|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 9:39:41   
HuAnita
Ali kdaj vaše malče udarite po riti?! Do zdaj sem se tega strogo izogibala, samo na morju, pri sorodnikih, pa bi jih za vsako stvar po njihoem morala pošteno dobiti. Mislim, s kuhalnico ali valerjem pretepati 21m otrokauser posted image user posted image . Očitno smo z drugega planeta.
No, ampak sem očitno padla pod vpliv in ponoči, ko sem ji šla po vodo, se ni hotela umiriti, me je ful brcala in se me otepala, zraven pa drla : pit, pit. Nežno sem ji dopovedovala, naj neha klatiti, da imam 'pit', pa ne. In sem hladnokrvno odložila kozarec in jo po riti. Tak užaljen jok, pol ure je vpila, M. pa me je ful nadrl, kaj se grem, da jo tepem, kako jo bom potolažila, pa še sredi noči je bilouser posted image user posted image user posted image   Potem vsa skesana in sekirajoča se nisem mogla več zaspati in sem danes spet zombi.
Ali ve otroke vzgajate tudi s tepežem? Meni se vsekakor zdi še premajhna, ampak včasih pa slišim tudi od mamic, ki jih zelo spoštujem, da drugače ne greuser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 9:45:57   
Blink1
Zaenkrat še ni bilo takega primera...Ji samo grozimo in rahlo tapkamouser posted image  No, enkrat pa sem jo užgala po ritki, da je malce zabolelo...Pa je začela tako jokati in klicati atija, da sem se še jaz zjokala in jo še eno uro cartala...user posted image  Zelo vzgojno, ne? Po moje sem ful dosegla...

Ne vem, no...po moje znam presoditi kdaj je potrebno malce zagroziti ali vdariti (pa s tem ne mislim udrihanja), po moje zna presoditi vsaka mama. je pa tudi res, da zelo težko zgubim živce...sem zelo potrpežljiv človek.

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 9:46:28   
total
Tepem ga ne,ampak po riti jih pa včasih dobi,sej itak ne čuti nič od pleničkeuser posted image

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 9:55:47   
nuala
Malega ( 19m ) trdo primem, dvignem in rečem NE. Ponavadi zaleže. Udarila sem ga 1x po riti s plenico ( ne verjamem, da ga je bolelo, ker se je začel smejati ).
Veliki ( 3,5 let ) jih je pa že dobil parkrat ( zmerno; že samo dejstvo da je bil poreden toliko da bi ga udarila pri njemu pomaga, bolj grožnja kot bolečina )

In to se mi zdi popolnoma normalno.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 10:13:17   
srki
Pretepam ne, udarim pa ga po riti. Pa ne spet govorit, da se otrok ne tepe....bla bla, če jih po plenici dobi, to ni nič takega. Našemu, kadar trmari, edino to zaleže. Če povzdignem glas jaz ali dec in ga grdo pogleda, ne zaleže. Je zelo trmast in samoglav otrok, zato ga včasih tudi po riti. Včeraj mi je take delal (ne bom zdaj opisovala kaj, sem že na drugem forumu), da sem ga z roko po nagi riti. Pol je bil pa mir.

Lahko je reč, da jim je treba vse dopovedat zlepa, samo če imaš takega samozavestnega otroka, ki od tistega, kar reče in naredi ne odstopa, je to težko. Vem iz lastnih izkušenj. Kolikokrat mu začnem prepevat pesmico, mu govorit nežno, da se to ne sme, da se gremo zdaj previt, ker bo ritka pekla, pa ne vem kaj še vse, pa nič ne zaleže. Dokler mi ne poči živec.

Včeraj in tudi vse ostale dneve, ni hotel iz banje. Na vse načine sem ga prepričevala, da bomo potem naredili to, pa uno, pa celo bonbon sem mu obljubila-ništa. Še celo moja stara mama je prišla v kopalnico in rekla, da se mora zdaj pa ona kopat in notri stopila, pa jo je začel udarjat po nogah. In kaj v tem primeru? Meni že vsak dan zmanjkuje idej in prav strah me je previjanja, kopanja in tega, da ga zvečer na vse mile viže prosim, da gremo gor in se vmit (obožuje biti zunaj, po mojem bi on še zunaj spal).

Zato menim, da če pa malo dobi po riti, pa res ni to nasilje nad otroki.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 10:15:38   
Anonimen
Včasih, pri kakšni takšni histeriji, res drugega ne pomaga. In velikokrat je otrok kar hvaležen, da se lahko obilno zdere in grejo tiste "mevlje", ki so ga tiščale, z njega ven. Pri nas je to bilo mogoče dvakrat.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 10:30:05   
KIRA
če drugače ne gre, jo tud po riti. user posted image nisem ravno navdušena nad tem, ampak mala je tako svojeglava (to ima po meni), da je groza. user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 10:49:14   
mala
Ja ta starejši, 2.5 let že dobi včasih kakšno po riti, ko res nič drugega ne zaleže, pa sem tudi jaz mislila da mi ne bo tega trebauser posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 10:58:38   
Bubamaraa
Tepem jo glih ne.....sam po riti je pa tudi že kakšna padla......

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 11:10:23   
jasnika
drage punce, kaj pa to pomeni tepem je ne, samo po riti jih dobiuser posted image user posted image user posted image
pa to je vendar pretepanje otroka, udarec je udarec
moja hčera je stara4.5leta ij je ful živahna jezikava, nagajiva,...skratka takšna kot otrok mora bit, pa je še zato nikoli ne udarim
dajte se postavit na otrokovo mesto, en bogi razigram malček, pol pa ga en veliko udari, pa ni važno tud ne če dobi po plenički, ravno tako je udarec, ni mus da boli fizično, kaj pa psihično, a tega nikoli ne pomislite?

pol pa se otrok tepe v vrtcu ker ga priatelj ne uboga in je pol otrok doma kregan tega pa ne smaš in podobno, ja kako ne če pa se učijo od vas, DRAGE MAME

res žalostno da je potrebno oz ve tako mislite vdarit da vas bo ubogal

moja jih ni nikoli dobila pa vseeno zna ubogat-včasih, pa saj se bo že še naučila

pustite otrokom naj bodo otrociuser posted image user posted image

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 11:16:02   
jasnika
srki, pa kaj zdaj pa ga enkrat pusti da ga bo pekla ritka, bo že sam videl da ni fajn

pa zakaj mu je potrebno ponujat bombone da gre iz bane, enostavno ga ven vzemi in KONEC, nič ne otrokom obljubljat, ker pol ste same krive če vas ne ubogajo ko jim kaj ne obljubite, ve ste mame in ste glavne, ste šefice in kot rečete tako tud bo in konec in pika

odločne moramo bit in konec

upam da to sedaj ne izgleda kot neko pametovanje, saj td mene vedno ne uboga, pa kaj zdaj se delam kot da je ni in ji je kar hitro hudo, sem pa odločna in vztrajna do konca!!!!!!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 11:26:06   
SašaR
Jaz pa mislim, da pretepanje in otroka udariti ni isto. Otroka pretepaš večkrat in bolj močno. Če ga pa udariš, ga pa samo enkrat npr: po riti in to je bolj vzgojno mišljeno. Jaz načeloma nisem proti da otrok dobi eno po riti ali po prstih, če je upravičeno.
Poznam primer ko mati ne bo otroka udarla za nobeno ceno. Fantič je sedaj star 4.leta in jo ves čas brca, klofta, ... Tu mu beseda ne naredi ničesar. Tudi na kazen se požvižga.
Je pa res, da vsaka mati oz. oče poskuša svojega otroka vzgojiti v dobrega, poštenega otroka. Sama presodi ali si punci s tem škodovala. Samo ne pozabi ji izkazovati ljubezni, kar pa si naredila naj bo kazen za njeno ihtavost.

Kako bom pa jaz čez nekaj let reagirala v takem primeru pa ne vem.


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 11:31:08   
jasnika
eh brezveze udarec je udarec in nikoli ni upravičen

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 11:32:42   
Anonimen
en bogi razigram malček,


Ha, ha, user posted image , nič ni bogi, razigran, ampak bogi, siten, tako siten, da je sam sebi odveč in terorizira sebe in celo okolico, da se ne da ne kuhat, ne jest, ne nobene stvari naredit, "ubošček" pa samo bemti, pa nasprotuje, pa komandira, pa se dere ...
Ej, tak otrok NUJNO RABI MEJE. Včasih mu je pač meja ena po riti in je zato res zelo hvaležen že čez 5 minut, ko izjoče mevlje in sitnobo, ki se je prej nabirala v njem. In je potem kot prerojen, miren, potolažen.

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 11:40:31   
Blink1
Se podpišem pod Splišni...Naši malčki nas imajo naštudirane do konca...Še same ne vemo kako preračunljivi so in premeteniuser posted image user posted image  Točno vejo kaj lahko in kaj ne smejo...pa včasih vseeno izzivajo in iščejo nove meje...Če se le še da malce premaknituser posted image

Tudi jaz mislim, da tu pa tam kakšna po riti ni odveč....

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 11:46:26   
BarbaraE
Huanita - se je zgodilo in boš najbrž bolj previdna naslednjič, da ti ne bodo popustili živčki. Da pa te je šel M nadirat, zakaj si jo udarila. Ja, zakaj pa on ni vstal in ji nesel za pit. Naj okusi, kako je to. Pa še niti ne bo prav okusil, ker ni noseč in neprespan kot ti.

user posted image  zate in se pomiri. Jaz uporabljam nasvet moje kolegice - če postanem živčna, ker se dete dere in je sitno ko user posted image , si pojem - ali naglas ali pa samo v mislih.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 12:42:05   
bskrle
Naša točno ve, kdaj in zakaj jih je dobila po riti.
Sama moram mirovati in od časa do časa morata punci brezpogojno ubogati na besedo.
Sploh, če začneta z neumnostmi: polivata vodo po kopalnici ipd.
ZARADI ENE PO RITI mislim, da se je brez veze sekirati.
TRudi sama opažam, da zadnji mesec težje potrpim in mirno odreagiram zaradiuser posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 12:42:43   
Magi*
brezveze!

vzgajati moraš tako, kot si si ti zamislila in nikar ne poslušaj vseh okoli tebe! in pri tem bodi dosledna. vidiš, si upoštevala nasvet in jo mahnila in sta bili obe zelo slabe volje in najbrž niti nisi dosegla željenega učinka.

jaz moje ne udarim, jo pa tko grdo pogledam in s takim glasom povem, da se nekaj ne sme, da se od hdega zjoka. to (zaenkrat) pri meni dela. najbrž pri kom drugem ne bo. sem pa tudi že jaz poslušala (predvsem od starejših sorodnikov), kako bi moralo to in ono. čez eno uho not, čez drugo ven.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 13:06:35   
total
jasnika,očitno imaš popolnega otroka,ki se nikoli ne trma ali kaj ušpiči,nikoli pa ne reci nikoli....,ker pretepanje in ena čez rit ni nikoli enako,to pa ne boš trdila.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 13:07:52   
Anonimen
Meni se je pa zdelo tako "brezveze", kadar sem jih dobila "samo po riti".

Saj kadar sem ušpičila kaj RES takšnega, da bi zahtevalo strogo vzgojo, sem itak vedela, da sem naredila narobe. No, še danes vem...za par cvetk.

Se mi zdi, da s "tepežem" ponižamo otroka, še bolj pa sebe.

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 13:16:01   
srki
Jasnika, nobedn starš ni popoln in vsak dobro ve, kaj pri otroku pali. Ti bom svojega enkrat pripeljala, ali pa si želim, da bi svaj videla njegove izbruhe. Zadnjič me je s stola tako porinil, da sem skoraj iz njega padla. Res je grozen, ko trmari, želim si, da tega ne bi bilo. Tako moč dobi. Pa kaj naj bom hladnokrvna, ko me začne udarjat (do takrat, ko je on mene udaril, ga tudi jaz nisem NIKOLI, pa tudi noben drug ne, zato mi ne rečt, da je to pobral od mene).

Če pa kakšnega otroka udari, ni nujno, da on začen prvi. Mogoče je dobil udarec od drugega otroka, pa se pač samo brani. A ti bi pustila, da te nekdo udari, bi ostala dolžna? Verjetno ne.

In razigran otrok je čisto nekaj drugega, kot pa trmast, neubogljiv. Vem, kakšni so taki otroci, in tako, kot pišeš ti, lahko funkcionirajo samo tisti, ki imajo "zlate" otroke. Enim zaleže, da ga grdo pogledaš, enim povzdignjen glas. Kaj bi dala, da bi bilo tako.

Zakaj obljubila bonbon? Ker enostavno nisem imela več idej, kako ga spraviti ven iz banje. Pri enournem "igranju v banji" sem bila mnenja, da zdaj je pa dost, pa moram tudi jaz in še marsikdo kaj postorit, pa njega dat spat, kje je še ostalo. Verjemi, da nimam energije do 12. zvečer se z njim ukvarjat, zjutraj pa pred peto uro vstajat.

Pa če je to zate, da ga enkrat po riti, tepež, prav, pa če se tebi zdim slaba mama in brutalna mama, tudi prav. Jaz že vem, kaj delam in vem, kaj moj otrok potrebuje in kakšnen je.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 13:21:40   
Divja vijolica
Tudi jaz sem ga danes zjutraj (prvič) po riti, da je imel še nekaj časa rdečo. Res nisem mogla več. Vsako jutro ko se zbudi, hodi po meni, me grize, se meče. Jaz sem že vsa črničasta, modrikasta,... tako je postalo naporno, da se včasih tudi zjokam, ker me ne upošteva in me vsako jutro zbrca.
Ko sem ga po riti,  je šel na konec postelje in tam trmaril pol ure, in vem da bi vstrajal, če ga ne bi oči vzel k sebi, ker ga ni mogel več poslušati.
Ne pomaga mu nobena stroga beseda, nič... vem da nam tudi ena čez rit ni nič pomagala, da bi prenehal s tem, vendar se mi zdi kot da je bil to en refleks, ko res ne veš več kaj bi.user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 13:44:14   
jasnika
moj otrok je še daleč od popolnega, ampak zaradi svojih slabih živcev ne bi nikoli vdarila otroka, nikoli

nobena mi ne rabi pripeljat svojega otroka, ve jih kar imejte in si zapomnite, da jih ve vzgajate in učite kaj je prav in kaj ne, in če ga vdarite pol mili otrok valda da je to vredu, saj pa mu mami to pokaže

vaši otroci so takšni zaradi vas, ker živijo z vami in vas oponašajo, le malo vloge ma otrok pr tem

pa še to, če že mislite da tako pomaga če date otroku po riti, JA ZAKAJ PA POL NI DOVOLJ DA TO ENKRAT NAREDITE, ČE TO TAKO POMAGA user posted image

očitno me edino Mič razume kaj želim povedati, no vsaj ena

(odgovor članu Divja vijolica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 13:47:03   
jasnika
samo nekaj bi še vas vprašala, kaj pa nredite če vam v vrtcu rečejo da je vaš otrok koga vdaril?????????
seveda mu rečete da to ni lepo, ampak zakaj pa ve to počnete

tako pa se umikam od te teme

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Pretepanje-ko popustijo živci!
30.6.2006 15:24:46   
dory
Ja jst bom pa tko rekla...najlazje je pametovat,kaj in kako je najbolj primerno z otrokom delat...mam tud jest eno mamico v blizini,ki svojemu dvoletniku na dolgo razlaga zakaj se kaj ne smeuser posted image ...ok, ce zaleze tud prou...enim zaleze,ce z visjim tonom recete NE..ok...pri mojem ne zaleze nic,kot da mu dam eno cez rit,da se mal strese, pol se itak dere in mece po tleh,ker ni dosegel svoje...vcasih  histericno krici ene 10 min, pol ko da tist iz sebe je najvecji cukr :)..

Zato mi grejo na zivce komentarji, ko pravjo ene mamice, da je udarec udarec pa cetudi sam po riti...niso vsi otroci enaki in ne mors vsem enako dopovedovat...pa niso tukej slabi zivci..men je glede dolocenih stvari ravno in ga dam tud na ignore, ampak se po drugi strani zavedam, da moram postavit mejo,ze radi drugih otrok v njegovi okolici...

Pa ce mu dam na vsake tolk eno na rit,se ne pomeni,da ga nimam rada..zame je se vedno en velik soncek in po svoje si zlo zelim,da bi mu lahko kej dopovedala...

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?