|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obupana mamica
25.2.2009 8:29:46   
moja malenkost
Pa sem se odločila, da še vas povprašam za kakšen nasvet, ker s emi zdi, da se vedno bolj utapljam in ne vidim rešitve.
Doma imamo dva mala falotka, 3 in 5 let. In jaz jima dobesedno nisem kos. Vsaj zadnje čase ne.
Ko smo sami je to en sam navaden kaos, dretje (tako mene kot otrok), jok,......
Otroka me ne upoštevata čisto nič. Ne pomagajo prošnje, kaznovanje, mirni pogovor, dretje, nič od nič.
Če začnem od začetka, mlajši je zelo živahen, poln energije. Je tak mali lump, ki se mu že v učkah vidi da išče kje bo spet kaj ušpičil. Ko imam srečo in vsaj ta večji v miru gleda risanko ali se igra, ga mali že začne drezat in izzivat. In spet je boj. Ne morem ju pustiti 3 minute same (ko grem na WC je že dretje in boksanje). Ko malega oštevam in mu govorim, da ne sme nagajat, se mi smeje v obraz. JOj, to me najboj razjezi, ko ne vem kako mu priti do živega. Ga dam v sobo, pride ven (če ga da mož, si ne upa prit sam ven).

No, ta večji je zgodba zase. Je drugače bolj miren, ampak tako čustven in ne vem ali bi temu rekla razvajen (to ni bil naš namen in smo se trudili, da ne bi bil), da se joka za vsako malenkost. Zadnje čase je začel v jezi tudi tepsti, razbijati z vrati in metati igrače. Če ga kaznujem, da gre v sobo se dere na ves glas, razbija, ne ostane v sobi, najbolj pa me jezi, ker mi ful odgovarja nazaj. Za vse kar rečem je ne, ne bom in tako naprej. Ga ne premakneš.

Vsa slika je popolnoma drugačna, ko je doma tudi oči. Njemu ne upata odgovarjat, ga tepst in podobno. Dobro, poskušata že, ampak ne vstrajata in njegov ne, je za njiju res ne. KO so sami doma se imajo prav fino, ko sem jaz sama z otroki samo študiram kako bom preživela dan, prav grozno mi je, nimamo se fino, ne uživamo kot bi morali.
Mož mi skuša pomagati, vendar tudi če uporabljam podobne metode kot on, to pri meni ne pali. Pravi, da moram sama ugotovit način, da jma pridem do živega, a ga ne najdem.

Posledica tega je, da me vse spravi iz tira, samo še derem se, nimam več tolerance, kar pa seveda vodi v še večje njuje izpade (to mi je popolnoma jasno).

POleg tega sem pozabila omenit, da ta mali cel dan leze za mano in govori mami, mami (na pol cmeravo). To je tako naporno. Potem še ta večji iz inata začne podobno in oba 24 ur na dan, mami daj se z mano igraj..........igrač pa nista povohala že ne vem kok časa. Totalno nič ju ne interesira. Ko prideta iz vrtca, se ta večji ponavadi poči pred TV in kakšne pol ure gleda risanke, potem začne zdolgočaseno težit. Mali pa teži od odhoda iz vrtca pa do spanja. Skupaj se sploh ne znata igrat.
Mah, saj vem, totalno pesimistično sem tole vse napisla, ampak sem še pod vtisi zadnjih dni, ko sem res komaj čakala, da bo večer.

Vem tudi, da bo z lepšimi dnevi tudi situacija drugačna, saj bomo lahko večino dneva zunaj. Sedaj pa je tole prava nočna mora.  

Kakšen predlog, spodbudna beseda.........

Hvala že zato ker ste prebrale.

pozdravček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 8:37:38   
viktorija80
Pozdravljena,

Priporoam ti,da si prebereš tudi mojo zgodbo in moje težave. Dobila sem veliko nasvetov,veliko tudi preko ZS,in pomaga,resnično pomaga.
Spodaj imaš pa še link,do moje zgodbe.

http://www.ringaraja.net/forum/Z_otrokom_k_psihologu%3F/m_3789386/tm.htm

(odgovor članu moja malenkost)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 9:09:43   
ksenija12
Ja, naša dva sta stara : dve leti in pol, drugi pa dobro leto...se že začenja ista zgodba kot pri tebi:)..
Jaz bi ti predlagala (glede na to, da je starejši že kar velik), da ju popoldne zaposliš - starejši bi recimo že lahko hodil na kakšno telovadbo, plavanje ali kam drugam, pa tudi za malega bi se kaj našlo...da bi dala tisto energijo ven iz sebe, ne bi bila zdolgočasena..če ti seveda finance dopuščajo, bi ju jaz vpisala na popoldanske dejavnosti..

(odgovor članu viktorija80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 9:19:55   
moja malenkost
Hodita na telovadnbo, ampak to je enkrat tedensko user posted image

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 9:38:38   
bskrle
Kadar so naši otroci taki, kot jih ti opisuješ, v vrtcu imam 3, jih fino pocrkljava, mož  jih obesi za pete (dobesedno) in strese iz njih slabo energijo in voljo. Če tega ne narediva imava domA ŠTALO.


(odgovor članu moja malenkost)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 10:31:34   
urška
pa sta v vrtcu? ker če sta cel dan doma zna biti pa res kriza. drugače pa nimam nasveta. sem pa enkrat prebrala, da je velikokrat problem, ker mame otroke z istim tonom glasu hvalimo in grajamo. torej NE rečemo z istim glasom kot BRAVO SRČEK. pa še to, če ju za kazen pošiljaš v sobo, jima moraš jasno povedat zakaj sta tam in da ne smeta ven. in če prideta, gresta seveda nazaj, dokler se ne umirita in opravičita. čeprav sem mnenja, da je bolje, da ju daš sedet na stol, kot pa da sta v sobi.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 10:42:11   
anabanana
Prosim ne popenit, sama še nisem mati in nimam pojma, se mi pa zdita nenormalno sckljana. Po mojem bo treba resno udarit po mizi in postavit meje. Pa se jih potem tudi držat.

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 11:20:21   
natalia
jaz bi ti tudi predlagala kakšne interesne dejavnosti za oba.

drži se!


_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 11:59:19   
nuala
Jaz bi na tvojem mestu takoj po vrtcu uvedla vsakodsnevni 1 urni sprehod ( ne glede na vreme ) oz. ce imas moznost tudi kaksno drugo obliko rekreacije ( telovadba,. igralne urice, plavanje,... ).
Kot drugo bi uvedla strog red in se ga drzala, npr. po sprehodu 1 ura mirnih dejavnosti ( brez pardona, bi pa skusala ugotovit, kaj otroke pritegne, nekaj jih bo npr. risanje, plastelin, rezanje, kocke, parkirna hisa in avti,... ), potem vecerja, umivanje in kaksna risanka ( spet bi poiskala take, ki otroka zanimajo ).
Pazila bi na prehrano ( ukinila sladkor ker povzroca razdrazljivost in nekontrolirano norenje ) in na to, da dovolj spita.
Strogo bi postavila pravilo, da se v hisi ne nori in predvsem, da se nikogar ne tepe. Uvedla bi sistem nagrajevanja lepea vedenja, morda z nalepkami.
Nekako govoris o tem, da sta otroka nemogoca 24 ur na dan, kar pa ni mozno, saj ene 10 ur spita in sta 8 ur v vrtcu. Torej gre za cas med recimo 16 in 20 uro, pa morda za 2 uri zjutraj. Poiskusi se malo aktivirati, morda siv sluzbi prenapeta in se ti enostavno ne ljubi ukvarjati z otroci. Verjetno si tudi nedosledna in popustljiva, saj pravis, da moz z njima nima vecjih tezav. Morda si vzemi eno soboto samo zase, pa se odpoci. Bolje je, da prezivis manj casa z otroki, pa da si takrat dejavna in energicna, kot da si vec z njimi, pa si samo utrujena.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu moja malenkost)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 12:04:55   
benika
Prosim ne popenit, sama še nisem mati in nimam pojma, se mi pa zdita nenormalno sckljan


Se vidi da nimaš otrokuser posted image

Moj tavečji je kot oba tvoja v eni osebi. Po eni strani zelo čustven, po drugi strani pa živ hudič in tudi sama včasih komaj čakam, kdaj bo ura osem, da gre spat. Ampak mi nekako folgamo vse skupaj, tako da nimam kakšnega pametnega nasveta. Mogoče imamo to srečo, da se rad zaigra s kakimi družabnimi igricami, da smo precej zunaj...

Veš kaj ti predlagam? Ob sobotah si poglej oddajo Varuška na pomoč na TV3 oz. kakšno podobno oddajo. Midva sva marsikatero idejo tam pobrala.


< Sporočilo je popravil benika -- 25.2.2009 12:06:00 >

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 12:16:08   
moja malenkost
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

Prosim ne popenit, sama še nisem mati in nimam pojma, se mi pa zdita nenormalno sckljana. Po mojem bo treba resno udarit po mizi in postavit meje. Pa se jih potem tudi držat.


Res je, nimaš še otrok. Moja otroka za moje pojme nista nenormalno scrkljana, vsaj kolikor imam možnost videvat res scrkljane otroke.
Samo nekaj primerov: Nikoli ne kupujemo igrač kar tako, ker sta si zamislila, ampak samo ob kakšnih dosežkih, rojstnih dnevih in podobno.
Bombone, čokolado, smokije in podobno imamo redkokdaj na sporedu. Ponavadi dobita zjutraj en bombonček če sta pridna ko gremo v vrtec, pa popoldne kakšno mini čokoladko ali piškotek.
Vedno, ampak res vedno posodita svoje igrače drugim, ki pridejo na obisk in to jima ni bil nikoli problem, ker sva jih vedno učila v tej smeri. Ko gremo mi kam drugam na obisk so velike težave, saj se naša dva ne moreta igrati z drugimi igračami, ker drugi otroci tulijo, da njihovih igrač pa ne (z dvema družinama se večkrat dobimo in pri obeh je na žalost tako).

Mislim, da sta razvajena v mejah normale in jaz ta moj problem oz.probleme ne bi dajala v predalček razvajenosti.

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 12:23:17   
moja malenkost
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Nekako govoris o tem, da sta otroka nemogoca 24 ur na dan, kar pa ni mozno, saj ene 10 ur spita in sta 8 ur v vrtcu. Torej gre za cas med recimo 16 in 20 uro, pa morda za 2 uri zjutraj.


To sem malo karikirala. Seveda nista 24 ur na dan. Hotla sem poudarit, da sta pač hudo nemogoča. Drugače pa oba hodita v vrtec, ja.

Nekako si mislim, da je največji problem, ko sta ona dva skupaj. Ker ko je doma samo en od njiju ni panike, se da normalno priti skozi dan. Ful se pogrešata ko sta narazen, ko sta pa skupaj pa sta se zmožna v prvi sekundi skregat in zboksat.
Z možem se trudiva da obema posvečava kolikor se le da enako mero pozornosti, objemanja, lupčkanja, pa vendar imam občutek da neprestano tekmujeta v tem kdo bo pritegnil več pozornosti, predvsem pri meni ko sem sama z njima. In pozornost skušata pač pritegniti z raznoraznimi neumnostmi, nagajanjem itd.

Torej kako ju naučiti skupnega igranja, skupnega druženja, tudi ko ni mamice zraven?
Če so poleg še drugi otroci ni problema, se zelo lepo igrata, samo med sabo se skoz neki prerivata in tekmujeta (ko sta sama brez ostale družbe).

< Sporočilo je popravil moja malenkost -- 25.2.2009 12:25:41 >

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 12:50:44   
mateyka
mene pa zanima ali imaš ti kakšne hobije? ker če se onadva ne znata zaposlit/igrat je to dosktikrat povezano s tem, da nimajo primernih zgledov v bližini (ne pravim, da je pri vas tako, samo razmišljam kako popravit situacijo). mogoče bi morala namesto da pospravljaš, kuhaš in se dereš vmes (ker sta taka), popokat oba in ju peljat na igrišče, sprehod, v trgovino, na branje pravljic itd. - karkoli kar vidiš (to moraš sprobat), da ju "zaposli".
naša že pri letu in pol zna prebit celo uro sama pri igri (hvalabogu user posted image ) in upam da bo tako tudi ostalo user posted image in vso srečo user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 25.2.2009 12:51:02 >

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 13:40:24   
t5t6
Mi imamo tudi dva fantka z 1,5 letno razliko, veliko krat  se skregata največkrat pa se lepo zaigrata. Bilo je zelo naporno, ko sta bila majhna, sedaj pa je vedno lažje. Glede na to, da sta tvoja v vrtcu preživite popoldan skupaj le nekaj ur, poskušaj se zorganizirat z nekimi dejavnostmi. Greste na sprehod, na igrala, s kolesi. Če se ta večji da pred TV in ga tamali draži to dela samo zato, ker želi njegovo pozornost. Sigurna sem, da boš to situacijo rešila, ko se boš ti skulirala. Če norita ona dva ne smeš noret še ti, ko se skregata jih ali pusti pri miru (boš videla, da bodo kamlu prenehali) če pa je res hudo jim umirjeno ampak stroko reci, da gresta vsak na svoj konec dokler se ne pomirita. Jaz se ko se naša kregata največkrat ne vtikam, naj rešita sama. Daj jim kako igro, ki je lahko zanimiva za oba npr kocke, žoga. Po mojem delata tak karaval tudi zato, da pritegneta tvojo pozornost in če se potem še ti dereš sta dosegla svoje. Naš tamlajši je tudi zelo cmerav, parktično nonstop ali joče ali pa se ful smeji in nekaj zafrkava in vedno kako našpiči. Do nekje 3 let mi je šlo to jokanje kar na živce potem pa sem se enostavno navadla, ko tako cmeri ga skorajda več ne slišim, če pa pride do mene ga malo pocrtam in je takoj spet smeh. Ker vidi, da z jokom ne doseže nič joče vedno manj.

Predlagam ti, da čimmanj posreduješ v njihovo kreganje in ocenjuješ kdo ima prav in kdo ne  ter da jih zamotiš z igrami, ki so jima všeč.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 13:43:37   
viledka
"naša že pri letu in pol zna prebit celo uro sama pri igri (hvalabogu user posted image ) in upam da bo tako tudi ostalo user posted image in vso srečo "

Ti imaš enega otroka - to je cisto drugače kot 2. Moj se tudi pri enem, dveh letih sam igra in se posvečam le njemu. Zdaj čakam drugega in vem, da bodo tudi take situacije, kot jih je izpostavila na forumu.
Jaz ti ne morem dat nobenega pravega nasveta, ker nisem v tej situaciji. Prebrala sem veliko pametnih idej mamic, ki imajo s tem izkušnje. Ostale pa brez veze, da se delamo pametne in ti nekaj svetujemo. Še posebno se naježim ob komentarjih tistih, ki nimajo otrok (npr - kako sta razvajena). Tudi ko sama nisem imela otrok - nisem imela pojma kaj me čaka in v kakšnih situacijah se lahko mama znajde. Tako tudi zdaj ne vem kaj me čaka pri drugem in nadaljnjih otrocih.
Mislim, da vsaka mama kdaj ne vidi izhoda, pa se nekako izteče - jaz sem tudi imela obdobje, ko se mi je zdelo da ne obvladam, pa je na srečo hitro minilo. Zdaj me čakajo novi izzivi.

Srečno in čestitke za uspešno materinstvo

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 13:47:18   
Butterfly_
Ti priporocam,da si pogledas dokumentarce ala Varuska, ki so na Kanalu A,in tv3. Za slednje nevem,ce se predvajajo, ker jih zadnje case ne zasledim.
Je pa tako,dokler se bos ti drla, tako dolgo se bosta ona dva. Pri nam je palilo,da sm bla mirna, in da sm zadevo ignorirala. Seveda je padla tudi kazen. Igraj se z obema,naredi igro ki bo zabavna za vse vas. Naredi red,to mora biti! Cimvec se ukvarjaj z njim. Ce se stepeta,ne dajaj kazni prvemu, ce tega nisi videla,kdo je zacel. Tezko svetovati, kr pr nam ni blo tako hudo.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 13:50:46   
cmrucek
Preberi kakšno knjigo o vzgoji. Priporočam E. Pantley: Z otrokom lahko sodelujete. ( http://med.over.net/forum5/read.php?94,1980690,1980690,quote=1). Saj ne da dela čudeže, naučiš se pa par uporabnih trikov, kako pomirit otroke - in sebe. Srečno.

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 13:58:50   
mateyka
Ti imaš enega otroka - to je cisto drugače kot 2. Moj se tudi pri enem, dveh letih sam igra in se posvečam le njemu. Zdaj čakam drugega in vem, da bodo tudi take situacije, kot jih je izpostavila na forumu.
Jaz ti ne morem dat nobenega pravega nasveta, ker nisem v tej situaciji. Prebrala sem veliko pametnih idej mamic, ki imajo s tem izkušnje. Ostale pa brez veze, da se delamo pametne in ti nekaj svetujemo.


viledka, saj se zavedam, da je druga scena ko jih je več user posted image samo pravim, da je dosti odvisno kako ti preživiš svoj čas. npr. - če nimaš bralnih navad, je malo verjetno, da bo tvoj otrok knjižni molj user posted image
če pokažeš kako se zamotit/igrat z zgledom, pri enem ali večih - v obeh primerih je to ista stvar, metode a verjetno drugačne imo..
drugač pa ne pametujem, samo razmišljam - a je to kaj slabega? saj se bo na koncu sama odločila kako in kaj.

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 14:06:52   
viledka
mogoče sem se malo prenaglila - nisem mislila nič slabega. Seveda je OK če dajaš nasvete ....sorry če smo se napačno razumele.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 14:07:39   
anabanana
Sej sem povdarila, da nimam pojma, to je bilo samo skromno NEmaterinsko mnenjeuser posted image

Sem pa že videla kakšnega otroka, med drugim imam dva krepko mlajša brata. In vem, da pri mojem očetu tako obnašanje enostavno nebi šlo skozi.



_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 14:28:03   
zinkazi
otrokom dajmo ljubezen, sprejmimo njihovo, vzemimo si čas za igro, druženje, potem je lahko življenje z otroci zelo lepo.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 14:30:41   
zinkazi
kar nekaj tem o vzgoji sem predelala, več lahko preko z.s.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 14:55:08   
moja malenkost
IZVIRNO SPOROČILO: viledka

"naša že pri letu in pol zna prebit celo uro sama pri igri (hvalabogu user posted image ) in upam da bo tako tudi ostalo user posted image in vso srečo "

Ti imaš enega otroka - to je cisto drugače kot 2. Moj se tudi pri enem, dveh letih sam igra in se posvečam le njemu. Zdaj čakam drugega in vem, da bodo tudi take situacije, kot jih je izpostavila na forumu.
Jaz ti ne morem dat nobenega pravega nasveta, ker nisem v tej situaciji. Prebrala sem veliko pametnih idej mamic, ki imajo s tem izkušnje. Ostale pa brez veze, da se delamo pametne in ti nekaj svetujemo. Še posebno se naježim ob komentarjih tistih, ki nimajo otrok (npr - kako sta razvajena). Tudi ko sama nisem imela otrok - nisem imela pojma kaj me čaka in v kakšnih situacijah se lahko mama znajde. Tako tudi zdaj ne vem kaj me čaka pri drugem in nadaljnjih otrocih.
Mislim, da vsaka mama kdaj ne vidi izhoda, pa se nekako izteče - jaz sem tudi imela obdobje, ko se mi je zdelo da ne obvladam, pa je na srečo hitro minilo. Zdaj me čakajo novi izzivi.

Srečno in čestitke za uspešno materinstvo


To je pa čisto res. Jaz pravim, da ne veš kaj pomeni imeti otroke, dokler nimaš vsaj dva otroka. Pri nas se je namreč življenje postavilo na glavo s prihodom drugega otroka in ne s prihodom prvega kot nekateri pravijo. Pa ne zato, ker bi bil drugi hujši, zahtevnejši in ne vem kaj, ampak zato, ker je potem potrebno x-krat več energije, organizacije in vsega drugega.

Pa hvala za ta post, je bil prijeten za dušo user posted image .

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 16:09:09   
t5t6
Ko sem bila prvič noseča mi je ena gospa rekla, da prvi otrok ne prinese skoraj nobe spremembe v družini, misliala je na organizacijske spremembe in navade, drugi pa da lahko obrne vse na glavo. Takrat ji nisem verjela, ko sem rodila drugega sem večkrat pomislila, da še kako prav je imela. Ko se redkokdaj zdodi, da je z mano samo en otrok (pa ni važno ali ta mlajši ali starejši) mi je vse zelo enostavno, vse se zmeniš, nobenega kreganja kdo bo šel prvi v avto pa kdo bo na kateri strani mame pa kolko sladoleda je kdo pojedel, v glavnem totalen mir, hkrati pa mi je vse preveč mirno in pusto pa še jaz se moram igrat namesto ta drugega. user posted image

(odgovor članu moja malenkost)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Obupana mamica
25.2.2009 22:12:34   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: moja malenkost
Ko imam srečo in vsaj ta večji v miru gleda risanko ali se igra, ga mali že začne drezat in izzivat. In spet je boj. Ne morem ju pustiti 3 minute same (ko grem na WC je že dretje in boksanje). Ko malega oštevam in mu govorim, da ne sme nagajat, se mi smeje v obraz. JOj, to me najboj razjezi, ko ne vem kako mu priti do živega. Ga dam v sobo, pride ven (če ga da mož, si ne upa prit sam ven).


Risanke možgane odvedejo na čudne kraje in ko nehaš gledat tv, možgani delajo v eno smer, telo v drugo, nekako ne moreš normalno funkcionirat, živčen si in kr neki težiš. Ne glejte tv popoldne. Škoduje vsem.
Če ta mali ne ve, kaj bi sam s sabo, pa sitnari ta večjemu, se najprej pogovorite o dogodku. To jaz nardim tako, da ustavim dogajanje, ugasnem tv, primem ta melga za roko, mu rečem, naj me pogleda v oči in ga vprašam, kja se je zgodilo in zakaj. Ko izvem se skoraj gotovo mora krivec opravičit, potem pa odvisno od teže dogodka odreagiram s posledico ali pa ne.
V tvojem primeru bi bilo nujno ta malega vedno, kadar ne ve kaj bi sam s sabo (po moje se ne zna sam zaigrat) vprašat, s čim konkretno se gre igrat in počakat, da se začne res igrat. Če bi še štalo delal, mu določi, da se mora za mizo igrat (ker za mizo je zmeraj bolj mir kot na tleh) in ne popuščaj.

IZVIRNO SPOROČILO: moja malenkost
No, ta večji je zgodba zase. Je drugače bolj miren, ampak tako čustven in ne vem ali bi temu rekla razvajen (to ni bil naš namen in smo se trudili, da ne bi bil), da se joka za vsako malenkost. Zadnje čase je začel v jezi tudi tepsti, razbijati z vrati in metati igrače. Če ga kaznujem, da gre v sobo se dere na ves glas, razbija, ne ostane v sobi, najbolj pa me jezi, ker mi ful odgovarja nazaj. Za vse kar rečem je ne, ne bom in tako naprej. Ga ne premakneš.


Joka za vsako melnkost, ker to pri tebi očitno deluje. NJemu je fajn ko se sam sebi smili, pa očitno je nagrajen za to. Dobi za kar cvili.
Kako lahko pustiš da meče reči ali razbija????!!! A se ti zdi, da komu to lahko koristi ali da je to dober zgled za karkoli? Ali se ti zdi, da mu s tem ko to dopuščaš ti sporočaš, da je to zanič, kar dela? Tudi odgovarjanje je zanič, saj škoduje vsem. Če je otrok jezen, ga lahko vprašaš, zakaj je jezen. moraš mu tudi razložiti zakaj se nekaj ne dela (recimo odgovarja, brca, tepe) in kako lahko to jezo izrazi (lahko ti pove, da mu nekaj ni všeč, da nečesa ne mara, da si nekaj želi, ne more pa zahtevat svoje čez vse meje dobrega oklusa)..nikakor pa ne smeš tolerirati da izraža svojo jezo na tak način in da trmari na tak način čez trupla, samo da bo svoje dosegel. Primerš ga za roke in rečeš NE in ne popuščaš. Če otrok nekaj uniči, mora imeti posledico. Če brcne v vrata mora imeti posledico. Brez skrbi,d a tvoj otrok nima dovolj posledic. Če boš samo 1x nekaj izvedla, ne bo ugotovil,d a resno misliš. Moraš biti konstantna. če bo vsakič ko bo odgovarjal nesramno in na neprimeren način doživel posledico, recoimo mu boš najljubšo igaračo stran vrgla, mu ne bo prišlo več na misel odgovarjat, oz. bo 15x premislil, preden bo to storil. Da o brcanju ne govorim. Če bi ga vsakič, ko brcne, "elektrika stresla", ne bi več brcal. Ti moraš samo najti "elektriko", ki njemu dovolj pomeni. A se ti zdi,d a je ok, da take samosmilenje goji do samega sebe, medtem ko nori po sobi, da ni sposoben enkrat prenesti, da ne bi bilo po njegovo. Četudi zameriš, ti moram povedat, temu se reče razvajenost, če ne prenese da ni nekaj po njegovo, ne da bi zraven norel. To je osnovna reč, ki ga moraš naučiti - prenesti da se svet ne vrti samo okoli njega.  Mora imeti ogromno ljubezni, to mora brezpogojno imeti, velikokrat mu moraš povedati, da ga imaš rada, velikokrat ga objeti, pocrkljati, velikokrat se z njim pogovarjati...ampak mora imeti pa tudi omejitve in če si tole dovoljuje, jih nima. Mu sama dopuščaš, da to počne. Jaz tega ne dopuščam, pa mi noben otrok tega ne dela. Pa da ne boš mislila, da ni kdo probal. Domači vsi trije, pa še kakšen "nedomač".

IZVIRNO SPOROČILO: moja malenkost

Vsa slika je popolnoma drugačna, ko je doma tudi oči. Njemu ne upata odgovarjat, ga tepst in podobno. Dobro, poskušata že, ampak ne vstrajata in njegov ne, je za njiju res ne. KO so sami doma se imajo prav fino, ko sem jaz sama z otroki samo študiram kako bom preživela dan, prav grozno mi je, nimamo se fino, ne uživamo kot bi morali.
Mož mi skuša pomagati, vendar tudi če uporabljam podobne metode kot on, to pri meni ne pali. Pravi, da moram sama ugotovit način, da jma pridem do živega, a ga ne najdem.

Moža jemljeta resno, ker vesta, da resno misli in skoraj gotovo tisto kar misli, tudi izvede. A ni fajn, da se imajo fajn?! Vi se pa nimate, ker raje vsak dan sproti trpiš, kot da bi enkrat red naredila in bi vsi vedeli, da če boš nekaj rekla, da bo to držalo in niti preizkušali ne bi več otroci delat galamo. Vsi bi bili umirjeni in imeli bi se fajn.


Jaz bi se na tvojem mestu najprej, ko bi prišli iz vrtca, posvetila njima, pa naj mi povesta kako je bilo, pa bi se crkljali in imeli en drugega, potem pa bi ju čez čas vprašala, s čim konkretno se gresta igrat in počakala, da se res začneta tisto igrat. Izpadov pa ne bi več pustila. Ne tuljenje, ne besede...dejanja so tista, ki poganjajo svet. Ukrepat moraš, kadar gresta čez mejo. To je to.  

(odgovor članu moja malenkost)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?