|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pediatrična
18.1.2009 0:10:29   
sneska
Konec januarja gremo tja na merjenje kisline. Zanima me, kako je tam? Imajo laktarij? Če ne ali se da kam priključiti sterilizator? Računam, da bomo v 24 urah gotove, čeprav včasih lahko traja tudi dlje, ker nimajo zadosti merilnih naprav.
Saj bom tudi poklicala tja in vprašala, ampak zadnji vtis, ko sem tja klicala, ni bil bohve kako dober.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pediatrična
20.1.2009 19:54:16   
žabic@
Živjo.

Na neonatalnem oddelku (intenzivna nega) imajo dva aparata za stiskanje mleka - preverjeno.

LP

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pediatrična
21.1.2009 16:36:11   
Andromeda
Živjo!

Predvidevam, da greste na gastro oddelek na ph-metrijo. Smo bili tudi mi ta vikend na gastro oddelku, kjer so mojemu fantku ugotovili močan refluks in sem bila v sobi z eno mamico in deklico, ki so ji delali ph-metrijo. Če ste naročeni na določen datum, je ta aparat rezerviran za vas in ne bo treba čakat, je pa "cimra" čakala zato, ker je moral zdravnik prej opraviti vizito po celotni stavbi (bila je nedelja), preden se je njim posvetil, zato so bili tam dodatnih 6 ur. Laktarij mislim, da nimajo, sicer pa jo ves čas merjenja dojiš, če te to zanima. Sem pa videla, da imajo elektrobnsko črpalko za mleko.

Stanje v pediatrični je naravnost z eno besedo bedno, kot kaka baraka v Afriki. Mamice morajo spati na obupnih ležalnikih, ampak se za akko noč da zdržat - vzemi s sabo akk povšter in odejo. Osebje je OK, večina sester in zdravnikov prijaznih.

(odgovor članu žabic@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pediatrična
24.1.2009 10:17:51   
sneska
Hvala za odgovore,
ja na ph-metrijo gremo. Jaz dojim ne, pač pa si mleko še vedno stiskam. Z dojenjem ni šlo, ker je mala premalo vlekla, jaz pa tudi nisem marala vztrajati, ker mi je bilo pomembneje, da hitreje pridobiva na teži pod kontrolo (iz stekleničke). Mala je bila ekstremno nedonošena (780 g, ob odpustu 1600g), dobivala pa je in praktično še vedno dobiva moje mleko skoraj vsak obrok, razen zdaj, ko ima močan refluks, ji dajem novalac ar.  Mislila sem prenehat stiskat do hospitalizacije, pa sem ugotovila, da tako hitro ne bo šlo - me je preveč bolelo in lahko bi mi nastal mastitis. Tako si bom s seboj vzela črpalko in sterilizator. Kakšen obrok ji bom verjetno še dala, če bo zdravnik to dovolil, seveda. Je pa mala imela na začetku tudi krvavitve iz želodčka, tako da bomo verjetno kaj več časa notri, upam pa da več kot en teden ne. Koliko časa ste ve bile notri? Kako je zdaj, je bolje?


_____________________________

Zdavnaj sneg je skopnel
veter topel zavel.
Zdaj nas greje toplo sonce.
Ptički gnezda grade,
nežno kljunčkajo se,
saj pomlad v deželo je prišla.
JUHUHUUUUUUUUUUUU

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pediatrična
24.1.2009 19:36:05   
Anais Nin

Živjo,

midve s hčerjo sva bili na gastro oddelku, konec marca 2008 - zaradi slabega napredovanja teže. Tam sva bili 7 dni, in so ji naredili nekaj preiskav med njimi tudi ph metrijo. Verjetno veš, da preiskava traja 24 ur, in ta čas je imela moja punčka (takrat stara 6 mesecev), zvezane roke, da si ne bi iztaknila cevke. Sliši se veliko bolj grozno kot v resnici je. Malo več sem jo nosila in jo probala zamotit, pa je bilo. Vglavnem - res ni bilo hudo.

Razmere na pediatrični pa so bolj tako - večina sester in zdravnikov je v redu - pomagajo in ti pojasnijo vse kar te zanima. Same bivanjske razmere, pa so res bolj slabe. Stranišča na oddelku za mamice ni - tako, da se uporablja stranišče za obiskovalce, ki je v pritličju, prav tako ni tuša. Stuširaš se lahko edino v prostorih, kjer se tuširajo študentje (tudi v pritličju), je pa precej, ne bom rekla umazano, tako zanemarjeno, zato, si vzemi s seboj kakšne plastične natikače, da se lahko tuširaš v njih.
Nočem te prestrašiti, samo povem ti, tako, da ne boš presenečena.
Če, te še kaj zanima, kar vprašaj

lp


(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pediatrična
24.1.2009 20:50:34   
Andromeda
Mi smo bili notrri 3 dni, prišli smo pa sredi noči, ker je imel moj fantek težave z dihanjem, v sprejemni so takoj posumili na refluks. Naredili so mu CMCRF snemanje, ki je pokazalo, da ima dihalne premore zaradi močnega refluksa. Zdaj je na mleku Novalac AR, pa dobiva zdravilo controloc in zaenkrat se je stane izboljšalo. Pa dvignili smo mu celo posteljico za tistih 30%, smo uporabili kar desko in dali nanjo jogi. Zdaj manj poliva, tudi joka manj, verjetno ga kislina ne draži več tako močno.

Želim vam ugodne rezultate in da bi čas v kliniki hitro minil! Sicer pa če recimo 2 dni vmes ne mislijo opravit nobenih drugih preiskav, vas ta čas pošljejo tudi domov.

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 24.1.2009 20:51:52 >

(odgovor članu Anais Nin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Voziček za tek
Melanie_

Prosim za malce pomoči. Z možem sva aktivna in razmišljava o nakupu vozička za tek in ker nimava izkušenj naprošava vas (upava, da jih imate vi) da nama pomagate kateri je najboljši.

Thule GLIDE2 (0%)

Thule URBAN GLIDE 2 (0%)

Baby Jogger SUMMIT X3 (0%)

Cybex Avi Sport (100%)


Število vseh glasov: 1

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!