|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na centralnem čakalnem seznamu v LJ - kaj zdaj?
28.8.2013 11:19:38   
Mamaja
Živjo,

Pri vpisu v vrtec v LJ smo izviseli in zdaj smo na čakalnem seznamu. Smo nekje okoli 300. mesta od skupno nekaj čez 1000 na seznamu, zato ne vem, ali imamo realno gledano kaj možnosti, da dobimo mesto v vrtcu do marca, ko bo otrok star 11 mesecev. Ne bi rada, da bi si našli zasebno varstvo, potem se pa izkaže, da bi zlahka prišli v vrtec. Ali še huje, da bi računali na vrtec, pa bi potem še pri zasebnem varstvu izviseli.

Kakšne so vaše izkušnje? Ali ima otrok , ki je nekje ravno na prvi tretjini čakalnega seznama v Lj in rabi marca prosto mesto v prvi starostni skupini, še lahko pride v vrtec ali tudi teoretično ni več možnosti? Aja, pa izbrala sva možnost, da gre lahko v katerikoli vrtec, če želeni ni prost.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na centralnem čakalnem seznamu v LJ - kaj...
28.8.2013 11:42:24   
magdalenica
Po mojem raziskovanju, kako je s tem za 1-letnika, ki bi vrtec potreboval januarja, zelo verjetno nimate možnosti za prosto mesto v marcu 2014. Naslednje leto pa ja (začetek sept. 2014). Ampak za 2014/2015 je treba oddati novo vlogo za vpis marca 2014.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Na centralnem čakalnem seznamu v LJ - kaj...
28.8.2013 13:05:39   
Najaa
Mislim, da ste šele na 300.mestu, ker če bo vaš otrok marca star 11 mesecev, je zdaj star 4-5 mesece in pred njim so vsi tisti otroci, ki so dejansko že dopolnili 11 mesecev in so že pripravljeni na vrtec. Ne vem, kako se lahko sploh vpiše otroka v vrtec tako zgodaj. user posted image

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Na centralnem čakalnem seznamu v LJ - kaj...
28.8.2013 15:22:37   
sazi

Ne vem, kako se lahko sploh vpiše otroka v vrtec tako zgodaj. user posted image

Saj ga ne vpišeš zdaj. Spomladi se odda vlogo za vpis, poleti naredijo sezname, otroka pa vpišeš, ko dejansko dobi mesto - v takem primeru, če je uspešno, torej takoj, ko otrok dopolni 11 mesecev.
Sama sem imela tak primer, vendar nekaj let nazaj. Za sina smo vrtec čakali 3 leta (to je bilo pred vsemogočimi širitvami vrtcev), hči pa je rojena februarja, oddala sem vlogo, ko še 1 mesec ni bila stara in junija dobila obvestilo, da jo čaka mesto s 1.februarjem naslednje leto - in tako je bilo.

Žal pa avtorici teme ne znam pomagat z razlago, kako (ne)verjetno je dobiti vrtec, če si na 300. mestu.

Bi pa svetovala, ker imate časa še kar precej, da sproti pregleduješ seznam, ker se vsak mesec (sploh jeseni) precej spreminja. Eni starši otroke izpišejo iz vrtcev (bolezni, neprilagojenost in možnost čuvanja doma...) eni pa ponujeno mesto zavrnejo, ker želijo točno določeno območje in očitno imajo možnost varstvo do naslednjega leta rešiti drugače.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Na centralnem čakalnem seznamu v LJ - kaj...
29.8.2013 19:43:12   
Mamaja
Hvala za odgovore. Sazi hvala za namig, naj spremljam sezname.

Najaa jaz sicer centralni čakalni seznam razumem malo drugače kot vi - na 300. mestu smo zaradi neizpolnjevanja enih drugih kriterijev, ne zaradi starosti otroka. Vlogo za vpis smo pa oddali, ko je bila mala stara le nekaj dni, ker se je rok za oddajo vloge iztekel 31. marca. Pač tako je. V Nemčiji mora pa ženska prijavit otroka v vrtec, ko izve, da je noseča, ker je tako malo mest v vrtcih....

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Na centralnem čakalnem seznamu v LJ - kaj...
6.9.2013 9:55:27   
Najaa
Ja tole z vrtci je res grozno, vem. Je pa tako, da se ti seznami lahko hitro spremenijo. Pri nas je bilo tako, da je bila hčerka tam na enem 106. mestu avgusta, novembra pa je že prišla na vrsto za vrtec. Tako da sept in okt se vse še malo oblikuje in zna se zgoditi, da bo otrok marca čist lepo šel v vrtec.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?