|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odgovor pravobranilstva RS
22.11.2005 11:02:05   
Anonimen
Danes sem dobila odgovor na dopis, ki sem ga osebno odnesla na Drľavno pravobranilstvo RS (glede spremembe zakona o očetovstvu in glede odąkodnine v primeru, da se to ne spremeni).
Takole se glasi...

"Proučili smo Vaą odąkodninski zahtevek, v katerem smiselno zatrjujete protiustavnost Zakona o zakonski zvezi in druľinskih razmerjih (Ur. list RS 15/76 do 69/04). Ocenjujemo, da v vaąem dopisu ne gre za odąkodninski zahtevek, temveč za presojo skladnosti zakona z ustavo, kar pa je v pristojnosti Ustavnega sodiąča RS. S spoątovanjem, XX."

No, tako. RS mi je potrdila, da imam prav - smiselno zatrjujem! Niso sicer dojeli, da je moj dopis obvestilo pred toľbo, ampak vseeno - dali so mi prav! Kaj torej sledi?
Na Ustavno sodiąče RS moram vloľiti Zahtevo za presojo ustavnosti omenjenega zakona. Rezultat je predvidljiv, saj mi je Pravobranilstvo RS ľe zatrdilo, da protiustavnost smiselno zatrjujem. In ker jaz osebno nisem kriva, da imamo protiustaven zakon, ampak je kriva RS, ki ga je sprejela, moram istočasno vloćiti tudi odąkodninsko toľbo proti RS, saj smo mi zaradi tega oąkodovani.

Zdaj se bo pa začelo, ja... Madonca, saj niti nimam pojma, na katero sodiąče moram vloľiti odąkodninsko toľbo proti drľavi. A katera ve? user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odgovor pravobranilstva RS
22.11.2005 11:06:36   
soncece24
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kjer je volja, tam je pot

kaj pa čeferin ti je že kaj odgovoril?

ktero sodišče je pa pristojno pa nimam pojma

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.11.2005 11:08:17   
Anonimen
Ja, dr. Peter Čeferin mi je rekel, da je on osebno za kazensko pravo, ker pa moj primer to ni, mi lahko ponudi kateregakoli od 17-ih odvetnikov v njegovi Odvetniški družbi, ki se s tem ukvarjajo.
Zdaj bo treba pa počasi res v Grosuplje, ja...

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.11.2005 11:10:09   
Marogica
V pismu piše, da moraš oddat zahtevek na UStavno sodišče.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 4
22.11.2005 11:11:12   
Anonimen
Zahtevo za presojo ustavnosti zakona, ja.

Kaj pa odškodninsko tožbo?

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.11.2005 11:21:18   
soncece24
pa sploh lahko daš odškodninsko tožbo na zakon?? ne vem če to sploh gre. po mojem moraš najprej počakat na spremembo zakona, pa potem tožit... kaj pa pravi varuh človekovih pravic? si ga kaj kontaktirala?

najboljše pa ti bo itak znal kak čeferinov podrejenec svetovat

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.11.2005 11:23:56   
Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

pa sploh lahko daš odškodninsko tožbo na zakon?? ne vem če to sploh gre. po mojem moraš najprej počakat na spremembo zakona, pa potem tožit... kaj pa pravi varuh človekovih pravic? si ga kaj kontaktirala?

najboljše pa ti bo itak znal kak čeferinov podrejenec svetovat

Tudi jaz sem tako razumela

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 7
22.11.2005 11:29:45   
Anonimen
Karensa, tole si poglej, morda bo kaj pomagalo:
http://podos.fingerprints.si/clanekread.php?id=65

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.11.2005 11:31:19   
lunca77
hojla!

Ustavno sodišče RS mora najprej presoditi ustavnost zakona in če ugotovi, da je zakon protiustaven presodi, ali ga je treba spremeniti oziroma razveljaviti. Tako, da tudi če vložiš odškodninski zahtevek, sodišče postopek prekine do odločitve Ustavnega sodišča tako da predlagam, da najprej vložiš pobudo na US. Predvsem pa vse počni z odvetnikom, ki ti bo najbolje svetoval. Odškodninsko tožbo pa vložiš pri pristojnem sodišču (npr. Okrožno sodišče v Ljubljani).
Državno pravobranilstvo pri vsej stvari trenutno nima še nič, če boš pa tožila državo pa je zastopnik interesov RS.

lp lunca77

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.11.2005 11:41:14   
Anonimen
Splišni, zdaj si me pa šokirala... ENA MILIJARDA!!! Madonca, saj bom dobila komplekse, da tožim za premajhen znesek - 25 milijonov po osebi (smo pa trije)...
No, ampak to je bil že drugi šok v zadnjih 15-ih minutah... Na Ustavnem sodišču so mi sicer rekli, da je vloga za presojo ustavnosti zakona zame, kot za fizično osebo, brezplačna, ko pa sem govorila z gospo na Tavčarjevi (tako me je šokirala, da sem pozabila, ali je bila z Okrožnega ali z Okrajnega sodišča), je rekla, da me koleki ob oddaji odškodninske tožbe proti RS stanejo 1% od zahtevane vsote - v mojem primeru torej 3 x 25 milijonov = 75 milijonov, kar pomeni 750.000 SIT za KOLEKE!!! Jeb**** državo...
No, če zmanjšamo znesek na 25 milijonov za vse tri, je to še vedno 250.000 SIT. Kje, jeb****, pa naj dobim toliko denarja samo ZA KOLEKE?!?!?

Babe, a lahko začnem zbirati Vaše prostovoljne prispevke? Vsaka po jurja, pa bom zbrala za tole... user posted image

(odgovor članu lunca77)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.11.2005 11:49:27   
soncece24
tega s koleki pa skoraj ne morem verjet... če so ti na ustavnem sodišču rekli, da je vloga zastonj, potem ne verjamem, da moraš plačat tolko. pokliči še enkrat na ustavno, pa povej kaj ti je ona tam rekla, pa naj ti še oni enkrat povejo, ker to skoraj ni za verjet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.11.2005 11:52:46   
Anonimen
To sta dve različni stvari, Sončece...
Zahteva za presojo ustavnosti zakona je zastonj...
Odškodninska tožba je pa za plačat - koleki so, kolikor je rekla tista teta...
Ampak mene prav malo briga, ali je zakon protiustaven ali ne - mi smo zaradi njega v vsakem primeru oškodovani, torej bom tožila...
Ja, poleg odvetnika sem govorila tudi z varuhom človekovih pravic oz. z njegovim svetovalcem - strinjajo se z mano in bodo v primeru tožbe prisotni, prav tako bodo sodelovali pri zahtevi za presojo ustavnosti...
Jaz torej zdaj rabim 250.000 SIT - najmanj... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
22.11.2005 11:55:46   
Anonimen
jezus kristus,....user posted image

zakaj se pa gre?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
22.11.2005 12:01:43   
soncece24
aja... potem se po poskusi z odvetnikom zmenit, da ta denar založi odvetniška pisarna, in ti ga odbijejo, ko dobiš odškodnino. pri 75 miljonih se ti 750 jurjev ne bo poznalo. edino ne vem kak je, če ne dobiš tožbe...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.11.2005 12:36:27   
CatJa
Tožbo je treba najprej dobit, tako da na tvojem mestu bi se najprej podrobno posvetovala z odvetnikom, preden bi se vrgle med leve.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

Neposredna povezava do sporočila: 15
22.11.2005 23:01:21   
Anonimen
Ena stvar je dejstvo - to, da imam prav.
Druga stvar je pa pod vprašajem - ali mi bodo moj prav priznali. Oz. koliko časa bo to trajalo in s kakšnimi stroški bo povezano.
Ja, zneski so v obeh primerih "simpatični". Tako ali tako sem ves čas računala na to, da bo zadeva draga in dolgotrajna, ampak na to, da bi morala pa že za koleke ob oddaji vloge vzeti kredit - to pa ne. No, in ga tudi ne bom (ker ga nimam na kaj).
Sedaj je dejstvo, da bom morala najti odvetnika, ki ne dela na sprotno plačilo, ampak takega, ki dela na procente - omenila sem že Odvetniški družbi Čeferin, da sem jih v takem primeru pripravljena plačati 1/4 od iztožene vsote + pokriti stroške procesa. Zdaj pa čakam na odgovor (to sem jim ponudila danes).

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
22.11.2005 23:12:11   
urška
če pa pri takilih forah ne dobiš živčnega zloma.....
držim pesti, da ti rata;
pa če bi imela denar ti ga takoj nakažem....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.11.2005 23:44:48   
Anonimen
Ah, saj se hecam, Urška... Že res, da nimam najmanj 250.000 SIT za koleke, ampak tako slabo mi pa tudi ne gre, da bi na RR prosila za prostovoljne prispevke... No, ja, iskreno povedano - se jih pa ne bi branila... user posted image user posted image user posted image  Jaz sem očitno samo tisto "žrtveno jagnje", ki se je odločilo, da se bo borilo ne samo za svoj prav, ampak za prav vseh tistih otrok in mamic(pa tudi očetov, seveda), ki so v enaki ali podobni situaciji... Prisegla sem si, da bom dosegla, da bo ta zakon spremenjen, pa naj me stane, kolikor hoče. In tudi traja lahko do moje smrti, zaradi mene. Ampak zakon bo spremenjen in pika!
Znesek odškodnine se mi ne zdi previsok. Moj znesek, namreč. A zakaj ne? Zato, ker si država tega ne bi smela dovoliti. V nobenem primeru. Država bi morala otroke zaščititi, ne pa, da jim vzame še tisto, kar jim avtomatsko pripada, torej starše. V kolikor so starši OK, seveda.
Prisegla sem si, da bom to naredila, pa četudi na koncu nimam jaz od tega nobenega tolarja in četudi mene osebno to na koncu res ne vem koliko stane. Zaradi mojega otroka in zaradi vseh drugih otrok, ki si zaslužijo, da imajo očeta, kot se spodobi. In v kolikor odškodnino dobim (v kar sedaj ne dvomim, da jo bom), vam tukajle, javno, na RR, prisegam, da gre od nje iz mojih rok zajeten kupček za Pediatrično klikniko. Ne, pa ne v denarju, ampak v aparaturah. Nočem igrati neke dobrodelnice, ki to dela zato, da bi ji drugi ploskali, ampak zato, ker me res pogreje, da ima država denar za vse možne traparije, za otroke pa ne.
In mislim resno - če je katera pripravljena finančno pomagati pri (sedaj temu že lahko tako rečem) "izvedbi tega projekta", je dobrodošla. V tem primeru je dejansko treba spremeniti zakon. Žal nobena od vas ne ve, kdaj bo v podobni situaciji...

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
23.11.2005 10:06:46   
*barbapapa*
Zakaj se pa gre? user posted image

kerensa, zakaj boš tožila državo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.11.2005 10:34:13   
babylove
Kerensa, odvetnikom je prepovedano zaračunati usluge glede na iztožen znesek. Če ti bo kak odvetnik takšen način plačila sprejel, lahko na koncu še njega tožiš user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.11.2005 10:45:12   
Anonimen
Babylove, kje pa si to prebrala?
Velika večina odvetnikov, ki delajo na primerih odškodninskih tožb v primeru poškodb, nesreč ipd., dela na procentih.
Ti vnaprej in sproti ne plačuješ ničesar.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
23.11.2005 11:50:37   
babylove
Selena, v šoli smo se to učili. Če je pa tako, kot praviš ti, potem je pač to še en dokaz več, da teorija in praksa ne gresta z roko v roki user posted image  Nič novega, pa vendar žalostno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.11.2005 2:35:16   
Anonimen
A še ta udarec al' kaj?

OK, potem pa prosim za idejo, kje na človek (kakor sem jaz), ki ne more vzeti kredita, našparanega pa tudi nima nič, dobi 250.000 SIT za koleke?

Al' je na koncu res tako, da je človek prisiljen vzeti zakon v svoje roke? Čeprav mi ni čisto jasno, kako naj bi ga jaz v tem primeru...

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
24.11.2005 9:21:18   
Sibil_
Žal je res tako da če nimaš nič potem je kar težka.No, če ti založijo v odvetniški pisarni potem bo kaj, ampak ponavadi ne zalagajo denarja.
Imamo pa mi odvetnico za denacionalizacijo in tam je tako.Njej plačujemo storitve recimo enkrat na dve leti po standard ceniku, si pač obračuna vse dopise, obiske na sodišču itd.Potem pa pobere še procente od dobljenih odškodnin, ki pa jih ni tako malo.Ima pravico menda do 10%, pobere pa kakor se ji zdi.
Za koleke in sprotne stroške pa NIČ ne založi, je treba vse sam plačevat sproti.user posted image
Tako je pri nas, pa upam da kaj rešiš.
LP,
Sibil

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
24.11.2005 9:28:49   
soncece24
Najbolj žalostno pa je to, da je ta zakon prvotno bil namenjen ZAŠČITI otroka, tebi je pa povzročil ravno obratno. Saj v bistvu je bil namenjen temu, da če se starša ločita, ko je žena noseča, velja otrok za zakonskega in mora oče za njega skrbeti.

Tak da je pomojem smiselno, da ga spremenijo v toliko, da dodajo:

..... v kolikor mož in žena sporazumno ne izjavita, da je oče otroka nekdo drug (novi partner bivše žene)

Ma, vedno bolj ugotavljam, da je življene prekomplicirano za nas navadne smrtnike.... sam, kaj čemo...

Kerensa, upam, da ti uspe, če pride do referenduma, moj glas imaš.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Zgodbe malih junakov: Trmast po mami, tih ...
Celo nosečnost sem poslušala, da bom carica, če bo ta nosečnost zdržala do konca. Pred Gabrielom sem imela spontani spla...
Katero mleko v prahu so mame ocenile najbo...
Rezultati ankete med 500 mamami razkrivajo, katera blagovna znamka adaptiranega mleka je po njihovem mnenju najboljša. E...
5 tipov mam – katera si ti?
Vsaka mama se vedno sprašuje, ali je dobra mama, ter znova in znova premleva svoje metode in slog starševstva. Se morda ...
Aplikacija Gorski vodnik – pomoč na poti v...
Več kot 10.000 kilometrov je skupna dolžina planinskih poti, ki so jih posneli z GPS aparati. Podatke so zbirali več kot...

Mleko.
пеперутка16

Katero mleko je po enem letu bolj zdravo dati otroku: