|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Partner in njegovi otroci
23.12.2014 17:14:07   
sladkosnedkakatka
Nova veza. Oba ločena. Jaz imam 6 letno nčer. On 5 letnega fanta (za katerega ima polno skrbništvo) in 6 letno hči ki je pri mami oz bivši ženi. Skupaj sva pol leta in predkratkim sva spoznala tudi otroke in sedaj preživljamo vikende skupaj.
Opazila sem da se partner ne želi pogovarjati o nekaterih stvareh pa mi ni čisto jasno zakaj. Naprimer ni mi povedal realno stanje o prehranjevalnih navadah njegovih otrok. Reče da jedo vse in pol ugotovim da ne jedo nič kot sam junk. Reče da nikoli niso bolani. Gredo pol ure ven na dež in oba zbolita. Sedaj pred božičem nisem mogla iz njega izvlečt kaj so naročili božičku. Nekako noče povedat s čim se igrajo.
Drugače se v vsem razumeva. Imam občutek da mal tekmuje z menoj, ker moja ta mala je zelo pridna. Vse poje. Ne je junka. Ima veliko igrač ampak ne uničuje in vse čuva. Nikoli ni bolna. V 6 letih je bila samo enkrat pri pedijatru zaradi vnetega grla. Pani to da se hvalim ampak imam samonjo in sama skrbim za njo. Njen oče je v tujini. Ločila sva se ko je bila še dojenček. Skratka sami sva in lažje je bi rekla. Dobro se razumeva.
On se je pa ločil pred kratkim. In njegovi otroci seveda trpijo. In on sam tudi ker ga je žena zapustila.
Upam da kdo razume. Skuham večerjo in pol ne jedo. Včasih bi jih rada razveselila s kako igračo pa nimam pojma kaj imajo radi.
Ne vem zakaj me to moti. A ima kdo nasvet ali mogoče ve zakaj partner noče govoriti o svojih otrocih?
Njegova hčerka je še v plenicah ponoči. In postaja precej afnasta. Ampak neko strategijo mora imet kako se bo spopadal s temi problemi. In lahko bi se skupaj.Pa noče user posted image O tem sploh noče govorit z mano.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
23.12.2014 17:40:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sladkosnedkakatka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Partner in njegovi otroci
23.12.2014 17:55:55   
RIJA*
si mogoče pomislila, da otroka tudi trpita z novo mačeho?
vsak otrok teh let si želi, da bi bila ati in mami skupaj, ne pa ati in neka druga teta.....on pa se je se mi zdi, samo postavil v bran, ker si mu tudi sama mogoče kdaj nakazala superiornost tvoje hčerke.

raje nehaj primerjati te tri otroke, ker jih enostavno ne moreš. prva razlika je, da je bila tvoja hčera še majhna, in se te ločitve ne zaveda na isti način kot onadva. kot drugo, je tvoja vajena samo tvoje komande...pa še in še je takh razlik.

glede hrane in igrač: a ti nič ne komuniciraš s tema otrokoma? moj je že prej kot pri 5 letih točno vedel, kaj hoče jesti....da o igračah ne govorim. mogoče pa tvoj dragi nima pojma, kaj bi otroka rada za darila? zakaj nisi tamalih, če si jima res želela nekaj podariti, posadila za mizo in bi šli pisat pismo božičku....al pa risat...

bolj se mi zdi, ker nista po tvojem JUSu, da ju podzavestno zavračaš in onadva to čutita, prav tako partner.

težko je vzeti partnerja s "prtljago" (tudi njemu tebe, ker sodiš ti tudi v to kategorijo) in v takih vezah je po moje potrebno marsikdaj kakšno požreti in se marsikdaj ugrizniti v jezik.

predvsem se zamisli nad sabo, če si pripravljena hendlati vso to prtljago, ki jo partner prinaša s seboj....in mogoče bi mu morala dati malo časa, da predela in preboli zadeve z bivšo...ker kot praviš, je zelo prizadet. dobivaj se z njim, ne pušaj pa takoj v neko družinsko življenje z njim. če vama je usojeno, bosta skupaj...če pa ne, pa je bolje, da se čim manj matrata.

< Sporočilo je popravil RIJA* -- 23.12.2014 17:56:48 >

(odgovor članu sladkosnedkakatka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Partner in njegovi otroci
23.12.2014 18:14:41   
mateyka
podpis pod Ankico. pač smo različni. moja je šele pri 6 letih nehala met plenico ponoči, ker je spala na mrtvo in se NI zbudila, ko jo je lulat tišalo, pa če bi bombe pokale in bil potres - ležala mokra do jutra. šele zdaj se v bistvu zbudi, če jo vmes lulat in tudi do jutra šele zdaj zdrži brez da bi šla ponoči na wc. pa ni bolana ali kaj takega. mi je bla pa to precej intimna zadeva in nisem z vsakim debatirala o tem - ko me je vprašala "mami, zakaj jaz lulam ponoči?" pri petih letih, mi je blo kar malo žalostno pri srcu.. sej si ne more pomagat, če se ne zaveda. enim se hormoni za goščevanje urina ponoči pač kasneje pojavijo v telesu, ni tle razvajenost v igri. tako da ne veš kako je stanje pri njih in mogoče jim ne paše to razlagat drugim..

za hrano pa tud jaz našo raje vprašam, to se mi zdi fajn ideja - od nekdaj je naša tako zbirčna, da je prej stradala in bruhala od lakote kot pojedla kar se ji je upiralo (in to še zdaj - poje pa veliko sadja in zelenjavnih juh, tko da se tam odtehta "zbričnoba" imho user posted image ). tko da delam kompromise in naredim nekaj osnovnega, kar vsi jemo in dokuham za naju eno prilogo v zelenjavi ter solato.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Partner in njegovi otroci
23.12.2014 21:45:30   
Izabelina
o stvareh, ki si jih tuki vprašala bi se js pogovorila s tamalima (odlični "ice brejkerji" so dejansko to: "O js mam pa tok rada makarone z omako. Kaj pa ti rad ješ?" kaj češ lepžga kot to se mal pogovarjaš z otrokoma, ki preživljata vikende s tabo, al kaj a se nočeš pogovarjat z njima?)

za tko na splošno pa ti želim veeeeeeeeliko potrpežljivosti, nežnosti, sočutnosti v vseh situacijah v katerih se boš znašla dokler boš v tej zvezi!

Srečno!


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu sladkosnedkakatka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Partner in njegovi otroci
24.12.2014 10:56:31   
Stanislava_
Vzroki so različni.
Od tega, da ni človek, ki bi se sploh pogovarjal do tega, da se počuti ogroženega, ker ti s svojo punčko v njegovih očeh zelo dobro pelješ.

Mogoče malo bolj na izi in z manj pričakovanji in boste videli, kam se bo razvilo. Pritisk, da mora zdaj vse naenkrat povedati, narediti...kakor ti pričakuješ, ne bo naredil veliko, prej bo imel ravno obraten učinek. Na tebi je, da vidiš, ali se "splača" biti potrpežljiv ali ne. To boš začutila sama..

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu sladkosnedkakatka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Partner in njegovi otroci
24.12.2014 11:34:13   
uškinamama

Pravijo, da pot do moškega srca pelje preko želodca.

Jaz pa pravim, da pot do moškega srca z otroci iz prejšnje veze, pelje preko njegovih otrok.

Ne računaj na to vezo, če ne misliš sprejeti njegovih otrok s odprtim srcem. To pa pomeni, da ni več delitve na moja in tvoji otroci - ampak naši.
Vem, da je težko :)

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Partner in njegovi otroci
24.12.2014 11:38:53   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama


Jaz pa pravim, da pot do moškega srca z otroci iz prejšnje veze, pelje preko njegovih otrok.

Ne računaj na to vezo, če ne misliš sprejeti njegovih otrok s odprtim srcem. To pa pomeni, da ni več delitve na moja in tvoji otroci - ampak naši.
Vem, da je težko :)


Se strinjam.
Če jih ne sprejemaš, bo težka.

< Sporočilo je popravil Stanislava_ -- 24.12.2014 11:39:21 >


_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Partner in njegovi otroci
24.12.2014 17:15:55   
josephine27
Nimam sicer izkušenj s tem ampak rekla bi, da vzemi vse skupaj bolj na izi. Šele pred kratkim si spoznala otroke in skupaj sta tud šele pol leta. Daj času čas, da se bolje spoznate. Mogoče je bolje, če naslednič raje otroke vpašaš kaj bi radi jedli namesto da vpašaš njega. Predvsem pa nehaj primerjat otroke med sabo, ker je vsak otrok svet zase. Imam dva doma, k sta totalno različna čeprav imata istega očeta in isto mamo user posted image . imam tud sama včasih težavo kaj skuhat, ker je en po lastni izbiri vegeterianc ta drugi bi pa skoz sam meso jedu in je včasih nemogoče obem ugodit.

_____________________________



(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Partner in njegovi otroci
31.12.2014 8:42:38   
Balerina
Kot so že predlagale jaz bi otroke vprašala že dopoldan kaj si želijo. Mogoče bi lahko vzela punci s sabo v trgovino da skupaj kupite za kosilo.
Otroci so si različni v isti familiji so lahko tako različnega karakterja da ne mores vrjet da živijo na istem planet. Tako pač je tudi odrasli nismo vsi isti.

Moji ne jejo sam junk pa bi tudi kdo reku da so izbirčni. Če skuham za enega sigurno drugemu ni všeč. Pač so trije in vsak nekaj drugega je, en bolj meso, drugi riž, potem tretji bi raje krompir. Se pač vsedemo in dogovorimo kaj bo pa danes za kosilo. In lahko tudi že na naslednji dan tako da naredimo kompromis. En dan je enemu bolj po godu drugi pač drugemi, za tretjega pa potem nekaj vmes.
Pa imajo vsi trije od začetka isto komando in iste družinske navade. Pri otrocih, ki pa so bili navajeni nečesa pa je potem še toliko težje sprejeti druge navade. Lahko da jesta določeno hrano ki jo skuhaš, samo njuna manica pripravi drugače, in jima je okus nepoznan.

Primer moji imajo zelo radi testenine s tuno. Ko sta tašča in pa moja mama prvič pripravljali ni nihče nič pojedu, ker sta naredili omako drugače kot jaz. Pa so prej samo rekli da bodo jedli. No naslednič sta me poklicali za recept. In potem seveda je najbolj zihr kako pohanje, to je vedno isto kamorkoli ga postaviš

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?