|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pleničke, dude, flaške - vse za novorojenčka
10.11.2005 18:03:05   
XXYY
Živjo vsem!

Ker drugi teden že pričakujem dinarčke od paketa, gremo drugi teden po nakupih.

Pa me zanima naslednje. Toliko je tega v trgovinah, pa ne vem, kaj bi vzela.
Zanima me katere plenice ste ve uporabljale za začetek (za enkratno uporabo), kakšno dudo priporočate za začetek (kavčuk ali silikon) in tako tudi flaške (aventove, nuk ali katere druge). Ali katera uporablja Paneten kozmetiko? Ali ste zadovoljni z njo? Katera kozmetika vam je všeč? Kaj pa hladilno mazilo? Ali tega kupujete samo v lekarnah ali tudi kakšno v millerju (npr. od Penatena)?

Prosim, dajte mi kaj svetovati? Prosim, prosim, prosim. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pleničke, dude, flaške - vse za novorojenčka
10.11.2005 18:12:07   
tinatona
Hojla!

No pa gremo lepo po vrsti... Jaz sem na začetku uporabljala plenice Pampers (zato ker Libero nimajo tako malih). Dude imam skoz od Aventa (kavčukove, ker so bolj mehke oz. zdaj imava tudi silikonske ker je že večji), prav tako flaške. Meni so zelo všeč, ker se mora dojenček pri tisti z eno luknjico res pomatrati da spije (ga ne zalije tako kot pri drugih), to se mi zdi zelo pomembno če ga sicer še dojiš. Kozmetiko sem imela tudi od Penatena in je fajna (jo je uporabljala tudi moja mami ko je bil brat mali). Edino hladilno mazilo imam pa jaz samo lekarniško (mi je najbolj fajn, pa še relativno poceni je - jaz porabim eno veliko pakungo ki stane 2300 na mesec). Od penatena in Bübchna ter podobni se mi zdi da preveč izsušijo kožo.

LP tina

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pleničke, dude, flaške - vse za novorojenčka
10.11.2005 18:26:39   
XXYY
Kako se pa reče hladilno mazilo (firmo, od koga je) ki jo kupiš v lekarni? Ali imajo oni svojo? Ali katero?

Kako je pa kaj z pumpicami za črpanje mleka? Ali je samo aventova, ali so še katere? Katero ste ve uporabljale in kako vam je bilo? Vas je kaj bolelo, ko ste si črpale? Jaz nameravam kupiti, pa ne vem kako je s temi stvarmi?

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pleničke, dude, flaške - vse za novorojenčka
10.11.2005 21:16:42   
tinatona
Haj!

v lekarni kar rečeš da bi rada hladilno mazilo in to je to. Ima vsaka lekarna svojega. Imajo pa različno velike pakunge (jaz kupujem največjo). Lahko pa za začetek kupiš manjšo in sprobaš še kakšnega. Saj veš kako je to... Vsak dojenček je drugačen.

Prsne črpalke ima tudi NUK in Chicco. Jaz sem imela Aventovo in Chiccotovo (ki je nisem nič rabila, tako da ti jo prodam če želiš. Aventovo sem pa že prodala).

LP Tina

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pleničke, dude, flaške - vse za novorojenčka
10.11.2005 23:59:43   
ninocka
Prve plenicke sem imela newborn od Pampersa user posted image in Babylove od DMuser posted image . Dudike imam od NUKa, Nuby in Dentamaxx (pa jih mam brezveze, ker sploh noce dude user posted image ), flaske mam pa od NUKa. Najprej sem mela od Aventa, pa mu je kar samo teklo v usta, pol smo sli pa na NUKovo, parkrat je bil jok, ker ni kr v usta lilo, pa se je pol hitr navadu.

Hladilno mazilo mam iz lekarne (na skatlici pise galenski labaratorij), bom pa zdej probala se od Bubchena.
Ostalo od kozmetike mam pa se mandljevo-sojino olje (johnson's), navadna trda mila (sem jih kupla ene par razlicnih proizvajalcev, pa mal razlicnih sestavin), oljno kopel od DM, kremo za obrazek proti vetru (DM), robcke za ritko (razlicni, ker jih ponavadi dobim za darilo in mi vsak po svoje prnese), fiziolosko, alkohol, ribodermin, bepanthen in prasko pasto. Aja, pa vatka za pucat ritko med previjanjem (od Spara, je najcenej), pa palcke za usesa. Pa se en kup testerckov, ki sem jih dobila v raznih paketkih (pol stvari sploh ne vem zakaj so, ker vse pise v nemscini user posted image ).

Aja, jst na tvojmu mestu ne bi pretiravala z nakupom dudik (mogoce je ne bo hotu/hotla), pa tud ene flaska za zacetek je dost (ce se boste polno dojili je niti ne bos rabla), pa tud raj vzami samo en paketek (max 2) teh newborn plenick, ker lahko da bojo otrocku takoj premajhne (ce bo ful velik) al pa jih bo ful hitro prerastel!
Vse te stvari ti grejo lahko naknadno se kupit, ce jih bos potrebovala al pa jih naroci obiskom, da jih prnesejo (namest kaksnih drugih bedarijuser posted image ).

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pleničke, dude, flaške - vse za novorojenčka
11.11.2005 9:00:52   
babylove
Plenice; katerekoli razen Pampers (te že čiste tako smrdijo po kemičnih preparatih, da je groza)
Dude in stekleničke: Avent, silikonske
Kozmetika:
- gel za lase in telo (za dojenčke, npr. Saugella, Mustela, Vendome, Nivea),
- fiziološka raztopina za čiščenje oči in noska; 
- Bepanthen krema za primer rdeče ritke.
Od kozmetike potrebiješ samo te 3 stvari.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pleničke, dude, flaške - vse za novorojenčka
11.11.2005 9:16:48   
janjja
Plenice: Pampers Newborn kupi samo en paket te velikosti ker pol boš verjetno rablja že eno št. večje, razen če bo dojenček res majhen.
Dude: Avent silikonska, najmanšauser posted image
Flaše: Avent, pozor: če misliš dojiti se zna zgoditi da flaš in pumpice na začetku sploh ne boš rabla. user posted image
Črpalka: Avent- verjemi da je najboljša in jaz na tvojem mestu nebi kupovala druge.user posted image
Kozmetika: Bepanthen hladilno mazilo, Nivea kopel in šampon v enem, Nivea krema za ritko, user posted image  Nivea krema za telo.
No to smo mi uporabljali na začetku, aja pa še Nivea fiziološka raztopina da nosek spucaš.user posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pleničke, dude, flaške - vse za novorojenčka
11.11.2005 11:40:54   
Anonimen
Pri našteti kozmetiki mislim, da bo potreben tudi 70% etanol za čiščenje popka.

Glede hladilnih mazil pa je tako:
Javni zavodi imajo običajno svoj galenski laboratorij, ki izdeluje tudi hladilno mazilo. Privatne lekarne pa ga mešajo pač same in same pakirajo v lončke, zato so lahko ta mazila precej različna. Za začetek kupi manjšo pakungo, da vidiš, če vam bo ustrezalo.
Osnovna razlika je v tem, ali je belo ali rumeno (ker vsebuje olivno olje in je po moje boljše). Še pomembnejše pa je to, da resnično kupiš tako navadno hladilno mazilo v lekarni in ga uporabljaš vsak dan za NEGO kože. Ker se v lekarni dobijo tudi hladilna mazila (ponavadi s kakim drugim imenom, npr. zdravilno mazilo, dr. Lampreht in podobno), ki pa vsebujejo še druge sestavine in se uporabljajo za rdečo in vneto ritko. Tako mazilo je lahko preveč agresivno za vsak dan, če ni vnetja.

Povedat hočem to, da so hladilna mazila, ki se dobijo v drogerijah, lahko v bistvu zdravilna, ker vsebujejo te dodatke, najpogosteje cinkov oksid. Konkretno to velja za DM mazilo, tega pač imam doma. Jaz s tem ne bom mazala vsak dan, samo po potrebi.

Upam, da nisem preveč zakomplicirala. 

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pleničke, dude, flaške - vse za novorojenčka
11.11.2005 23:24:15   
ninocka
Pozabila sem ti nastet se par stvari: skarjice z zaobljeno konico, aspiratorcek za nosek, glavnik in termometer!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pleničke, dude, flaške - vse za novorojenčka
14.11.2005 21:54:41   
kofetek2010
bejš zapravljat, kr je dnar že nakazan user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?