|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodnisnica Izola
15.5.2007 15:39:22   
tatjana.d
Pozdravljene!

Vprasanje za tiste, ki ste pred kratkim rodile. Zanima me, kaksne imate izkusnje s porodnisnico Izola? Prvic sem rodila v Postojni, ker mi je bilo takrat blizje, pa se ginekologa imam tam. Ker pa imam tokrat rok poleti in ker je lahko kar velika guzva na cesti (npr v nedeljo popoldne...), je druga varianta le se Izola. Sam nisem slisala kaj veliko pohval na njihov racun. Kaksno je stanje zdaj?

Tudi tokrat bi rada rodila naravno. Prvic sem odklonila cisto vsa sredstva, pa tudi potem sredstvo za krcenje maternice. Dogovor je bil, da ce porod poteka normalno, se tega drzijo, ce je pa nuja, ukrepajo po svoje. No, pa je slo vse lepo in prav. Pa se pri dojnecku so me upostevali (glede vitamina k). Kaksna je praksa v Izoli? Imajo kaj posluha za porodni nacrt in zelje? Pa rojevanje cepe?

Hvala za vse odgovore!


_____________________________

dva soncka sta nama polepsala zivljenje... tretji je končno na poti...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodnisnica Izola
15.5.2007 16:23:17   
ona
Jaz sem navkljub temu,da sem bliže Postojni 2x rodila v Izoli.Tam imam svojo G in sem bila vedno zadovoljna.je potekalo vse lepo in prav,sestre so še kar,razen v bistvu ene babice,ki je katastrofa.me je imela na porodu in se sploh ni hotela pogovarjat z mano,pač čuden tip človekauser posted image
Ne bi pa vedela koliko imajo posluha za vse te moderne variante rojevanja,jaz sem obkrat rodila normalno in mi ni rabilo nobenih sredsev za lajšanje bolečin,itd...
najbolj pa so mi dol všeč sobe,kjer sta notri samo 2 porodnici,saj v Postojni se mi zdi vse tako majhno in natrpano,ko sem šla enkrat na obisk tja.
Torej jaz sem bila zadovoljna,moja kolegica,ki je rodila lani avgusta tudi in še ena kolegica,ki je rodila letos marca je tudi zadovoljna,tako,da odločitev je tvojauser posted image
pa srečnouser posted image

(odgovor članu tatjana.d)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodnisnica Izola
15.5.2007 16:31:06   
marty5
Jaz sem v Izoli rodila lanskega februarja. Moram reči, da osebje je bilo ok - ginekologi prijazni (edino pri moji želji o EA se je malo zapletlo, ker so me hoteli pregovoriti, pa se nisem dala user posted image ), sestre na oddelku pa so bile tudi večinoma zelo v redu - sem bila zelo presenečena, ker sem se ravno oddelka najbolj bala (razno razne zgodbice).

Pogrešala pa sem več pomoči ob dojenju (sem mogla prosit za pomoč ob prvem pristavljanju, ker so me dvakrat odkrižali, češ nimajo časa), ravno tako sem se mogla malo znajt pri previjanju ipd. Ko pač prvič rodiš, ni vse tako samoumevno.

Moja ocena porodnišnice je nekje povprečna - se mi zdi, da je večinokrat tako kot pač naletiš. Jaz sem imela srečo, saj sem imela hiter in neproblematičen porod, več pa sem pričakovala od pomoči po porodu (dojenje, nega).

< Sporočilo je popravil marty5 -- 15.5.2007 16:32:16 >


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porodnisnica Izola
15.5.2007 18:59:14   
Anonimen
Meni je tudi Izola bližje, pa vseeno upam da mi rata priti do Postojne, ker sem vseeno slišala veliko lepšega o Postojnski porodnišnici kot pa o Izolski. Vendar pa je vse odvisno od hitrosti popadkov in prometa na cesti.

V Izolski je rodila januarja kolegica in prvi stvar ki mi ji je rekla po tem ko sva se prvič srečali, da me lepo prosi naj ne hodim v Izolo. Baje je imela babico, ki je celo noč govorila razne pripombe v smislu, a noter je pa lepo šlo pa nisi toliko jamrala....a misliš da bom namesto tebe rodila....vse bi kar EA rade, pa ženske že miljon let rojevajo brez (pa je sploh ni zahtevalauser posted image ).....tako je bilo vse do poroda, ko je potem prišel fant zraven. Pol na oddelku niso hotele pomagat dojit, pa je imela veliko težav, ker si niti med user posted image  ni uspela obrniti ven bradavičke in tamala ni mogla zgrabit.....

Druga prijateljica je rodila februarja, tudi katastrofa od babice, hodla jo je na 3h gledat, ona pa ni nič mogla sama, ker si je par tednov pred tem nogo poškodovala in ni smela na njo stopit. Tako je bila celo noč prepuščena sama sebi, pri porodu se je grdo raztrgala, kljub temu da o jo prerezali, potem so ji pa še 3x popravljali notranje šive. Pa fant je moral sam it iskat cviren, ker je bilo premalo osebjauser posted image .

Vse to se sicer lahko zgodi kjerkoli in NE želim nikogar strašit, ker lahko da bom tudi jaz na koncu primorana iti v Izolo in bo vse ok in bom zadovoljna. Lahko pa da ne, ker sem res veliko takih zgodb poslušala že skozi leta o tej porodnišnici. Da vam o taščini zgodbi ne govorim, ker bi bruhale.....

(odgovor članu marty5)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodnisnica Izola
15.5.2007 22:58:31   
dskubin
ma povsod so plusi in minusi. Veliko je odvisno od osebja, v 4ih dneh notri pa vidiš verjetno vse izmene. Jaz sem pri porodu obakrat imela user posted image od babice, na oddelku je bilo pa kr OK (več al manj si res prepuščena sama sebi). No, drugič mi je blo boljše, ker sem že vse vedla, pa tudi cimra je bila že drugorodka in ni bilo problemov. Obakrat pa sem dobila EA, prvič pred porodom, drugič po njem user posted image , ker sem prej rodila, kot so mi uspeli jo dat, pa sem dobila samo malo za šivanje user posted image - no ja, če bi babica mela kaj pri tem, bi je ne dobila sploh. Ne vem no, rodila sem tako hitro, da do Postojne ne bi prišla pravočasno, tako da sem see kar prav odločila, da sem rodila v Izoli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodnisnica Izola
18.5.2007 10:31:49   
majrim
tatjana...kolikor vem,imajo tudi pručko v izoli...
...kar pa se vseh kritik tiče...saj je povsod...tudi za postojno zdaj slišiš marsikaj,ampak jaz pravim,da je marsikaj odvisno tudi od nas...je pa rs,da smo v takih situacijah dosti bolj čustvene in si želimo nekaj več pozornosti,ampak kaj čmo,nismo vsi ljudje...zase vem,da bom šla kar v izolo,ker mi je tu pri roki,pa ne bi rada kaj tvegala..
...vso srečo vsem nam,ki nas to čaka v bližnji prihodnosti...user posted image

_____________________________

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG


(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodnisnica Izola
22.5.2007 20:10:45   
majas
Tudi jaz sem rodila v Izoli...in ti povem da sem bila res zadovoljna. Razen ena babica je grozna, katere si res nisem želela imeti na porodu... ostale pa so vredu.

Meni je bilo najbolj všeč ker dajo veliko povdarka na dojenju in ti pomagaja, svetujejo da ti je čim lažje. Vsak dan ti tudi pogledajo čiščo in rane...
Sem primerjala z svaknijo ki je rodila v MB in sestrično ki je rodila v Ce...in sem gotovila da sme pa res lahko bila zadovoljna.

Žal pa vsepovsod naletiš na kisle in slabe obraze in vesele in nasmejane...

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porodnisnica Izola
29.6.2007 20:54:55   
Solero
Koliko pa se plača EA v Izoli? Ali lahko zahtevaš, da v sobi ni obiskov?

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porodnisnica Izola
2.7.2007 19:25:25   
marty5
Ko sem jaz rodila, je bila zastonj (februar 2006) - zdaj ne vem, je pa (vsaj zame) EA vredna svojega denarja user posted image .

Kar se pa obiskov tiče - če nočeš, da te motijo cimrini obiksi, je najboljša rešitev privat soba, ki jo doplačaš cca 4000 starih tolarjev na dan. Če je prosta, seveda. 

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porodnisnica Izola
21.7.2007 0:09:09   
miškomaško
Pozdravljene!user posted image

Jaz sem rodila lani v Izoli in srčno upam,da mi tja ne bo treba nikoli več it,ker je zaradi njih najin sonček skoraj umrl,zaradi njihove malomarnosti,da pa o osebju na oddelku sploh ne govorim,ker je groza....Najin sonček je bil na intenzivni negi 6 dni,in ker ga nisem mogla dojit,sem si črpala mleko,in sem si nekaj izčrpala,je sestra posmehljivo rekla;A to je mleko mamice ki je tu že 4.dan,toliko mleka imajo mamice prvi dan,ne pi vi,ki ste že 4 dni tu user posted image Če ne bi imela takrat psiho na dnu od vsega kar se je dogajalo,mislim,da bi jo brcnila ven skozi zaprto okno....Kaj vse nisem doživela v 11 dneh,kar sem bila goruser posted image user posted image Je pa ena sestra,ki je pa pravi angel,in zaradi nje se je gor dalo zdržat,ime ji je Danijela,je taka malo bolj močna,pa kratke blond lase je imela lani,ma to je duša od ženske,zelo pomaga tako z moralno podporo,kot pri dojenju,previjanju,vse...Res je krasna.

_____________________________

VSAK DAN S TEBOOJ JE NEKAJ POSEBNEGA....HVALA TI,DA SI NAJIN OTROK IN DA TE LAHKO LJUBIVA Z VSEM SRCEM....S TVOJIM ROJSTVOM SE JE PRIČELO ZA VSE NAS NEPOZABNO POPOTOVANJE V PREČUDOVITI SVET STARŠEVSTVA

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porodnisnica Izola
22.7.2007 14:30:54   
nena82
Jaz sem z Izolo zadovoljna, drugič (če bo) grem isto dol...

_____________________________

Dobili smo drugi zobek...

(odgovor članu miškomaško)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porodnisnica Izola
22.7.2007 22:02:53   
majrim
no ,kar ne morem verjet,da samo kritizirate izolsko porodnišnicouser posted image ....sama sem rodila slab mesec nazaj...prva nosečnost...in lahko si mislite,kak strah je bil v meni,ko sem se preselila iz spodnjega štuka gor v porodno...nimaš pojma ,kaj te čaka tam notri...in čeprav sem bila v porodni 8 ur, trpela od bolečin in vsega, se moram zahvalit vsem prisotnim - dr.Guzejevi, babici Renati, da kasneje o Mirjani, Niki in še eni specialni sestri niti ne govorim...pa o Uršuli,ki dela specializacijo niti ne govorim...tudi solzo sem potočila ob obhodu, pa čeprav nisem videla ure, da grem domov..
...mogoče je krivo to,da smo v takih trenutkih še toliko bolj občutljive na vsako besedo,kaj pa vem...saj sem tudi sama jokala,ko sem se znašla pred pomanjkanjem mleka,pa je sestra (če se ne motim Danica ali Darinka- zlato bitje!) našla čas in se čisto na sestrski način pogovorila z mano..
..o obiskih pa je škoda besed...je naša mentaliteta še na nizki ravni...in mogoče bi mogli bit bolj strogi in striktni,ampak pol pa ljudje itak iz muhe naredijo slona...ko bo naše zavedanje,da novopečene mamice potrebujejo mir na višji ravni,bo situacija kaj boljša,do takrat pa  bo pravi cirkususer posted image

_____________________________

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG


(odgovor članu nena82)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porodnisnica Izola
23.7.2007 8:34:51   
pina-1
moja izkušnja iz Izole je tudi srednje dobra. Nad ginekološkim oddelkom in samoim porodom nimam pripomb. Sestre v "spodnjem " štuku so čudovite in babica Renata je bila tudi zelo v redu. Je bila z mano dokler ni prišel moj mož in ko sem se začela sama sebi smiliti me je nala postaviti zopet na pravo pot. Tudi otročnica, ne vem več kako ji je bilo ime je bila zlata. Nikoli je ne bom pozabila. Slabo izkušnjo imam z G, ki je bil na porodu in pa s sestrami na oddelku. Tem se res kaj dosti ni dalo delat.
Predvsem je mene motilo dejstvo da so otročki skozi z mamico. Bi bilo veliko bolje če bi jih čez noč vzeli stran. Vsaj jaz bi raje videla tako.

Grem pa februarja še enkrat v Izolo.

_____________________________

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Porodnisnica Izola
27.7.2007 18:42:13   
nena82
Ja, Pina-1 , se mi zdi, da se to da zmenit, da ti vzamejo otročka čez noč, če si res utrujena. Jaz sem jo imela raje pri sebi in tudi če bi mi ponudili, da jo vzamejo, je nebi dala user posted image .
Jaz sem pa tako žalostna, ker ne vem, katera babica je bila pri mojem porodu. Mi katera pomaga?
Je srednje visoka, lasje rdečkasto-rjavi do ramen, taka oštra, ma zlo fejst...


_____________________________

Dobili smo drugi zobek...

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Porodnisnica Izola
28.7.2007 17:28:50   
Solero
Pa se da v Izoli rodit ne-leže? Ali sede, pol sede, čepe...?
Je imela katera mogoče porodni načrt? Pa če ne, imate vsaj občutek, da bi ga upoštevali?

(odgovor članu nena82)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Porodnisnica Izola
1.8.2007 19:01:36   
soncek78
Hello!

Aprila sem rodila čudovito punčko v porodnišnici Izola... Porodna izkušnja ni bila kaj prida... Med porodom sem menjala 3 babice , eno od njih bi pa najraje po stopnicah pahnila... še dobro, da je prišla tadnja izmena in da je odšla domov ( pri porodu sem imela mlado zdravnico in jo je imela ves čas pod kontrolo)... , ko je odšla so sklicali ekipo in naredili CR. No konec v redu, vse v redu.

Na oddelku sem pa se dobro znašla in tudi prijazni so bili z mano... Hčerkico sem na lastno željo imela vse noči pri meni, pomagali so mi pri dojenju, črpanju mleka pristavljanju otročka.

Največja svetla točka in pravi angel je pa sestra Danijela. Za naše miškoline skrbi kot, da bi bili vsi njeni. Ko so prišli iz štacije so bili vsi lepo naoljeni, z lepimi frizurcami in čisti kot rožice. Poleg tega mi je svetovala kako se dojenčka previja, koliko in kako se pristavlja ter kako se organizirati, ko pridem domov. Na vsako vprašanje mi je z veseljem odgovorila. Ni kaj, zlata je!!! Pravo sonce!

Pa tudi na gineko oddelku sem ležala 7 dni in personal je zelo v redu...

Lep pozdravček!

_____________________________

Smile and the world will smile with you!

Najina Sončica Nika je pokukala na svet 03.04.2007.

19. 04.2013 nas je razveselil najin sonček Luka.

Sedaj imava dva čudovita zakladka :D


(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Porodnisnica Izola
3.8.2007 14:13:15   
marty5
Solero,

v Izoli imaš alternativno metodo rojevanja na pručki - sem šla tudi poslušat predavanje za to. Babica nam je že takrat rekla, da sicer se jih veliko zanima za alternativne metode, ko pa pride dan D, se jih velika večina premisli in ima standardni porod.

Je pa tudi odvisno od osebja, ki te sprejme. Eni imajo posluh, drugi se pa držijo utečenega kot pijanec plota. Jaz sem morala zelo vztrajat z željo po EA, ker so me na vsak način želeli odvrnit od tega.

Glede načrta torej tako: imej ga, povej babici, ko bo čas in upam, da boš dobila kakšno, ki bo imela posluh. Sicer pa je moj nasvet ta: obvezno imej partnerja od vsega začetka pri sebi (jaz nisem dovolila, da ga pošljejo stran in bi ga kao poklicali kasneje), ker si potem ne upajo preveč ugovarjati. Bolje imet nekoga na svoji strani user posted image

Srečno!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Porodnisnica Izola
3.9.2007 13:48:19   
Solero
A ve mogoče katera, kdaj je naslednje predavanje in ogled porodnišnice?? Me mika, da bi si šla pogledat to pručko in se it pozanimat glede določenih postopkov.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?