|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Potrebujem pomoč
12.1.2005 21:01:35   
prijatelj
Pozdravljene!

Na vas se obračam, ker potrebuje pomoč moja prijateljica. Nedavno se je razšla s svojim možem, ki živi drugje in ima drugo žensko. Otroka vidi dvakrat tedensko, vendar prijateljici povzroča izredno veliko težav. Psihično jo maltretira, ščuva proti njej otroka, ki je zaradi tega zmeden in pod hudim stresom, prav tako je pod hudim stresom prijateljica.

Sama tudi ne ve, kam naj se obrne po ustrezno pomoč, saj sama ne zmore več. Socialna služba ne opravlja svoje funkcije in se vedno postavi na stran njenega moža in to kljub temu, da ne izpolnjuje svojih obveznosti ter nad njo vrši pritisk. Ona ne potrebuje pravne pomoči, pač pa na prvem mestu psihično podporo in praktične nasvete, kako naj s svojim možem vozi ločeno živjenje. Za vse je sama, ne pomaga ji prav nič in tudi sam ji ne znam več pomagati, saj nisem podkovan na tem področju.

Ker pa mi je izredno ljuba oseba, sem se obrnil na vas, da mi ve pomagate, saj imaste verjetno s tem (čeprav upam, da niste v tako hudi stiski) izkušnje.

Za vse informacije bom izredno hvaležen.

B
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Potrebujem pomoč
12.1.2005 21:06:10   
Anonimen
To je grozno. Saj tega dedca bo verjetno minilo. Kako grozno, da za maščevanje uporablja svojega lastnega otroka. Kaj pa če bi vprašala kakšnega odvetnika, če se da kaj narediti?

(odgovor članu prijatelj)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Potrebujem pomoč
12.1.2005 21:09:47   
prijatelj
Dejstvo je, da ona išče pomoč zase, da bo dovolj močna. Hoče biti dovolj močna zase in za svojega sina, ki ji je prioriteta. Glede pravnih stvari je dokaj urejeno in niso na prvem mestu.


(odgovor članu prijatelj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Potrebujem pomoč
12.1.2005 21:16:03   
Anonimen
Potem pa naj se obrne h kakšnemu otroškemu psihologu, da bo vedela, kaj mora delati, kako otroku v taki situaciji pomagati. Naj kar otrokovega pediatra vpraša. Vsaj meni bi bil v prvi vrsti pomemben otrok, šele nato jaz. Saj je tako vsaki mami.

(odgovor članu prijatelj)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Potrebujem pomoč
13.1.2005 8:57:27   
Donja
Tako kot pravi Splišni. Ali pa tudi naj svojega osebnega zdravnika vpraša in ji naj da napostnico za strokovno pomoč. Psiholog ji bo najbolje znal svetovat. Vem da nisem dosti pomagala ampak držim pesti, da ji bo uspelo in bosta z otrokom srečna. Če si njej dober prijatelj ji stoj ob strani in jo vzpodbujaj. Pa pelji ju kdaj na kako sprostitev.

(odgovor članu prijatelj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Potrebujem pomoč
13.1.2005 10:34:47   
mihelca
POZDRAVLJENI! SAMA IMAM SLABE IZKUŠNJE S CSD. MAMA NAJ GRE POD NUJNO K PEDIATRU PO NAPOTNICO ZA PEDOPSIHIATRA IN TAM POVE VSO SITUACIJO,TER,DA IMA DOKAZE PROTI OČETOVEMU RAVNANJU. V TAKEM PRIMERU JAZ OTROKA NE BI NITI POD RAZNO DALA TAKŠNEMU OČETU,SAJ OTROK PSIHIČNO TRPI,KLJUB TEMU,DA NA CSD HITRO GROZIJO Z IZVRŽBO(DENARNO KAZNIJO).NAJ DA TOŽBO ZA PREKINITEV STIKOV,ŠE PREJ PA OBVESTI MINISTRSTVO ZA DELO,DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE,KOTNIKOVA5,LJUBLJANA,TER VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC,DUNAJSKA 56,LJUBLJANA. NAJ OPIŠE VSO ZGODBO IN JIM POŠLJE PRIPOROČENO. TUKAJ SE GRE ZA OTROKA IN NJEGO ZDRAVJE,DA NE BO KDAJ IMEL VEČJIH POSLEDIC IN OBTOŽEVAL MAMO,DA GA NI ZAŠČITILA IN PREJ UKREPALA. V VELIKO PRIMERIH SE OTROK OBRNE PROTI MATERI ZARADI ŠČUVANJA OTROK IZ STRANI OČETA. UPAM,DA VAMA BO USPELO IN VAMA ŽELIM VSO SREČO! MAMI PA SVETUJEM,DA SI NABAVI DIKTAFON IN GA SNEMA,KO JO BO PSIHIČNO MALTRETIRAL,KAJTI NA CSD MORA IMETI VSE DOKAZE,KER PRI NJIH IZGLEDA,DA SO MATERE SLABE VSI OČETJE PA DOBRI.MAMI PA ŠE ENKRAT SVETUJEM NAJ SI NJEGOVE BESEDE NE JEMLJE K SRCU,KAJTI TO JE NJEGOV NAMEN,DA JO PSIHIČNO UNIČUJE IN NAJ SE MU TAKRAT V OBRAZ SMEJI,KAKOR,DA POKAŽE,DA JO JE PRIZADEL.UPAM,DA SEM VSAJ MALO POMAGALA? :hudicek::hudicek::hudicek:

(odgovor članu prijatelj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Potrebujem pomoč
13.1.2005 11:20:09   
zmaga
:bravo::bravo: Bravo Mihelca !!!!!:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu prijatelj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Potrebujem pomoč
13.1.2005 12:22:02   
Žaža
Sicer jaz nimam s tem izkušenj, imam pa dobro prijateljico, ki doživalja isto grozo že 5 let. Ona je zelo dobro podkovana z zakoni, ima tudi super veze, pa mu žal ne more nič.

NAj povem samo to, da je njuna hčerka resnično pod stresom, da pa je tudi ugotovila kako je na stvari in se ni obrnila proti mami ampak prosti njemu, saj ima pred njim zaradi vseh dejanj velik rešpekt.
Sedaj po petih letih jo mora mama vedno prepričevat, da naj gre k njemu (tako je pač določilo sodišče), ko pa pride on, pa mala kar otrpne in gre brez besed, ker ima pred njim strah, da se mu ne bi zamerila.

Žalostno je, da tu otrok najbolj trpi, a naši zakoni in naš socialna služba sta pač takšni kot sta. :(
Za bruhat!!

(odgovor članu prijatelj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Potrebujem pomoč
13.1.2005 13:36:58   
mihelca
MOJA PRIJATELJICA IMA TUDI PRIMER,KO OTROK NOČE K OČETU IN JO SAMA PRIPRAVLJA NATO,AMPAK JE NA CSD NALETELA NA OSEBO,KO JI JE REKLA,DA KAKŠNA MATI JE,DA OTROKA SILI V NEKAJ KAR OTROK NOČE,SAJ JE DOVOLJ VELIK,DA SE SAM ODLOČI,DA TAKRAT JE TREBA OTROKA IZPRAŠAT ZAKAJ NOČE K OČETU. "MENE NE MORE NIHČE PREPRIČATI,DA DAM OTROKA V ROKE PSIHOPATU,PA ČE PRAV DOBIM DENARNE KAZNI,SE BODO PAČ POLOŽNICE NABIRALE V PREDALU. VEDELA VSAJ BOM,DA JE OTROK V VARNIH ROKAH. ZATO PA SO PEDOPSIHIATRI IN ZDRAVNIKI!!!!!!!!!TEJ MAMICI IN SONČKU,KI IŠČETA POMOČ PA POŠILJAM :rozica::rozica::rozica:,NJENEMU PRIJATELJU PA:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu prijatelj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Potrebujem pomoč
13.1.2005 17:09:02   
Annny
Dragi, prijatelj, MOTIŠ SE: tvoja prijateljica RABI pravno pomoč!
Če ne zaradi sebe, pa zaradi otroka!
Džabe besede tolažbe- tukaj je treba konkretno ukrepati in človeku onemogočiti stike z otrokom.

LP

(odgovor članu prijatelj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Potrebujem pomoč
13.1.2005 20:53:55   
beba76
Se strinjam z Anny,pa še sodišče bo v najslabšem primeru določilo stike enkrat tedensko - en vikend, nasledni teden pa en dan med tednom.
Seveda pa lahko ona dokazuje, da z otrokom neprimerno ravna in mu bodo stike prepovedali.
Žal pa je naše sodstvo in sociala na psu in se zna vse skupaj kar zavlečti!

Vso srečo vam želim!

(odgovor članu prijatelj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Potrebujem pomoč
13.1.2005 23:12:08   
Palčica
Če sem prav razumela prijateljica potrebuje pomoč v obliki individualne terapije.
Takole je...
Poznam čudovitega človeka,ki se ukvarja z raznimi vrstami terapij,predvsem pa pomaga človeku,da vidi stvari,do katerih sam nikakor ne more priti.Lahko bi pisala in razkladala kaj vse človek lahko naredi s pomočjo nekoga,a ne bom...Predolgo bi bilo.
A takoj moram povedati,da 1 ura pri njem stane 10.000 sit.
Vem,da se znesek marsikomu od nas zdi velik,zato razumem zakaj se veliko ljudi k gospodu,ki mu pojem slavo ne zateče.
A hotela sem samo povedati,da poznam nekoga ki zna in zmore pomagati človeku v stiski.In če te bo slučajno zanimalo kaj več,ti lahko posredujem njegov mail.

Palčica

(odgovor članu prijatelj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Potrebujem pomoč
13.1.2005 23:32:16   
Annny
Palčica, s to gospo je vse v redu- le težave ima z možem. Morda on rabi terapijo! Ampak zastonj vsaka terapija, če se človek zanjo zavestno ne odloči in če se ne odloči na sebi nekaj spremeniti.
Če pa je človek hudoben in samo nagaja svoji bivši (in s tem uničuje otroka, sram ga bodi), potem tu koristi le prisilno ukrepanje ustreznih organov! Ni druge možnosti!

LP

(odgovor članu prijatelj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Potrebujem pomoč
14.1.2005 17:16:19   
prijatelj
Vsem se najlepše zahvaljujem. Vse povedano sem posredoval prijateljici in upam, da si bo z vašo pomočjo pomagala. Ne morem vam z besedami povedati, kako hvaležna je za vaše nasvete in za čas, ki ste si ga vzele.

Hvala vam

(odgovor članu prijatelj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Potrebujem pomoč
15.1.2005 17:13:12   
india
Morda pa ji bo pomagala tudi pomoč za otroke in maldostnike, kjer razni terapevti otrokom in staršem v takih primerih svetujejo in pomagajo.
Vem, da jo v Mariboru imamo, tako,da je verjetno tudi po drugih krajih v Slvoeniji. Tam ji bodo svetovali tudi, kam naj se obrne, da bo dobila tudi sebi primerno pomoč in nasvete.

(odgovor članu prijatelj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?