|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
14.2.2008 9:38:34   
KIKI****
Punce zdravo.

dajte mi prosim sporočit, kako dolgo je otrok v bolnici ko mu odstranijo žrelnico.

Midva s sinom sva naročena za  ponedeljek 18.2. dopoldan. Kaj bo operiram že kar tisti dan? In kolk dni sva po operaciji še v bolnici? Kolk časa otrok jé pasirano hrano? In kolk časa da ozdravi?

Greva pa v Celje.

Prosim za čimveč izkušenj-bom pa z njim v bolnici-kok je kej pošlihtano s  tem? Lahko sem v sobi z njim-kje spim?
Da le ne bo tko kot v LJ na alergološkem ko sem bla s tamalo in spala na takem stolu da ko sem se obrnla se je zložuuser posted image  sem takrat celo noč preklinjalauser posted image , namesto da bi spala-v sobi pa postla fraj pa nisem smela gor spatuser posted image .

Prosim za info.

Hvala

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
14.2.2008 9:45:41   
lutka
Kiki , daj mi prosim povej kakšne težave je imel, da so se odločili, da mu operirajo žrelnico. Tudi pri mojem Maticu mi je peditrinja nekaj omenila , zdaj pa ne vem, točno na kaj naj bom pozorna.

Kar se pa tvojega vprašanja tiče , glede Celjske bolnice, najprej se pozanimaj če boš sploh lahko z njim, ker jaz z Maticem nisem smela bit, ker "kao nisem dojilja in če pride mamica z malim dojenčkom mora bit za njih prostor".


lp

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
14.2.2008 10:16:38   
MAŠKA
Moja punca je bila januarja operirana v Celju. S sobivanjem je pa tako - če je prostor, si lahko zraven, če so vse postelje polne, ne moreš bit. Moraš pa bit vztrajna in  potem se potrudijo in nekako sestavijo sobo, da si zraven, vsaj pri nas je bilo tako. Je pa res, da nas je bilo 5 v sobi, ampak ni bilo problemov. Če pa slučajno ne dobiš postelje si lahko poleg otroka čez cel dan.

Kar se tiče operacije: prvi dan ko je otrok sprejet, ga samo malo pogledajo. Drugi dan je operiran, pred operacijo, jim ponavadi dajo pomirjevalo, ni pa nujno, odvisno od anestezista. Pri nas je trajalao cca 45 minut, da so jo pripaljeli nazaj iz operacijske. Prvi dve uri po operaciji, je bila zelo uboga in kar precej jokala, potem se je pa naspala in je bila OK. Je pa res, da na dan operacije ne dobijo nič za jest in so zvečer kar precej lačni.
Drugi dan je bila takšna, kot da sploh ne bi bila operirana. V bolnici si še potem 1 dan po operaciji - torej skupaj sta 3  dni  v bolnici, 4. dan po sprejemu greš domov.
Priporočajo, da je otrok po operaciji vsaj še 2 tedna v domačem varstvu. 

Držim pesti, da bo vse OK!


(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
14.2.2008 10:25:35   
žigolino
Moj je bil operiran 10.1. v Celju.
Če greš not 18.2.,bo operiran 19.2.zjutraj.
Prvi dan normalno dobi kosilo ,malico in večerjo.Naslednji dan te zbudijo ob petih,da še lahko otrok malo pije vode potem pa do operacije tam okoli devetih nič več,dve uri po operaciji lahko začne spet pit vodo tam nekje štiri ure po op.pa že lahko gosti sok breskve.Na dan operacije nima otrok zajtrka,kosila in večerje.Ti pa če si zraven dobiš normalno za jest sam da ne ješ poleg njega,ampak ti ga tačas čuva sestra.
Naslednji dan,sta not imata vse obroke,sam da so pasirani.
21.2.pa če je vse vredu gresta po viziti domov.
Z mano je bila v sobi še ena mamica,pa je njen bruhal cel dan po operaciji in še ponoči pa je vseeno šla domov na predviden datum.
Za spremstvo pa je tako.Če imajo prazno sobo si komot lahko zzraven in imaš tudi svojo posteljo.Al sta v sobi dve mamici in dva otroka al si pa tam ko so otroci brez spremstva in maš še ti v kotu posteljo.Otrok spi v kinderpetu(starost?)Če te še kaj zanima?

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
14.2.2008 10:28:16   
žigolino
O MAŠKA vidim da si me prehitela,no pa saj vsaka informacija prav pride.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
14.2.2008 10:42:35   
KIKI****
Vsaka izkušnja je dobrodošla-hvala.user posted image

ojej, to je pa kr dolgo-4 dniuser posted image
No, jaz upam da bm lahko poleg, ker ne mara zdravnikov, bolnice pa sploh ne.
Star je 4 in pol in niti slučajno ne mislim da bi ostal sam noter. zakaj bi ga mučla in mu bolnico predtsvljala kot nekaj slabega, če greš tja zato, da te pozdravijo.

Pa tko bo lačen oprvi dan revček? Tud brez večerjeuser posted image  to so pa krutiuser posted image
v glavnem jaz bom poleg in pikauser posted image

lutka,  naš Denis je smrčal od rojstva-že pri 2 mesecih, kot polh, po 9 mesecih so se začela vnetja srednjega ušesa, vedno vneto ali gnojno grlo. V 4 letih je bil zagotovo 6-8x na leto na antibiotikih (včasih tud po 14 dni).
Ko je nazadnje v jeseni zbolel se mu je bezgavka na vratu pod ušesom povečala na velikost pink-ponk žogice sem zahtevala pregled na ORL in po 2 minutak pregleda specialista otorinolaringologa je rekel da je močno povečana in da je najbolje da se odtsrani in so tudi takoj določli datum operacije.
Pa tud bolj slabo govori-ne reče r, za č in š se mora prav potrudit, da lepo zvenita. Pa tko čez nos govori in diha čez usta ko spi.

Drgače je pa pravi angelčekuser posted image

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
14.2.2008 12:58:01   
KIKI****
Danes sva imela kontrolo da dobi potrdilo da je zdrav-no če ga doobi, zvem čez kako urco zato prosim držte pesti da bodo izvidi v redu, ker to čakanje me že ubija-od novembra.Sem pa s tamalo čakala na sprejem na argeološko celih 9 mesecev-groza.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
14.2.2008 14:03:38   
KIKI****
user posted image user posted image user posted image Izvidi so super tko da grem v ponedelejk na operacijo-upam da vmes ne zboli-ga bomo čuvali ko malo mucouser posted image

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
14.2.2008 16:42:10   
janjja
Oj, od moje sodelavke je bil sin pred kratkim.
Operirali so ga še isti dan pa še tri dno je bil v bolnici. seveda je bila ona zraven imela pa sta svojo sobo. Ampak je ona mogla plačati.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
15.2.2008 8:08:26   
KIKI****
Janjja hey,

jaz itak imam namen plačat, to sploh ni panike, ko se gre za moje otroke, pa res ni problem dat tist denar, da jih ne pustim samih.

O.k., pol upam, da se bom zmenla tko da bova mela svojo sobo, kolk bo za plačat pač bo, ni frke.

No, torej nam do četrtka ni spasa, jaz tud upam da bo operiran v ponedeljek, potemtakem bi šla v sredo domov-idealnouser posted image .

In kako ste kaj vi, ste zdravi?

lp,

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
15.2.2008 14:56:53   
MAŠKA
Močno dvomim, da ga bodo operirali še isti dan, čeprav si res čist brezveze prvi dan tam. Ko sva bile me not, so se kar strogo držali pravil.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
15.2.2008 15:02:25   
janjja
Sem jo danes vprašala in se popravljam:

Njenega sina so operirali drugi dan. V nedeljo sta šla gor in so ga operirali v ponedeljek.

Menda ni hudo, upam da bosta kmalu iz tega, user posted image KIKI veš da se že 100 let nisva vidli?!user posted image

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
15.2.2008 17:08:38   
KIKI****
Janjja, ne 100 let ampak 200. Sej pravjo prvih 100 let je bolj zaf****** drugih 100 pa nekako gre. V aprilu pričakuj da te kaj obiščem, ko bpom spet brez službeuser posted image user posted image , pa bom mela časuser posted image

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
15.2.2008 22:31:18   
lelaval
Super, če ste v Ce lahko zraven otroka. Ko je moj sin par let nazaj bil na operaciji žrelnice v MB, nisem mogla bit zraven, ker oddelek za ušesa nos in grlo ni v otroški bolnici, pač pa posebej stavba. Je pa šel 1. dan noter, 2. dan je bil operiran, 3. dan pa je šel domov - vse ostalo pa so že itak napisale predhodnice.

Lutka - moj je imel par let neprestana vnetja ušes, pa ga je pediatrinja poslala k specialistu - ta pa je ugotovil, da se je zaradi tega sluh za 20% poslabšal in takoj dal napotnico. Čakalna doba za operacijo je nekje 1,5 leta, meni pa je sestra, ko sem ga šla naročit rekla, da je že 4 meseca predolgo za čakat glede na to, kaki so izvidi - je dobil datum čez 2 meseca, a ni bil sprejet, ker je bil prehlajen (pred sprejemom ga pregledajo, pa mora bit popolnoma zdrav, ker se poseg opravi v splošni anesteziji), je pa čez dobrih 14 dni prišel noter - ker je 1 otrok isto bil bolan, pa ga niso sprejeli - so pa nas poklicali.

Kiki - saj bo vse vredu.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
16.2.2008 0:32:39   
usa
Samo še nekaj ti naj sporočim.Tudi moj sin je bil pred leti na operaciji žrelnice in sem bila z njim.Prvo ko sva prišla na ponedeljek tja so mi rekli(čeprav je bilo v naprej dogovorjeno da bom z njim notri),da ni prostora za mene in da bo sam moral ostai notriTakoj sem se jim uprla če jaz ne moram biti z njim notri pa tudi moj otrok sam ne ostane tam,pol so pa le nekako našli prostor tudi zame.Ni mi žal da sem bila z njim,kajti ko sem videla otročke,ki niso imeli zraven staršev so tako jokali,da je bilo meni hudo.
Želim vama pa da zdržita saj bo tiste dni hiro minilo,ker se skoz nekaj dogaja.
lp usa


_____________________________

ČE ŽELIMO POSTATI VELIKI,
MORAMO BITI SKROMNI.


(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Operacija žrelnice CELJE-prosim ne me brisat
16.2.2008 8:12:46   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Super, če ste v Ce lahko zraven otroka. Ko je moj sin par let nazaj bil na operaciji žrelnice v MB, nisem mogla bit zraven, ker oddelek za ušesa nos in grlo ni v otroški bolnici, pač pa posebej stavba. Je pa šel 1. dan noter, 2. dan je bil operiran, 3. dan pa je šel domov - vse ostalo pa so že itak napisale predhodnice.

Lutka - moj je imel par let neprestana vnetja ušes, pa ga je pediatrinja poslala k specialistu - ta pa je ugotovil, da se je zaradi tega sluh za 20% poslabšal in takoj dal napotnico. Čakalna doba za operacijo je nekje 1,5 leta, meni pa je sestra, ko sem ga šla naročit rekla, da je že 4 meseca predolgo za čakat glede na to, kaki so izvidi - je dobil datum čez 2 meseca, a ni bil sprejet, ker je bil prehlajen (pred sprejemom ga pregledajo, pa mora bit popolnoma zdrav, ker se poseg opravi v splošni anesteziji), je pa čez dobrih 14 dni prišel noter - ker je 1 otrok isto bil bolan, pa ga niso sprejeli - so pa nas poklicali.

Kiki - saj bo vse vredu.


Zdravo, sam 1,5 leta čakalna doba???

Vse tiste kibi rade prej na vrsto prišle pejte v celje, kjer je čakalna dobanajveč 4 mesece (odvisno za katero operacijo gre-na ORL oddelku, sicer pa od 1,5 meseca dalje)-.

Sej vem da bo še dva dniuser posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?