|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odstranitev pregrade
28.7.2007 15:46:58   
Lamelca
Drage moje, saj vem, da ste o tem ze veliko pisale in razpravljale, pa sem vseso se enkrat odprla to temo. Torej s fantom (bodocim mozem) se ze dve leti trudiva na user posted image  in potrpezlivo sva do zdaj cakala! in ker ni bilo nobenih rezultatov sem zamenjala ginekologa. Pa da ne pozabim povedat, da sem vmes enkrat ze zanosila in po mesecu in pol splavilauser posted image pa mi je stara ginekologinja rekla, da mi ocitno ni bilo namenjeno user posted image tako, da nikoli ni preverjala zakaj je do splava sploh prislo. Novi ginekolog pa si je res vzel cas zame in takoj odkril pregrado. Sedaj pa tisto zaradi cesar sem sploh zacela vse skupaj. Vse, ki imate kakersne koli izkusne z odstranitvijo pregrade mi LEPO PROSIM povejte, kako poteka odstranitev le te! Imam PCO sindrom in na zadnjem pregledu sem dobila 4 napotnice ampak najbol me zanim odstranitev pregrade!

Malo potrplenja prosim z mano ker sem se nova in se od ugotovitve se nisem popolmoma pobralauser posted image ! Vendar sem mocna in tako kot vse ve se bom tudi jaz borila do konca!

Hvala lepa vsem vam !

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 29.7.2007 13:36:16 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Potrebujem pomoc!
28.7.2007 16:42:27   
nana35
Kaj je PCO sindrom nimam pojma.Lahko ti pa nekaj napišem glede pregrade,ker sem jo imela tudi sama.Po treh ss je drugi ginekolog ugotovil  pregrado in me naročil na poseg.To je kratka operacija,traja ca.pol ure največ,seveda si pod narkozo,ginekolog ti bo itak razložil,kako poteka,Tako da dobiš kratko narkozo in naslednji dan lahko greš domov.Verjetno boš imela majnše bolečine naslednje dni in izcedek po operaciji,pa vendar ni hudega.

Upam,da sem ti kako pomagala in da je to kar želiš vedeti.Ni posebnosti in je dokaj pogost pojav pri ženskah,tako da je to rutinska operacija.

(odgovor članu Lamelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Potrebujem pomoc!
28.7.2007 17:55:40   
Lamelca
nana35 najprej hvala lepa za odgovor. Samo necesa ne razumem, moja gin. je rekla, da sem se s tem rodia. Ampak vseno tudi to bom premagala!

Se enkrat hvala

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Potrebujem pomoc!
28.7.2007 18:23:05   
aurora28
Res je lamelca, s pregrado se rodiš, ker sem jo tudi sama imela in so mi jo odstranili, no vsaj upam. Naj te ne bo strah, gre za rutinsko operacijo in s samo odstranitvijo se poveča možnost zanositve. Držim ti pesti in bodi močna. 

_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu Lamelca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Potrebujem pomoc!
2.8.2007 7:16:26   
Lanchy
Tudi jaz sem sla cez ta poseg. Na zalost mi je prejsnja g. sploh ni opazila na UZ, tako, da so mi jo odstranili sele pri 24 letih. Sam poseg je za zdravnike cisto rutinski, v bolnisnici ostanes 2-3 dni, jaz sem malo dlje, ker sem staknila virozo in me zvisoko temperaturo niso hoteli spustiti domov. Drugace pa operacija sama po sebi ni noben bavbav, po posegu moras pocivati se kak teden in to je mislim da to....

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Potrebujem pomoc!
4.8.2007 9:39:13   
Anonimen
Koliko časa po operaciji pa lahko greš potem spet v akcijouser posted image user posted image user posted image ?

(odgovor članu Lanchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Potrebujem pomoc!
7.8.2007 10:14:54   
Anonimen
Nobena ne ve? Dejte no punce.
Koliko časa po operaciji pregrade je potrebno počakati s spolnimi odnosi in zanositvijo?

Lp, hvala za odgovor.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Potrebujem pomoc!
7.8.2007 10:20:38   
vanč
Z zanositvijo mislim, da enako kot pri SS, to je 3 cikluse. Vsaj kolegici so tako povedali.

_____________________________

vanč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Potrebujem pomoc!
7.8.2007 10:59:06   
emaa
Po operaciji pregrade so meni rekli, da se je treba spolnih odnosov vzdržati 14 dni (oz. kolikor krvaviš, če je to dalj, ali vmes dobiš M), delanja na user posted image pa dva ciklusa, torej tisti ciklus v katerem imaš operacijo ne, pa še naslednji z zaščito potem pa lahko. 

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odstranitev pregrade
7.8.2007 11:01:50   
mihi78
Pozdravček!
Tudi meni so maja odstranili pregrado. Ni nič takega - v petek sem šla najprej v staro porodnišnico v LJ, kjer so mi vzeli kri, vodo, naredili ekg in ginekološki pregled. Potem sem dobila od sestre še navodila - treba se je pobriti - in odvajalni sirup, ki sem ga popila v nedeljo, da sem se ščistila. Potem pa v ponedeljek zjutraj nazaj. Ko prideš v sobo te že čaka Apaurinček, da malo prežene nervozo user posted image . Na vrsti pa sem bila okoli enih. Dobiš popolno anestezijo, operiral pa me je prof. Tomaževič, sam poseg ni dolg pa vsi so zelo prijazni. Moja pregrada je bila majhna, 1,5 cm. Ampak Tomaževič pravi, da znajo manjše pregrade prav tako narediti veliko škode. Pa še par let je trajalo preden jo je sploh kdo opazil user posted image V bolnici sem ostala čez noč tako, da sem v torek zjutraj odšla domov, v četrtek pa že v službo. Tudi krvavela nisem dolgo pa če je potrebno dobiš še kaj proti bolečinam. Zdaj pa pridno user posted image , ker že komaj čakamo user posted image . Pred tem pa sem imela 3 SS in močno upam, da je bilo vse zaradi pregrade in da bo zdaj vse OK.

(odgovor članu Lamelca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Odstranitev pregrade
7.8.2007 11:14:59   
ajrin
Tudi midva sva brez uspeha več let delala na user posted image , nato pa sem prišla k prof. Tomaževiču, ki mi je odstranil majhno pregrado in po treh mesecih user posted image . Sedaj pa imamo že tri, ha ha

_____________________________

Irena z ropotijo (Luka 9, Domen 7, Miha 4)

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Odstranitev pregrade
7.8.2007 11:26:31   
mihi78
Ajrin, to je čudovito! Jaz sem sicer lahko zanosila ampak se je 3x končalo nekje v 7. tednuuser posted image ! Tudi jaz si želim najmanj user posted image user posted image morda user posted image ?!
LP

(odgovor članu ajrin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Odstranitev pregrade
7.8.2007 11:28:34   
Anonimen
Punce, hvala za odgovore.

Lep dan želim.

Papauser posted image

(odgovor članu ajrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Potrebujem pomoc!
7.8.2007 11:37:25   
baguSka
s pregrado se rodiš


user posted image user posted image user posted image user posted image  no tole pa ne drzi cist... men je nastala veliko kasneje... in tud povedali so mi, da to vcasih zraste kar tko brez razloga... ker jaz je recimo pred 10-mi leti nisem mela, zdaj pa jo imam. In tudi ko jo odstranijo, lahko zlo hitro spet nazaj zraste, zato je zelo priporocljivo takoj sexat ko norc, da se cimprej prime!! Glede mojga postopka operacije si lahko preberes par postov nazaj, ampak pomoje bo zate boljs da ne, ker ni blo glih uspesno... upam pa, da bo naslednjic boljse.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Potrebujem pomoc!
7.8.2007 11:41:05   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: emamair

Po operaciji pregrade so meni rekli, da se je treba spolnih odnosov vzdržati 14 dni (oz. kolikor krvaviš, če je to dalj, ali vmes dobiš M), delanja na user posted image pa dva ciklusa, torej tisti ciklus v katerem imaš operacijo ne, pa še naslednji z zaščito potem pa lahko. 


Ja odvisno od primera do primera... pri meni je reku G, naj pocakam dokler se mi ne zakljuci naslednja M. Torej po koncu M naj bi ze lahko sexala. In tud otrocka delala, ceprav pr men itak naj nebi ratal, ker mu sploh ni uspel pregrade odstranit, ampak to je pa ze druga zgodba. Celo zazeljeno je, da se cimprej zacne, da se pregrada spet nazaj ne zaraste. In ogromno punc tuki gor je res ze prvi mesec po operaciji zanosilo.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Potrebujem pomoc!
7.8.2007 12:58:06   
tinkamiška
Hm Baguska, a nisi mogoče zamenjala z zarastlnami? Ker so meni tudi namreč rekli, da je pregrada prirojena in se ne ponavlja, zarastline pa in nastanejo ponavadi zaradi močnih vnetij ali raznih operacij v trebušni votlini...

je pa tudi malo odvisno od posega kdaj lahko potem greš spet v akcijo...

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Potrebujem pomoc!
7.8.2007 14:34:08   
Anonimen
Jaz sem bila na operaciji 13 junija letos. Zeleno luč za user posted image  sem dobila takoj po končanem ciklusu, v katerem sem bila operirana.
Da še nisem user posted image  so pa določeni vzroki, ker se še zdej nisem dobro pocajtala, čeprav je že 2 meseca mimo. Odstranili so mi bulo, veliko 9x5 cm, na jajcevodu pa imam 3 zarastline, v velikosti malo večjega graha. user posted image user posted image user posted image  Odstranili pa mi jih niso, ker je bilo tveganje preveliko. Že sama bula po sebi je bila zelo zelo velika ( aprila, ko sem šla zaradi krčev na urgenco je bila velika 5x3 cm), do katere so prišli s težavo, ker je bila za jajčnikom. Do bule so pršli iz 2 strani, tak da mam 3 zelo zelo grde brazgotine, kjer sem imela šive.

Res je operacija zelo rutinska, vendar se vsaka ženska po svoje odzove, zdravljenje je pri vsaki drugačno.Sama sem imela veliko posledic že, ko sem odšla iz bolnice, noter sem bila 4 dni, pa še 2 dni bi mogla bit, če bi bilo tako kot je rekel dr. Merlo. Zadost pove že to, da sem imela počeno rebro zaradi velike količine plina, ki sem ga prejela. Brez da bi me prej stehtali.

Če me kdo vpraša, če grem še kdaj na to operacijo, mirno povem, da nikoli več, ker mi je bila prevelika izkušnja. Čeprav bi to pomenilo, da bom mogoče brez user posted image user posted image user posted image . Žal. Sicer imam zelo visok prag bolečin, vendar teh bolečin si ne želim več. Nikoli več.

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Potrebujem pomoc!
7.8.2007 20:32:30   
tinkamiška
ojoj natiuser posted image , to je pa res slaba izkušnjauser posted image ti želim, da hitro prideš k sebi in da boš kmalu srečkauser posted image

pestke za vse pupe!

tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Potrebujem pomoc!
10.8.2007 13:37:07   
nanaa
Živjo punce,

ali so kateri odstranili pregrado v Trbovljah? Kakšne imate izkušnje?

Jaz moram sedaj najprej na histeroskopijo potem pa bomo videli, moj G. je rekel, da je možno da imam 5,1 milimeter pregrade.

Imela sem SS v 11. tednu, sledila je abrezija.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Potrebujem pomoc!
10.8.2007 14:22:24   
Anonimen
5,1mm ali cm?

(odgovor članu nanaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Potrebujem pomoc!
10.8.2007 18:46:44   
nanaa
5.1 milimetrov (pol centimetra) tako je videl sedaj na ultrazvoku in zato mi je predlagal, da grem za vsak slučaj še na historoskopijo, da me pogledajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Potrebujem pomoc!
10.8.2007 18:47:56   
mami 26
ojla
ja meni so odstranili dvakrat ampak v lj
meni ni bilo nic no malo sem bila prestrašena prvič
drugič sem bila pa že pripravljena mislim da sem imela pa okrog 7cm
nic se ne boj in veliko sreceuser posted image

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Potrebujem pomoc!
10.8.2007 19:05:30   
nanaa
Hvala mami26, sem čist živčna. Bi morala iti že v ponedeljek, pa še nisem dobila M. tako, da imam sedja prestavljeno na 20.8.

(odgovor članu mami 26)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Potrebujem pomoc!
10.8.2007 19:57:44   
mami 26
ja ni se ti treba nič bati ker ni nič hudega bodi sproščena jaz sem bila dva dni v bolnici.....
drzim pesti po dveh ciklusih pa v novo akcijo
a HSG si ze imela?
a ti je ginekolog dal kaksne tablete.....

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Potrebujem pomoc!
10.8.2007 20:54:07   
renata nana
mami 26 pozdravljena. Jaz sem imela HSG in sicer v lj.. Bilo je pa tako, prišla sem tja, dobila dve tableti proti bolečinam, nato sem malo počakala zunaj, bilo nas je sicer pet punc. Nato pa nas je klicala notri, mene osebno je precej bolelo je pa odvisno od posameznice, tako da se nič bat prej, raje bodi sproščena in ne misli nič na to kako bo ni pa tako hudo, da se nebi dalo potrpet. Postopek traja nekje pet minut. Želim ti ,da lepo opraviš in čimprej zagledaš user posted image user posted image .
lp

(odgovor članu mami 26)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?