|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroci v gostilni
10.12.2009 8:18:24   
Meggi
http://bibaleze.si/clanek/starsi/kolumna-otroci-niso-za-v-gostilno.html

Ste prebrale tale članek?

Kako bi ga komentirale?

Samska ž.  brez otrok o načinu vzgajanja oz. bolj o ocenjevanjuuser posted image

So otroci roboti, ki jih postaviš na mesto in morajo biti kot pri vojakih postrojeni v vrsti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 8:37:48   
liliana
No, tak članek bi šokiral skoraj vsako mamo......kake s.vetlane pa bi mu ploskale....gospa Zinka je po moje pozabila omeniti starost otrok.....je vseeno razlika, če govorimo o 10 ali 15 letnih mulcih ali pa o tri ali štiri letnikih....čeprav zdaj, ko imam svojega otroka gledam na otroke v gostilni z drugačnimi očmi kot prej.....user posted image



(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 8:39:45   
gita10
Tako je , jaz ko sem bila še samska  in brez otroka sem bila največji expert o vzgoji otrok- knjige bi lahko pisala. Pri vsaki prijateljici sem našla napačno vzgojo. Potem pa sem dobila bumerang . Skoraj hiperaktivnega otroka, s katerim se moraš ves čas nekaj obadat, da preživi tisto uro v gostilni na kosilu, ker če bi pa več sedeli pa bi lahko prišlo do nesreče. Že nekaj časa si želim na nedeljsko kosilo v eno res fino restavracijo, vendar ker sem bila tam že poslovno vem, da jaz z mojim dragim sinom nimam tam kaj iskati, ker je možnost nesreče prevelika.
So pa seveda gostilne,ki so primerne za otroke - z igrali..... kjer se lahko otrok zamoti in potem ni nobenega problema.
Enostavno pogledat je potrebno dve plati dejstvo pa je , da si vzgojo otroka moraš sam izkusit, da jo lahko komentiraš. Poleg tega so tudi otroci različni. Imaš žive otroke in manj žive otroke. Nekatere enostavno lahko posedeš za mizo in bodo sedali dve uri na miru- moj pa še ko gleda risanko zraven prevale dela. Tako, da .....

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 8:41:52   
barika
 Večinoma smo starši krivi za vzgojo otrok.Ampak enega 3 , 4 in 5 letnika glih ne moreš privezat na stol inn pričakovati, da bo pri miruuser posted image . Tega članka ne bom komentirala, mi je pa tale všeč http://bibaleze.si/clanek/starsi/ostra-kolumna.html , in se strinjam z avtorico kolumne do zadnje pike.

< Sporočilo je popravil barika -- 10.12.2009 8:44:22 >

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 8:48:12   
Anonimen
članek je čista provokacija 24ur. BV se sploh ubadat s tem.

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 8:52:03   
muška
Tega članka ne bom komentirala, mi je pa tale všeč http://bibaleze.si/clanek/starsi/ostra-kolumna.html , in se strinjam z avtorico kolumne do zadnje pike.
IZVIRNO SPOROČILO: barika

Večinoma smo starši krivi za vzgojo otrok.Ampak enega 3 , 4 in 5 letnika glih ne moreš privezat na stol inn pričakovati, da bo pri miruuser posted image . Tega članka ne bom komentirala, mi je pa tale všeč http://bibaleze.si/clanek/starsi/ostra-kolumna.html , in se strinjam z avtorico kolumne do zadnje pike.



se absolutno strinjam z tem člankom, user posted image  avtorici

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 8:55:36   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi


So otroci roboti, ki jih postaviš na mesto in morajo biti kot pri vojakih postrojeni v vrsti?



JE že res da otroci niso vojaki in ne morejo bit čist tiho in pri miru. A vendar tudi meni najedajo otroci oz. še bolj njihovi starši, ki delajo kraval po gostilnah ali v kakih drugih javnih prostorih. saj tukaj ne gre za to, da bo otroci morali povsem mirno sedent na stolu in se ne oglasit po nekja ur. A da letajo po prostoru, kričijo, se tepejo, po možnosti gledajo dirkt v krožnike ostalim ljudem, mečejo hrano po tleh... In krivi so starši, ki se raje obrnejo stran, kot pa bi otroku kaj rekli. seveda otrok dela kar mu je volja, če ga starš niti enkrat ne okara. Važno, da on v miru klepeta.

Moj mož dela v trgovini s pohištvom. In nemalokrat pridejo kaki starši z otroci in začnejo otroci prosto skakat po kavčih, posteljah...Seveda na polno in s čevlji. In starši?? NIČ ne rečejo, kot da ne delajo nič narobe. In ko mojemu "dokurči" in komu reče, da tole pa le ni u redu, je pa vse narobe, je skrajno nesramen in nevljuden.

Ja, dandanes se otroci in še bolj njihovi starši ne znajo več normalno obnašat.

In nisem samska bejba brez otrok. Imam tri otroke (5 in 2x 2 leti) in vem kaj so otroci. In kaj je vzgoja.

Res ne vem v kakšne odrasle bodo zrasli ti otroci, katerim se  starši že zdaj ne upajo/nočejo nič reči.user posted image


< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 10.12.2009 8:58:48 >

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 9:10:37   
miapia
Članka ne bom komentirala, sem ga preletela čisto površno. Ali je provokacija ali ne, me niti ne zanima. Se pa v osnovi strinjam z njim in s tem, da so ti otroci nevzgojeni. Stari 3,5,7 ali pa 15 let. To nima nobene veze. Otrokom ni treba biti prikovan na stol, samo neko maniro pa vseeno morajo imeti. Ali jim je treba divjati, kričati, zaletavati se v natakarja, zmrdovati nad hrano in motiti ostale goste, ki kljub vsemu veliko tolerirajo. Krivi so pa starši, kdo pa drug. Neke osnovne manire o obnašanju že morajo imeti, drugače pa naj res ostanejo doma in doma delajo raztur. Je pa drugače, če imaš živega otroka in se z njim ukvarjaš ter mu venomer govoriš in prigovarjaš, kot pa da se starši sploh ne zmenijo za to, kaj otroci počnejo.
Zame je tak dogodek egoistično dejanje s strani staršev teh otrok, ki v bistvu sami nimajo nobenih moralnih vrednot. In se je vprašati tudi, kdo je gazda pri njih - oni ali otroci.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 9:21:34   
oka
Tale članek me je spomnil na eno družinico, ki se je za nekaj dni povabila k nam na morje. Ko so odšli so za seboj pustili: pokvarjena vrata prikolice, polit hladilnik, nekaj uničenih igrač in popraskano in pogriženo štiriletnico in par na koncu z živci... Je bilo pa očitno, da sta starša podložnika malega kralja, ki je šel tako daleč, da se je s pestmi in zobmi lotil staršev, če mu nista kaj pustila. In v petih dnevih ni bilo ene same sankcije, enega odločnega NE, nič. Ena od uporabnic je imela zapisano, da je najlažje biti strokovnjak za vzgojo tujih otrok. Ampak včasih se resnično vprašam kdo v družini ima avtoriteto in zadnjo besedo. Kdo vzgaja koga in postavlja merila. In niti slučajno za tako obnašanje ne krivim otrok. So pač ogledalo staršev in njihove vzgoje. Zato kritiziranje otrok za moje pojme niti ni na mestu. Starši smo včasih tisti, ki si zaslužimo kakšno konkretno po zadnji plati.

< Sporočilo je popravil oka -- 10.12.2009 9:24:55 >

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 9:25:13   
rija
ženska bi ga mogla kdaj pa kdaj konketno fasat, ker nepotešene ženske so user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 9:25:48   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Tako je , jaz ko sem bila še samska  in brez otroka sem bila največji expert o vzgoji otrok- knjige bi lahko pisala. Pri vsaki prijateljici sem našla napačno vzgojo. Potem pa sem dobila bumerang .


No točno tole sem še vedno jaz in včasih me je takooo strah tegale bumeranga.... Zato se poskušam v jezik ugriznit, z mojim kdaj pa kdaj podebatirava in se nekako strinjava, ampak rajši bom tiho...

Drugače pa, glede obeh linkov, ki sta prilimana - zaenkrat se strinjam z avtorico... Morda ne popolnoma, ker zastopim, da otrok v gostilni ne more čičat in čakat, da odrasli pojejo in popijejo v miru itd., ampak če pa starš nereagira na otrokovo dretje, gledanje v tuje krožnike in butanje drugih, pa tudi jaz zavijam z očmi...

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 9:28:32   
rija
torej....strinjate se z njo....ok...

in kako bi reagirale, da taka kura podstavi nogo vašemu otroku in si ta spraska, v najboljšem primeru, samo bradouser posted image

a bi še vedno rekle, da ima prav?

ker mene pri tem članku ni zmotilo zavijanje z očmi in bedati komentarji...pač pa, da se je spustila na tako primitiven nivo in namerno želela škoditi otroku.

to pa ni dopustno v nobenem primeru.

saj pravite, da je ena čez rit nedopustna, ne?

a podtikanje noge pa je ok?

babe, mater ste dvolične...

a tekmovanje za najRRmajku še potekauser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 9:54:33   
Čebel@
IZVIRNO SPOROČILO: rija

torej....strinjate se z njo....ok...

in kako bi reagirale, da taka kura podstavi nogo vašemu otroku in si ta spraska, v najboljšem primeru, samo bradouser posted image

a bi še vedno rekle, da ima prav?

ker mene pri tem članku ni zmotilo zavijanje z očmi in bedati komentarji...pač pa, da se je spustila na tako primitiven nivo in namerno želela škoditi otroku.

to pa ni dopustno v nobenem primeru.

saj pravite, da je ena čez rit nedopustna, ne?

a podtikanje noge pa je ok?

babe, mater ste dvolične...

a tekmovanje za najRRmajku še potekauser posted image
podpisuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 9:56:01   
Anonimen
Tale Zinka pa ni od muh. Še dobr da nima svojih otrok, ker bi jim gotov naštimala električnega pastirja na stol.




(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 10:00:12   
madela
Bom komentirala prvi članek,drugega pa bom potem prebrala.
Tukaj se strinjam z Rijo,o tistem podtikanju nog. Tale ženska meni deluje kot ena naduta ....

In z mojega stališča(imam tri otroke) gremo večkrat jest v gostilne. In to namensko,da se otroci naučijo kako se vede v gostilni. Ker doma niti podrazno ni enako. Ko se prvi naje mu dovolim oditi od mize,česar pa v gostilni pač ne more. In so dnevi,ko vse super laufa in so tudi dnevi,ko ima kateri slab dan in posledično je tud malo več trme in joka. In zaradi tega ne dovolim,da mi bo ena taka frajla brez otrok govorila,da so moji otroci nevzgojeni,še manj pa kateremu namerno škodovala.

Pa še druga stvar,tukaj je govora o neki zabavi v gostilni,kar je potem še bolj logično,da se otroci igrajo in ne sedijo samo pri miru,tekanje in kak ravs je sicer isključen,vendar tudi do tega lahko pride. Tudi odrasli si kdaj kako preveč rečemo,otroci pa svoja čustva pokažejo na malo drugačen način in jih pač sproti učimo kako je bolj prav.
Vsaj pri naših zabavah je tako,pa jih imamo v hotelu,da se otroci po kosilu lahko igrajo in ne rabijo sedet več ur pri mizi,kot roboti. Smo pa ravno zaradi tega igranja vedno pazili,da smo najeli svojo sobo,vendar se tudi v tisti sobi lahko najde kaka taka frajla.

Žal je mene tale članek razjezil in mi ni povedal nič pametnega.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 10:00:32   
Arwenko
Jaz pa se moram kr strinjat s to gospo, saj tudi ona malo pretirava, ampak vseeno nazorno pokaže na absurde današnje družbe. Pa nikjer ne piše, da morajo otroci bit tiho kot bubice, pa se ne premaknit, nimajo pa kaj kričat, divjat in recimo plazit tujcem pri sosednjih mizah v krožnike, kot je ena izmed mojih izkušenj.

Ampak če smo realni, jaz vem, da pač so včasih hiperaktivni otroki, samo tukaj so potem odprte naslednje opcije: ne hodiš z njimi v gostilne, hodiš v gostilne ki so otrokom res prijazne (igrala, igralni kotički), najameš varuško za dve uri in greš tudi ti v miru na kosilo. A je res to tako težko?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 10:02:59   
Anonimen
Določen red in spoštovanje drugih mora biti, tudi v gostilni. Vendar... ravno tako neodgovorno ravnanje, če lahko temu sploh tako rečem, je dejstvo, da se odrasla ženska spusti na tako otročji nivo, da spotakne otroka. Ja, otrok lahko podere natakarja, ki nese vročo juho, zato otrokom ne dovoljujem divjanja po gostilni (in zato tudi gremo tja, kjer imajo igrala, da lahko mirno in predvsem varno spoščajo svojo razigranost in pri tem ne motijo in ovirajo osebja in drugih gostov) - vendar je namerno spotikanje, ki ga pričakujem od 10-letnika, ne pa od odrasle ženske - povsem enako dejanje, kot to, da podivjan otrok spodnese natakarja. Jap, fantek jo je odnesel s podrgnjeno glavo, lahko pa bi odletel tudi v kakšen oster rob ali v tistega natakarja z vročo juho.

Tako, da ja, bi sprejela kritiko o divjanju otrok, ampak če bi jo dal nekdo, ki bi sledil razumu. Ne pa nekdo, ki sam uporablja tako nezrela dejanja za uveljavljanje reda.

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 10:03:09   
rija
arwenko: a so potem otroci, ki so bolj živi, po tvojem obsojeni na osamitev? dokler po vaše ne pridejo k pametiuser posted image



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 10:09:56   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: rija
arwenko: a so potem otroci, ki so bolj živi, po tvojem obsojeni na osamitev? dokler po vaše ne pridejo k pametiuser posted image

Ja, ampak samo dojeni.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 10:11:32   
madela
Tudi drugi članek se mi zdi nekoliko piker do mamic.
Pravijo,da se z z rojstvom otroka rodi tudi mama. Oba se skupaj razvijata,le na drugaen način.
Sicer sama nisem uporabljala "množine"ko sem govorila o svojih otrocih,pa vendar zakaj je to nekomu tako moteče??
Kaj je tukaj slabega? Ne razumem zakaj se nekateri obremenjujejo s takimi stvarmi?
Pustite naj vsak govori po svoje,naj se vsak veseli po svoje in ni treba nekoga prizadet,ker ti sam pač nisi enakega mišljenja.

< Sporočilo je popravil madela -- 10.12.2009 10:12:07 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 10:12:48   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: rija

arwenko: a so potem otroci, ki so bolj živi, po tvojem obsojeni na osamitev? dokler po vaše ne pridejo k pametiuser posted image




Ne Rija, samo a nismo odrasli tisti, ki bi morali danes imeti tudi nekaj spoštovanja do drugih? Po sistemu moja svoboda seže do tam ko ne posega v prostor drugih? Pa nisem napisala, da otroci ne smejo v gostilne, ampak nekje pa je meja, vse si pa ne smejo dovolit, ali imajo zdaj otroci bianco menico za neprimerno obnašanje samo zato ker so otroci?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 10:20:44   
kaya2007
mi smo kar naprej po gostilnah in naša tamala je pridna. sem bila pa kdaj tudi priča otrokom, ki res niso za v gostilno. sploh ni bilo mogoče v miru pojesti, ker so otroci ves čas nekaj nagajali, starši so pa
čez celo gostilno kričali na njih in to ves čas user posted image
no v tej zgodbi bi najprej odstranila starše user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 10:22:27   
rija
in če tebe tako moti, da nimaš miru v restavraciji, obstaja tudi verjetnost, da TI ostaneš doma....enako, kot to prosiš za otroke.

možnosti je glih 50:50...

pa ne da zagovarjam pretirano divjanje otrok....ampak....zdravo človeško pamet in  malo prilagajanja pa.

in kolikokrat se zgodi, da si ravno taka druščina odraslih slavljencev popije malce preveč in postanejo nemarno primitivni?
a jih greste potem tudi kar spotikatuser posted image  in metat iz gostilne?

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 10:23:47   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Jaz pa se moram kr strinjat s to gospo, saj tudi ona malo pretirava, ampak vseeno nazorno pokaže na absurde današnje družbe. Pa nikjer ne piše, da morajo otroci bit tiho kot bubice, pa se ne premaknit, nimajo pa kaj kričat, divjat in recimo plazit tujcem pri sosednjih mizah v krožnike, kot je ena izmed mojih izkušenj.

Ampak če smo realni, jaz vem, da pač so včasih hiperaktivni otroki, samo tukaj so potem odprte naslednje opcije: ne hodiš z njimi v gostilne, hodiš v gostilne ki so otrokom res prijazne (igrala, igralni kotički), najameš varuško za dve uri in greš tudi ti v miru na kosilo. A je res to tako težko?



Za to so krivi starši. Ko greš v gostilno, lepo poješ, otroka nekako zmotiviraš da zdrži "normalno" do konca obroka.Ko se otrok začne dolgočasiti in začne divjati ali pa se dreti je čas da greš. Če bi starši radi klepetali naj gredo res v tako gostilno, kjer je otroški vrišč sprejemljiv. VSAK otrok rata "zoprn" ko je tri ure v oštariji na miru. Če ne rata je nekaj čudno.
Meni ne gre niti pod razno na živce, če otrok pleza gor in dol s stola, hodi okoli mize, se glasno pogovarja, gre malo okoli pogledat oštarijo itd. Katerikoli otrok. Mi gre pa na živce, da kričijo in skačejo okoli, da ti stol poskakuje in se ne moreš niti pogovarjat. kot sem napisala je malo otrok takih takoj ko pridejo notri, taki postanejo ker njihovi starši že par ur klepetajo. ravno tako mi gredo na živce tisti, ki pričakujejo, da otroci sedijo čisto na miru in vrtijo z očmi, če samo kaj bolj naglas reče.



(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Otroci v gostilni
10.12.2009 10:25:01   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

članek je čista provokacija 24ur. BV se sploh ubadat s tem.


ju klever grl user posted image .

Moram pa povedati, me prav tišči, da sem enkrat eno deklico pljunila. Tak vzgojni pljunek je bil to.  Navalite. user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?