|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PRAVICA
25.11.2004 15:44:27   
Janika
Rada bi povedala vsem, verjetno pa vas to ze veliko ve,

da ima vsaka mamica pravico do 3 leta starosti otoka, delati na delovnem mestu po 6 ur ostali dve uri pa krije center za socialno delo. Imamo primer pri nas v sluzbi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   PRAVICA
25.11.2004 15:49:20   
beti 1
Da te dopolnim pravico imaš do skrajšanega delovnega časa, ampak ne manj kot 4 ure, se pravi 4, 5, 6 ali 7 ur dnevno. Plačo dobiš kolikor delaš, pripevke pa ti do polnega delovnega časa krije država. Delodajalec ti mora to omogočiti, ni tako kot je bilo prej, ko je bilo to možno samo v posebnih primerih.
lp
beti 1

(odgovor članu Janika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   PRAVICA
25.11.2004 16:15:20   
*ula
Delodajalec ti to lahko omogoči ne da ti mora. Če se on s tem strinja potem lahko delaš najmanj 4 ure v nasprotnem primeru pa ne.

(odgovor članu Janika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   PRAVICA
25.11.2004 18:17:17   
Anonimen
Ne bo držalo, ula.
Delodajalec ti to mora omogočiti, če ne, je v prekršku z zakonom.
Je pa res, da ti lahko komplicira do onemoglosti in te izsiljuje na take in drugačne načine.

V skladu z 48. členom Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih ima eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, pravico delati krajši delovni čas. Delodajalec delavcu zagotavlja pravico do plače po dejanski delovni obveznosti, Republika Slovenija pa mu zagotavlja do polne delovne obveznosti plačilo prispevkov za socialno varnost od sorazmernega dela minimalne plače. Pravica do dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva je pravica enega od staršev, ki izpolnjuje z ZSDP doloeene pogoje in mu jo delodajalec mora omogoeiti, če ne, je skladno s 113. členom v prekršku.

(odgovor članu Janika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   PRAVICA
25.11.2004 19:15:03   
dory
Zelo malo je delodajalcev,ki bi mamicam omogocili tak delavnik...se znajdejo po svoje...zal je tako...

(odgovor članu Janika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   PRAVICA
25.11.2004 20:22:00   
*ula
"Pravica iz drugega odstavka prejšnjega člena se uveljavlja na podlagi mnenja zdravniške komisije.
Center odloči o pravicah, ki jih zagotavlja Republika Slovenija, na podlagi pridobljene pravice do krajšega delovnega časa pri delodajalcu."
Iz tega sklepam da se mora delodajalec s tem strinjati če ne centru ni treba vpletati delodajalca. Brez vednosti delodajalca pa tudi ne gre.


(odgovor članu Janika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   PRAVICA
26.11.2004 4:34:59   
Anonimen
Ula, s kje ti pa ta prvi odstavek?
In kaj ima zdravniška komisija s skrajšanim delovnim časom? Da nisi zamešala s podaljšanjem porodniške.

Z drugim delom pa se strinjam. Z delodajalcem podpišeš pogodbo, na podlagi katere Center odloči o tvoji pravici. Najprej delodajalec, potem Center. Centru nikoli ni potrebno vpletati delodajalca!
Kar ne spremeni dejstva, da je to tvoja pravica.




(odgovor članu Janika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   PRAVICA
26.11.2004 7:45:04   
Janika
trenutno imamo pri nas eno zaposleno, ki bo izrabila to pravico. delala bo 6 ur, razliko placa drzava. ker smo druzinam in mamicam prijazna firma, vsak direktor je cukercek, lahko povem da si je nasa delavka morala sama to zrihtat in delodajalec nima nic zraven. ko smo klicali in hoteli kaj zanjo urediti glede tega na centru za socilano delo, so se zelo grdo obnasali, vendar sedaj ko berem vase poste razumem zakaj.

Janika :nosecka:8t

(odgovor članu Janika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   PRAVICA
26.11.2004 9:43:32   
beti 1
Po zakonu, ki je veljal mislim da do 1.4 ali 1.5 2004 si moral za skrajšani delovni čas imeti odločbo zdravniške komisije, ali pa res zeeelooo ustrežljivega delodajalca. Npr. v kliničnem centru za to ni blo šans.
Novi zakon pa to opredeljuje kot pravico, ki ti jo lahko zavrnejo samo v izjemnih pogojih. Tako da meni ko sem se za to menila v KC-ju niso čisto nič komplicirali. Daš prošnjo direktorju, ki ti jo mora odobriti ( zgolj formalnost), potem ti na kadrovski napišejo pogodbo, to pa neseš na CSD in dobiš od njih odločbo. Jaz jo še čakam.
Tko da če vas kdo vpraša po mneju zdravniške komisije ga lahko gladko zavrnete, da to ni več potrebno.
Prej je bilo to možno samo pod določenimi pogoji, sedaj pa je PRAVICA (zakonska) vseh, ki izpolnjujejo pogoje zakona o zaposlovanju (redna zaposlitev za določen ali nedoločen čas).
Veliko uspeha pri urejanju
beti 1

(odgovor članu Janika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?