|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Podaljsanje porodniske - Skofja loka
14.3.2007 10:28:46   
mojsoncek
Pozdravljene!

Jaz pa imam eno vprasanje za vse tiste, ki ste oddale vlogo za podaljsanje porodniske v Skofji loki.
Jaz sem namrec dobila negativen odgovor na vlogo (odlocbe sicer se nimam, so mi pa povedali po telefonu). Nas pikec je hipoton (redno hodiva na RA in na NFTH), poleg tega pa se pocasi pridobiva na tezi (pri desetih mesecih ima "celih" 7.500 g).

Kaksne so bile "tezave" vasih sonckov, da so vam / vam niso podaljsali porodniske? Ali naj se sploh "dajem" s komisijami in dam pritozbo na odlocbo, ker zna baje to trajati kar dolgo casa?

Malo sem zalostna, ker si nekako ne predstavljam dati nasega drobcenega soncka v vrtec, kjer se ne bo nihce ukvarjal z njim in ga usmerjal pri njegovem fizicnem razvoju!

Hvala vam za vase odgovore!

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Podaljsanje porodniske - Skofja loka
14.3.2007 11:00:25   
ElaM
mojsoncek, midve sva pa skoraj sosedi.user posted image
Nimam pravega odgovora, ker mi s tem nimamo izkušenj. Trkam.
Samo to me zanima, a je treba vlogo poslat na komisijo v Kr? Katero imaš pa pediatrinjo?
Bi ti pa svetovala, če misliš in, da ti pediatrinja potrdi, da so neupravičeno zavrnili, da se pritožiš. Izgubit itak nimaš kaj. Držim pesti.


_____________________________

:)

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Podaljsanje porodniske - Skofja loka
14.3.2007 11:13:45   
Billi
Nimam takšne izkušnje. Ampak vseeno... Na tvojem mestu bi počakala odločbo in nato dala pritožbo, če bo negativna. Saj, če so ti po telefonu rekli, to še nič ne pomeni. Lahko, da bojo še našli "podlago", da ti odobrijo.
Upam, da bo vse v redu in da bo vaš sonček lepo napredoval.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Podaljsanje porodniske - Skofja loka
14.3.2007 13:50:42   
oka
Pozdravljena!
V RA najbrž hodiš k dr. Križnarjevi. A ti ona ni napisala priporočila za podaljšanje porodniške?  Meni je pri obeh napisala mnenje, v katerem je naštela razloge za podaljšanje (hipertonija, asimetrija, prezgodnji porod, obiskovanje fizioterapije...). Jaz sem obakrat dobila podaljšano porodniško.
Jaz bi na tvojem mestu počakala, da dobiš odločbo, potem pa bi v primeru, če bi res dobila zavrnjeno šla nazaj k zdravnici in se z njo še enkrat temeljito pogovorila. Napisala bi pritožbo, ker mislim, da bi tistim tam v komisiji lahko bilo jasno, da je za pravilni razvoj otroka s takimi težavami nujno redno obiskovanje fizioterapije in veliko vaj doma.

LP

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Podaljsanje porodniske - Skofja loka
14.3.2007 21:23:08   
tajtaja
Kaj ti je pa napisala v razvojni kot podlago za podaljšanje?
Sprašujem, ker sem tudi sama že skoraj na tem, da dam vlogo.


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Podaljsanje porodniske - Skofja loka
14.3.2007 21:59:04   
sončnica13
no, tole me je pa kar presenetilouser posted image . Jaz sem pa mislila, da kar hitro podaljšajo porodniško-saj tako je bilo pri moji sodelavki. Je svojo hčerko le nekajkrat na NFT peljala, pa je imela podaljšano por. Sicer sem pa tud jaz na tem, zato ti svetujem, da v kolikor ti bodo prošnjo zavrili, da se pritožiš-zgubit nimaš kaj.

Kdaj ste pisale vloge? Meni je pediatrinja rekla, da bova naslednjič tj. pri 9-ih mesecih. Tud mi slabo pridobivamo na teži 7 mesec-6 kg. pa na NFZ hodimo že od 3-jega meseca, vmes smo bili še na pediatrični-zastoj dihanja in resnično imamo kar naprej neke preglede, tako da bo ta čas, ko sem na porodniški čisto prehitro minil.

Katero pediatrinjo pa imata?

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Podaljsanje porodniske - Skofja loka
15.3.2007 10:26:56   
oka
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Kaj ti je pa napisala v razvojni kot podlago za podaljšanje?
Sprašujem, ker sem tudi sama že skoraj na tem, da dam vlogo.



Zdravnica je za mojo vlogo napisala svoje mnenje. Naštela je težave s katerimi smo se ubadali: hipertonija, asimetrija, prezgodnji porod, huda zlatenica po porodu. Napisala je, da obiskujemo fizioterapijo in da priporča podaljšanje porodniške za tri mesece. Jaz pa sem potem morala še sama napisati vlogo, v kateri sem napisala kako je potekala nosečnost, kako porod in s kakšnimi težavami se srečujemo. Meni so pri obema porodniško podaljšali, moji kolegici, ki se je ubadala s precej podobnimi težavami pa ne.

LP

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Podaljsanje porodniske - Skofja loka
15.3.2007 21:18:31   
mojsoncek
Pozdravljene! Najprej hvala vsem za spodbudne besede in vase izkusnje.

Se vedno cakam na odlocbo. Ce je jutri zjutraj postar ne prines, jih bom pa kar poklicala in vprasala kdaj jo lahko pricakujem. Casa res nimam na pretek.

Bom poskusila narediti en povzetek glede na vasa vprasanja. V razvojni, mi je napisala "tezave", ki sem jih omenila ze v zgornjem postu, prav tako mi je fizioterapevtka napisala mnenje s povdarkom na to, da predlaga podaljsanje. Pediatrinja je rekla, da oni vec nic ne pisejo, da veljajo samo se mnenja specialistov. Prav tako so mi rekli, da meni ni potrebno posebej pisati vloge "ker je vse razvidno iz izvidov specialistov".
Je pa pri nas zadeva sledeca. Do konca lanskega leta smo imeli stalno bivalisce v LJ, potem pa smo se preselili. Tako da je mojo porodnisko obravnaval ljubljanski CSD, podaljsanje pa so posredovali CSD-ju v Skofji loki, ker nase novo stalno bivalisce spada pod UE Skofja loka.
oka in sončnica13 - kot sem napisala, hodiva v ZD, RA in NFHT v Ljubljani (zaenkrat se ne vidim potrebe po tem, da bi menjali). Ce pa vaju se vedno zanima h komu hodiva, pa lahko tudi se napisem.

Danes sva bila s pikecom na NFTH in terapevtka kar ni verjela, da mi niso podaljsali. Drugace pa sva bila pohvaljena, da lepo napreduje (vsaj to, ce ze teza ne gre nikamor).

Vam sporocim, ko dobim odlocbo (me ze ful zanima kaksna bo obrazlozitev zavrnitve).

lp

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Podaljsanje porodniske - Skofja loka
15.3.2007 23:41:20   
sončnica13
Mi2 imava NFT v pon. do sedaj lepo napredujeva, le na taži malo pridobivava ( 6350g, 65 cm, pri 7-ih mesecih).
Tud mene prav zanima, kaj ti bodo napisal, mogoče ti pa vendarle ne bodo zavrnil-držim pestiuser posted image

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?