|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pasenje kravic, glava samo v desno
13.2.2007 10:02:19   
krfjolca
Pozdravljene.
Naš frajer je včeraj dopolnil 3 mesece. user posted image
Začela sem opažati, da mu glavico nese malenkost v desno - namreč ko ga položim na trebušček, jo vedno obrne v desno. Kravice že kar pridno pase, vendar ob tem vedno gleda v desno, ne glede na to, ali mu s čim maham pred glavo ali na levi - pa sem probala z ropotuljicami, igračkami, vse sorte. Tudi če mu poskusim glavico narahlo obrniti, jo tako zategne, da je ne premaknem za mm. Ko ga poskusim položit na trebušček "z druge strani", da ima glavo na levo, jo takoj dvigne in spet obrne na desno.

Sicer na pravilen handling zelo pazim - je pa res, da ga običajno dvigujem z levo roko, držim v levi, kupčka podirava na levi itd. Ali bi morala menjavati strani ali je lahko kaj drugega problem? Če leži na hrbtu sicer nima problemov z obračanjem glave in tudi lepo spremlja igračke.

Ga imamo pa precej v pokončnem položaju, ker poliva. (in noče ležat user posted image )

Zanima me, ali obstajajo kake vaje, s katerimi bi to popravili, ali bi morala k strokovnjaku?


< Sporočilo je popravil krfjolca -- 13.2.2007 10:03:44 >


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pasenje kravic, glava samo v desno
15.2.2007 20:45:02   
saranika
krfjolca, z otrokom ni nič narobe ima le desno asimetrijo. to se da vse urediti. Pedijatrinji predlagaj naj te napoti v razvojno ambulanto, kjer te bodo napotili na neurofizioterapijo. Tam bosta s tvojim malčkom uredila vse problemčke in še fizioterapevtka, ti bo pokazala vaje, ki jih bosta telovadila doma. Ne sekiraj se, tudi mi imame iste težave in po nekaj obiskih fizioterapije se že pozna razlika na bolje.

lp

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pasenje kravic, glava samo v desno
15.2.2007 20:58:01   
krfjolca
Hvala za odgovor user posted image .
Drug teden imava posvetovalnico, samo me malo skrbi, da bo spet rekla "to je čisto normalno", kot je rekla za vse druge težave, potem smo pa v bolnici pristali ... user posted image


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu saranika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pasenje kravic, glava samo v desno
15.2.2007 21:29:15   
saranika
Potem pa zahtevaj naj te napoti v razvojno ambulanto, čene pa reči da boš zamenjala pediatra. Ker razvojna ambulanta je itak nič ne stane. Bori se za tisto, kar je najboljše za tvojega malčka.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pasenje kravic, glava samo v desno
26.2.2007 10:10:45   
Anonimen
Krfjolca ko sem prebrala tvoje sporočilo, se mi je zdelo, kot da sem ga jaz napisala. Imeli smo popolnoma enak primer, ki pa se je rešil sam od sebe. Malo pred 4 mesecem, je gledal eno novo igračko in sem mu jo dala na drugo stran in sedaj je aktivna tudi ta stran. Tudi ponoči je prej spal samo na eni strani in zato je imel malo poležano glavco. Sedaj je vse ok.

LP

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pasenje kravic, glava samo v desno
26.2.2007 10:55:59   
krfjolca
Ja, stvar je taka - prejšnji teden sva imela posvetovalnico in sem pediatrinjo opozorila na ta problem. Dobila sva napotnico za RA, vendar so bili prejšnji teden še na dopustu, in moram poklicat danes. Vendar pa - včeraj dam mulota pasti krave, in jih je pasel idealno. Glava naravnost, trup tudi (prej ga je nekako čudno ukrivil), pa še za igračko je pogledal v drugo stran. user posted image
Zdaj pa ne vem, ali naj vseeno kličem ali ne ...


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pasenje kravic, glava samo v desno
26.2.2007 11:00:46   
Naja30
Po moje je pač rabil svoj čas, da je začel glavo obračati tudi v levo in na ve strani. Super, ampak v RA bi jaz vseeno poklicala in povedala, kako je, potem pa bi vidla. Saj kot pravijo druge, je zastonj in nimaš nič izgubiti.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pasenje kravic, glava samo v desno
28.2.2007 19:26:06   
saranika
Če boš hodila v RA ne bo nič narobe,saj ti tam otroka tudi temeljito pregledajo (vsaj našo) in svetujejo veliko stvari. Povejo ti tudi kako se z njim ukvarjat in razgibavat. Jaz mislim, da razen tega da boš obiskovala enega zdravnika več ne zgubiš nič. Je pa tko, da na začetku RA obiskuješ bolj pogosto pol pa bolj poredko. Mi imamo zdej šest mesecev in v petih mesecih smo bili tam 3X. Aja, smo sicer nedonošeni in imamo tudi zato RA in ker je naša skoz gledala samo v desno smer in skoraj nič v desno hodimo na fizioterapijo od januarja in smo že ful boljši.
Je pa moje mnenje en zdravnik več ni nikoli preveč, ko gre za naše otroke.
lp

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pasenje kravic, glava samo v desno
28.2.2007 19:29:23   
saranika
Pardon mislila sem skoraj nič v levo.

lp

(odgovor članu saranika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?