|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nova
1.6.2005 11:26:58   
toni
Lep pozdrav vsem.
Sem v tretjem mesecu nosečnosti in sem zaposlena za določen čas.Sicer delam v podjetju že kaki 2 leti vendar so nas marca letos zaposlili.
Sedaj mi zaradi nosečnosti konec avgusta grozi odpoved. Sicer sem se nekako okvirno zmenila, da mi podaljsajo še za 6 mesecev pogodbo.Samo to so samo besede.
Mi lahko prosim pomagate kaj mi sledi v primeru odpovedi ali sem sploh upravičena do porodniške? Ali se mi bo višina plače sploh kaj upoštevala pri porodniški?
Ali bo kaj spremenilo,če mi podaljšajo pogodbo za naslednjih 6 mesecev.Bom kaj na boljšem?
In ali me morajo po zakonu prej obvestit o odpovedi.

Hvala vsem za pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nova
1.6.2005 11:48:19   
Verita
1. Pogodba o zaposlitvi za določen čas preneha s potekom le tega. Lahko se seveda podaljša (a le za 3 leta - do 2007 / za manjše delodajalce do 2010, potem velja 2-letno obdobje).
2. Nosečnost ne sme biti razlog za odpoved pogodbe.
3. Potrebno je ugotoviti, ali je pogodbe za določen čas sploh sklenjena iz zakonsko predvidenih razlogov. Kajti, če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo ali če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, se šteje, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen
čas.
4. Če pa vam bo pogodba o zaposlitvi (pod predpostavko, da je sklenjena pod dovoljenimi pogoji in preneha s potekom časa) prenehala kljub vsemu, pred predvidenim rokom nastopa porodniškega dopusta, niste upravičeni do nadomestila plače, ampak le do denarnega nadomestila preko Zavoda za zaposlovanje kot brezposelna oseba.


(odgovor članu toni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nova
1.6.2005 16:13:47   
toni
Najlepša hvala Verita za pomoč in za izčrpen odgovor!!!
Pomeni pa,če mi podaljšajo pogodbo sem upravičena in potem prejemam nadomestilo plače (porodniško)?

(odgovor članu toni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nova
9.6.2005 12:18:46   
Verita
Točno tako.

(odgovor članu toni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?