|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Maribor ali Ptuj??
19.1.2005 12:34:01   
Žaža
Pozdravček!
Jaz sem v 33 tednu nosečnosti in me zanima, kakšne izkušnje imate s porodnišnico na Ptuju? Sicer sem iz MB, a tja ne bi več rada šla rodit (slabe izkušnje iz prvega poroda). Slišala sem, da so tam veliko bolj prijazni.
Hvala za pomoč in nasvete!

žaža
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Maribor ali Ptuj??
19.1.2005 13:20:59   
Anonimen
Jaz sem doma na pol poti med enim in drugim in odhajam v Maribor. Glavni razlog, ker imam vzpostavljene veze, če pa bomo jih dejansko imeli čas uporabiti, pa še ne vem. Pa še Ptuj mi ni tako všeč, ker je bila mami tam na čiščenju, pa niso bili ravno prijazni. Pa še bolj tuj mi je.

Bye,

Blacky s :duda: (40t)

(odgovor članu Žaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Maribor ali Ptuj??
19.1.2005 13:40:41   
Žaža
Haj!
Zanimivo, ravno moja mami pa ima iz Ptuja dobre izkušnje. Mene je rodila na Ptuju, brata pa v MB in je ptuj baje 100:1. Zdaj pa res ne vem.
Hvala Blacky, upam, da bo katera ša kaj dopisala, ker sem vedno bolj v dvomih, namesto vedno manj :ups::ups::zmeden::zmeden:

ŽAŽA:metulj:

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Maribor ali Ptuj??
19.1.2005 13:42:48   
Ro-La
Rodila sem v Mb- brez vez, babica pa je bila takooooo prijazna, da je niti pet minut ne bi mogla več poslušat:)- , pa tudi na oddelku so bile vse prijazne (mogoče sem imela srečo s izmeno:)- )

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Maribor ali Ptuj??
19.1.2005 13:57:26   
Teni_
Tudi jaz sem imela srečo v MB. Osebje je bilo prijazno - razen ena tečna zdravnica(iz otroške bolnice), ki je še sestre niso marale. Tako, da sem zelo zadovoljna.

LP,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Maribor ali Ptuj??
19.1.2005 13:59:15   
Ro-La
Aja še to. Znanka je rodila na Ptuju, delali so ji CR, pa zafurali, premeščena je bila v Mb, pa hvalabogu, da se je na koncu vse dobro izteklo.

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Maribor ali Ptuj??
19.1.2005 17:44:18   
Seven*
Jaz imam zelo slabe izkusnje z MB. Menda pa se stvari obracajo na bolje vendar jaz osebno nebi riskirala.

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Maribor ali Ptuj??
19.1.2005 18:11:41   
Žaža
joooojjj!
Zdaj pa sploh ne vem več kaj naj naredim. Če sem iskrena sem se skoraj že odločila za Ptuj, kaj pa sedaj? :zmeden::zmeden:
Zanimivo je to, da imam jaz 3 znanke, ki so na Ptuju bile ful zadovoljne. Ena živi celo nasproti MB bolničnice, pa je rajši šla na Ptuj.
Jaz imam iz MB zelo slabo izkušnjo, a če na Ptuju ni nič bolje, potem bom šla v MB, ker sem tu doma.
Joooooojjjjj - kaj naj naredim:((:(:(( ??

žaža

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Maribor ali Ptuj??
19.1.2005 19:14:56   
Seven*
Ce imas iz MB slabo izkusnjo idi na Ptuj. Ce ne drugace, bos vsaj upala lahko da bo boljse. Pa MB te bo skoz spominjal na tvojo izkusnjo..

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Maribor ali Ptuj??
19.1.2005 19:26:40   
Teni_
Vem, da to ne spada zraven, ampak vseeno. Seven, se že kaj odločaš, kam boš šla drugič ti? Kot vidim, v MB ziher ne.

Lp,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Maribor ali Ptuj??
19.1.2005 20:50:32   
malika
Jaz sem tudi rodila v Mb in nimam ene slabe besede zanje. Res ne. V porodni sobi so mi mogoče malo pomagale veze(ampak so bili vsi čisto isti tako pred kot po tistim tel. klicem, tako da skoraj dvomim), na oddelku pa lahko rečem tudi vse lepo in prav. Res pa je, da sestre delujejo malo furjasto in si mogoče ne vzamejo dosti časa, ampak opazila sem, da zato, ker ga žal nimajo. Dve za cel oddelek je premalo, da bi bili vsi zadovoljni. No jaz sem bila in julija jih grem ponovno pogledat:)-

Lp

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Maribor ali Ptuj??
20.1.2005 17:24:08   
willma
Jaz sem za Ptuj!:rozica:
Že za prvi porod sem se sama odločila za Ptuj (po obeh (MB in Ptuj) ogledih porodnih sob - v Ptuju so bili 10x bolj prijazni) in mi ni bilo žal!!!
Super osebje in organicazija:bravo:

Obstaja zeloo velika verjetnost, da grem za drugi porod spet v Ptuj;)

lp
willma:sloncek:

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Maribor ali Ptuj??
21.1.2005 16:28:46   
Žaža
Zlate ste punce. Mislim, da ni več dvoma - Ptuj!

Hvala:rozica::rozica::rozica::rozica:

žaža(33t)

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Maribor ali Ptuj??
23.1.2005 11:15:54   
superfly
Pozdravljene,

kot vidim je odločitev že padla, ampak bi vseen rada nekaj dodala. Punce mislim, da vse preveč gledate sam nase. Pri porodu je najbolj pomembno, da se vaš otrok rodi zdrav in da je tudi v primeru, če gre karkoli narobe, ves čas na voljo najboljša strokovna pomoč. In kar se tega tiče se lahko Ptujska porodnišnica skrije pred Mariborsko. Ko gre na Ptuju kaj narobe, pošljejo mamice in dojenčke v Maribor (verejtno z razlogom) - a ni torej boljše, da si že takoj tam kjer ti lahko pomagajo, kot pa da zaradi nasmeha reskiraš otrokovo in svoje zdravje ali pa celo življnje. Ne vem, meni se ne zdi vredno, za to da se bom dobro počutila bo ob meni moj dragi, zdravniki in babice pa naj poskrbijo le da bo moj otročiček zdrav. Jaz grem definitivno v Maribor, seveda pa je to le moje skromno mnenje.

Pa lepo nosečnost še naprej in ne se že zdaj preveč sekirat - škodi vam in vašemu otročičku.

bye, superfly

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Maribor ali Ptuj??
23.1.2005 12:13:42   
Anonimen
Moram vam povedati, da sem bila danes prvič v porodnišnici MB na pregledu CTG. Ker je nedelja, se to dogaja tam, kjer so babice in porodne sobe. Nisem mogla verjeti prijaznosti babic, sester, celo zdravnika. Vsi so se pogovarjali z nami, kot da se poznamo že ne vem kako dolgo. Zdravnik mi je dal roko, se mi predstavil, malo poklepetal z menoj, neverjetno. Babica, ki trenutno ni imela dela, je sedela z mano in še eno, ki nama je tekel CTG v dnevni sobi in smo klepetali o vsem mogočem in zraven gledale smučanje na TV. Tako da vse pohvale. Bomo videli, kako bo pri porodu.

Bye,

Blacky s :duda:

(odgovor članu Žaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Maribor ali Ptuj??
23.1.2005 12:36:38   
Seven*
Superfly. Mislim, da ni vse tako enostransko. Zaradi odnosa osebja sem skoraj staknila poporodno depresijo. In to, da mislis nase pomeni v tem pogledu tudi to, da mislis na otroka. Pa tudi o strokovnosti MB porodnisnice bi ti lahko marsikaj povedala.. Ce bi bila vsaj strokovnost na nivoju, bi se slo.. Pac pozabis na dretje, neprijaznost in ostalo. Zenska in otrok nista samo splet fizikalno/kemijskih procesov, ampak sta tudi cloveka, ki potrebujeta ne samo stokovno pomoc, temec tudi psihicno podporo in oporo v casu po porodu.

V casu, ko so zenske rojevale doma na kmetijah je veljalo, da je po porodu 3 tedne skrbelo za njo najozje sorodstvo, ji kuhalo, pospravljalo itd..

Mislim, da se dandanes veliko prevec misli na otroka in premalo na porodnico. Konec koncev se je ona morala prav posteno namantrat, da je porodila tisto bitjece..

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Maribor ali Ptuj??
24.1.2005 9:02:00   
Žaža
Superfly in Seven. Jaz se pa strinjam uz obema, čeprav ravno mene muči dilema kam rodit?

Mogoče bi morala razložiti to mojo negativno izkušnjo iz MB.
Namreč, 2 dni po PDP sem dobila popadke, ki so se najprej stopnjevali tako, da sem jih imela že na 5 minut, in sem se ponoči odpravila v porodnišnico (MB). Tam so mi rekli, da gre za lažne popadke. Saj, ko sem prišla do tja, sem jih imela spet le na 20 minut. Poslali so me domov in moji popadki so se nadaljevali še celo noč (na 20, 15, 10, pa spet na 20 min itd). Pa sem spet šla v porodnišnico (MB). Obdržali so me notri, a popadki niso in niso poslati močnejši, pa odpirala s tudi nisem - popadke sem pa kar naprej imela.
TAko sem v bolnici preživela še 5 dni, ko so se me končno usmilili z umetnimi! Potem pa sem z lahkoto rodila mojo deklico, ki pa so ugotovili, da je bila že v veliki stiski.
No, tega se sedaj tudi zelo bojim. Ni me motilo osebje ali strokovnost ali karkoli druga, bojim se, da me ne bi spet doletelo 7 dni "lažnih" popadkov.
PO PDP!!!!
SEveda je bila posledica vsega tega moja totalna izčrpanost, dobila sem vnetje, antibiotike, vročino... Zdravili so me še 10 dni, da sem končno lahko šla domov.

Ne vem, mogoče na Ptuju tudi ne bi reagirali drugače, a MB me je strah!!

žaža

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Maribor ali Ptuj??
24.1.2005 23:32:26   
brinaa
Superfly,
že s tem, ko greš v Maribor,lahko narediš veliko več škode za otroka, kot na Ptuju. Na Ptuju se vsaj potrudijo, da zaradi njihove malomarnosti z otrokom ne bo nič narobe, kar pa za Maribor po vseh doslej naštetih primerih, ki so se zgodili v zadnjih letih, ne bi mogli trditi.
Prav imaš, da v zelo skrajni situaciji mamico in otroka pošljejo v MB, ampak brez skrbi, verjetno je takih situacij zelo malo, sama še za nobeno nisem slišala.
Rodila sem na Ptuju, sem pa iz MB. V času mojega bivanja v porodni sobi sta me imeli ves čas na očeh
kar dve babici, zdravnik me je prišel prav tako dva krat pregledat, rodila sem v treh urah, sem sicer res imela srečo, da je bil porod tako kratek.
Jaz bi še 10 x šla na Ptuj.
LP

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Maribor ali Ptuj??
24.1.2005 23:37:31   
brinaa
Pa še nekaj za Žažo.
Tudi jaz sem imela podobno situacijo z lažnimi popadki. V soboto sem prišla v porodnišnico, popadki sem imela že par ur na deset min. Pa so baje bili lažni. Spet so se pojavili v soboto zvečer, se stopnjevali čez noč in zjutraj smo bili spet na Ptuju s popadki na 3 do 5 min. Spet lažni! Pa se me je zdravnik usmilil, ker res ni videl smisla v tem, da me spet odslovi in so me priklopili na oksitocin za vzpodbujanje popadkov. No, po nekaj urah je naša miška prišla na svet.
Škoda, da so te v MB tako dolgo pacali, res neprijetno.
LP

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Maribor ali Ptuj??
25.1.2005 12:26:28   
Žaža
Hvala Brina!
Glede tega me je najbolj skrbelo. Kaj ti pomaga, če te PRIJAZNO pustijo, da se mantraš 7 dni???

žaža

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Maribor ali Ptuj??
28.1.2005 12:30:30   
Pi-kica 1
Tudi jaz imam bližje Maribor, pa sem se odločila za Ptuj. In ni mi žal! Bili so res strokovni, prijazni, sam potek poroda je bil gotovo čisto drugačen, kot bi bil v Mariboru. Kar pa se tiče oskrbe otroka, moj sinko je staknil od mene okužbo v maternici (uroinfekt), imel je tudi močno zlatenico, da je bil dva dni na obsevanju. Pa so čudovito poskrbeli zanj, sploh pediater dr. Kolarič je zame zakon. Vse skupaj sva preživela v ptujski porodnišnici 12 dni, tako da sva jo res dobro spoznala.
Če bi še imela namen roditi, bi šla zagotovo na Ptuj!

LP

Pi-kica

(odgovor članu Žaža)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?