|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nemiren spanec
5.11.2008 9:01:57   
Neli1
Moj user posted image je star 4 mesece in zadnjih nekaj noči spi tako nemirno. Neprestano se obrača na bok in spet nazaj na hrbet, cepeta z nogami, kdaj pa kdaj tudi "zajamra".

Zaradi nemirnega spanca sem ga vzela k sebi v posteljo, ker sem mislila, da morda potrebuje mojo bližino, pa ni nič bolje.

Razmišljala sem, da je morda lačen, a pred spanjem tam okoli 20 ure, poje nekje 180 ml, potem pa okoli 2 ure zjutraj (180 ml) in okoli 6 ure (120ml) ...potem pa je čez dan prava zmešnjava...sploh ne moreva ujeti nekega ritma. Včasih pride dan, ko jeva tudi na 2 ure...takrat poje okoli 1oo ml, več noče. Sem ga skušala zamotit s čajem, ga nosila, da bi jedla po 3 urah, pa ne gre...tako joka, da ga ne morem umirit (razen z mlekom seveda).

Tele noči pa so sedaj prav nore, saj se nikakor ne morem naspat. Mislim, da se tudi moj user posted image ne naspi. Čeprav čez dan nič kaj ne nadoknadi. Zadostuje mu tam po 20 min, povprečno spi 4 krat na dan po 20 min.

Vidnih znakov, da bi bili na pohodu zobki ni!


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nemiren spanec
5.11.2008 9:26:38   
botrca
Mogoče je to samo prehodna faza, saj jih še bo veliko. Se bomo pač morale navadit.
Kaj pa če je preveč sit pa ne more lepo spat? Ne vem, jaz mojega nahranim nazadnje okrog 20:30 pa do jutra nič. Tudi ko je bil toliko star kot tvoj, zdaj ima 11 mesecev.
Probaj ga skopat, namazat s kakim oljem ki sprošča (mi imamo johnson baby badtime oil). Takrat je moj zelo lepo spal, včasih pa spet ne...začaran krog kdo bi jih razumel te naše user posted image .

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nemiren spanec
5.11.2008 11:33:45   
nia5
Pri nas je tako že od 3 meseca, pa smo stari sedaj že 5.5m, pa še vedno ista pesem. Sprobala sem že vse, pa nič ni bolje, zdaj krivim še lahko edino zobke. Pa moja bi jedla na 2 uri celo noč in premetava se z zaprtimi očmi. Skratka pomagala ti nisem kaj dosti, veš pa da imaš sotrpinko, ki ji je večurni spanec v kosu postal tabuuser posted image user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nemiren spanec
5.11.2008 11:38:51   
kefalonija
Živio, še ena sotrpinka- ista zgodba.
Tolažim se edino s tem , da bo enkrat stvar minila.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nemiren spanec
5.11.2008 11:45:11   
kefalonija
Nia5 naš sonček se tudi premetava po postelji z zaprtimi očmi in je zelo nemiren.Ponavadi sem ga pristavila in je jedel, ta teden pa sem ga samo dvignila in malo popestvala, da se je umiril in deluje.Ko ga položim v posteljo je ves blažen in umirjeno zaspi. Samo nasvet, mogoče bo tudi pri tebi delovalo.
Ponavadi sem ga vso noč dojila, včasih tudi na 1 uro, sedaj pa mi zaspi približno za 3-4 ure- zame je to uspeh. 

(odgovor članu kefalonija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nemiren spanec
5.11.2008 12:01:26   
matic0105
Naš srček tudi precej nemirno spi - danes ponoči je spal pri naju in sem mu parkrat dala dudico. In smo PRVIČ po 6 mesecih prespali noč.user posted image user posted image user posted image user posted image
Prej smo se zbujali  na dve uri, pol ure...

(odgovor članu kefalonija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nemiren spanec
5.11.2008 12:17:38   
Anonimen
ja pri nas je enako. noge meče v zrak, leze navzgor, jamra, se obrača, nori, glavo premika sem in tja ful hitro... star je 4 mesece, tole traja že več kot 14 dni. s tem, da se vedno tudi z jokom zbudi iz tega nemirnega spanja in to lahko tudi po 30x na noč, če je samo 5x na noč, je to velik uspeh. ko ga obrnem nazaj na bok, se v tistem trenutku umiri in spi dalje, ampak kaj ko se že čez 5 minut spet obrne na trebuh ali hrbet. mi je pa všeč tisto, da otroka vzameš v naročje in pomiriš, bom poskusila danes. tudi jaz se tolažim, da bo minilo. 

< Sporočilo je popravil lunica24 -- 5.11.2008 12:18:19 >

(odgovor članu matic0105)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nemiren spanec
5.11.2008 19:43:49   
inesc
Tudi pri nas je enako. Odkar se zna obrnit na trebušček, moram kar naprej ponoči vstajat in ga obračat na hrbet. Včasih celo na 30 min. Sploh noče na trebuščku spat in se začne na polno jokat. Sem ga pa začela tudi jaz malo postiskat v naročju preden ga dam nazaj na hrbet in moram rečt, da celo uspe potem kako uro ali uro in pol pa le spat.

Drugače pa našega sedaj dodatno zdeluje še ura, ki smo jo prestavili. Spat gremo ob 18.30, prvič se zbudimo ob 23.00, potem za dojenje okoli 3.00, potem pa bi bil on že pokonci ob 6.00. Jaz pa s podočnjaki do gležnjevuser posted image . Nič ga ne prestavi, da bi se me usmilil. Ga vzamem k nama v posteljo, pa nič haska. Me žoka s prstkom v učke, nos, usta,... Skratka počne bedarije in se ful naglas pogovarja. Hudo, če pomislim, da je že spal od 19.30 do 6.00 brez premora. Star je pa 7 m.

Ja, tako imamo!!!user posted image

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nemiren spanec
6.11.2008 8:49:33   
LenaG
IZVIRNO SPOROČILO: kefalonija

Nia5 naš sonček se tudi premetava po postelji z zaprtimi očmi in je zelo nemiren.Ponavadi sem ga pristavila in je jedel, ta teden pa sem ga samo dvignila in malo popestvala, da se je umiril in deluje.Ko ga položim v posteljo je ves blažen in umirjeno zaspi. Samo nasvet, mogoče bo tudi pri tebi delovalo.
Ponavadi sem ga vso noč dojila, včasih tudi na 1 uro, sedaj pa mi zaspi približno za 3-4 ure- zame je to uspeh. 


pri nas je popolnoma enako, predvsem to z dojenjem. Jaz ji med njenim premetavanjem (z zaprtimi očkami) masiram trebušček in "kolesarim" z njenimi nogicami in malo pomaga, saj se pošteno naprdiuser posted image . Je pa vsake toliko časa skoraj celo noč na prsih. Ne pije ampak se tolaži. Pa nisem sigurna, če je to prava pot.

Aja, stara je skoraj 3 mesece.

< Sporočilo je popravil LenaG -- 6.11.2008 8:50:00 >

(odgovor članu kefalonija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nemiren spanec
6.11.2008 17:23:07   
sončika84
same here!! Ponoči se ful premika in obrača. zvečer gre spat zadnje dni že kr ob sedmih,pol osmih,prej pa je hodil ob devetih. pa se pol v joku zbudi že prov kmal. tja do 23.ure se ene 5krat v joku zbudi. pa ga pol dam na bok pa mal pobožam pa spi naprej. ponoč pa itak,premiki pa to,kšno jamranje ke pa sem,ampak sem se že navadla. odkar hodi spa ob sedmih se mi zbudi ob 1h in je,ter nato spi tja do 5h,potem pa eno uro al pa de nič,pol pa še do 9h zaspi. prej pa ko je hodu spat ob 9h,no pa tut ob 8h kšn dan,pa je psal do 5h zjutraj,pojel in spal še 3 urce. čez dan pa tko al tko že odkar  se je rodil ne spi kaj dosti. tko ene 3krat zaspi po pol urce ali pa celo a eno urco. zelo redko se zgodi,da zaspi za dve urci. in pol je skoz mal sitn. en čas je pridn,pa se lepo igra,pol pa sitn pa jokc pa stokc,pa nič mu ne paše.
pa zdej je začel že tko delat,da sploh ne zaspi kokr bi mogu. ponavad to nardi tle nekje okol 5 ure popoldan. pride čist zaspan,čst gotov in ga dam v postlco in jok. sit je,previt je,vroče mu ni,mraz tut ne,sam joče pa kot da bi mu pol noge falilo. zdej ga kr pustim d se mal zjoče .sej pol pa ponavad zaspi.sam eno uro se mom bost z njim. in pol zaspi ob 6h, in gre spat ob pol osmih. eh,nobenega rtam nima no,že od nekdaj. pa sem se ful trudla,pa nič. se zmiošljava iz dneva v dan.

upam,da ti je kaj lažje,ko vidiš,da nas je več takih s temi problemi. kaj naj ti rečem, pomagat nem oreš kaj dosti. žal. jaz sem se trudla vse sem mu dala,vse nudla,pa nič. pa sem si mislila,prov,ti mene ****,zdej se pa ne bom več tolk ukvarjala s tabo. sej morda se grdo sliši,sam kaj češ,če  pa nič ne pomaga. jest sem se že izmučla in nimam več energije za ga cartat in ne vem kaj. pa je  v postlci in naj dela kar hoče.zrd mene naj se tut mal joče.

se bomo mogle navadit. jih bo že minilo. do takrt pa čimmanj živciranja.

(odgovor članu LenaG)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nemiren spanec
6.11.2008 18:04:56   
nia5
Ja samo se mi srce trga ko joče če jo pustim, najhuje pa mi je da ko jo dam spat se zbudi po pol ure do urco in jo morem spet jovo na novo uspavat, ko bi ve vedle kako si želim spanca, si nisem mislila da ga bom tako pogrešala, po 5,5m bi pa se že prileglouser posted image

(odgovor članu sončika84)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nemiren spanec
6.11.2008 18:51:12   
sončika84
nia,te zastopm. jaz matijeta ne morem pol eč uspavat. ni šans. po pol urce ko se zbudi je konc. pol pa je en cajt dobre volje en cajt pa slabe. sam  kaj mu čem? uspavalno tableto dat?? hecam se.  tut ponoč je že lpše spal in tut men manjka spanca. bo že. sej tko prespimo pol življenja. se tolažm s tem. ampak kšn dan me pa res prov nervoza daje,ko sem neprespana.  lej,naj ti ne bo hudo,če jo mal pustiš jokat. dojenčki morjo tut mal jokat. sploh naši,da se pol morde mal bolj spočijejo,ko zaspijo. ne vem. sam morde pa jim to manjka. mal se zjokaz. kaj vem. probaj jo par dni puščavat.sej prov dolg tko ne bo jokala. pr teh mescih že vejo,da če se ne zgodi nič,kadr jokajo,da boljš da nehajo.vsaj pr matijetu je tko. en cajt joka,pol pa ga zmatra pa se ustavi. al pa se začne še mal tko kao kregat. pol pa mal zadrema.al pa se začnem ent z zajčkom ki ga ima pri sebi. 

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nemiren spanec
6.11.2008 19:48:09   
Neli1
Joj ne morem verjeti. To je res začaran krog.
Jaz sem že prava živčna razvalina. Tole nespanje me bo uničilo,
malo me je že pomirilo, da nisem edina v tem, ampak ... ne morem verjet.

Danes ponoči je bilo še huje... od pol 3 do 4 zjutraj ga je bilo samo stokanje in premetavanje, jaz sem šla sedet v kuhinjo, ker sem mislila da se mi bo zmešalo.
Moj mož je zaspal z večjim sinom (3 leta) v njegovi sobi in ga je do tja slišal.
Jedu je spet na 3 ure...ma noro no! Sploh ne vem koliko sem kaj spala.
Celo jutro sem upala, da bo še kaj zaspal, da vsaj kakšno uro zaspim pa nič.
Šla sva ven...skoz bedel! Potem sva prišla noter in sem rekla, zdaj pa mora mal zaspat pa nič...vse dokler nista prišla mož in sin domov, da se itak nisem mogla nič spočit, ker sem se posvetila sinku.

Ma upam, srčno si želim, da bomo kmalu spali...vsi, ki imamo takšne probleme.


(odgovor članu sončika84)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nemiren spanec
6.11.2008 19:55:42   
inesc
Tud jaz upam, da se nam kmalu povrne spanec. DAnes ponoči je bilo tudi pri nas zelo hudo. Zaspal je že ob 18.40, potem pa od 23.00 naprej kar naprej vstajanje, ker je user posted image  ko se je obrnil na trebušček. Pol je končno mal zaspal. Zjutraj pa že ob 5.30 pokonci in ne več spat. Očitno me že pripravlja na vstajanje za v službo, čeprav je do tja še 6m. Jaz mislim, da je našega tale ura čisto zmešala.

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nemiren spanec
24.8.2012 9:03:10   
Rozica123
Pozdravljene punce
Vem da je tema stara,ampak vseeno ste ugotovile zakaj to premetavanje in stokanje ponoci? Moj je star 2,5 meseca in tud se ponoc zelo premetava stoka,jamra,ampak to vse v spanju, jz pa seveda ne morem spati zraven ker ga skoz gledam :)
Bom hvalezna za kak info :)
Lp

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nemiren spanec
24.8.2012 10:03:48   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Rozica123

Pozdravljene punce
Vem da je tema stara,ampak vseeno ste ugotovile zakaj to premetavanje in stokanje ponoci? Moj je star 2,5 meseca in tud se ponoc zelo premetava stoka,jamra,ampak to vse v spanju, jz pa seveda ne morem spati zraven ker ga skoz gledam :)
Bom hvalezna za kak info :)
Lp


A ti se ne obračaš ponoči? Ne, vem, jaz ponoči še govorim v spanju. To je ormalen pojav. Otrok podoživlja slike, ki jih je doživel podnevi. Bodite srečne, da se ne dere celo noč, ker šele potem boste vedele, kaj pomeni ne spati ponoči. Če zaradi te male "prisrčne zadevice" ne moreš spati,preseli otroka v drugo sobo in se boš naspala. Otroku čisto nič ne manjka, dokler se ne joče res naglas. Eni tudi v spanju jokajo, kar še tudi ne pomeni, da kaj potrebuje. Najslabše, (p ojih izkušnjah) je otoka vzeti k sebi v posteljo, ker šele čez nekaj časa se bo začel hudič ponoči in odvajanje le-tega.
Če je otrok v drugi sobi, tega ne slišiš in ubiješ dve muhi na en mah. Ti se naspiš, ker ne sliš vsak prdec, pa otrok ima mir pred mamo in se naspi, ker ga ta ne šlata za vsak prdec.

(odgovor članu Rozica123)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nemiren spanec
24.8.2012 10:34:39   
Nocturama
Mogoče jih muči ravno to - prdci. user posted image
Pri moji je ponoči isto, pa je stara 17 mesecev. Se obrača sem pa tja, malo zajamra, prdne, se spet obrne, postoka, prdne, se spet obrne... včasih se tako premetava po 3-4 ure ponoči (moj ve, ker je ponoči na računalniku). Jaz pa spim. Res pa je, da sem se prve mesece ponoči zbujala na vsak njen prdec, ker pač nimamo luksuza "druge sobe" (garsonjera user posted image ).

_____________________________

I believe that life is a game, that life is a cruel joke, and that life is what happens when you're alive and that you might as well lie back and enjoy it. (Neil Gaiman)

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nemiren spanec
24.8.2012 11:05:27   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Če zaradi te male "prisrčne zadevice" ne moreš spati,preseli otroka v drugo sobo in se boš naspala.
Če je otrok v drugi sobi, tega ne slišiš in ubiješ dve muhi na en mah. Ti se naspiš, ker ne sliš vsak prdec, pa otrok ima mir pred mamo in se naspi, ker ga ta ne šlata za vsak prdec.



user posted image Preseli ga v drugo sobo. On bo bolj mirno spal, ker ga ti ne boš motila s skakljanjem okoli njega, ti pa še bolj, ker se ne boš obremenjevala z njim.
Pa seveda... upam, da ga nimaš zadekanega in pokritega v tej vročini. Temperature zadnjega meseca in pol so peklenske tudi za najmlajše.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nemiren spanec
24.8.2012 14:23:24   
Rozica123
Lep pozdrav, no ja vprasala sem za izkusnjo,ne pa za pametovanje,pac me skrbi da ga kej ne matra, ker mi ne do zdej zelo lepo panckal!
Verjetno zato ker me skrbi in se odzovem na to njegovo jamranje in premikanje nism slaba mama!
Pa da ne bo pomote on se zna po 3 ure skp skoz premetavat!

Hvala vseeno
Lp

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nemiren spanec
24.8.2012 14:28:08   
Rozica123
Aja zadekan pa ni,dalec od tega spi samo v bodiju,pa mal ga cez ledvicka pokrijem,proti jutru ko se shladi pa eno dekico dam se cez njega, tko da prevroce mu ni! Upam da je prehodna faza, verjetno jih bo se veliko :)

(odgovor članu Rozica123)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nemiren spanec
24.8.2012 14:35:56   
Paštetka
Nobena ne pametuje. Napisale smo ti, da je to normalno. Če bi bilo kaj narobe, bi ziher vedela, ker bi se zverinsko drl.
Ne nisi slaba mama, če se na to odzoveš, smo ti pa dale zelo dober nasvet, da se raje ne odzoveš. Verjami,ker bo potem tega skakanja vse več, vedo težje, zahtevnejše. Samo dobro ti hočemo. Lahko pa si prebereš tudi knjigo, uf...zdaj se ta trenutek nespomnim naslova, glede spanja otroka. Tam med drugim tudi piše, če prevedem po domače: ne diraj lava dok spava.

Do zdaj ti lepo pančkal, ker ni videl ničesar, zdaj se mu pa lepo razvija vid, in podoživlja slike. Saj sem ti napisala zgoraj, da najverjetneje podoživlja.

Lahko sem pa tudi malo pametna: kako naj vem, kaj je narobe s tvojim otrokom, če nisem zđravnik, niti ga ne vidim, niti živim z vami, da bi ti s 100% lahko odgovorila. A lahko sploh kdo?



< Sporočilo je popravil Paštetka -- 24.8.2012 14:40:55 >

(odgovor članu Rozica123)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nemiren spanec
23.4.2013 6:57:40   
jolly123
No evo še ena z nemirnim spancem dojenčka. Nimamo možnosti druge sobe, pa nažalost jo moram prijeti v roke ali kako drugače zrihtati, ker s tem premetavanjem in stokanjem zbudi starejšega, pol mam pa sploh žur ko še on vstane ob 3-zjutri user posted image Sploh več ne vem kaj naj. Razen tega da zadanem na lotu in jima obema naštimam sobe v drugih štukih user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nemiren spanec
29.4.2013 11:05:49   
daisyb
moj drugi otrocek je sicer zelo priden (sedaj je star 6,5 meseca) in ze od 4 meseca spi celo noc.....nazadnje mu dam jest med 19.30 in 20.00 in spimo do kakih 6.00.
Prve mesece je bil tud on nemiren.....se pretegoval in godrnjal ponoci (je trajalo tud po kako uro, da je zaspal). Po 3 mesecu se je obrnilo...gotovo je slo za prebavne tezave in je zato tako slabo spal.

to je ena zgodba....da ne govorim kako je bilo s prvim sinom. nismo nikoli nic spali (ze od zacetka se je prevracal z boka na hrbet....na hrbtu pa je samo godrnjal in mahal). takrat sem resila tako, da sem ga dala spat na trebuh in je lepo sladko spanckal (no, vsaj ni godrnjal.....). sedaj jih je star 4 leta in se z njim se zbujamo.....

a bi lahko bile prebavne tezave? posebno, ce se to dogaja po obrokih. drugace ti pa tud jaz ne vem kaj svetovati...tudi, da bo minilo ne morem rec...mine, pa spet pride.....

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?