|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Morfologija!
6.1.2005 17:09:19   
ZVEZDICA 22
Živjo nosečke in nenosečke!

Punce mene pa ful zanima za ta pregled,ker mi g. včeraj spet ni nič omenil.Sem v 16. tednu in ne vem kdo to opravlja,ali to dela tudi vsak osebni g. ali samo kakšni specializirani!Kako sploh zgleda ta pregled ali je samoplačniški in kaj ti ugotavljajo?Je obvezen??

Lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Morfologija!
6.1.2005 17:13:35   
Anonimen
20-22. teden se mi zdi.

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Morfologija!
6.1.2005 17:24:34   
beba76
Delajo jo 20-22 teden, kot ti je napisala Ribica.

Meni jo je naredil kar moj ginekolog, vsi pa baje tega ne delajo (nimajo ustreznih UZ-jev), tak da vprašaj svojega G, kako je pri njem. Če nima primerne mašine za to, je varianta, da ti da napotnico in greš v porodnišnico. Lhko pa greš tudi samoplačniško - v MB vem, da delajo v Fontani, še posnamejo ti na kaseto, če se ne motim...

To je v bistvu UZ, ki ti ga delajo preko trebuščka in natančno pregledajo vse plodove organe (srce, mehur, jetra, možgane, preštejejo prste na rokah in nogah, ga zmerijo.....).
Torej je vsak strah pred tem pregledom odveč, je pa ful lepo videt svojo bebico, ki je pri teh tednih že kar velika.

Lepo nosečnost še naprej!


(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Morfologija!
6.1.2005 17:39:12   
ZVEZDICA 22
Hvala za odgovor!

Bom se pozanimala ampak res ne razumem,saj že na nuhalni vidi kako je z organi, možgani itd.verjetno pa je ta pregled bolj natančen,a ne?

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Morfologija!
6.1.2005 19:03:36   
Anonimen
Sej zato se pa ns plača.

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Morfologija!
6.1.2005 20:42:41   
tassa
Zdravo!

Ja jaz sem v 20. tednu in jo imam v četrtek, torej v 21. tednu (komaj čakam9nebesa). Upam, da bo vse OK!

Se ti oglasim naslednji teden in ti povem "frišne" podatke!!

Lep pozdrav

Tassa:rozica:

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Morfologija!
7.1.2005 9:53:20   
Reneja
Sama sem imela morfologijo pred 10 dnevi (v 21. tednu) pri svojem ginekologu. Gre za podroben pregled z ultrazvokom (cca 15 minut) - izmeri se obseg glavice, trebuščka, velikost stegnenice, pregleda če se vsi organi pravilno razvijajo, ali je količina plodovnice normalna... skratka vse kar je napisano na 12. strani materinske knjižice.

Mene je ginekolog vprašal, če bi želela še na podrobnejši samoplačniški morfološki pregled, ki ga v Bežigrajskem dvoru opravlja dr. Lomškova (sicer mlajša specialistka, a zelo natančna, strokovna, prijazna). In sem res šla. Je blo prou super, ker smo si prav počasi z vsemi razlagami ogledali najinega sončka :duda: še bolj podrobno kot pri osebnem ginekologu - ustnice, nosek, prstke, podrobno možgančke, (skratka dodatne stvari, ki jih običajno sicer pri morfologiji ne preverjajo) Pregled je trajal cca 40 minut. Izveš lahko tudi za spol, če te zanima in ga je do sedaj pikica skrivala. Mi smo na koncu nestrpno čakali, ker je tako kot vedno na UZ prekrižala in pokrčila nogice. Ginekologinja je bila vztrajnejša od naše pikice in je na koncu ugotovila tudi spol:roza:. Potem sva se še malce pogovarjali o načinu, kraju poroda (EA, razlike med porodnišnicami). Skratka vsa navdušena sem šla od nje. Sicer pa ona opravlja tudi pregled NS. Jo toplo priporočam.

Lep nosečnost vsem R. :nosecka:

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Morfologija!
7.1.2005 10:44:32   
Soncnica
Hej!

Tako kot so povedale punce se običajno dela med 20 in 22 t. Meni so jo delali, ko sem dopolnila 23 t in sicer jo je opravil dr. Pušenjak. Pregledoval me je sigurno 20 min in mu gredo vse pohvale. Na morfologijo sem prišla z napotnico, ki mi jo je dal moj izbrani G in on mi je takrat na napotnico izrecno (na zadnjo stran) zapisal naj grem k Pušenjaku. Pregled je potekal v novi porodnišnici, 4. nadstropje


pa pa

Sončnica in :duda: 29 t

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Morfologija!
7.1.2005 12:05:26   
lunca77
hojla!

men pa tele vaši ginekologi sploh niso jasni. jst sem imela morfologijo v 21. tednu pri moji ginekologinji. Trajalo je kar 45 minut, vse je podrobno pogledala, zmerla in mi dala cel album slikic za domov. Pogledala je res natančno in moj dragi, ki je bil z mano je bil čist navdušen ker je otročiček zehal pa migal in se sploh raztegoval. Povedala mi je celo, da nima zajčje ustnice. Bilo je super, pa nisem nič dodatno plačala ali pa kaj takega ker je morfologija obvezen pregled in mislim, da ga krije zavarovalnica.
Sploh pa me na čisto vsakem pregledu pogleda, vzame kri, vodo in mi naredi ultrazvok. Včasih sicer tak kratek ampak ravno dovolj da preveri, če je vse ok in da sem potem mirnejša. Pa se mi res zdi, da bi morali vsi ginekologi takole ravnat z nami mamicami in našimi otročički, ne pa da moramo za vsak dr.. prosit in moledovat. Sem kar malo jezna ko berem zgodbe kako se nekateri obnašajo, kot da bi nam delali ne vem kakšne usluge. Pred mojo ginekologinjo pa kapo dol je super.

Uživajte v svojih otročičkih :duda: in brcah 9nebesa.

Lp lunca77 :nosecka:

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Morfologija!
7.1.2005 18:55:20   
pravljica
lunca, katera pa je tvoja G? jaz imam dr petrovičevo v mb...ali ona tudi dela morfologijo in kako, če je bila že katera pri njej? zanima me še fontana...kako natančni so tam, koliko stane, kako je z video posnetkom? ali je otroček še dovolj majhen, da se lepo cel vidi na posnetku? dajte punce čim več izkušenj tu gor napisat za nas, ki nas ta lep dogodek še čaka :)

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Morfologija!
7.1.2005 21:27:47   
Barbara L
za TASSO:

tudi jaz imam v četrtek morfologijo:bravo::bravo:

Javi se in poročaj kako bo!

Pobožajte 9nebesa

Barbara L:metulj:

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Morfologija!
8.1.2005 8:37:44   
lunca77
Živjo pravljica in vse ostale!

moja ginekologinja je sicer v Ljubljani, v Dravljah. Otročiček ni več majhen in se vidijo samo še posamezni deli, zato pa ti toliko bolje. Ne moreš verjet, vidiš stegnenico pa ledvička, srček, možgane, očke, usta, skratka vse tud lulčka al pa luliko, kar pa smo mo odklonili ker se bomo pustili presenetit. Našemu malemu je šel ultrazvok očitno na živce ker je non stop z rokico odmikal g. aparat. Vse to po mojem mnenju mora bit brezplačno, mogoče doplačaš za video posnetek. Sem slišala, da ga nekje delajo, ampak meni ga niso posneli.

Veliko sreče in veselja z malimi :)- veseljaki

Lp lunca

(odgovor članu ZVEZDICA 22)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?