|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Operacija sinusov
23.11.2007 10:48:24   
Jančika_
Danes sem rezervirala datum za operacijo sinusov in mi je bilo rečeno, da takrat ne smem imeti menstruacije in da en mesec prej ne smem jemati kontracepcije (tega itak ne jemljem) - a mogoče kdo ve, zakaj? Zaradi kakšnega strjevanja krvi ali kajuser posted image ? Mislim, saj nima veze, samo zanima me?

In ali je morda katera od vas dala to skoz in kako je bilo? Baje, da je veselica, sploh menjavanje tamponov v nosuuser posted image ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Operacija sinusov
23.11.2007 11:04:33   
spacey
O Jančika, a to te čaka? user posted image Grozno, si kar ne predstavljam kako to mora bit.

Glede menstruacije, je pa po mojem rečeno zato, ker je takrat telo bolj prekrvavljeno in je večja možnost kakšnih komplikacij.

Kaj pa o tistem gospodu, ki ti z zelišči poštima sinuse, nisi nič razmišljala? Če želiš, ti poiščem telefonsko, pa se malo pozanimaj pri njem..

Skratka upam, da bo vse šlo tako kot mora. user posted image In seveda bomo držali pesti zate! user posted image

Kdaj pa imaš datum?


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Operacija sinusov
23.11.2007 11:06:40   
Anonimen
Kar operacija? Kaj pa punkcije ti niso pomagale?

(odgovor članu spacey)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Operacija sinusov
23.11.2007 11:14:11   
šnucika
Hm...mene to tudi še čaka.Pa ne samo sinusi,ker ti niso tak problem,ampak ukrivljen pretin.Čaka me drenaža vseh nosnih votlin,prekatov,zunanji prerez pretina in klesanje....user posted image user posted image
Vse preiskave imam narejene,pa kar odlašam.....
Menstruacije naj ne bi imela zaradi prekrvavljenosti telesauser posted image ,tako so meni rekli,ko sem bila operirana na Onkološkem...ampak,da če ravno je,da tudi ni problem!Zakaj pa tabletk ne....ne vem,kakšno vezo imajo z nosom?

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Operacija sinusov
23.11.2007 11:31:57   
blue sky
Joj, ko se samo spomnim user posted image . Jaz sem težko dihala skozi eno nosnico (ukrivljen pretin) in sem šla zaradi tega na operacijo. Meni ni nihče omenil, da naj takrat ne bi bila bolna ali da bi jemala kontracepcijo user posted image , čeprav je itak nisem uporabljala.

Pri meni je bilo takole: operacija (da so mi naravnali kost in še spilili kost, ki me je ovirala pri nošnji očal) je trajala 2 uri in pol in ko sem se po narkozi zbudila, me je skoraj kap, saj sem bila okrog oči čisto zabuhla in modra, kot bi me nekdo pretepel user posted image  (zdaj se smejim, takrat se nisem). Pa tudi bolečine so se takrat začele, zato sem bila še cel teden v bolnici še na injekcijah.

Menjavanje tamponov pa je bilo user posted image user posted image user posted image  grozno. Jaz sem imela takšen občutek kot da mi možgane vlečejo iz glave. Zaradi teh tamponov še jesti nisem mogla, razen kake juhice. Vsakič, ko sem pogoltnila ali hrano ali pijačo, mi je tiste tampone zabilo gor in sem samo čakala, kdaj mi jih bodo ven potegnili. Da ne govorim, kako sem spala oz. nisem zaradi tega spala.

Kar grozna operacija, ja. Ne vem, kako izgleda operacija sinusov, ampak upam, da bo čim prej mimo brez hudih težav po operaciji.

Drži se user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Operacija sinusov
23.11.2007 11:36:49   
luka jan
Tabletk ne smeš jemat zato, ker tabletke ožijo žile in če pride do komplikacij pri sami operaciji so lahko resni problemi. Sama menstruacija pa vpliva na seveda slabše počutje, ampak bistveno je da ne izkrvaviš. Če bi slučajno med operacijo začela krvaveti bi v času menstruacije izgubila veliko več krvi kot sicer. To so meni razložli v bolnici ko sem bila na operaciji ciste na vratu pred letom dni v Celju in so me poslali domov ker sem dobila menzo. V ljubljani pa so mi na onkološkem rekli da ni problem menstruacija, da tableti pa res niso fajn če jih jemleš. Kdo ima prav pa ne vem.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Operacija sinusov
23.11.2007 12:19:51   
Jančika_
Hvala vsem za odgovore. Sem si mislila, da je nekaj takega glede M in KT, ja.

Adelaide, polipe imam, tako da s punkcijami se tu nič kaj ne da narediti.

Spacey, 20.2. sem dobila, čeprav še ni čisto 100%, da bom šla - dobila sem izvide od CTja, ki so kar grdi (levi maksilarni sinus imam popolnoma zapolnjen s polipi), zdaj pa imam še en posvet naslednji teden. Takrat izvem, če je smiselno iti (verjetno pa, ker zdravila nič ne pomagajo). Sem pa danes informativno klicala v bolnico in so mi kar dali datum, potem pa naslednji teden samo potrdim ali odpovem. Že mesec in pol jemljem homeopatske zvarke in je stanje bistveno boljše, kar se tiče vnetja (gnoj se je sčistil), polipi pa ostajajo...

Blue sky, uh, tile tamponi...user posted image . Se nič ne veselim.

Šnucika, tole se pa grdo sliši, kaj vse te čaka. Upam, da boš fajn porihtala. Znanci, ki so dali take zadeve skoz, vsi pravijo, da je sicer hudo, da pa se kvaliteta življenja potem bistveno izboljša. Upam, da res, ker jaz že tako dolgo nisem normalno dihala, da se sploh ne spomnim več, kako je touser posted image .


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Operacija sinusov
23.11.2007 12:26:40   
blue sky
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Znanci, ki so dali take zadeve skoz, vsi pravijo, da je sicer hudo, da pa se kvaliteta življenja potem bistveno izboljša. Upam, da res, ker jaz že tako dolgo nisem normalno dihala, da se sploh ne spomnim več, kako je touser posted image .



Se strinjam user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Operacija sinusov
23.11.2007 13:35:32   
la-na
Jančika, kako si pa izvedela, da imaš polipe v sinusih? A te je kaj glava bolela? Mene namreč kar dostkrat boli glava, pa se mi zdi, da je možno, da je kaj povezano s sinusi, ampak k zdravniku se pa še vedno nisem spravila user posted image user posted image

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Operacija sinusov
23.11.2007 13:44:21   
TONČI.
O Bog, kaj moraš dat skoz. Te ne strašim ampak................  Pri  operaciji ne vem kako je bilo, ker sem bila v narkozi. Potem me je pa bolel ko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image menjavanje nosnih tamponov. Imam še sedaj probleme z nosom, ampak na operacijo ne grem več. Samo zarad tamponov. Kakor da bi mi jih vlekl ven iz možganov.



(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Operacija sinusov
23.11.2007 14:15:09   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: la-na

Jančika, kako si pa izvedela, da imaš polipe v sinusih? A te je kaj glava bolela? Mene namreč kar dostkrat boli glava, pa se mi zdi, da je možno, da je kaj povezano s sinusi, ampak k zdravniku se pa še vedno nisem spravila user posted image user posted image

Pred malo več kot enim letom so se mi začela vnetja sinusov, pa se niso več nehala. Eno za drugim, antibiotiki niso več zalegli itd. No, spomladi sem šla na ORL, začela s preiskavami in že takrat so mi našli polip v nosu in odkrili alergijo na cvetni prah. Jeseni se je stanje še poslabšalo, zato so me poslali na CT in zdaj je jasno, da imam polipe tudi v sinusih.

Tonči, ajojuser posted image .

(odgovor članu la-na)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Operacija sinusov
23.11.2007 20:39:41   
Janeja
Jančika, točno takšno diagnozo je imel Peter. Tako da ti operacija po njegovem mnenju ne uide. Razen, če misliš še naprej trpet. Samo pri njemu se je pred operacijo vse stopnjevalo od zamašenega nosu še do neznosnih glavobolov in sploh ni razmišljal, da ne bi šel.
Kot sem ti že rekla, baje odstranjevanje tamponov user posted image boli (njemu jih niso nič menjali, samo na koncu so mu jih ven potegnili), samo je pa rezultat operacije takšno izboljšanje, da bi šel baje takoj še enkrat.



(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Operacija sinusov
23.11.2007 21:33:08   
Jančika_
Jaz sem kar za operacijo, čeprav se postopkov ne veselim. Zdaj moram samo videt, kaj pravi Kotnik na to...prejšnjič mi je rekel, da operacija ni vedno idealna rešitev, ampak takrat ni še niti približno tako hudo zgledalo, ko je videti zdaj.

Zgleda, da so bili tudi v bolnici mnenja, da operacija bo - namreč ko sem klicala, so me vprašali po diagnozi in ko sem povedala, kaj piše na zadnjih izvidih, so mi kar datum ponudili (nekdo je odpovedal, zato tako kmalu, drugače bi bilo kak mesec kasneje).

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Operacija sinusov
24.11.2007 20:07:15   
šnucika
IZVIRNO SPOROČILO: luka jan

Tabletk ne smeš jemat zato, ker tabletke ožijo žile in če pride do komplikacij pri sami operaciji so lahko resni problemi. Sama menstruacija pa vpliva na seveda slabše počutje, ampak bistveno je da ne izkrvaviš. Če bi slučajno med operacijo začela krvaveti bi v času menstruacije izgubila veliko več krvi kot sicer. To so meni razložli v bolnici ko sem bila na operaciji ciste na vratu pred letom dni v Celju in so me poslali domov ker sem dobila menzo. V ljubljani pa so mi na onkološkem rekli da ni problem menstruacija, da tableti pa res niso fajn če jih jemleš. Kdo ima prav pa ne vem.


mene so tudi operirali na onkološkem in sem jemala tabletke, pa ni nihče nič rekel,da bi bilo kaj narobe.
Zgleda,da kakor kdo...user posted image

Jančika - bom počakala na tvojo izkušnjo...user posted image ....Pa tudi jaz ne vem,kako se zadiha s prehodnim nosom.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Operacija sinusov
25.11.2007 0:35:39   
Jančika_
Šnucika, bom poročala.

Sem se pa spomnila, da je moja mama pred kratkim imela (ortopedsko) operacijo in ji je njen ginekolog svetoval, da naj en mesec prej ne bi jemala nadomestne hormonske terapije (ali kako se temu pravilno rečeuser posted image ), v bolnici ji je pa anestezist rekel, da ni problema in so jo kar operirali. Pol pa bodi pametenuser posted image .

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Operacija sinusov
25.11.2007 15:40:27   
luka jan
Jančika, a boš operirana v Cleju na ORL?

Sem bila pred letom tam, ker so mi operirali cisto na vratu in je poleg mene ležala ena gospa z isto operacijo kot jo boš imela ti. Nič kaj ni jamrala da je hudo, mal pa je pojamrala ko so ji zamenjevali tampone. Danes ko se še vedno občasno kaj slišiva pa ne more prehvalit kako je fajn, ko nima več nobenih problemov.
Le pogumno, tako hudo ne more bit da bi ne preživela tega. Držim pesti za čimmanj bolečin.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Operacija sinusov
25.11.2007 20:17:55   
Jančika_
Luka jan, hvala za tole izkušnjo. Ja, v Celju bom operirana. 

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Operacija sinusov
26.11.2007 13:03:31   
solatja
moj mož je bil pred enim letom operiran zaradi deviacije pretina in je imel tudi te tampone, ampak mislim, da so mu jih samo na koncu ven potegnili (mogoče še enkrat vmes user posted image ). je pa že pred tem imel enkrat zlomljen nos (takrat so tudi ugotovili, da bi bilo treba pretin popravit, pa ga niso, ker pač niso vedeli za to in niso smeli user posted image user posted image ) in je že prej spoznal te slavne tampone in ves ta "komplet", ki pride z operacijo nosu, pa se je vendarle odločil it še enkrat skozi to. in ni mu žal! user posted image je pa bil operiran v izoli, sprejeli so ga v pon, operirali v tor, domov je pa šel v pet ali soboto user posted image

_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Operacija sinusov
26.11.2007 17:55:43   
šnucika
solatja - kjer doktor ga je operiral v Izoli?
Jaz bi morala tudi tja na operacijo.Moj je Stopar, baje, da je dober, no po vseh pregledih in endoskopiji, ki mi jo je on opravil, ga lahko samo pohvalim.
Jaz imam tudi paradoksno deviacijo pretina in rekel mi je,da je potrebno od zunaj prerezati (pretin,v nosnici).A je tvoj mož tudi bil tako operiran?

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Operacija sinusov
27.11.2007 9:56:01   
solatja
tudi Stopar. zgleda, da vse on operira tam (tudi oba sosedova user posted image ). je pa res zelo zelo ok, ga vsi izredno hvalijo. sicer pa ne vem točno, kakšno operacijo je imel mož, zdi se mi, da so mu niso nič rezali (če to to pomeni). jaz sem si predstavljala, da so mu od zunaj šli v nos in odkrušili kost tako, da je zdaj ok. bom povprašala in poročam.


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Operacija sinusov
29.11.2007 21:37:00   
Jančika_
No, takole, danes sem imela pregled pri mojem specialistu in operacija BO. Poleg tega imam trenutno spet vnete sinuse, čeprav se mi niti ni zdelo. Temu na čast sem bila deležna ene fine aspiracije gnojauser posted image (v enem trenutku sem mislila, da mi bo možgane ven posesalo). Ker mi prejšnjič 25-dnevna kura z Amoksiklavom ni pomagala, sem dobila neke čudne AB, ki imajo toliko in take stranske učinke, da sem kar debelo pogledala. Res bom vesela, ko se bom rešila vsega tega...

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Operacija sinusov
29.11.2007 22:32:15   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Temu na čast sem bila deležna ene fine aspiracije gnojauser posted image (v enem trenutku sem mislila, da mi bo možgane ven posesalo).


So te hoteli malo pripravit na tampone ... user posted image   Sorry, saj vem, da ni smešno!

Res ti želim, da bo vse čim prej za tabo in da boš lahko končno zadihala - skozi prazen nos seveda. Bom držala pesti ...


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Operacija sinusov
8.3.2008 13:14:04   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: šnucika
Jančika - bom počakala na tvojo izkušnjo...user posted image

Evo, pa je za mano, čeprav še ne čisto, ker se po več kot dveh tednih po operaciji še vedno počutim bolj kot ne zdelano in me še boli.

Kaj naj rečem. Bilo je veliko huje, kot sem si predstavljalauser posted image . Poleg tega, da so mi odstranili polip v levem maksilarnem sinusu in razširili izhode, so mi naravnali še pretin. Počutje po operaciji je bilo precej slabo, tisti tamponi v nosu so živi užas, pa ves čas mi je iz nosu kljub tamponom kar fajn tekla kri. Dva dni po operaciji so mi odstranili tamponado - vse, kar pravijo o tem, je resuser posted image . Zase sem do zdaj mislila, da imam kar visok prag bolečine, pa zgleda ni res. Skoraj sem zlezla skup in sem se morala malo uleči, potem so me pa z vozičkom transportirali v sobo. Naslednje dni so mi z aspiratorjem čistili nosnice in je bilo prvi dan kar hudo, potem pa vsak dan malo boljše.

Zdaj vem, zakaj si po tem posegu tako dolgo v bolnici (en teden) in zakaj dobiš toliko bolniške (7-12 dni, odvisno). Kot rečeno se še 16 dni po operaciji precej slabo počutim. Boli me nos, zgornja sekalca in dlesen, pa cela glava kot pri sinusitisu. Imela sem čudovito šljivo, tako res mastnouser posted image , ki sicer bledi, a je še vidna. Iz tega očesa mi tudi ves čas teče. To je bojda vse normalno, traja pa lahko tudi več kot mesec po operaciji. Precej sem bila tudi otečena, zdaj imam malo otečen samo še nos in zgornjo ustnico.

V sobi sem bila z gospo, ki so ji operirali samo en sinus. Zgledala je kot rožica je rekla, da je tudi odstranjevanje tamponov ni ekstra bolelo. Zgleda, da je malo odvisno tudi od tega kaj vse ti naredijo, ker sem videla tudi orenk dedce, ki so skor skupaj padli pri odstranjevanju...

Ne vem, če bi se še enkrat šla to. Bom videla, kakšen bo rezultat. Sicer že opažam, da veliko boljše diham, ko je nos prehoden (se mi še vedno zabije zaradi celjenja in krvi, sploh ker so se mi en dan pred odpustom iz bolnice vneli sinusi, verjeli ali neuser posted image ). Imam pa nov (grbastuser posted image ) nos, ki se moram tudi še navadit. No, če bom lažje dihala in če ne bom imela več vsaka dva meseca vnetih sinusov, potem je bilo vredno.

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 8.3.2008 13:15:46 >

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Operacija sinusov
9.3.2008 20:36:33   
pika74
O boga Jančika user posted image user posted image user posted image user posted image ... tole pa ni fajn. Vem, ko je šel moj sodelavec, je bil čist plav okrog oči... in je povedal eno štorijo, da ko so mu menjali te tampone, je on ravno kihnil v une dohtarje... in jih... valjda dobesedno krvavo stuširal user posted image user posted image . Ampak bil je pa res čist bogi...user posted image .

Čimprej se pocajtej.

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Operacija sinusov
10.3.2008 17:47:14   
spacey
Groza Jančika. Prav zdelali so te. Boga. user posted image
Upam, da je bilo vredno in ne bo več problemov.
Drži se in čim prej naj se vse lepo zaceli. user posted image


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?