|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Murska Sobota-epiduralna
11.11.2008 15:06:48   
barbilu
Pozdravljene,

mene pa zanima, če ima katera izkušnje z epiduralno v MS? Je res na voljo 24-ur?

lp

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 12.11.2008 11:01:27 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.11.2008 12:25:53   
wii
od marca je dosegljiva 24ur

(odgovor članu barbilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.11.2008 16:52:30   
rija
je, če se ne pustiš pregovoriti kakšni vztrajni zdravnici, da tega pač ne rabiš....user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.11.2008 19:52:40   
pokica_
A res? Do zdaj sem še slepo verjela, da le lahko takrat, ko imaš srečo in je anasteziolog tam. Pol pa če je tako, pa itk superrrrr! Jaz sem se že odločila za epiduralno!
user posted image


_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Murska Sobota-epiduralna
2.2.2009 14:56:00   
vanilla
Dokaj malo informacij najdem o možnosti epiduralne v MS, zato me zanima, če je res, kar je na začetku v tej temi - da je epiduralna v MS na voljo 24 ur??
Ali je katera rodila v zadnjem času z epiduralno v tej porodnišnici in če je, ali jo res zaziher dobiš user posted image ? Ker ne bi rada nekih upov zganjala, če pa je nazadnje potem sploh ne bi dobila user posted image .
Kaj pa drugače splošno zadovoljstvo s to porodnišnico?

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Murska Sobota-epiduralna
2.2.2009 18:18:52   
wii
ja, ea je dosegljiva 24 uruser posted image , poleg dežurnega anesteziologa je še eden v pripravljenosti doma in se ga pokliče, če je pač dežuren zaseden. S tem, da moraš okoli 30t. opraviti pogovor z aneteziologom v bolnišnici v protibolečinski ambulanti, kjer potem dobiš papir na katerem je zapisano, da si seznanjena z vsemi plusi in minusi posega ter da imaš zeleno luč, da jo ob porodu dobiš. Napotnico ti mora dati tvoj izbrani G.
Sama imam rok 9.2.2009 tako, da bomo videli kako bo vse potekalo. Jaz sem se določila za njo in jo tudi nameravam dobiti user posted image , pa če bo ne vem kaj.
Zanima pa tudi mene kako je kaj z ostalimi stvarmi, ampak  nihče ne komentira porodnišnice MS - zdaj pa ne vem ali je vse tako dobro ali tako slabouser posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Murska Sobota-epiduralna
3.2.2009 11:26:21   
vanilla
wii, hvala za odgovor. Hu, ti pa kmalu pojdeš v Rim, hehe. Želim ti porod s čim manj bolečinami in seveda čimkrajši user posted image .
Joj, to je res super, da je dosegljiva 24 ur.
Jaz sem sicer iz Ptuja, pa upam, da bi mi uspelo prit tja rodit, glede na to, da ni tako blizu.
Kaj pa v primeru, če nimaš nobenega papirja in prideš tja rodit, a ti dajo potem na licu mesta kaj za podpisat? Vem, da je v Postojni tako - če si recimo nenapovedano prišel tja rodit, pa če hočeš EA, ti dajo takoj tam podpisat papir, da se strinjaš s tveganji itd. Dobiš jo pa vseeno.
Tudi jaz upam, da se bo še oglasila katera, ki je nedavno rodila z EA v MS.

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Murska Sobota-epiduralna
3.2.2009 11:35:14   
wii
Jaz bi najrajši že rodila, če pa noče ven. Vsak dan nekšno špikanje in to, kaj konkretnega pa nič.Hja, moram čakati, kaj pa drugo user posted image .
Na žalost, če nimaš tega papirja ti ne dajo, ne EA in ne ultive, vsaj tako mi je rekla potem na pregledu, če pa imaš papir pa si še vedno lahko premisliš in rodiš brez vsega, če misliš, da bi rajši brez. Meni je pustila odprto glede načine anestezije, lahko izbiram med tema dvema na licu mesta, ampak glede na prvi porod absolutno EA user posted image .
lp

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Murska Sobota-epiduralna
9.2.2009 14:33:30   
Sončni žarek
Punce čist sveža informacija......prijeteljica je rodila prejšnji četrtek v porodnišnici MS in ni dobila epiduralne, ker so bili vsi anesteziologi zasedeni...... pa je rojeva dopoldne.....

Tako da ta teorija 24ur na dan očitno ne drži vedno.......

Pa veliko sreče vsem pri porodu.

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Murska Sobota-epiduralna
9.2.2009 20:18:10   
pokica_
user posted image  to pa ni prijetno slišat. Pol je vseeno dobro, da vzamem EA in ultivo, za vsak slučaj. Lahko da ostanem brez vsega na koncu, če je res tako. Pol so pa res tile malo čudni v MS P. Le kaj nekaj ponujajo in obljubljajo, pol pa ne zmorejo vsega. user posted image

_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Murska Sobota-epiduralna
9.2.2009 21:39:29   
vanilla
Ojoj, jaz pa sem že tako bla vesela... Sem že mojmu rekla, da se bova odpeljala mal do MS, da vidiva kako in kaj.... Bi se pač komot iz Ptuja peljala tja rodit, če bi tole 24/7 EA držala.... Zdej pa tole - taka novica user posted image user posted image ...

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Murska Sobota-epiduralna
10.2.2009 11:25:37   
Lalica1
O EA in ultivi ne vem povedati čisto nič. Še to ne preveč dobro, kaj to je... Se pa priporočam za razlago, če se kateri da user posted image

Imam pa izkušnjo s porodom v dotični ustanovi:
Porod: babica Hedvika Koler je bila zakon in lahko rečem same superlative. Porod je potekal zelo dobro in odnos vseh je bil več kot odličen. G je bil Kous in ga lahko tudi samo pohvalim. Naj omenim, da sem rodila 2005 v stari porodnišnici in porodna soba se mi sploh ni zdela slaba. Še več, oba z možem jo še sedaj samo hvaliva.

Okrevanje po porodu v porodnišnici
: no, to pa je čisto druga zgodba. Imam zelo slabe izkušnje, ki nimajo nobene veze s starimi in obupnimi sobami in kopalnicami. Vse to je še najmanj in se da prenesti!!!Ampak odnos enih sester je pa katastrofalen (ne vseh!!!). Ob tem moja kritika leti še posebej na eno, ki pazi naše novorojenčke prvo noč, ko niso pri mami. Ta je prišla ponoči (ker sva imeli rahlo težavo s pristajanjem na desno dojko), čisto živčna, mali je obračala glavo (se mi zdi, da je malo manjkalo, da bi ji jo odtrgala in čisto nič ne pretiravam!), dajala nasatvek in jo nekaj silila. Pa ni šlo. Naslednje jutro sva to uredili sami brez nastavka in grobosti. Če tako obnašanje vpričo mame, se sprašujem kaj šele počne z nebogljenčki, ko nikogar ni zraven.
Potem naj še omenim "dojenčkom prijazno porodnišnico", kjer MORAŠ dojiti. Ni vprašanje če lahko, ali če hočeš, enostavno MORAŠ!!! Pa ti nobena ne pokaže kako!!!Ena mlada samo tupi to, kar si lahko preberete v vseh knjigah in revijah. O praktičnem prikazu in pomoči ni ne duha ne sluha. Potem pa pokličejo na še eno predavanje na isto temo in vse se ponovi znova. Mamica pa se mora znajti sama. Tu ne bom začela niti govoriti o tem kakšen odnos je do mamic, ki jim dojenje ne steče... Pa bruhanje, pa pumpanje in trde dojke....
Potem previjanje: ja, pridejo pokazat v vsako sobo enkrat in potem odidejo za vedno. Če kaj in koliko odneseš prav, če ne pa Žalim slučaj. Ponovitve ni!

So pa vmes tudi zelo razumevajoče in prijazne medicinske sestre, ki svojo službo opravljajo v pravem pomenu besede.

Je pa res, da so to MOJE izkušnje in ne smemo posploševati. Nekatere mamice pa imajo samo pohvalne besede. Upam, da boste vse med slednjimi!!!


(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Murska Sobota-epiduralna
10.2.2009 17:51:19   
detelja
Lalica1 jaz sem žal slišala več takih zgodb kot si jih ti napisala ...kaj dobrih zgodbic glede P MS pa skoraj ne slišiš...vsaka mi je do zdaj omenila vsaj eno sestro, ki je mislila, da vse obvlada, samo se je nekja pizdila... itd...ja, tudi jaz sem že to rekla, da se neki imajo, da je to unicefova porodnišnica itd...ampak osebje pa je iz pra, pra...veka-ne vsi, ampak jih je kar veliko...meni to tudi ni všeč, da moraš dojit pa če želiš ali ne, če imaš mleko ali ne...to bi morala bit čisto moja odločitev....upam, da bo vse ok in da bom čimprej šla iz P domov...doma pa bom itak sama svoja šeficauser posted image

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Murska Sobota-epiduralna
11.2.2009 14:40:16   
vanilla
Punce, a so res dnevi odprtih vrat v tej porodnišnici? Nekje na forumu sem zasledila, da vsako drugo soboto v mesecu od 10. do 12. ure? Torej zdaj v soboto bodo?
Najavljat se verjetno ni treba, ali pač?
Midva z mojim bi menda kar šla pogledat... Pa je tam tut kdo na voljo, ki odgovori na kaka vprašanja? Jaz bi šla ravno zaradi te EA, da vidim kako pa kaj...
V MS porodnišnici pa še nisem bila nikoli. Menda je ni težko najt, hehe...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.2.2009 8:06:23   
Sončni žarek
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Punce, a so res dnevi odprtih vrat v tej porodnišnici? Nekje na forumu sem zasledila, da vsako drugo soboto v mesecu od 10. do 12. ure? Torej zdaj v soboto bodo?
Najavljat se verjetno ni treba, ali pač?
Midva z mojim bi menda kar šla pogledat... Pa je tam tut kdo na voljo, ki odgovori na kaka vprašanja? Jaz bi šla ravno zaradi te EA, da vidim kako pa kaj...
V MS porodnišnici pa še nisem bila nikoli. Menda je ni težko najt, hehe...


Glede EA- se moraš oglasiti z napotnico pri anesteziologu -sprejemajo pa vsak ponedeljek, sredo in petek ob 11 uri (intezivni oddelek-1.nadstropje kirurgije) in tam opraviš posvet ter dobiš potrdilo......

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.2.2009 8:08:15   
Sončni žarek
Lalica- o teh otroških sestrah imam pa tudi jaz svoje mnenje...... Sploh prvič je bilo kar hudo, sedaj se pa itak nisem pustila in sem povedala svoje....

Jaz osebno sem obakrat živela za dan, ko sem šla domov iz porodnišnice user posted image user posted image user posted image

Drugače pa moja pohvala gre babici LIDIJI user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.2.2009 8:22:17   
Lalica1
Sončni žarek: saj prav to je to. Ker si prvič tam in ti je vse novo: dojenčka ti pa kar počijo v roke. Jaz se sedaj drugič več tudi ne bojim. Jim bom že dala vetra!!! In to kar severnega če bo treba user posted image . In zato res vsem mamicam toplo priporočam naj se postavijo zase!!! Prav po porodu si zaslužimo lepo ravnanje in gospe so za to tam!!! Itak pa je šlo zavarovanje spet gor in ga že kar mastno plačujemo, zato se mi zdi, da lhko tudi kaj zahtevamo user posted image

Sem pa itak tudi jaz živela samo za odhod domov...

Vanilla:
res je dan odprtih vrat. In ta mesec pride kar na soboto, 14. 2. Če boš šla nam javi kako je bilo, ker se tudi mi odpravljamo marca. Sem zadnjič možu rekla, da bi mogla iti, ker niti pozvoniti ne bova znala kje, če bo sila user posted image


< Sporočilo je popravil Lalica1 -- 12.2.2009 8:23:29 >

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.2.2009 10:03:50   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

Lalica- o teh otroških sestrah imam pa tudi jaz svoje mnenje...... Sploh prvič je bilo kar hudo, sedaj se pa itak nisem pustila in sem povedala svoje....

Jaz osebno sem obakrat živela za dan, ko sem šla domov iz porodnišnice user posted image user posted image user posted image

Drugače pa moja pohvala gre babici LIDIJI user posted image user posted image user posted image




kako dolgo pa si bila ti v P po porodu?...nekje sem zasldila, da če je z mamico in user posted image  vse ok in če mamica želit it domov še isti dan po porodu jo morajo spustit...moja prijateljica je tudi drugi dran prosila, da bi šla domov pa so ji omogočili....tudi jaz bom živela in že zdaj živim-da grem rodit in čimprej domov...

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Sončni žarek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.2.2009 12:53:51   
pokica_
Potlej se bo pa res treba znat zase in za svoje bebice postavit. Če so nekatere sestre tako nesramne. Meni sta že tudi dve prijateljici razlagale, kako in kaj, da je treba kar povedat, kar jim gre. In se jim ne pustit.
Pa glede dojenja tudi, če ti pač ne steče po enem času, je prijateljica rekla da se naj pokliče na zvonec uno sestro, ko je za user posted image  in ji naj kr povem, da hočem adaptirano mleko. Ker same od sebe ne prinesejo menda ničesar, pa čeprav vidijo, da se mučiš z dojenjem in da je bebica lačnauser posted image .



_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.2.2009 13:30:08   
Lalica1
Joj, kolikor sem jaz videla te sestre in kako dajejo adaptirano mleko.....

Ti svetujem da raje pokličeš kar atija, da skoči v trgovino. Bo prej pa vsaj bo!!!

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.2.2009 14:37:35   
detelja
...po vseh teh zgodbicah itd...premišljujem, da bi bilo najboljše rodit doma...mene zanima, če so te "pametne" sestre tako spretne bile/bodo pri svojih user posted image  in če jim je všeč ta grobost...sploh me ne čudi, če je toliko pritožb nad njimi...tudi jaz se bom pritožila, če mi kaj ne bo pasalo...vem, da nas bo dosti tam in da ne morem imet sestre 24 h na dan na razpolago, ampak ko pride pa želim, da je človek do človeka ne pa super dama in da je vse tako logično in fino in normalno, da ti je slabo...sicer dela tam taščina sestrična, ampak to me najbolj jezi, da če imaš koga tam se ti vlečejo v r.., če ne si pa žival ali pa odpad...

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu barbilu)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.2.2009 15:54:00   
rija
hmmmm in meni so rekli, da kompliciram, ker sem šla drugam.....user posted image





_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.2.2009 15:54:18   
liliana
No, saj vse pa tudi ni tako zelo slabo v soboški porodnišnici kot pišete......zdaj ste naredile tako reklamo, da nihče ne bo več želel iti rodit tja......user posted image

Moramo seveda upoštevati tudi to, da smo po porodu tudi me malo bolj občutljive in da nismo tam same, da bi nas sestre cartale.......

jaz sem imela samo z eno otroško sestro slabo izkušnjo, pa zdaj ne bom tega posploševala na vse osebje.....ostale sestre so mi bile zelo vredu.....vse sem se lahko zmenila z njimi.....če sem prosila so mi dale več kosov spodnjih hlačk, brisač.....za dojenje so mi pa "težile" ja, ker ni šlo, vendar je to pač njihovo delo.....pa sem bila tudi na tem, da bi se najraje razjokala takrat....hormoni pač.....user posted image

Adaptirano mleko pa dajejo na šprico zato, da se otrok ne bi navadil dude med tem časom, ko mleko "še ne steče".......ja res je, dokler ne rečeš ne dajo adaptiranega mleka, ker morajo spodbujati dojenje....

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Murska Sobota-epiduralna
12.2.2009 18:56:50   
pokica_
Verjetno je res tudi to omembe vredno ja, da bomo po porodu občutljive zaradi hormonov in vsega tega, kar bo za nami in kar bo še pred nami seveda.
Ampak kjub temu, vsaka ženska res ne obvlada dojenja že od rojstva, ali pa tudi že nima doma nekaj frocov, da bi vedela kako in kaj in prvorodkam bi morale malo bolj pomagat pri vzpodbudi dojenja, če je že tako in če si sploh želijo dojit. Mogoče bi več žensk poskušalo vedno znova pristavljat novorojenčke, če bi imele lepši pristop otroških sester, tako pa se začnejo sekirat, ker tako pritiskajo nanje in jih psihirajo, ženske pa zaradi stresa izgubljajo mleko in ne zmorejo uspešno pristavit user posted image na dojko. Potlej pa pridejo itak domov in začnejo z adaptiranim mlekom.
Skratka ne vidim smisla tega prisilnega dojenja, ....ženska si mora želet dojit, od sester se pa tudi pričakuje, da bojo pri tem kaj v pomoč in ne v nadlego. Toliko bi samo rekla o tem njihovem "dojenju" user posted image

_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Murska Sobota-epiduralna
13.2.2009 8:41:00   
Lalica1
Pokica: ne bi mogla bolje opisati tega dojenja!!!

hormoni: kaj pa vem...Meni se ne zdi, da so vsega krivi hormoni. Ženski se takoj po porodu vse spremeni. Mislim, da je to največja sprememba, ki jo lahko doživimo. In če imamo poleg strokovnjake, ki bi naj to spremembo ublažili...verjetno lažje shajamo. Vsaj iz moje izkušnje bi rekla, da bi mi bilo bolje iti takoj domov, ker bi mi mama veliko bolje svetovala in pomagala, kot so mi v P. Ker me potrebujemo nasvet in ne posredovanje teorije iz knjig.

liliana: res, da ne moremo posploševati!!! Jaz sem samo delila svojo izkušnjo in upam, da bodo vse imele boljšo. Kar se pa tiče spodnjih hlačk, pa vložkov, brisač in spalnih srajc...meni to nikoli ni dala nobena sestra. Je to razdelila kar čistilka, ki nam je dostikrat dala več vložkov, kot bi nam naj pripadalo.
In ne, res nismo same tam. Nas je bilo enih 6. Pa sem imela sama še najmanj težav z dojenjem (beri: sploh jih nisem imela), ampak so se mi smilile punce, ko sem videla kakšne bolečine in muke prestajajo, bruhajo, otroci pa poleg tulijo. Kar srce me je zabolelo. Moji "cimri" so šele po 2 dneh prišli malo resneje pristopit, ko je mali že dva dni bil od izpuščajev ves rdeč. Saj po moje nobena ne pričakuje 24 urno oskrbo ali kaj podobnega. Če pa pričakujemo, da nam vsaj enkrat pride ena sestra praktično pokazat kako otroka pristavimo, kam damo svoje roke, kam njegove, položaj... je to še najmanj kar lahko storijo. Samo za to se gre. V porodni ti pristavijo otroka, ampak takrat smo še preveč pod drugim vplivom, da bi si kaj preveč zapomnile. Potem se šele čez kakšen dan sprašuješ: Kam pa dam dojenčkovo rokico pri dojenju??? Mogoče neumno vprašanje, ampak .... Jaz sem potem šla iskat babico, ki je bila pri porodu, da mi je po treh dneh pokazala.
In kot sem rekla niso vse enake in nikakor ne moremo posploševati. Ene delajo res s srcem in prisluhnejo tvojim težavam. Meni bo za vedno ostala v spominu ena mlada višja med. sestra, ki še ni imela otrok, ampak je bila človek v pravem pomenu besede. Pa še katera bi se lahko našla.

Mislim, da najbolj odpovejo prav gospe, ki so zadolžene za dojenje!!!

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?