|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poli za zajtrk
22.8.2005 16:20:02   
lin
Punce!
Mene pa malo skrbi.Naša Lin že cca.dva meseca je za zajtrk samo poli-brez kruha in jogurt na slamico,drugega ji nespraviš v usta.
Pa ji vsako jutro ponudim neki drugega in vstrajam pa če ne dobi poli sploh neje,sem jo par dni probala pustit pač brez poli pa pol do kosila ni jedla nič.
Malo me skrbi tudi ker s 5 septe.nastopi vrtec in kako bo tam z zajtrkom?Bo tudi protestirala ali bo videla druge otroke pa bo tudi ona jedla ostalo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Poli za zajtrk
22.8.2005 16:55:44   
špelica
Kaj pa je to poli?????

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Poli za zajtrk
22.8.2005 17:01:29   
tia&silvija
Lin nisi edina. Naša Tia tudi najraje za zajtrk je poli salamo (brez kruha). Mogoče še skuto od ljubljanskih mlekarn, druga pa ni šans da bi dala v usta in gre tudi 1. sep v jaslice.

Mislim, da ni panike. Ko bo lačna bo jedla!

LP, S&T

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Poli za zajtrk
22.8.2005 17:13:36   
tinčica
ah mia, brez komentarja.

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Poli za zajtrk
22.8.2005 17:25:39   
lidia
hm, nobena skrivnost ni, da je v raznih polijih, hrenovkah ipd. pač zmlet največji shit...če sem čist direktna. Sama se punči res ni navadla tega jest.



(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Poli za zajtrk
22.8.2005 17:52:34   
m jana
Mi smo na istem! Samo poli brez kruha, pa se to na debelo narezano da mi vcasih kar mine, ko jih opazujem pri zajtrku!

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Poli za zajtrk
22.8.2005 17:53:04   
HuAnita
Ma, šit je itak vsepovsod, tudi v prilagojenem mleku.
Je pa res, da je pametno otroku čim manj dajat teh salam ipd., ker jih kot zakleto imajo ful ful radi... Ob raznih babicah, ki jim zna biti taka hrana vrhunec gurmanskih želja, je to včasih kar težko...

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Poli za zajtrk
22.8.2005 17:57:16   
ursk@
Glede shita ne bom nič komentirala, ker sem imela priložnost videti proizvodnjo v Perutnini Ptuj in vam povem, da še danes jem hrenovke in ostali "shit". Glede tega "vse metanja not" sploh ni res.
Lin - Če ti pač to je in je zdrav otrok - ne se sekirat. Moj nečak je šel januarja letos v vrtec. Doma ni jedel skoraj nič, tam pa poje vse in prvi gre spat in na sploh je oh in oh. Ne se sekirat, jo bodo že vzgojiteljice naučile. Uzivaj še malo...

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Poli za zajtrk
22.8.2005 17:58:00   
darča
No pa res punce.
Kako je otrok prišel do salame, najbrž mu jo je dala mami probat? Sam si je sigurno ni vzel.:zmeden:
Naš česa podobnega še povohal ni. Niti kravjega mleka, ne jajc in glutena.

Res ni to najboljše zanje, tole leto, ko jih imamo doma, res tako hitro mine, da jim lahko vsako jutro skuhamo kaj. In če ne bodo takoj probali salam, paštet, raznih fruhtzwerg in danonejev ne bodo niti vedeli kakšen okus imajo in ne bo potrebe po njih.
Pravijo, da je za otroka, dokler ne okusi industrijsko predelane "sladke" hrane, že banana, grozdje in suho sadje pravi žur. Probajmo mame to izkoristit.:bravo:

Škoda je, že tako prehitro dobijo te packarije za jest.:zmeden:


(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Poli za zajtrk
22.8.2005 18:09:23   
ŠpelaP
Naš pikec je bil pred vstopom v vrtec lani novembra (pri 11-ih mesecih) tudi ful izbirčen. Jedel bi samo monte ali pa hrenovko brez kruha (ki smo mu ga po bitkah le spravili v usta). Ko pa je začel hoditi v vrtec, je začel jesti vse po vrsti. To pa zato, ker v vrtcu vidi otroke, kako jedo različne reči in kar pozabi, da nečesa ne mara.
Edino kakava naš še vedno ne pije, razen če ga "naserjemo" in mu rečemo, da je kava.
Recimo, naš doma je pašteto s kruhom z žlico. :zmeden: V vrtcu mu kaj takega sploh ne pride na misel.
Včasih doma traja pol ure, da poje en košček toasta z marmelado, ker se vmes igra. Če mu ne bi pustila, da bi se igral, pa še tistega koščka ne bi pojedel.
Želim ti povedati, da imajo otroci finte, ker vedo, da lahko z nami manipulirajo, samo da bomo mi srečni, da so kaj pojedli.
V vrtcu je pa drugače. Tam jih je preveč, da bi vsak uveljavljal svoje muhe in kaprice in kaj kmalu pozabi nanje. Boš videla, da ko bo Lin prišla v vrtec, bo začela jesti tudi druge stvari kot le poli in jogurt po slamici.

Za ostale imam pa le eno vprašanje. A vi ali vaši otroci nikoli, ampak res čisto nikoli ne jeste kake od tako imenovanih svinjarij kot so poli in ostale posebne salame, paštete, krenovke?
:zmeden2:

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Poli za zajtrk
22.8.2005 18:20:48   
darča
Pri nas NIKOLI!
Res nikoli niti hrenovk ne kupujemo, niti paštet, ne poli salame, občasno si privoščiva pršut ali kako suho klobaso v ričetu. Frutki, Danone izdelki, ipd...nikoli. Ogromno žitaric, zelenjave, sadja, rib in morda 1-2x tedensko kvaliteten kos mesa.

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Poli za zajtrk
22.8.2005 19:06:20   
CUKRČEK
Pa dejte babe nehat komplicirat. Še čudno, da je doslej sploh kdo preživel otroštvo, ker so vsi jedli hrenovke in poli salamo, JE pač sedaj moderno, da so povsod samo E.ji in podobne zadeve, za katere večina sploh ne ve kaj pomeni. Kaj vse še pojejo otroci in kaj vse spravite v rit same pa še niste pocr...


(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Poli za zajtrk
22.8.2005 19:08:58   
CUKRČEK
Pa še to:
ene omenjate, da jeste edino zelenjavo pa sadje pa žita.....da to je pa blazno zdravo.... ko je vse to 100x špricano pa nobena ne ve?!? A to pa je zdravo?
Konec koncev je vse isto sranje. Sam komplicirat ne, pa bo marsikomu lepše.

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Poli za zajtrk
22.8.2005 19:38:25   
HuAnita
podpis po zadnji post od Cukrček... To sem malo višje omenjala...

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Poli za zajtrk
22.8.2005 19:41:17   
dory
evo lin..tudi nasem teknejo salame brez kruha..edino mogoce ce je sir zraven :)...ma jst mu dam..sem vesela,da vsaj kaj je :)

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Poli za zajtrk
22.8.2005 19:51:08   
darča
Ma glej cukrček, vsak po svoje ne. Tebi paše to, nekomu nekaj drugega. Pa saj je vseeno, sam da smo vsi zadovoljni.;)

Gre se samo za to, da pač sama hrani posvečam kar nekaj časa in ker sama ne jem veliko teh zadev, jih ne dajem niti otroku. Glavno je, da ne delaš razlik. To kar je cela family naj je tudi otrok, ne.

Drugače pa zelenjavo sami pridelamo, oz. jo pozimi kupujemo na bio tržnici.:)

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Poli za zajtrk
22.8.2005 19:56:50   
Marogica
Lin najprej zate: mogoče bi pomagalo, če bi skupaj kaj drugega pojedli. Jaz ponavadi jem s ta večjim skupaj in dostikrat enako hrano. Pomaga, ker se otrok zgleduje po starših.
Enako velja za v vrtcu. Kot je že ena napisala, se otrok zgleduje pod drugih otrokih in bi marsikaj pojedel, kar doma ne bi. Tako, da ne skrbi.

Sedaj pa punce nehajte komplicirat s to hrano. Kajti če bi bili vsi tako pikolovski, bi na koncu umrli od lakote. Skoraj v vseh živilih so že kaj našli ali pa v njih kaj "nezdravega" dodajajo. Če pa še niso našli, pa vam garantiram, da bodo čez nekaj let.
Jaz sem mnenja, da se naj pač v ničemer ne pretirava, pa bomo vsi zadovoljni: mi, otroci in živilska industrija

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Poli za zajtrk
22.8.2005 20:00:13   
lin
Punce hvala za odgovore,vidim da je debata kr stekla.
Sej vem da poli in podobne stvari niso najbolj zdrave ma ko noče jest ničesar je meni važno da vsaj neki poje tudi če je to poli.
Skrbelo me je samo to da ko bo šla v vrtec nebi hotela jest zajtrka ker nebo poli ampak kot vidim oz.slišim se večina otrok prilagodi vrtcu in njihovim navadam.
Glede tega kaj vse nebi smeli jest pa jemo pa...............................:zmeden:
No jaz nič nekompliciram in vsak je tisto akr mu paše ne.
Naj povem še to, da kosilo in večerjo je normalno in za malico pa sadje samo zajtrk je problem.

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Poli za zajtrk
22.8.2005 20:20:13   
Seven*
mia, ko bos imela nejescnega otroka, nas bos razumela! Meni se srce trga, ko Jakob je Poli salamo, McDonalds, hrenovke.. Sama sem namrec pristas zdrave prehrane. Na koncu dneva sem vesela, ce je VSAJ TO jedel.

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Poli za zajtrk
22.8.2005 20:25:14   
bini
jest tud mislim, da tili naši sončki z nami mal manipulirajo... naša npr. bi živela samo od piškotov - točno ve kje je škatla in v soboto zjutrej je tulila pod polico in hotla točno tisto (nazadnje je piškot iz te škatle dobila 3 tedne nazaj po kosilu)... lahko bi popustila, ampak nisem.. se je odločila, da bo rajš lačna do kosila oz. je pojedla nekaj borovničk pri babici - seveda sem se skregala, da ji ne sme dat nič drugega... v glavnem - sem trmasta tolk ko moja ta mala (včasih popustim, no..)...in dokler ima dovolj zaloge, da ni glih pri ta suhih, se bom šla takole vzgojo - če se pa to spremenim, bom pa verjetno tud s poli poskusla 8)

hočem ti pa povedat, da nič ne skrbi... je naša že 2. teden v varstvu od zajtrka naprej in tam poje menda čist vse - pa gospa kuha samo domačo hrano (močnik, žitne kaše, hrenovko samo enkrat na teden,...), ki je naša v bistvu ni tolk navajena... ampak tam točno ve, da ker vsi jejo, mora ona tud... edino sadja jo pa kar ne mormo naučit jest :zmeden:.. edino ameriške debele borovnice mara -ampak jih bo pri babici kmal zmanjkal na grmu :zmeden:
Si ne bi človek mislil, da so pri tej starosti že taki eksperti kako mame okol vrtet a ne? :rozica:

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Poli za zajtrk
22.8.2005 23:00:03   
špelica
Mia in lidia, prav to sem hotela napisat, res nisem vedela kaj je poli, tega še v življenju nisem kupila niti zase, kaj šele za otroka!!!

Kako lahko človek da otroku te predelane mesnine????

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Poli za zajtrk
22.8.2005 23:25:40   
maja_
samo v vednost, so banane 100% škodlivejše od Poli. Vse banane , ki so dosegljive na tržišču v Slo. so umetno zorjene v skladiščih, to poa izgleda tko, da popolnoma zelene banane našpricajo z kemikalijami in potem "lepo" zorijo. Tudi mnogo druge zelenjave je tako nabite s kmikalijo, da škodljivost preseže koristnost! Moj otrok pa je vse, od banan, ker pač nimam možnosti, da bi mi jih posebaj dostvaljali že zrele;-), pa tudi poli je še poizkusil... Tudi če jih boste imele na sami soji( ki je med drugim edina stvar, ki se tudi v Slo. lahko dobi gensko spremenjena)ne bo noben živel večno in ni nobenega dokaza , da bodo za 1% bolj zdravi od drugih.

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Poli za zajtrk
23.8.2005 8:10:38   
Timotej
Glede prehrane je tako, da bi ji jaz na tvojem mestu vsekakor občasno odrekla poliko in ji poskusla dati nekaj druga (tako,da bosta obe jedli isto hrano). Ko bo šla pa v vrtec, bo pa sigurno jedla vse, kar bo videla, da jedo drugi otroci, še kakšno drugo neumnost se bo naučila od njih , tako, da ni panike.

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Poli za zajtrk
23.8.2005 8:34:11   
BARBARA R.
O tam smo že debatirali in se ne bom ponavljala.

Je pa zanimivo, kako otrok ve že samo na pogled da bi mu to bilo užitno. Pri nas nikoli ne jemo hrenovk, v življenju jih še videla ni. Na dopustu, pa si jih je mož pri samopostrežnem zajtrku dal na krožnik in otrok je nemudoma pokazal, da bi pa to tudi ona jedla :zmeden:. Kaj ni zanimivo?


Odgovor na tvoje vprašanje; vzgojiteljice pravijo, da otroci počnejo v vrtcu marsikaj kar doma "ne znajo". In tu se štejejo tudi prehranjevalne navade. Seveda, pa so povsod tudi izjeme. Mislim, da ti ni potrebna predhodna skrb.

:muca:

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Poli za zajtrk
23.8.2005 10:43:55   
saratanja
Kaj pa bi moral otrok jesti za zajtrk? Zakaj pa bi moral jesti ob poliju nujno še kruh? A niso nekatere teorije zdravega prehranjevanja sestavljene ravno iz tega, da smeš jesti samo določene vrste živil skupaj?

Jaz odgovora na to ne vem in tudi ne bom nikomu razlagala kaj naj je! Zdi pa se mi Lin, da če ti drugače normalno in raznoliko je, se jaz nebi preveč sekirala.

Sicer pa lažje napisati, kot to storiti.Se tudi jaz sekiram zaradi prehrane. Predvsem to, da mu včasih mogoče ponudim premalo kuhane hrane.
Mali se čuva pri babici, ki je pristaš presne hrane. Tako z malim cele dneve grizeta razno sadje. Saj to ni slabo, sploh, ker upošteva moja navodila in mu poleg tega vedno skuha tudi kosilo (trdim, da mora mali dobiti od vseh vrst živil nekaj) in ponudi še razne jogurte in skutice. Se pa včasih, ko ga kaj napenja, vseno vprašam, če mogoče pa vseeno ne dobi preveč surovega sadja (sploh, ker sedaj jesta najraje jabolka in hruške kar iz dreves, ta pa včasih še niso povsem zrela). Ja, vedno se najde kaj, zaradi česar si lahko v dvomih.:)

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?