|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Napad česa?
22.7.2008 12:59:29   
Anonimen
Večkrat med študijem se mi je zgodilo, da sem doživela podobne napade, ki so se kazali v hitrem oz. bistveno zvišanem bitju srca in omotico s spremljajočo paniko, da bom umrla. Takšen napad je minil po cca 15-20 minutah. Potem je bilo OK. Ugotovila sem, da so se mi napadi pojavili predvsem takrat, ko je bila stresna situacija že za mano. Npr. ko sem opravila kakšen težek izpit...

Na morju, pred pol meseca pa sem doživela spet nek napad, podoben prejšnjim ampak zelo hud. Srce mi je razbijalo, kot da mi ga bo razneslo. Nikakor nisem in nisem mogla zajeti dovolj zraka, vsak vdih me je bolel. Imela sem občutek, kot da bi se mi pljuča sesedla. Vsak najmanjši gib, vsak vdih je bil boleč. Zraven pa grozna panika, da bom umirla. Solze so mi tekle same od sebe...Kot pri prejšnjih napadih sem hotela samo ven, ven, ven,..na svež zrak. Zunaj je po kakšnih 30 minutah prenehalo. Moj user posted image me je samo debelo gledal, pred pol ure za na urgenco, potem pa, kot da nič ni bilo.

Pri zdravniku glede tega nisem bila, naj pa povem, da so bili moji izvidi glede ščitnice bp, jemljem pa tablete Asentra. V zadnjem času nisem doživela nobenega stresnega dogodka...vsaj zavestno neuser posted image

Mogoče se je kateri kdaj kaj podobnega zgodilo, se mogoče kateri sanja kakšen napad bi to lahko bil?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Napad česa?
22.7.2008 13:11:51   
karinka
Jaz mislim da si imela panični napad.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Napad česa?
22.7.2008 14:21:21   
Gordana-3
tako ja, panični napad. <www.nebojse.com>, tak lahko prebereš kaj o tem

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Napad česa?
22.7.2008 14:22:12   
Gordana-3
pardon, tukaj http://nebojse.caprae.net/portal/index.php

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Napad česa?
22.7.2008 14:27:55   
BAMBINA_
Jaz bi tudi rekla, da je to bil napad panike. Ti pa verjamem, da ni luštno in si sploh ne moreš pomagati. Jaz sem ga pred kratkim doživela na poti skozi tunel, ko je prismrdelo po dimu, od spredaj so vsi avtomobili stali in žmrkali z vsemi smerokazi, od zadaj se je vse zabilo, skratka nismo mogli ne naprej ne nazaj in sem že videla, kako bo nekaj eksplodiralo in bomo vsi, ki smo bili v tunelu šli v luft. Spredaj je bil manjši trk, cesta se je kmalu sprostila, jaz pa sem še pol ure po tistem doživljala podobno kot opisuješ. Grozno! Pa drugače nisem paničar...


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Napad česa?
22.7.2008 14:29:35   
puncica
zakaj pa jemlješ tablete?user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Napad česa?
22.7.2008 14:46:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

zakaj pa jemlješ tablete?user posted image


Enkrat sem šla k zdravnici, pa predhodno še nekaj napičena, pa izpiti iz DU so bili pred mano, polna luna je bila, jz pa tik pred menstro, pa še po zdravju se me je lotevalo. Ko me je vprašala, zakaj sem prišla sem se od vsega nakopičenega samo zjokala. Za opravičilo sem povedala vse zgoraj našteto... Pa je rekla, da imam blago depresijo...Itak da ne, tablete sem sicer v lekarni vzela, ampak sem si mislila; ma kaki, pa depresija! Jih sicer jemljem, se nam (meni in mojemu)  tudi zdi, da sem manj napičena . Pa za kakšne sitacije, v katerih bi si prej lase populila, se mi zdaj gladko malo j....
Tisti, ki so na "tapravih" antidepresivih (Cipralex) pravijo, da so Asentra le blažev žegenj...

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Napad česa?
22.7.2008 15:14:42   
tinkatonka
Jaz imam zadnje čase tak občutek na trenutke kot da mi nekdo na prsnem košu sedi. Težko diham, pulz je v višavah, pritisk slab, utrujena sem - slabo delovanje ščitnice; sem na tabletah.

Kdaj pa si nazadnje ti kontrolirala ščitniške hormone? Ker to se lahko kar naenkrat pojavi. Saj pri meni je bilo tako.user posted image  


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Napad česa?
22.7.2008 16:57:27   
Taši*
Brala sem, da pri takih napadih pomaga dihanje v papirnato vrečko. Ampak to je le trenutna pomoč, za dolgoročno se boš verjetno morala obrnit na zdravnika.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Napad česa?
22.7.2008 22:30:30   
* Mateja *
kOFI IMELA SI PANIČNI NAPAD.  In glede na to, da si jih imela večkrat imaš panično motnjo. To imam oz. sem imela tudi jaz.
Pravi napad sem doživela dvakrat, podobni občutki kot pri tebi, drgač sem ga pa že prej zaznala tako da sem vzela helex in  se ni razvil v pravi napad. Sem pa šla nato k psihiatru in sem dobila Cipralex in tudi ta ni tako hud kot opisuješ. je blag in deluje prav za panične napade, anksioznost, socilne fobije. ne vem če ga dajejo za depresijo.  To pa depresija ni. jaz ti svetujem, da si pomagaš, da si dobiš ustrezne tablete,  da ti stanje umiri, ker to se rado ponavlja in ti boš v strahu, kdaj te bo spet presenetilo. Tako da se iz tega lahko razvije še anksioznost. Jaz sem hodila še k psihologu in mi je to res pomagalo skupaj z zdravili.  Mi je pa tako rekla psihologinj, da načelaoma če imaš antidepresive ne more pridet do paničnega napada in ravno ona  oz. on te navči kako ukrepat če te kje kaj "požečka".
Po mojih izkušnjah ti svetujem, da si pomagaš hitro, ker čene zdravljanje treja toliko več časa.
In jaz sem se tudi čudila kje za boga je revno mene to doletelo, ker drgač sem pa trdna ko strela, se ne zlomim, pa me je vseeno doletelo, ker ni pravila kdo lahko zboli.

Glej, če kej rabiš smo tle, ti rade volje še kje svetujem, ker jaz vem da sem si tudi s tipkanjem in pisanjem prek interneta ful pomagala. kaj imaš tudi drgač ful pulza, al pa te tišči kje v prsih? Si bla na pregledu za ščitnico?

(odgovor članu Taši*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Napad česa?
23.7.2008 0:00:13   
sunny24
Kaj pa če so napadi astme?

Meni je vsakič, ko me je zagrablo (stresna in nestresna situacija), najprej srce začelo razbijat ko noro, potem se je začelo hlastanje za zrakom, ki ga ni bilo, jok, ker me je začela grabit panika in po 20 min kot da ne bi bilo nič...

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Napad česa?
23.7.2008 5:58:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sunny24

Kaj pa če so napadi astme?

Meni je vsakič, ko me je zagrablo (stresna in nestresna situacija), najprej srce začelo razbijat ko noro, potem se je začelo hlastanje za zrakom, ki ga ni bilo, jok, ker me je začela grabit panika in po 20 min kot da ne bi bilo nič...


astmo sem imela, vendar je preminila ene 7-10 let nazaj. Napade astme sem imela običajno ponoči. Točno vem kako zgleda astma, podobno, vendar s piskahnjem v prsih in kot da bi bile vse dihalne poti do minimuma zožane. Kot da dihaš skozi slamico. Ob napadih astme me nikoli ni obdal občutek strahu, da bom umrla. Me ni panika.
Pri mojem napadu pa je bilo kot da bi se mi pjuča sesedla, s spremljajočim in ne posledičnim strahom da bom umrla. Sploh ne znam opisat tega občutka - grozno je.


(odgovor članu sunny24)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Napad česa?
23.7.2008 6:06:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Mi je pa tako rekla psihologinj, da načelaoma če imaš antidepresive ne more pridet do paničnega napada
kaj imaš tudi drgač ful pulza, al pa te tišči kje v prsih? Si bla na pregledu za ščitnico?



Sej to mi je v bistvu ful čudno, ker imam Asentro, potem sklepam, da ne bi smela imeti kakršnega koli paničnega napada user posted image Zgleda, da je mogoče...

Pulz imam običajno nekje okrog 80 udarcev/min in nizek do normalen pritisk (108-120). Pregled za ščitnico - 2x, obakrat bp.



Zakaj pa prihaja do paničnih napadov? Za tiste iz fakse vem, da so bili posledica izpitnih obdobij (verjetno), ampak za tega pa nimam pojma, kaj ga je sprožilouser posted image

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Napad česa?
23.7.2008 8:05:42   
puncica
o moj bog, tole ni pa nič kaj zavidljiva situacija, jaz bi se na tvojem mestu šla pogovorit z osebni zdravnikom al pa psihologom pač nekim strokovnjakom, al pa če na kakšnem (sosednem) forumu kaj povprašaš psihologa, nekoga ki ima s tem izkušnje, tako bi naredila jaz.

Držim pesti da se pozdraviš oz. da se ti panični napadi ne ponavljajo več.user posted image Kako pogosto se ti pa to dogaja?


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Napad česa?
23.7.2008 8:49:06   
šnucika
anksioznost in panični sindrom...evo,na kratko sem ti odgovorila,ker sem tudi jaz to imela in se za to zdravila...
Pa ni nujno,da kaj stresnega doživljaš,da se ti to pojavi,lahko brez razloga...izvor pa je v možganih,ko nevrotransmiterji-serotonin,noradrenalin padejo pod normalo.
Zdravila so AD ali pa anksiolitiki,za prvo pomoč pomirjevala in še bolje dihalne vaje ter vaje progresivne relaksacije.

Skratka grozna zadeva,ki uničuje kvaliteto življenja,ampak od nje ne umreš...čeprav se ti med napadom zdi,da boš...

Drži  se...pa do psihiatra stopi,imajo dobre fore,katerih te naučijo za premagovanje teh težav.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Napad česa?
23.7.2008 9:12:47   
Gordana-3
tudi mene občasno grabijo ti napadi, zato pa bom začela hoditi na jogo user posted image , že jutri v mestnem parku, upam, da ga vreme na zaser...

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Napad česa?
23.7.2008 22:39:48   
Čupka
Asentra je čisto pravi antidepresiv in je generik Zolofta.
Pomagal ti bo tudi pri panični motnji. Ne vem, koliko časa ga jemlješ, ampak optimalni učinek se pokaže lahko šele po 8 - 9 tednih. Od nekaj ljudi sm slišala, da tudi šele po 3 mesecih. Lahko pa sploh ne. V tem primeru je treba poiskati drug antidepresiv.
Drugače pa se panične motnje loti še s pravilnim dihanjem. Sliši se sicer fuuul hecno in trapasto, ampak je neverjetno kako pomaga obvladovati tole sitno paniko.
Tudi o tem si lahko prebereš na straneh društva Ne boj se! Link so ti posredovale že predhodnice.

< Sporočilo je popravil Čupka -- 23.7.2008 22:40:32 >

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Napad česa?
24.7.2008 8:12:04   
Anonimen
Čupka, hvala. Asentro imam že 5 mesecev.user posted image

(odgovor članu Čupka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Napad česa?
24.7.2008 8:24:35   
šnucika
Jaz sem za panično motnjo in generalizirano anksioznost jemala Efectin R.
Po groznih začetnih stranskih očinkih je zelo pomagal,po 7 mesecih sem začela že zmanjševat odmerek in ga po treh mesecih prenehala.

< Sporočilo je popravil šnucika -- 24.7.2008 8:25:23 >


_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Napad česa?
1.8.2008 9:55:36   
Angellina
Asentra je zakon. Men so jo sicer zvišali na 100 mg, samo mi je full pomagala. Spremenila mi je življenje.
Je pa to zdravilo, ne pomirjevalo in jemati ga je potrebno vsaj 8 mesevcev.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?