost pred vsem ostalim (krediti in drugimi rubeži), trgajo pa ti lahko tudi 2/3 plače naenkrat. Če pomisliš, da bi šla potem preostala tretjina za kakšen kredit, leasing ali trajnik, je še v minusu in niti ne na nuli.
Ti pa za svoje premoženje in za premoženje vajinih treh otrok ne skrbi. Nihče Vam ne more nič. Lahko se sicer kdo spomni in Vam pošlje kakšno čudno pošto, ampak to je samo taktika prestrašitve na način "saj mogoče bodo pa plačali". Ne ti ne vajini trije otroci ne odgovarjate za njegove "grehe" iz preteklosti. Naj se besede "greh", prosim, ne razume, kakor da sta otroka iz prejšnje zveze greh. Nista. Ampak kaj je tvoj partner počel, preden je spoznal tebe, nima ne s tabo ne z vajinimi otroci popolnoma nič. Ne glede na to, ali sta poročena ali ne. Tudi, če bi bila, se je vse to (prejšnja zveza) zgodilo pred vajino poroko, kar po zakonu pomeni, da tebe ni zraven. Vajinih treh otrok pa še manj. Zarubiti ne morejo ničesar, kar je tvoja last (nepremičnine, premičnine ali plača). Če imata karkoli v solastnini, potem se sicer lahko "usedejo" na njegov delež, ampak ker s tvoje strani obstaja "ugovor tretje osebe", Vam dobesedno odnesti ne morejo ničesar. V najslabšem primeru, če noben drug dogovor ne bi bil mogoč (kar pa je skorajda neverjetno), bi lahko sodišče določilo, da se stvar, ki jo imata v solastnini, proda. Tebi tvoj delež izplačajo, z drugo polovico pa poplačajo njegov dolg. Do tvoje plače pa zaradi tega ne more nihče. Za njegove "grehe" enakovredno odgovarjaš samo od takrat naprej, ko sta skupaj. Pri preživninah za otroka iz prejšnje zveze pa to nikoli ni mogoče.
Jaz predlagam, da tvoj partner na pristojnem sodišču vloži zahtevo za spremembo višine preživnine (zmanjšanje) in po možnosti tudi pri istemu sodniku/sodnici, ki je vodil postopek za določitev višine preživnine. Zaprosi lahko tudi za oprostitev sodnih stroškov. Kakšnih posebnih dokazov ne bosta potrebovala, edino njegove in tvoje plačilne liste za zadnjih 6 mesecev pred dnevom obravnave, in rojstne liste vseh treh vajinih otrok, zraven pa seveda sklep o določitvi preživnine (sedaj veljaven), rojstna lista otrok iz prejšnje zveze in vse potrdila (vsaj fotokopije) oz. dokazila, da so bile vse preživnine do sedaj plačane.
Nisem še slišala za primer, da bi bilo znižanje preživnin v takšnem primeru zavrnjeno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
4.9.2006 8:06:38   
noe
Se popolnoma strinjam s Kerenso, saj mora preživljati vseh pet ne samo prva dva. lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
4.9.2006 9:52:30   
živa
Ampak meni tisti podatek o petih otrokih in oprostitvi plačevanja preživnine ne gre iz glave. Še zadnjič je ena svetovala drugi, naj moža prepriča še za enega otroka (v prejšnjem zakonu ima dva, v tem dva, žena pa si želi še tretjega) tako, naj mu omeni, da mu potem ne bi bilo treba plačevati preživnine.

A je to kdaj bilo uzakonjeno in so sedaj to spremenili? Od kod potem te informacije v moji glavi in še nekaterih drugih?

Lp,

živa 

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
4.9.2006 10:46:16   
Anonimen
1.naj povem, da takrat ko so mu določili znesek je bilo že pred desetimi leti, ko je imel še ful veliko plačo, kot da bi imel zdaj npr. 400.000,00 sit, plača se je pa potem nižala in nižala, preživnine so ostale iste oz. gredo vsako leto gor.

2. preživnino so mu določili na podlagi tožbe, vendar se je on s tem takrat strinjal in zadevo podpisal, pač ni mislil da bo plača tako padla oz. da bo imel še kaj otrok najbrž

3. Na sodišču imava že dve leti tožbo za zmanjšanje preživnine pa se nič ne premakne. Poslala sva že več kot 20 urgenc, vse to utemeljila z rojstvi treh otrok, zadnja dva sta se rodila v teh dveh letih pa se nič ne premakne.

Mož je pripravljen plačevati, vendar v razumnem znesku. Ker se pa zneski ne spremenijo, odgovora na tožbo nikakor ni, sva šla na CSD. Tam so rekli naj piševa predsedniku sodišča. Sem se šla na sodišče pozanimati, pa so rekli da to ne bi pomagalo, naj še kar pošiljava urgence. Midva pa s tremi otroci in 80000 sit, včasih manj, ne moreva več živeti. Zato bo primoran pustiti službo, mi je rekel, da bo dal danes odpoved.

4. Sva mislila, da bi nekaj časa delal na črno, potem pa se spet zaposlil. Morda ga takrat ne bodo več iskali, saj mora potem bivša zopet ugotoviti kje je zaposlen, ne verjamem da ga bo iskalo sodišče.

5.Seveda bo za otroke plačeval, vendar po svojih zmožnostih, tako pa na žalost ne gre več. Bivša je bogata, zastopa jo odv. Senica, midva pa se zastopava sama, saj si ne moreva privoščiti odvetnika.

6. Jaz nisem zaposlena, zdaj sem pa na porodniškem

7. Kerensa, vloga za znižanje preživnine sicer ni zavrnjena, ni pa tudi obravnavana in očitno bo tako še par let,čeprav naj bi bile tovrstne zadeve prednostne. In kako naj potem živimo?Pa tudi rekli so mu na sodišču,(ker ena obravnava je bila pred več kot letom dni, takrat pa je tudi bivša pustila službo in se je zato vse preložilo na nedoločen časuser posted image ) da bo v najboljšem primeru dobil znižanje le za par jurjev na otroka pa ne vem zakaj tako malo.

Pojma nimam več kaj naj narediva, kako in kaj naprejuser posted image

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
4.9.2006 11:01:07   
Anonimen
Mislim...ej
Pa saj si vedela, da ima tvoj partner 2 otroka od prej za katera je treba plačevat preživnino in vedela si koliko tvoj partner služi na mesec. Zato te sprašujem ki tebi šteka?
Lahko bi se za trenutek vsedla in rekla sama sebi: Aha 80 000 sit gre za njegova otroka in 80 000 ostane za nas. Torej?
S takšnim dejstvom bi jaz razmislila, če bi sploh stopila v vezo z njim, kamoli imela 3 otrokeuser posted image
Ampak pustimo zdaj to, imata 3 angelčke in bog daj da še vsaj 3.




(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
4.9.2006 15:50:24   
Anonimen
hvala vsem za nasvete, tebi Kerensa hvala za obširen odgovor, Nivess tebi pa če je pomagalo, da si se malo spucala, čisto v redu, sem pa že na začetku napisala da me samo zanima če katera ve kaj sledi, ko bo pustil službo.

Nisem niti napisala, da mi je žal, da je tako, jaz sem se že usedla dol in si rekla ok, od prej ima dva otroka, se pravi z menoj jih bo tudi imel, zato ne bo denarja....torej po tvoje naj ne bi bila z njim ker ostane premalo denarja. Res bi si (z lahkoto) našla kakšnega bogatejšega moškega, merjeno v denarju, zanj sem se pa odločila, ker je čudovit očka, najbolj prijazen moški na svetu, dober do mene in do otrok, je pravi družinski človek in zato sem se odločila zanj!Če bi pa vse skalkulirala in seštevala kot praviš, ja potem se pa res ne bi smela tako odločiti.

Zanj sem se pač odločila iz oz. zaradi ljubezni in ni mi žal.

Kot sem rekla, sprašujem samo kakšne bi bile posledice, če bi pustil službo oz. kako prepričati sodišče, da bi nam KONČNO zmanjšalo preživnino in jo primerno razdelili med vseh 5 otrok.

Nivess, če te pa še kaj muči pa mirne duše kar z besedo na dan.

Lepe pozdravčke vsem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
4.9.2006 16:14:31   
KIRA
anonimna. po tvojih zadnjih navedbah, je najbolje da prenehata plačevati preživnino, če vaju bo pa kdo terjal pa kar povejta da je postopek na sodišču in da se do razrešitve postopka vsa plačila odložijo. se pravi da do nadaljnjega ne bo plačil. pol pa naj bivša in CSD in odškodninski sklad urgirajo na sodišču, ne vidva....
pa na g. hanžeka se obrni - seveda če ne bo razsodbe v razumljivem roku, on¸se lahko pritoži na evropsko sodišče v vajinem imenu. to tudi traja, ampak tudi v tem primeru, de je vajina tožba ugodno rešena, lahko dobita odškodnino. ampak to je res skrajnost, ker se ti postopki vlečejo, kot jara kača.user posted image user posted image

službe ne piuščat - v nobenem primeru! g senico pa pošljite nekam, tu so še drugi dobri odvetniki.  če samo pomislita, koliko sta  oz. je tvoj mož svojo obveznost  "pre"plačal, potem je bolje investirati v dobrega odvetnika, ki ima veze in lahko postopek tud pospeši...  jaz bi celo rekla, da nekdo posreduje,  da se vse tako vleče - ker pri toliko urgencah, bi sodišče  moralo odreagirat. obrnita se na vse instance in si izborita svoj prav!

pa če te zanima še kakšen pravni aspekt - jagoda je menda pravnica, pa bi ti morda znala kaj svetovat.user posted image

LP

< Sporočilo je popravil KIRA -- 4.9.2006 16:25:17 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
4.9.2006 16:21:48   
Anonimen
Moj bratranec ima 2 otroka od prej, pa zdaj ima 2 in plačuje 40.000 sit za oba skupaj, zasluži pa glih tolk k tvoj.Poskusi pisati sodnici, pripada ti brezplačna pravna pomoč, ki ti jo dodeli sodišče ali pa ga poišči(odvetnika) sama, saj jih je kar nekaj takih.Pozanimaj se na zavodu za zaposlovanje, vem da ga tam imajo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: MOŽ BI PUSTIL SLUŽBO ZARADI PREŽIVNIN
4.9.2006 16:38:53   
KIRA
ne vem iz katerega konca sta, domnevam da iz Ljubljanskega... bi pa vseeno mogoče vzela v obzir menjat odvetnika, ki se bo "potegnu" za vaju in vajine pravice...  tuki je en oz. dva, ki se ju drži en določen "sloves" v sodnih krogih:
Odvetnik
, Danijel Starman. Družba. Naslov, FERRARSKA UL. 12, PP 126, 6000 Koper. Telefon, (05) 630-87-62. Fax, (05) 639-80-56.
Janez Starman FERRARSKA UL. 12, 6000 Koper (05) 66 26 400 (05) 66 26 404 odvetnik.janez@starman-op.si

LP



(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?