|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Lepa imena za deklice, rojene decembra in januarja

Uredništvo Ringaraja.net, 1.12.2023
Če pričakujete dojenčka v decembru ali januarju, pa se še niste odločili za imen za svojega novorojenčka, potem preverite seznam predlogov ženskih imen za dojenčke, rojene v zimskem času.

image
/11


Dojenčki rojeni v decembru in januarju prinesejo v družino še posebno veselje, saj je to čas praznikov, družinskih trenutkov in druženj. Posebej december je mesec poln veselja, ki je zagotovo še večje, ko v družino pride novorojenček. Če tudi vi pričakujete dojenčka v teh mesecih, pa se še niste odločili za ime za svojega novorojenčka, potem preverite seznam naših predlogov ženskih imen za dojenčke, rojene v zimskem času.


Ta ženska imna starši pogosto izberejo za deklice rojene v mesecu decembru ali januarju, saj imajo zelo lep pomen. So nežna kot snežinke, a primerna za pogumne in borbene punčke. 

 

PREBERITE TUDI: Angelska imena za deklice in dečke


Nikolina, Nikolaja

Ime izhaja iz moškega imena Nikola in se prevaja kot 'tisti, ki prinaša zmago', torej zmagovalec.

 

Snežana

To ime je čudovita asociacija na sneg in zimo. _Otrok, ki nosi to me bo močan in neomajen kot zima, a hkrati nežen kot snežinka.


Kristina

Ime izvira iz grškega in latinskega jezika in je povezano s svetim krstom in s tem tudi z imenom Jezusa Kristusa. Nosi naslednje pomene: 'kristjanka'; 'tista, ki je bila krščena'; 'oseba, ki je božanska'; 'božja hči'; 'maziljena'; 'brezgrešna'; 'tisti, ki so mu vsi grehi odpuščeni'; 'tisti, ki je božji dar'; 'ženska, ki jo je sam Gospod poslal med ljudi'.

 

Adrijana

Ime Adrijana pomeni "tista, ki je pogumna in borbena" ali "tista, ki ima veliko moč in velike sposobnosti", "resna ženska in odlična prijateljica".

 

PREBERITE TUDI: Najbolj priljubljeno ime za deklice na svetu


Numerološko najprimernejša imena za januarske deklice

Ker v januarju vlada številka 1, je po mnenju numerologov najboljša izbira imena, ki se začne na črke A, J, S ali Š. Med imeni, ki so zelo primerna za zimske dojenčice in so povezana z energijo številke 1 ter imajo močan pomen so naslednja:

Saša pomeni "pomočnica"

Sara "princesa"

Ana "svetloba, ljubkost, milost in dobrota"

Jasna pomeni "sijočo in slavno". 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Dojenje: Rastline, ki spodbujajo tvorjenje...
Travnik je lekarna na prostem, kjer lahko najdete celo rastline, ki pomagajo pri dojenju. Številne zdravilne rastline na...
14
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
12
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
9
Poporodna depresija: Doživlja jo lahko tud...
Očetovska poporodna depresija predstavlja še poseben tabu, saj bi moral biti moški v družini tisti močan steber, ki klju...
7



Otroška imena: Nežna imena za nežne otroke
Izbrali smo dvajset nekoliko manj znanih čudovitih nežnih imen za vse nežne deklice in dečke, ki bodo nekoč zrasli v čud...
Otroška imena: Najlepša indijanska imena
Preverite dvajset najlepših fantovskih in dekliških indijanskih imen, ki smo jih za lažjo uporabo v slovenskem okolju po...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?