|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ni več pogovora
6.11.2013 9:35:58   
Sarica2
Pozdravljene!

Ali se je tudi vam kdaj zgodilo, da med vam ni več pogovora? Pri nama je vse malo čudn. Še posebej kadar se kaj pritožim, da imam preveč dela in da ne zmorem vsega. Takrat mi "zabrusi", da ga ima tudi on polno. Torej je bolje, da sem tiho in ne rečem nič. Največji problem je da sem vsako popoldne sama z otorokoma (1 in 3 razred). Vse povezano s šolo in treninigi je moja obveznost. On gre v delavnico in pravi, da ima tam polno dela. Meni pa otroci "parajo" živce, on pa mi pravi, da nimam nobene avtoritete. Če ju ima slučajno on, ta problem reši tako, da vsakega pošlje za svoj računalnik. Pa še to na koncu slišim od tašče, kako je on priden, jaz pa zgleda po njihovem ležim v stanovanju in nič ne delam. Pa moram ravno tako biti v službi vsak dan po 8 ur, vse pospraviti, oprati perilo itd. Še njegove štumfe itd moram zlagati v omaro.

Žal sem močno obupana.

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 6.11.2013 10:06:40 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ni več pogovora
6.11.2013 12:28:02   
daddy
PMS?

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ni več pogovora
6.11.2013 13:23:57   
bskrle
Ok-2 otroka lahko sama spedenašuser posted image
2. stvar pa je, če odnos ne laufauser posted image
En dan pojdi z njim v delavnico mu kaj pomagat, kaj če otroci 1x manjkajo NA DEJAVNOSTI.
Pač se mu skušaj približati, dajmu priložnost, da pove, kaj on misli


_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ni več pogovora
6.11.2013 14:02:56   
josephine27
Jaz mislim, da ti enostavno manjka malo časa zase in zato tako negativno gledaš na vse skupaj. Mož si ga očitno privošči vsak dan ti pa ostaneš sama z otroci. Po določenem času bi tudi meni dol padlo. Jaz bi si napr. en dan v tednu vzela zase. Mogoče imaš kak konjiček al pa kaj pa tisti dan možu otroke pusti in pojdi ti v "delavnico". Potem, ko boš nekaj dobrega storila zase in se boš dobro počutila boš tudi z drugačnim pristopom začela naslednjič pogovor z možem in je tudi več možnosti da bo pogovor tekel v pozitivni smeri. Mogoče mu lahko predlagaš, da za začetek en dan v tednu ne gre v delavnico ampak da greste napr. vsi skupaj ven na sprehod. Skratka z malimi poztivnimi koraki se daleč pride.



_____________________________



(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ni več pogovora
6.11.2013 15:16:03   
Sarica2
Ponovno jaz.

Vsekakor ni PMS. Pa tudi jaz sem šla že ven in zunaj z njim kaj delala. Žal sem potem lahko še več delala, ko sem prišla nazaj v stanovanje in našla vse razmetano od otrok. In kaj mislite, da je naredil on. Ulegel se je na kavč in rekel, da je utrujen. Tudi jaz sem bila in sem mu to tudi rekla, vendar ni bilo odgovora. Za otroke pa je bilo tudi treba poskrbeti, npr. saj pripaviti kosilo ali večerjo itd. Njemu je bilo po domače povedano "ravno", pač on je utrujen. Jaz pa sem vedno oz vedno vse naredim in mogoče imam res vsega dovolj.


(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ni več pogovora
6.11.2013 15:33:51   
nyna84
Kaj pa počne v delavnici? je to njegovo delo, dodaten zaslužek ali hobi?

Moje mnenje: vsem trem je samoumevno, da boš poskrbela, da bo vse zrihtano, ne glede na vse. Zakaj bi torej kaj spreminjali, če jim trenuten sistem super funkcionira?
Jaz bi ga nehala streči z vseh strani. Kje pa piše, da je njegovo perilo tvoja skrb? Ko bo ostal brez čistega perila, mu prijazno razloži, da si pač utrujena in zato nisi oprala vsega.
In otroci so tudi dovolj stari, da bi lahko marsikaj pomagali pri hišnih opravilih. Mislim, a bodo lačni, če jim ne pripraviš večerje?
In naloge niso tvoja dolžnost, ampak naj jih rešujejo otroci sami. Tvoja dolžnost je edino, da preveriš če je z nalogo vse ok in da pomagaš, če kaj RES ne gre ("Mama, ne znam!" - "Preberi/pomisli še enkrat").

To, da pospravljaš, kar sta razmetala 6 in 8-letnik je pa tudi too much! A sta dojenčka ali si ti hišna pomočnica? user posted image

Upoštevaj tudi nasvet, ki ti ga je dala josephine27 - en dan v tednu si vzemi čas zase (npr. prosto popoldne ali večer).

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 6.11.2013 15:34:54 >

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ni več pogovora
6.11.2013 15:37:55   
mateyka
po moje si ga tako navadila in zdaj zna bit težko spremenit navade..

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ni več pogovora
6.11.2013 22:23:03   
josephine27
Zate in za tvoje otroke bo bolje, če čimprej nehaš igrat "cankarjevo mati". Življenje ni potica, je pa vseeno veliko odvisno od nas samih. Drugih ne moreš spremenit.

_____________________________



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ni več pogovora
7.11.2013 8:29:27   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

po moje si ga tako navadila in zdaj zna bit težko spremenit navade..


V smislu "dresura ( še ) ni uspela" user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ni več pogovora
7.11.2013 8:53:41   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: daddy
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

po moje si ga tako navadila in zdaj zna bit težko spremenit navade..


V smislu "dresura ( še ) ni uspela" user posted image


v svoji biti hedonist user posted image
in če mu kdo streže in ga pedena, ne vidi razloga zakaj bi se to zdaj naenkrat spremenilo, niti zakaj zdaj ne bi bil več upravičen do tega tretmana. saj on dela isto kot prej, nič se ni spremenilo (za njega).

kot če bi meni moja soseda prala in likala perilo, ter kuhala kosila, nato pa bi enega lepega dne to prekinila "brez razloga" 8recimo da ne bi imela več časa). bi jaz rabila "dresuro", da bi se naučila zase poskrbet? user posted image lahko temu tako rečeš, če to pomeni, da veš kaj so in opraviš svoje obveznosti brez problema (med kar spadajo tudi tvoji otroci in gospodinjstvo).
pa malo poteoretizirajmo - kaj pa če bi postal vdovec (njegova mama pa tudi ne bo skoz živa)? za vse to kar dela ona bi moral začeti skrbeti sam. a to je tudi dresura? a bi se moral poročit na novo, da bi mu lajf laufal?

težko bo, spremenit navade je vedno težko. se da, ampak ni lahko.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ni več pogovora
7.11.2013 11:22:12   
daddy
Približno tako, kot si opisala, ga je prikazala, ja. Vprašanje je, kaj in kako je pa v resnici.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ni več pogovora
7.11.2013 12:21:44   
Sarica2
Pozdravljen!

V resnici je tako, da sem ga navadila, da je njemu samoumevno, da ima zlikano, oprano itd. V primeru, da sem bila jaz v bolnici pa je zato poskrbela njegova mama. Dejansko se mu niti ne sanja kaj to pomeni in zaradi tega ne zna ceniti. Npr. v 12 letih ni nikoli pospravil kopalnice ali kuhinje. Tudi če sem mu rekla, ni bilo efekta. Tudi po porodu sem morala to narediti sama, četudi po "vseh štirih".

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ni več pogovora
7.11.2013 12:24:21   
LuLu
odvadi se ti biti hišna pomočnica, pa se bo on tudi

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ni več pogovora
7.11.2013 13:11:09   
daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Sarica2

V resnici je tako, da sem ga navadila,



Karkoli že misliš, da si ga navadila, ga pač še odvadi, če bo to rešilo tvoj položaj - jaz sem tud našega kužija navadil, da se ne zaganja več v poštarja user posted image .

Ok, resno - tvoj prvi post v tej temi vsaj meni bolj kaže na to, da imaš znake "izgorelosti", pa bolj psihične kot pa fizične. Tako da verjamem, da dejansko rabiš nekaj razbremenitve - samo zdi se mi, da to tvojemu partnerju sporočaš na precej napačen način. Če moja teza o izgorelosti drži ( to moraš ugotoviti sama ), ne boš nič dosegla z besednimi napadi nanj, ampak ga mirno in stvarno seznani s tem, kaj izgorelost sploh pomeni in kaj vama je za naredit naprej.
Če pa je v ozadju kaj drugega, bo treba pa ukrepat spet drugače. Saj vemo, da pranje in likanje ( pa pere itak pralni stroj, I guess ) niso edina dela, ki jih je treba postorit pri hiši, a ne user posted image ?

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ni več pogovora
7.11.2013 17:31:44   
bskrle
Podpišem pod daddy, da kažeš znake izgorelosti, dobodi si strokovno pomoč, svetovanej, pojdi ven, iemj hobije, gospodinjstvo razdeli med družinske člane. Skratka bodi raje žena in ljubice in ne LE hipna pomočnica

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ni več pogovora
9.11.2013 9:00:48   
mamsi
Jaz te čisto razumem, pri meni je enako, in z leti se samo od sebe nič ne izboljša. Tudi ure pogovorov, razlag, clo dogovora kako naprej, nič ne spremeni ker je čez dva dni vse po starem. Morala boš ukrepat, ker pogovor ne reši nič. Nazadnje si tista, ki želi spremembo, moški kot najina dva pa sta si že uredila, kot jima najbolj ustreza. Torej je želja po spremembi enostranska. Teźenje ne pomaga, prošnje tudi ne, še manj čakanje na čudež. Te vrste moški so preveč dominantni, da bi razumeli žensko, verjamejo samo v svoj prav in ne upoštevajo ne želja ne potreb svoje ženske. Nimajo potrebe, da bi rabili čas za odnos in za vajin zakon. Niso pozorni, so pa zanesljivi, vedno veš, da ga ne bo doma user posted image . In delajo. Ter služijo, torej je družina preskrbljena. Čustveno pa niso ravno pismeni, je tako? Po moje iščeš bljižino in toplino parterstva bolj kot pomoč, ko je treba opravit to in ono. Ampak je verjetno ne bo.

Še vedno pa imaš izbiro, niso ravno dobre, ampak še vedno lahko poskrbiš zase. Izbereš si en hobi, ki te res veseli, in se ga drži, če bo še tako pritiskal nate, ker se bomoral prilagodit in poskrbet za otroke tisti čas, ko te ni. Daj mu še nalogo naj pospravi posodo ali obesi perilo. kar malo mu splaniraj Vztrajaj, saj se bo navadil sčasoma. Ampak moraš bit poštena, preveč spetne bi bilo prav. Obvezno pa se druži s prijateljicami, s katerimi se o tem lahko pogovarjaš. Potem ti bo lažje. Tako bo počas sprejel, da parkrat na teden za nekaj časa prevzame otroke, ti se boš sprostila, napolnila baterije in boš mogoče lažje pritegnila njegovo pizornost tako, da ga povabiš u kino ali sprehod. Najprej moraš poskrbet zase.

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ni več pogovora
9.11.2013 9:20:16   
patrino
Mamsi- podpis.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ni več pogovora
11.11.2013 23:50:07   
Lukka
Te kar razumem Sarica2. Moj nasvet - enostavno reci: Ali z delavnico zaslužiš dovolj, da jaz ostanem doma in ne hodim več v službo, ali pa najamemo hišno pomočnico. Povej! To je to...

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ni več pogovora
17.11.2013 20:10:18   
Nasy
Uf, tudi jaz te zelo razumem..pri nas je ravno tako, s tem, da ima moj dve levi. Mene to spravlja v obup on se pa ne sekira. Sploh ker sem jaz vajena, da se vse nardi doma, ne pa da se za vsako malenkost kliče mojstre ali pač kupi novouser posted image Meni itak reče, da sem Mcgajver, vsega pa ne znam sama, sploh pa, zakaj bi, če imam moža pr hišiuser posted image Zadnji mesec je kr nekej tiho, meni se pa ne ljubi več silit vanjga, ker on si velikokrat zamisli neko stvar, ki je ne zna izpeljat in je potem jezen na cel svet.. Na žalost tukaj nimam kaj veliko prijateljic,da bi se malo izpovedala in se zabavala z njimi, ker so vse oh in sploh in pri vseh je vse super in kristalno v zakonu..Zdej že mala govorita, kako se očiju ne da in da raje sedi za računalnikom..ampak to je že druga zgodbauser posted image

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?