|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nedonosencki na MB pediatriji
4.9.2005 20:05:12   
Seven*
Pozdrav!

Nasa mala Ema je trenutno na oddelku, kjer so nedonosencki na MB pediatriji. Zanima me, ce je tukaj gor kaksna mamica, ki ima tam otrocka.

Imam nekaj vprasanj za mamice nedonosenckov, ki mleko prinasajo v bolnisnico. Kolikokrat na dan si crpate mleko? Sama imam trenutno, 5 dan po porodu grozljiv naval mleka in me skrbi kako bom resila situacijo. Crpam, dajem tople obkladke, mleko pa kar zastaja.. Malo me skrbi vseskupaj. Tudi ponoci se zbujam z grozljivo prepolnimi dojkami..

Za malo Emo skrbi dr.Roskar. Prijazen zdravnik, ni kaj..


Pa se nekaj. Za vse tiste, ki ste imele otrocke na respiratoju.. Kako poteka zadeva potem, ko otroka odklopijo, hranjenje, dotikanje.. Kdaj ste svojega otroka lahko prvic prijele v roke..

Tako si zelim, da bi jo pocartala, pa vendar vem, da je do tja se dolga pot.

lp,
Seven

p.s Za tiste, ki ne veste celotne zgodbe, jo lahko preberete na forumu Po porodu.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nedonosencki na MB pediatriji
4.9.2005 20:26:42   
cicido
V katerem tednu je rojena Ema? Moj Zan je bil rojen v 26 t. Na respiratorju je bil en teden, potem je imel dovajanje kisika prek noska(brkice), nato pa samo se v inkubator prek cevke. Takrat pa bo ze dihala sama, ne skrbi. Hranijo jo po sondi.Dotikala sem se ga vsak dan, kengorujckala pa jo bos, ko bo stabilna in brez kisika, upam da kmalu. Res je dolga in naporna pot, pa vendar se izplaca. Domov smo sli 90 dan po rojstvu. Tudi jest sem imela naval mleka, ampak pomaga samo crpanje, crpanje in se enkrat crpanje. Saj bo kmalu bolje. Povprasaj pediatra za sprej, ki ga spricas v nos, kako se imenuje pa sem pozabila. Pomaga pa. Pa srecno in javi, kako napredujeta.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
4.9.2005 20:42:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nedonosencki na MB pediatriji
4.9.2005 23:04:56   
Marogica
Tudi sama sem imela ta manjšega na intenzivni negi v MB, vendar sem tudi sama bila v prodnišnici. Mleko sem mu prinašala na 3-4 ure v steklenički, ki so mi jo sestre dale, kasneje sem ga dojila. Torej ti tukaj ne morem ne vem koliko pomagati.
Mogoče pa o prepolnih dojkah. Sama sem imela enake probleme in so mi v porodnišnici posodili električno pumpico za izbrizgavanje mleka. Ker sem ga imela nenormalno dosti, sem pumpala kot nora in vlivala stran, ker ga je bilo absolutno preveč, moj princ pa je zelo malo pojedel. Sestre so mi povedale, da prepogosto pumpanje pripomore še k večjemu nastajanju mleka (neke vrste refleks-tudi če dojenček vleče, nastaja vedno več mleka) Torej bolj pumpaš-več mleka nastaja. Sestra mi je svetovala, naj izpraznim dojko samo toliko, da ne bo premočnega pritiska v dojkah, ostalo pa pustim za dojenčka.
Mogoče te lahko potolažim, da je to trajalo ca 10 dni (ne spomnim se točno), nakar je ta nenormalen pritisk popustil na "normalno2.
Najbolje pa je,glede na različnost odgovorov tukaj, da se pozanimaš na oddelku.
Lep pozdrav in upam, da mala Ema lepo napreduje

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 9:47:26   
k1
oj... ja dr.roškar je vredu zdravnik, pa faca tudi... naša je bila dr. miksičeva. vsi zdravniki tam so vredu.

ker je tvoja drugače v roku rojena, jo bojo po moje kar hitro dali v toplo ali hladno posteljico, ko bo sama dihala, potem pa te bojo not sprejeli, da boš ob njej. naši so rabli precej časa, da so prišli iz inkubatorčkov, ker so bili taki mali.

o mleku - joj, marogica, stran si ga vlivala? ajej... jaz sem si črpala in tja nosila, shranjuj ga v zmrzovalniku, mleko še prehitro poide, sploh če nisi skozi ob otroku, pa potem prav pride tisto, kar je zamrznjeno. dobile so se aventove vrečke za shranjevanje - ne vem če še obstajajo.

glede cartanja - midva sma jo na zečetku cartala skozi tiste linice, kjer grejo roke noter v inkubator, pa jo božala, ji govorila (otroci te poslušajo), ko pa so v topli posteljici, pa jih lahko že vzameš ven na roke in se cartaš... človek komaj čaka na ta trenutek...

želim ti, da bi ema čimprej zadihala sama, veš da vsi tu gor držimo pesti zanjo, pa da bi vidva bila čimprej ob njej.

vso srečo!





(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 13:33:51   
anne
Dr.Roškar je bil tudi naš zdravnik. Zdel se mi je zelo sposoben , ni kaj. Se mi pa zdi, da mu velikokrat primanjkuje optimizma, sploh, ko postavlja diagnoze. Vedno ti pove tisto najslabše kar lahko doleti otroka. Mene je vedno ful zamoril. Pa tako, ko so želiš slišati nekaj dobrega, vzpodbudnega.

Jan je bil rojen v 33 tednu. 5 dni je bil na umetnih pljučah. Potem so ga izklopili (smo ga prvič dobili v roke), ga še za približno 3-4 dni obdrzali v inkubatorju, ker je imel močno zlatenico, potem pa je šel v toplo posteljico v sobo blizu izhoda. Čez 12 dni smo šli domov.

Prvi teden po porodu sem mleko vsak dan tja nosila. Kar ga ni pojedel, so dali zmrznit in je dobil kasneje, ko mi je mleka začelo primanjkovat. Doma sem si črpala mleko na 3-4 ure. Ker se nisva dojila mi je mleko po 3 tednih pošlo.

Drugače pa je meni bilo ful grozno na pediatriji.Ene sestre so tako neprijazne.

Upam, da boste hitro doma.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 15:09:18   
Seven*
Se eno vprasanje. A potem, ko gre otrok ze v toplo posteljico, ga premaknejo drugam ali ostane na tistem oddelku? Meni so rekli, da jo bom kar tja hodila dojit. Glede na to, da sem iz Tezna in sem blizu doma, ne vem koliko je smiselno, da sem tam na oddelku. Ali pac?

Sploh ne vem kaksen bo postopek. Verjetno ni isti, ker je otrok donosen..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 15:15:45   
k1
mislim, da greš not - dinika je tudi s pobrežja, pa sma bile skupaj v sobah za mame.

na oddelku ostane do konca, tako kot mi je bojana26 enkrat rekla, bliže se premikaš po sobah izhodnim vratom, bliže si domu. tega ne bom nikoli pozabila.

postopek bo enak, samo da boš prej pri svoji bejbiki - naši so morali dobiti še sesalni refleks, ker so bili še premajhni. so bile poleg nas tudi mamice z večjimi novorojenčki, ki so imeli težave.

pa roškar bo emin zdravnik do odpusta iz pediatrije.

držite se! lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 16:45:27   
Seven*
k1, kako dolgo je bila tamala tam? Kako dolgo si bila ti potem tam? A mamice potem vsakic zvonijo da pridejo do dojencka? Malo mi je cuden ta sistem.. Pa videla sem, da so sobice za mamice ful majhne.. No saj meni je vseeno.. Bi spala na tleh, samo da ji pomagam..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
5.9.2005 18:32:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 19:00:43   
k1
moja se je rodila 2m in 10d prej, domov pa sma šle en dan pred PDP - torej veš kako dolgo sem bila brez bebike... hudo!!!! not pa so me vzeli zadnjih 16 dni pred odhodom.

sistem tam je res kriza, ker ne spustijo not kar tako, res moraš it samo v laktarij, ali pa če je čas za zdravila (ta moraš tudi ti dajat) oz. za hranjenje. so pa sobice minimalne, ampak glavno da si poleg pikice. ko ni čas za hranjenje, ne spustijo not. je posebej urnik za mamice, kdaj lahko grejo not.

če te še kaj zanima, kar vprašaj. tudi mi smo bili na začetku polni vprašanj, kako in kaj.

pa lupčka emi, da bo prej okrevala. baj




(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 19:27:30   
Seven*
Kako pa imajo sistem glede obiskov? Imajo kaksne omejitve? Jaz sem slisala da kao 1x na dan za 1 uro. A je to res? Zgleda imam malo srece, da sem bila tudi 2x na dan tam..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 19:58:41   
k1
obiski so kot obiski v bolnici - popoldan 1 uro - takrat smo izkoristili tisto uro, da smo se vsaj malo nacartali.

takrat ko je bila naša mala not, je razsajala tista epidemija gripe - 3 tedne naju niso not spustili, da bi jo lahko vidla, samo mleko sem lahko oddala na vratih... si predstavljaš???? meni se je že mešalo...

če je soba za mamice polna, te dajo ležat v 1. nadstropje. pa kolikor sem čula nimajo neke gužve zdaj na pediatriji.

upam da boste čimprej skupaj.

lp!



(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 19:59:04   
k1
eh bučko, v 2. nadstropje - sory!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 20:12:34   
mojcaziga
3 leta nazaj je dr.Roškar imel našega Žiga. O naših težavah sem napisala BW na forumu Po porodu. Glede obiskov, sem tete sestre zelo preprosila (sama sem namreč ves čas ležala zaradi svoje bolezni v porodnišnici) in so mi dovolile obisk 2x dnevno in očku 2x dnevno - nisva prihajala istočasno. Čeprav na začetku sem bila tam samo po par minutk, ker se ga nisem upala niti dotakniti, ker je vse piskalo. Kasneje sem ostajala dlje, tik predno so ga odpustili, pa je prišel v iNT v porodnišnico, tam pa sem tako bila stalno poleg.

Upam, da boste čimprej doma.

Lp, MOjca

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 21:00:23   
Marogica
Ko sem jaz imela ta malega tam, ni bilo problemov, kar se obiskov tiče. Je prišla mama, pa mož, pa najboljši prijatelj, pa niso komplicirali. Le da je moj princ bil "samo" v topli posteljici.
Ja, Seven, otrok ostane na istem oddelku.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 21:22:39   
Marogica
K1 nisem mogla zamrznit mleka, ker na oddelku, kjer sem ležala nismo imeli zmrzovalnika. Otrok je pil ca 1dcl na dan, jaz pa sem izpumpala tudi do litra/dan.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 21:58:18   
dinika
Vsaka mamica je sprejeta na oddelek, pa ni važno od kod si, razen če sama ne želiš, ker je ob 24h zadnjo hranjenje.
Glede obiskov pa je odvisno tudi od sester, ki so trenutno na oddelku. Edino za vikende prosijo da se držiš ure, ker jih je majn pa imajo veliko dela, midva sma bila kregana ko sma prišla dopoldan.

Želim ti da čimprej vzameš Emo v naročje in se nacartaš, meni je bil to balzam za dušo in tisti pravi občutek, da sem mama( rodila sem v 31t).
lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Nedonosencki na MB pediatriji
5.9.2005 22:09:33   
mojcaziga
SEven!

Mogoče edino še to. Dokler sem še lahko dojila oz. si izbrizgovala mleko in ga dostavljala na pediatrijo, sem jih parkrat zalotila, ko so ga hranile z dodatkom. Moje mleko so preprosto zlile proč, baje ker niso vedele ali da je ali od koga je. Kasneje sem jih zatožila zdravniku in je bilo bolje, saj kmalu pa nisem smela več dojiti.

Če jo želiš večkrat obiskati, kar malo zateži, pri meni res ni bilo nobenega problema.



Lp, Mojca

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Nedonosencki na MB pediatriji
6.9.2005 20:12:03   
Seven*
Baje bom pojutrisnjem sprejeta na oddelek. Imate kaksne nasvete preden spakiram? Nasa Emica ze namrec pridno sama diha in se hrani. Danes sem jo celo dojila. A so vasi tudi tako hropli in kasljali, ko so jih odklopili iz respiratorja? Mi je ful grozno, ampak sestre so rekle, da je to menda cist normalno, ker je respirator tujek v pljucih..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Nedonosencki na MB pediatriji
6.9.2005 20:34:30   
k1
superca! čestitke, torej gre emi na bolje! itak ne bosta dolgo not, boš videla da ne. so jo prestavili v zadnjo sobo??

nasveti??? fejst se cartajta, pa lupčkaj jo še v našem imenu! kar poglej koliko postov imaš pogledanih pod ono drugo temo - toliko lupčkov moraš dat emi na račun RR-a hehe!

pa javi tudi na to stran, ko prideta domov, prav??




(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Nedonosencki na MB pediatriji
6.9.2005 21:04:20   
Seven*
Se nekaj me zanima. Glede na to kaksne kolicine mleka sproduciram (1 liter dnevno), a to pomeni, da si bom tam crpala in tam shranjevala, ali to atek odnasa domov in zamrzuje. Kako je s tem? Recimo, da dojis tako na pol, ali pa otrok sploh noce vlect.. Zmedena..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Nedonosencki na MB pediatriji
6.9.2005 21:22:40   
k1
uf, to pa jaz ne vem... takrat ko sem šla jaz noter, sem že koristila zaloge iz domačega zmrzovalnika, prej pa tudi toliko mleka. sem le bila 2m brez tamale.

upam da ti bo katera druga kaj več o tem lahko povedala.

dopoldan je ponavadi notri sestra valerija - ful ful prijazna (itak ti bojo pokazali umivanje - nego - in oblačenje) - ne moreš sfalit - kar vprašaj, vse ti bo povedala...

lp


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
7.9.2005 9:13:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Nedonosencki na MB pediatriji
7.9.2005 9:28:48   
Anonimen
V posebnem prostoru imaš hladilnik z zamrzovalnim predalom in lahko daš mleko na hladno in ga potem odneseta domov.
Imaš pa tam na razpolago tudi električno črpalko.
Tudi za razkuževanje pumpice ti ni treba skrbeti, ker ti bodo pripravili razkužilo, kjer boš vse razkužila.

Jaz itak mislim, da bosta šle zelo hitro domov, ker je vseeno donošena. Nam so rekli, da ko vidijo, da se mamica in otrok ujameta, da gresta domov in ponavadi je to okrog 10 dni!

Jaz sem malo nosila tudi na kontrole tak, da tudi tisti čas med obroki si zaposlen (tuširanje, črpanje mleka, pa sebe nahranit, potem pa že obiski,...) in dan mine in je polnoč ko greš dat zadnji obrok in potem ob 7.00 nega otroka, vmes zajtrk in potem hranjenje otroka. Če boš ta ritem obdržala doma boste kaj hitro prespali ceno noč.

Veliko cartanja

Bojana

BOjana

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?