|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Povišan prolaktin
29.12.2007 9:40:25   
YULIAH
S partnerjem že 2 leti poskušava zanositi. V kliniki za neplodnost so mi v oktobru na podlagi krvnih preiskav ugotovili povišan prolaktin, ter mi predpisali bromergon. Po mesecu dni jemanja sem bila ponovno na pregledu, takrat je bila vrednost normalna (24)user posted image . Nato bromergona mesec dni nisem jemala. Sedaj imam vrednost povišano (79,7). Zanima me če ima katera kaj izkušenj z bromergonom? Ali lahko zanosim, glede na to da moram vsak dan jemati bromergon?...user posted image

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 29.12.2007 13:00:47 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: POVIŠAN PROLAKTIN
29.12.2007 10:00:38   
Anonimen


(odgovor članu YULIAH)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Povišan prolaktin
3.1.2008 16:54:18   
*sanela*
IZVIRNO SPOROČILO: YULIAH

Ali lahko zanosim, glede na to da moram vsak dan jemati bromergon?...user posted image


Kar naprej pij bromergon, dokler ga boš pila se bo tvoj prolaktin nižal in boš lahko ostala noseča. Ko boš noseča pa prenehaj z pitjem tabletk!
Srečno!

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Povišan prolaktin
4.1.2008 18:28:01   
YULIAH
Draga Sanela!
Hvala za spodbudne besede...

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Povišan prolaktin
5.1.2008 20:53:42   
metuLJchy
Jaz se tudi ukvarjam s previskotim prolaktinom. Oz. mi ga je končno uspelo znižati. Pred letom dni je bil namreč nenormalno visok - 186 - in takoj so mi predpisali diagnozo bromergon. Mi pa je bilo po njej zelo slabo in sem ga zato nehala jemati. Napaka! Takrat namreč še nisem vedela, da brez tega zoprnega zdravila se prolaktin ne bo znižal. Jaz sem istočasno hodila k bioenergetičarki in mi je s 186 na 49 padel v 2 tednih, ampak to je že stvr osebnega stališča. Bromergon ti vsekakor svetujem piti, če imaš še kakšno vprašanje o prolaktinu le vprašaj, ti z veseljem odgovorim. Le še to - pomembno je da bromergon piješ tudi zato, ker ko je prolaktin zelo visok, ti začnejo se mešati ciklusi, jaz tudi po 3 mesece in več nisem imela menstruacij. Zanositi s previsokim prolaktinom je zelooo težko, ker namreč dokler se ta zadeva ne poštima najverjetneje nimaš ovulacij. Svetla plat te zgodbe - zdravilo pomaga, in ko prolaktin znižaš na normalo ne bi smelo biti hujših ovir do user posted image  če ostalo štima... Srečno!!

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Povišan prolaktin
6.1.2008 11:55:28   
YULIAH
MetuLJchy!

Sedaj pijem 1/2 tabletke zvečer, ker ko sem pila 1/2 zjutraj, 1/2 zvečer sploh nisem mogla funkcionirat. Daj mi reci, ti s pomočjo bioenergije znižuješ prl, torej če se prav razumela ne potrebuješ bromergona. Jaz sem v lanskem letu tudi hodila bioenergetiku, pa mi je po nekaj tedenski terapiji dala "blagoslov" za zanositev, torej ni videla nobenih ovir. Kasneje so ugotovili povišan prl. Teh tablet najraje ne bi pila, pa kaj češ, če drugače ne gre.Ti si že bila kdaj user posted image ? Tudi tebi srečno...

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Povišan prolaktin
6.1.2008 13:35:18   
metuLJchy
Yuliah, jaz sicer hodim k bioenergetičarki, a tudi bromergon pijem. In tudi vsaki punci s povišanim prolaktinom, bi rekla naj ga pije. Glej meni so povišan prolaktin odkrili okt. 2006 in mi predpisali bromergon. Takrat o prolaktinu še nisem vedela dosti in sem mislila da bo šlo brez, ali da to ni pogoj da ne zanosiš. Vmes sem hodila tudi k bioenergetičarki, a ji nisem znala čisto razložit kaj je narobe. In tako se je to vleklo 1 leto (tudi k bioenergetičarki vmes nisem hodila)! Potem me je skoraj kap ko je bil prolaktin okt. 2007 že 186, normalen je tam nekje do 25! In sem si rekla, da zdaj pa ni druge kot da pijem bromergon. Istočasno sem šla z izvidi k bioenergetičarki. Moja doza bromergona bi postopoma morala priti do 3 tabletke na dan, prva 2 tedna sem pila le po 1/2 tabletke zvečer in hodila na terapije k bioenergetičarki. Po 2 tednih sem šla spet na meritev in je bil le še 49! Kakor berem po forumu punce prolaktin kar dolgo nižajo, tako da vsaj za moj primer verjamem, da mi je bioenergetičarka pripomogla k hitrejšemu padcu prolaktina. Kljub temu bromergon še vedno pijem in sicer 1 tabletko na dan. Več od te doze nisem pila nikoli. V sredo imam pregled pri endrokrinologu in prav zanima me, kako ta moja terapija deluje. Ti pa svetujem da piješ bromergon tik pred spanjem, da ga ne čutiš, jaz sem ga prvič zjutraj in sem šla direkt bruhat. Še boljše je če nekaj malega poješ, da ne pade na prazen želodec. Tablete verjamem, da se ti upirajo, meni se tudi, kljub temu si vsaj do endrokrinologa ne upam biti brez tablet. Kaj pa razlog, ali so ti ga ugotovili? Pri meni so slikali glavo na magnetni resonanci in šlo je za cisto, ki je pritiskala na hipofizo. Lahko pa gre tudi za stres, kaj drugega... Če te še kaj zanima kar vprašaj, pa uspešen boj s prolaktinom!

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Povišan prolaktin
6.1.2008 21:27:19   
YULIAH
Draga metuLJchy!
Me je pretresla tvoja izpoved, saj nikoli nisem prej brala forumov, in se nisem nikoli obremenjevala s težavami ljudi, ki jih ne poznam. Upam da boš uspešno opravila v sredo. Bom mislima nate...
Jaz pa imam 21.1. tudi pregled pri moji zdravnici(klinika za neplodnost), pa bom verjetno šla naprej še po kakšno drugo  mnenje da izvem razlog za povišan prl...sploh pa ne vem kako dolgo imam že povišanega. So tebi kaj rekli, zakaj in od kdaj. Vem tudi da stres pripomore k poslabšanju, samo težko je stres kontrolirati ...
Vso srečko, pa javi kako si uredila.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  to ti pošiljam za srečo 

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Povišan prolaktin
18.2.2008 20:39:25   
semika
Pozdravljena,
tudi jaz se trudim da bi zanosila pa ne gre, sem vključena v postopek za umetno oploditev. Prvič sem slišala za prolaktin ko sem imela laparoskopijo v Avstriji. Prolaktin sem imela povišan, zato sem dobila tablete, ki sem jih kupila v Avstriji, ker so po mnenju mojega ginekologa boljše. Prol. so mi kontrolirali 3 x, pa je bil vedno drugačen, vedno nad zgornjo dovoljeno mejo. Kako naj mjemu ginekologu povem da mi da napotnico za endokrinologa oz. za slikanje glave da bi ugotovila ali imam tumor na hipofizi. Me je kar zaskrbelo, ker vem da je zanositev če je Prl. povišan nemogoča.

Hvala in lep pozdrav!

Semika

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Povišan prolaktin
19.2.2008 19:36:38   
YULIAH
Semika!
Imaš enako težavo kot jaz. Tudi jaz se zdravim za neplodnost, za sabo imam žal neuspešen IUI(prvi postopek umetne oploditve).
Prav tako imam povišan prolaktin, jemljem bromergon. Koliko imaš pa ti vrednost prl?
Glede napotnice...povej svojemu G, to kar si zaupala nam, pa te bodo verjetno dali ponovno na meritev, kajti na vrednost lahko vpliva mnogo dejavnikov, med njimi tudi stres, zato ti merijo 3x zaporedoma.
Kar pa se tiče zanositve, tudi s povišanim prl so punce zanosile celo po naravni poti, tako da ne se obremenjevat....pa srečno!

Če te karkoli še zanima me kar vprašaj!

(odgovor članu semika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Povišan prolaktin
19.2.2008 20:06:49   
semika
Dober večer,

najprej res hvala za odgovor. Danes sem pogledala na izvide - Prl. imam 45, s tem da je na izvidu označena vrednost kot normalna med 1-30 (Avstrija), na izvidu od bolnice pa da je normalna meja do 25, zdaj pa res ne vem. Vsekakor pa je povišan. Kaj meniš?
Sicer sem svojemu ginekologu in temu ki vodi postopek za IUF povedala kaj me srbi pa ni nič kaj odreagiral.
Sicer ne vem kakšno je tvoje mnenje, meni se zdi da vsi v bolnici pač jemljejo vse preveč preprosto in samoumevno. Jaz sem pri 1. postopku prišla do polovice, potem pa ko bi morala dobiti perilo ga nisem, sestra pa me je enostavno odpravila da po tabletah ki sem jih jemala so vse dobile perilo. To me je tako "piss off" da sem vse opustila. Prejšnji teden pa sem bila na pregledu in spet sem dobila napotnico za ambulanto. 

Verjamem da ti bo drugo uspelo in držim pesti, ti samo misli pozitivno....

Semika 

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Povišan prolaktin
19.2.2008 21:23:07   
YULIAH
Semika,
najprej kar se tiče našega zdravstva, strinjam se s tabo, kar je res, prevečkrat smo obravnavani kot le številka, kar ni prav.
Glede na tvojo vrednost prl, je povišan. Ne rabiš pa se bati, ker kljub vsemu ni hudo, verjamem pa ti, da te skrbi. Tudi mene je, pri prvem merjenju sem imela 57 (dobila bromergon za mesec dni). Čez nekaj časa pa ko nisem več jemala tablet ponovno merjenje, pa je bilo 79,9, tako da sem ponovno na bromergonu.
Kar pa se tiče tvojega G, jaz bi ga na tvojem mestu menjala, kar sem tudi storila, ko sem imela prejšnjega, ki je le pisal v kartoteko, ter kakšen recept, ni mu pa bilo za podrobno razlago, predvsem pa odgovarjat na moja vprašanja.
Kar pogumno naprej, boš videla da bo tudi tebi uspelo zanositi, želim ti veliko sreče, držim pestiuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu semika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Povišan prolaktin
19.2.2008 21:26:15   
YULIAH
Še nekaj, kar se tiče normalne vrednosti prl...moja G mi je povedala, da v Mariboru smatrajo povišan prl že nad 20, v LJ pa nekje med 25 do 30. Mislim pa, da je do 30  čisto normalna vrednost.

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Povišan prolaktin
19.2.2008 22:04:24   
semika
Ej hvala, zdaj sem malo pomirjena. Bom pa zahtevala merjenje Prl, če ne bo šlo drugače pa se bom oglasila pri moji osebni zdravnici. Verjetno bi se z nama strinjala še katera, naši G se ne zavedajo dovolj da je vse kar se tiče zanostive in težav zelo boleče in prinaša veliko stisk ter dvomov ter čakanja. Vsaka ki se poda na to pot ima svojo zgodbo in prav je da delimo izkušnje. O veliko stvareh bi se dalo debatirat....

Vse dobro ti želim. user posted image

Semika

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Povišan prolaktin
19.2.2008 22:09:29   
YULIAH
Hvala Semika, tudi tebi vse dobro, pa javi kako si uredila...

(odgovor članu semika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Povišan prolaktin
29.2.2008 8:26:03   
*sanela*
Ojla!
Tudi jaz imam povišan prolaktin ( tumor na hipofizi ). Pijem dostinex, v decembru so mi izmerili višino prl. 45 in od takrat pijem celo tabletko ( prej sem pila 1/2 ). Po nekih mojih izračunih bi višina mojega prl. morala biti normalna. Problem je v tem da še nisem dobila user posted image  in to že 4,5 leta. Upala sam, da se bo to uredilo a zgleda da negre tako hitro.

Kdaj se je vaša user posted image  uredila?
A je še katera med vami, ki ni imela user posted image  tako dolgo kot jaz?

Počasi ratavam obupana user posted image !

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Povišan prolaktin
29.2.2008 16:17:36   
YULIAH
Sanela,
tudi jaz imam povišan prl(79,7) pa sicer nimam težav z M, le dolge cikle sem običajno imela. Jemljem bromergon 1/2 vsak dan... Kaj so ti pa rekli pri zdravniku?

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Povišan prolaktin
1.3.2008 8:19:31   
*sanela*
user posted image Moj prolaktin je bil 142. Sm dobila bromergon, ga nisem dobro prenašala in so mi dali dostinex. Z dostinexom sem v dveh mesecih znižala prolaktin na 45. So mi povečali dozo in zdaj po dveh mesecih mislim da je moj prolaktin normalen.
Rekli so mi ko bom znižala prolaktin na normalno naj bi dobila tudi user posted image . Približno po treh mesecih dostinexa naj bi dobila user posted image . Pijem ga pa že pol leta pa še nič.
Rabila sm 3 leta da so ugotovili kaj je narobe z mano. Upam, da nebom rabila še toliko da dobim user posted image .
Ful me je strah, da nebo kaj narobe z mojo maternico ker tako dolgo nisem imela user posted image . Bila sm na pregledu decembra in moja g. je rekla da so jajniki super da pa imam sluznico še zmeraj ful stanšano. Ni mogla nič napovedad kdaj naj bi dobila user posted image .

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Povišan prolaktin
2.3.2008 21:32:18   
YULIAH
Joj, Sanela user posted image , upam da se ti bo to vse skupaj hitro uredilo, da bo tvoja M prišla. Kdaj pa greš kaj ponovno k zdravniku?

Tudi jaz sem težko prenašala bromergon, ko sem ga pila 1 na dan, pa so mi rekli naj začnem s 1/2, potem je bilo malo bolje.

Jaz bi na tvojem mestu poiskala še kakšno drugo mnenje, saj se gre za tvoje telo in zdravje.
Javi ko boš kaj vedela, mislim nate!

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Povišan prolaktin
3.3.2008 20:45:05   
semika
Zdravo,

jaz grem drugi teden po napotnico za merjenje prolaktina. Tudi jaz nisem imela M skoraj pol leta, potem pa normalno 3 mesece, zdaj pa zopet ne. Imam občutek da je P povišan. Res ne vem zakaj G tako dolgo čakajo preden po vseh težavah pomislijo še ne prolaktin. Sploh če gre za umetno (ker vemo je to eden izmed vzrokov za neplodnost).
Zanimovo je, da je meni ena zdravnica (internistka) ko sem jio vprašala zakaj je P povišan odgovorila da gre za tumor na hipofizi in da se to da operativno odstraniti (laparoskopsko), da to ni nič strašnega in da takšen tumor nikoli ni maligen. Je pa velikosti za konico svinčnika.

Jaz bi na tvojem mestu poiskala pomoč endokrinologa, tudi sama razmišljam v tej smeri. Second opinion res ne škodi. Sploh pa v tvojem primeru ko nimaš M že kar lep čas. Vsekakor je najbolje da se telo samo bori in znormalizira po terapiji, pri tebi pa traja že res dolgo.

Imam tudi sodelavko ki je imela zadnjo M ko je bila stara 19 let, diagnoza: sterilnost. Po čudnem naklučju je dobila M samo še enkrat in takrat, hvala bogu, zanosila. Bila ja dobesedno v klimaksu, danes je stara 54. Mislim da z maternico ne bo nič narobe, boš pa imela težave pri zanostitvi.

Kaj imaš morda kakšne vrtoglavice, potenje... Meni se oboje zadnje čase kar pogosto pojavlja.

Navsezadnje pa, ne glede kako črnogledo je vse skupaj, upanje vedno ostane in tega ne izgubi. Verjamem da se bo tudi za nas vse ki imamo takšne in drugačne težave vse uredilo.

Piši kaj in lp

Semika


(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Povišan prolaktin
19.3.2008 17:13:47   
*sanela*
Ojla!
Internet mi je nagajal pa se vam nisem mogla prej javit!

No jaz še vedno nisem dobila user posted image !
Kar je še najhuje spet imam izcedek iz dojk. Sploh mi ni jasno zakaj user posted image ! Redno pijem dostinex. Ko sem pila pol tabletke sem se počutila super in nisem imela izcedka. Zdaj ko pijem celo tabletko se počutim ful slabo in imam ful izcedka.
Nič mi več ni jasno!
V petek imam pregled v endokrinološki in upam, da bodo ugotovili zakaj tabletke ne primejo!
Toliko za zdaj!
Se vam javim po pogovoru z zdravnico!

(odgovor članu semika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Povišan prolaktin
19.3.2008 19:03:40   
YULIAH
Sanela, uboga....upam da se ti bo uredilo. M pa od nikoder, ha? Hudiča, ko je ne želiš pride, ko pa bi jo rabil, pa noče, to ni fer.
Javi kako boš uredila. Vprašaj če imajo kakšne druge tablete, ker ti očitno te ne pomagajo.
Vso srečo. Jaz imam v petek 2 UZ, sem na injekcijah za postopek IUI, ki bo verjetno že konec tedna, potem pa 14 dni čakanja........Upam da sedaj bo uspelo.Bom javila...
Vso srečo!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Povišan prolaktin
19.3.2008 19:18:16   
tassi1
živjo!Tudi meni so ugotovili povišan prl. in sicer mi je dejala,daga imam 42 ,normalna vrednost pa je do 24.zanosit ne morem že 10 let,oz.zanosim,pa se konča  s SS.Tudi M imam zadnje čase zelo neredne-od 26-35 dni,pa ful se mi vrti,pa en čas me zebe,pol mi je zelo vroče,..Ali so to tudi znaki povišanega PRL?Kako ti ugotovijo tumor na hipofizi?JA,dosti stvari me zanima,ker za ta hormon se mi šele pred kratkim povedali,da imam povišan,sem pa šla z istimi izvidi v samoplačniški postopek v MB.,pa mi ni hihče povedal,da zaradi tega hormona ne bo uspeha-beri user posted image
Zdaj sem dala še enkrat kri za ta hormon,razgovor pa imam šele konec maja.Me zanima ,če mi bodo dali kakšno terapijo,..
Včasih pa res mislim,da mi user posted image  ni usojen,ker mi na vsakem pregledu najdejo kaj slabega,..

punce,držim pesti za vse nas,da se letošnje leto konča z user posted image user posted image

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Povišan prolaktin
19.3.2008 20:21:45   
ovčka79
Jooooj, YULIAH, se bom pa kar sem priključila, da ti zaželim vso srečo na IUI user posted image user posted image ! Drži se, ostale punce na tej temi pa seveda tudi! user posted image user posted image

LP, o.

(odgovor članu tassi1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Povišan prolaktin
20.3.2008 11:25:05   
metuLJchy
semika in tassi jaz bi vaju potolažila, po mojem je pri vama skoraj nemogoče da gre za tumor na hipofizi, ker kljub temu, da so vajine vrednosti povišane, niso drastično nad zgornjo mejo. Jaz imam isto težavo kot sanela, jaz tumor ne zmorem govorit, zato pravim cista. Je pa pri meni bil prolaktin pri prvem merjenju celo čez 200, nato 1986, 169....pri tako visokih vrednostih posumijo na cisto. Meni so že prvič ko so videli koliko je prl. dali napotnico za rentgen glave (naredila na KC), nato ko so prišli izvidi in je bil sum utemeljen sem dobila napotnico (z klicaji nujno) za magnetno resonanco, ki sem jo dobila v res hitrem času, mislim da tednu ali dveh. In je pokazalo to presneto cisto. Zdaj čez 3 tedne imam že drugo, kontrolno slikanje glave z magnetno. K sreči povišan prolaktin ne kaže vedno na tumor na hipofizi, je pa skoraj vedno, ko je povišan razlog da se ne zanosi, saj preprečuje ovulacije.

Yuliah in sanela, vidve vesta da sem malo pauzirala od tablet, ampak jih spet jem, ker se je vrednost prl brez njih iz 70 spet dvignila na 169! Tako da punce, pit tablete!

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko časa po porodu je nosečnost rizična?
Najnovejša raziskava je pokazala, kdaj mora biti nosečnica še nekoliko bolj previdna, da ne ogrozi svojega zdravja in zd...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?