|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Privajanje na kahlico
22.7.2006 12:27:33   
Blacky30
Sem malo pobrskala nazaj, pa ne najdem nič. Torej, tudi mi smo prišli v obdobje, ko bi najraje v tej vročini odvrgli pleničko, ko smo zunaj, pa tudi kahlico smo nabavili.

Zdaj pa - kako dalje? Sem popolni začetnik na tem področju. Kako ste se ve lotile tega?

Star je skoraj 18 mesecev in še ne zna povedati, da lula in kaka, tako da si bom morala pomagati drugače. Ga posadim na kahlico, ko vidim, da teče, da bo vedel za drugič? Kako je vse skupaj izgledalo pri vas, to me v bistvu zanima.

In kako je delovalo to potem v stanovanju, ste imele potem težave s tem, da ni hotel več obleči pleničke, ker je zunaj lahko tekal brez?

Prosim za nasvete.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 12:32:30   
KIRA
sedaj je V. 23 m, drug mesec ima RD.
smo probal s kahlo konc aprila, pa ni klapalo. včasih je šla na kahlo, včasih pa je ušlo. pa smo naredil mesec dni pavze.
pol pa smo ji razložli  - ker se je tud v banjo naredla (kakec), da v banjo ne sme, pa tud v rit smo ji eno pritisnili. mal je jokcala, ampak je kapirala da je to fuj. pa je pol začela v banji na kahhlo hodit.  brez težav. pol še v bazenčku. pol pa kot da bi preklopu tud vsak dan. sedaj je že skoraj 2 meseca podnevi suha.user posted image user posted image user posted image user posted image pleničko ima samo ko kam gremo, pa ne gre kahlico s sabo vzet, ali pa ko spi. sem se pa znašla pred problemom - iz enega v drug dan spodnje hlačke kupit - pa kako velike?.....pa smo rešili tud to. tak da so bodiji sedaj spravljeni stran - te si ne zna fajn odpet. hlačke pa si sama sleče, gre lulat, pa se sama obleče. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 12:58:35   
Anonimen
se je tud v banjo naredla (kakec), da v banjo ne sme, pa tud v rit smo ji eno pritisnili. mal
IZVIRNO SPOROČILO: KIRA


kar kol boš nardila sam tepst pa kregat ga ne če mu uide!!!
naša je čez 2 stara in noče povedat kdaj jo lulat in je tut ne silimo. k bo v glavi dozorela bo pa čas za odvajanje! otroka ne morš prsilt!

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 13:31:00   
Gina
Otrok je zrel (fizično) pri dveh letih, no vsaj 90% njih. Da bi sam imel motiv za na kahlo hodit, je bedarija mislit. Komu lepše, kot tistemu, ki mu ni treba skrbeti, kam se polula in pokakauser posted image user posted image user posted image ! Kakšen motiv naj bi za to imel, razen morda sram pred vrstniki, ko je že toliko star, da mu je jasno, da to večina ljudi ne počne na isti način kot on. Razen seveda, če si mislila fizično zrel, Lara, to je pa drugo. Jasno, da mora imeti dovolj razvit mehur in mišice. Vendar tudi mišice nimajo zdaj še motiva delat. Jih nihče ne prisili. Torej ga je treba spodbudit k temu. V času, ko smo mi gor rasli, je morala mamica vsakič zamenjati komplet vse, v kar smo bili oblečeni, če smo se polulali. Starejši kot smo bili, več smo lulali in težje ji je bilo. Logično, da so nas zgodaj navajali na kahlo in logično, da nismo bili nič bolj pametni, kot so naši otroci, prej obratno - pa smo bili veliko prej suhi, kot so naši otroci. Vzrok je v mamicah - ker otroka navadit na kahlo je projekt, na katerega se je treba psihično pripravit, nič luštnega ni. Če nimaš motiva, kakršnega so imele naše mame in veliko potuho v pamperskah, je zelo težko se to spravit naredit. Pa tako, mimogrede, čisto vseeno je, ali je to poletje ali zima. V vsakem primeru preoblečeš gatke in hlače. To bi bilo to.

Kako to zgleda. Daš ga na kahlo. Nič ne naredi, nima pojma, čemu to služi, celo upira se. Potem se polula v hlače. Razložiš mu, da je treba na kahlo, da v hlače ni ok. Spet se polula v hlače in spet mu poveš, da se gre v kahlo. Jaz sem jih celo po tem, ko so se že polulali v hlače, dala za kake 10 sekund na kahlo, da so pogruntali, da gor sedet ni kaka katastrofa. Potem to ponavljaš, dokler ti enkrat otrok ne reče lulat in v istem trenutku že lula. To je ena stopnja naprej. Vmes mu ne smeš dat plenic gor, ker če ne si spet eno stopnjo nazaj. Spet mu (odločno) poveš, da se lula na kahlo in ga preoblečeš. Vedeti moraš, da bo naslednja faza, ko bo otrok za trenutek zadržal lulanje, vendar ne bo sposoben medtem hoditi. Torej ga moraš tisti hip, ko reče lulat, dvignit in z brzino odnest na kahlo. Če bo uspel zadržat za 3 sekunde, bo to že uspeh, ko pa pridete na 10 sekund, se bo pa že polulal v kahlo, če ga boš ti nesla. Nikakor pa ne moreš pričakovat, da bodo v tej fazi mišice že toliko razvite, da bo sam prišel do kahle, se slekel + polulal vanjo, to je zadnja faza. Ko ga boš kak teden ali dva takole nosila, bo sposoben tudi sam do tja priti. Takrat sta pa na konju. Koliko časa to traja? Od 14 dni do dveh mesecev, po mojih izkušanjah. Vendar mu ne dajaj plenic gor in dol, razen za spenje in  ponoči. Čim je otrok en teden suh podnevi, mu lahko snameš plenico tudi za spanje podnevi in ponoči. Ta sistem je deloval pri vseh treh mojih (pri starosti točno 2 leti), pa sem pri dveh mislila, da ne bo uspelo, ker sta kahlo zavračala popolnoma.
Srečno in s potrpljenjem!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 14:10:08   
frutka_
Tudi pri nas smo trenutno na odvajanju...hihihi.
Mali je kazal neke znake, da bi lulal na WC in smo ga dali. Imeli smo srečo, ker je začel TAKOJ lulat na WC. Ko si ga posadil na školjko je zmeraj lulal. Sprva sem ga dajala skoraj vsako uro ali pa še več. Zdaj ga dajem morda trikrat popoldan. Ko kam gremo mu pleničke običajno ne dajem. Imam na rezervi tono gat in kratkih hlačk.
Morda še to, da naš NIKOLI ni sedel na kahli. V bistvu se je usedel na kahlo in v naslednji sekundi stekel iz stranišča ven. Ko smo ga dali na WC pa je takoj zaklapalo.
Zaenkratz na WC samo lula, kakati še ni uspel.
Pri počitku ima pleničko gor.
Kadar gre na WC ga full pohvalim kako je to super in da so plenice pospravljene. Ko greva lulat pa ga tudi vzpodbujam "greva, boš lepo lulal in vodo potegnil in si papir utrgal!" in take fore tako da mu je to neko novo doživetje ob katerm še ima max vzpodbudo iz moje in moževe strani.


LP

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 20:14:44   
Naty*Taja
Jaz se pa niti približno ne strinjam z Gino!! Otrok pride do razvojne stopnje, ko se zave, da je lulanje in kakanje za na kahlo in ne za v pleničko.  Začne ga motiti, da je moker in pokakan. Pa se potem seveda s pomočjo staršev nauči it na kahlo. Kolk je pa otrok star, ko mu kapne, je pa čist različno. Ti tega nisi mogla opazit, ker si jih prehitro začela silit na kahlo! A misliš, je res zarad tega, ker si mu non stop težila potem vedel, kdaj ga lulat?  Jaz menim, da ne. VIdim zdaj pri svojem 15-mesečniku - se mu je že začelo počasi svitat, da nekaj ni fajn, ko je pokakan in sam sili na previjalno, čeprav se je prej za vsako malo upiral. Ko bo čas bo pa šel tudi na kahlo. Nečakinja je bla pa, ko je skapirala pri nekaj več kot dveh letih, čez noč suha!! Danes s pleničko, jutri brez!! Ja, čisto zares. Pa je sestra nikoli prej ni silla na kahlo!
Po moje, če ga pa tak siliš, kot ti, je pa to samo dresura ki normalno večkrat zataji in so potem katastrofe v hlačke.
Pa brez zamera, to je samo moje mišljenje glede na izkušnje drugih in razprave strokovnjakov.

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 20:17:14   
Naty*Taja
A vidiš, kako je to zlaufalo pri Frutki?! To je to, bravo mami!!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 20:53:14   
Pajaca
Pri nas je sama en dan prišla z vrtca in ni hotla plenice. Mela je 18m, pa jesen je bila. Smo šli v nabavo za gatke, majčke... se zmenl v vrtcu, da se bo probal in je ratal. Najprej je bila suha v vrtcu, doma skoz polulana, pol smo dobil dojenčka ni blo šans da gre na kahlo, v vrtcu pa skoz suha. Ko je mel dojenček ene 5m je spet začela lepo lulat v kahlco. Zdaj ima skoraj 2.5l in je suha čez dan. Za spat in pa za vožnjo z avtom ima plenico, pa še to celo pot govori za lulat in ji ustavlamo.

Po moje je siljenje brez veze, k ne narediš s tem nič. Pa najbrž ima dosti pri tem tudi zgled, ker pri naši so jih v vrtcu zgodaj dajal na kahlce, pač če so hotl in ko je gledala večje kako grejo je seveda hotla tud ona. Pa ja v vrtcu so bili ful v pomoč pri odvajanju.

Tko da po moje je to odvisn od otroka kdaj bo začel. Sam ni pa fino met tisto plenico na seb in našadva je oba blazno motila polulana plenica, da o pokakani sploh ne govorim, če ne gre takoj dol je blazno dretje.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 21:09:32   
Gina
Ok, naty taja, če ti tako praviš, bo pa že držalo. user posted image user posted image

BTW, moji niso bili malo suhi, malo ne. V roku 14 dni so bili vsi trije suhi in čisti ponoči in podnevi. Amen s pleničkami. 2 leti ni nič zgodaj, večina otrok je v vseh deželah tega sveta suhih povprečno pri 2. letih ali prej, razen tam, kjer se uporabljajo pamperske - sem napisala zakaj. Strokovnjaki itak nimajo pojma že od nekdaj. Včasih so trdili, da je zemlja ravna,. pa zagovarjali so freuda, pa trdili so, da je pretepanje otrok zdravo.....jaz naj jim pa verjamem? Kdo pa so strokovnjaki kaj posebnega, da bi vedeli to, kar ti meni zdaj očitaš, da ne vem? Strokovnjaki so neki ljudje, ki pač glede na svoje mišljenje oblikujejo neko splošno mnenje, in če jih večina podpira, so sprejeti kot neki svetovalci. Jaz se zanesem zgolj na svojo glavo, ne na mnenje večine. Ti pa zaradi mene čakaj, kdaj se otroku sprdne iti na kahlo, če ti tako paše. Jaz mislim, da smo starši tisti, ki moramo odločat namesto otroka, kar otrok še ne zna. In tega, kdaj je zrel za na kahlo, definitivno ne more vedet sam. Enako je s tem, kdaj se bo otrok odločil ostati zunaj do dveh ponoči. A boš rekla, da ga ne smem silit, da je doma prej? Ali pa če bo otrok šel v avto s pijanim voznikom. A bo siljenje in maltretiranje, če mu jaz rečem, da tega ne dovolim??? Vidiš, starši smo tisti, ki presojamo, kdaj je treba otroka malo porinit v neko smer, da gre po pravi poti. Če ti to imenuješ siljenje, tudi prav. Jaz pa temu rečem vzgoja.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 22:13:59   
Blacky30
Hvala punce, za odgovore. No, kako je izgledalo danes to pri nama. Pustila sem ga brez pleničke, samo v kopalkah. In je začelo teči. Najprej je začel čudno gledati, kaj mu zdaj to teče ven iz hlačk, jaz pa sem mu jih hitro odprla in slekla ter ga posadila na kahlico. Seveda je nehal lulat in se mi prav lepo smejal s kahle. Ni dolgo vzdržal gor, potem sem ga pa pustila z nago ritko letati okoli. No,kakih 10 minut kasneje sem ga pa zalotila, kako on vozi tovornjakec po ležalniku, stoji zraven in kako lepo teče po travi, on pa se niti zavedal prav ni. Seveda ni bilo več časa prileteti do kahle. Tako da je danes bilo vse skupaj prav smešno. Bomo videli, kako dalje. Mogoče sem se tega res malo prehitro lotila, če pa me toliko ljudi kar nahruli, kaj čakam, ko sem pred mesecem dni rekla,da še nisem kupila kahlice, da baje to moramo poleti začet, ko smo lahko zunaj brez pleničk. user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 22:18:46   
babylove
Uh, to pa je tema za mene user posted image !

Pri nas je trenutno tako (18m): pleničke ni na riti, kahla je v kopalnici. Malček se polula, kjer ga pač pritisne. Potem hitro odvriska v kopalnico iskat krpo, pridirka nazaj, zabremza pred 'nesrečo' in vrže krpo na lužico (celoten proces se odvija ob navdušenem vriskanju). 

Če ga uspem vmes uloviti, ga posadim na kahlico (potem ko se je že polulal kjerkoli pač se je), ampak nima časa sedet, ker hiti iskat krpo user posted image .


Nečesa pa ne razumem, kar Gina trdi, se mi zdi. Ko 1x pleničko snameš, je ne daš več nazaj. Ampak jaz jo dam, ker ne moreva iti ven brez nje. V tej vročini ogromno spije, ne ve kdaj bo lulal in rabi(m) pleničko. Drugače bi imela voziček 15x prelulan na vsakem sprehodu. Tega res ne razumem, kako to delate, a potem vsak dan perete tudi prevleke od vozička, avtosedeža ipd?

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 22:20:32   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

se je tud v banjo naredla (kakec), da v banjo ne sme, pa tud v rit smo ji eno pritisnili. mal
IZVIRNO SPOROČILO: KIRA


kar kol boš nardila sam tepst pa kregat ga ne če mu uide!!!
naša je čez 2 stara in noče povedat kdaj jo lulat in je tut ne silimo. k bo v glavi dozorela bo pa čas za odvajanje! otroka ne morš prsilt!


lara, jaz vem kaj moji punci pali. verjemi mi, da je blo tako prav. je delovalo. nikol več se ni naredla nikamor drgam kot v kahlo. ti pa delaj s tvojim otrokom kakor ti hočeš. moja je uspešno suha, pa še nima 2 let. LP


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 22:20:47   
babylove
ja, Blacky, jaz sem se iz istega razloga podvizala v trgovino po kahlo. Ker me je sodelavka gledala, kot da sem za luno, ko sem povedala, da nimam kahle doma.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 22:27:42   
Gina
Ja babylove, v resnici sem malo zmešano napisala. Jasno, da sem mu dala pleničko gor v tistem času, ko še ni uspel zadržat toliko časa, da je prišel na kahlo - za v trgovino, za v avto. Ampak ves ostali čas, ko je bil doma, sem ga pa imela brez pleničke. Ko je uspel povedat in zadržat in iti na kahlo, pa mu nisem več pleničke dala gor - niti za v avto. Samo ne sme te biti strah, da se bo polulal, verjeti moraš, da zmore. V bistvu tisti čas, ko še ne zmore zadržat, ne traja tako zelo dolgo. Jaz mislim da največ dva meseca. Toliko včasih rabijo bolj švoh mišice, da se okrepijo, ali da jih zavestno kontrolira. Pri bolj hitrem otroku pa kake 2 tedna. Ko pa mišice držijo, pa ni razloga za paniko. MOj se še ni polulal v trgovini ali v avtu ali na posteljo odkar nimamo plenic.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 22:31:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Logično, da so nas zgodaj navajali na kahlo in logično, da nismo bili nič bolj pametni, kot so naši otroci, prej obratno - pa smo bili veliko prej suhi, kot so naši otroci.


Baje, da smo bili s tistimi polulanimi in pokakanimi plenicami in pekočimi ritkami veliko bolj zmotivirani, da smo suhi. Baje user posted image .

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 22:39:57   
babylove
To je pa itak logično, da je bila nekdanji mami kahla bolj v interesu kot danes, saj ji je prihranila precej 'žeht'.
Danes je pa bolj enostavno pleničko v koš vrečt kot pa trošiti čas in potrpljenje z navajanjem na kahlo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 22:40:05   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Logično, da so nas zgodaj navajali na kahlo in logično, da nismo bili nič bolj pametni, kot so naši otroci, prej obratno - pa smo bili veliko prej suhi, kot so naši otroci.


Baje, da smo bili s tistimi polulanimi in pokakanimi plenicami in pekočimi ritkami veliko bolj zmotivirani, da smo suhi. Baje user posted image .



tud možno. morda nekateri.user posted image user posted image

poznam pa eno 3-letno punčko, ki še vedno kaka v hlače. pa ne pove da ji je treba, ali pa da se je naredla - pa zna dobro govorit. enostavno NOČE povedat, pol pa je cel dan z drekcem v hlačkah. po mojem to dela nalašč da dobi pozornost, ker lula pa skoz v kahlo. tud pove, ko jo tišči.
krivdo pripisujem njeni mami, ker se ne briga dovolj za otroka - je taka luftarka, pa se rajš potepa naokrog pa pod vsakega zleze - tako je tud zanosla, namesto da bi se potrudila vzgajat hčerko. mala s tem sam pozornost žica, ker je verjetno vesela  da se mami briga zanjo, pa čeprav jo krega.
ne vem, takih frajl ne maram, najbolj zato, ker se brigajo samo za lastno rit, za vse drugo jim je pa vseeno. tud za lastno deco. punčka je - še tolk slabš - ker bo imela težave - napol ciganka - sicer je njeno mamo tist cigan poročil, ko ji je gor naredu, je pa zapustu ženo z otroc, ki ju je hodla pol terorizirat domov, pa po telefonu itd.... zakon je trajal manj kot 2 leti, pa je tud njo zapustu. zlo neurejene družinske razmere.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 22:42:04   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: babylove

To je pa itak logično, da je bila nekdanji mami kahla bolj v interesu kot danes, saj ji je prihranila precej 'žeht'.
Danes je pa bolj enostavno pleničko v koš vrečt kot pa trošiti čas in potrpljenje z navajanjem na kahlo.


tuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 22:50:24   
Anonimen
Po moje vsaka mama vsaj priblićno ve, kdaj je otrok pripravljen sodelovati za lulanje in kakanje na stranišče oziroma na kahlico. Vsja meni je kar naenkrat nmekaj kliknilo, da bi bil čas, da to zadevo sprobamo. Bil pa je Tibor takrat star skoraj dve leti in pol. Prej niti enkrat ni bil na kahli, ker ni hotel. Sem mu pač snela pleničko, parkrat se je še polulal v hlačke in začudeno gledal, kaj zdaj teče, pa sem mu lepo razložila, da se je polulal in naj naslednjič prej pove, da bova šla na WC. No, in je. Navajanje na WC je trajalo par dni.
Z odvajanjem ponoči je bilo pa malo drugače, ha, ha. Tu pa dam prav Gini, vsaj mislim, da se splača poskusit, da mu hkrati s tem, ko podnevi neha lulat v pleničlko, vzameš pleničko tudi ponoči. Ker takrat začne podzavestno držat. Če pa ga navadiš, da pač ponoči ni treba, pa lahko to traja še dolgo. Pri nas je. Potem je bil že tako velik, da brez plenice ni hotel spat, ker se je čudno počutil. No ja, tudi to smo prebrodili, tudi to ob svojem času.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 22:52:37   
Anonimen
Naš je že čisto suh približno en mesec. Začelo se je že pozimi, ko je pokazal, ne pa tudi povedal, da se je pokakal. Povedati ni znal. Po posvetu z vzgojiteljico sem prestavila odstavljanje na poletje, ko sem doma, saj mi je povedala, da ga v vrtcu enostavno ne morejo še nadzirat, če on sam ne zna povedat - kar pa dejansko res ni znal.

Potem sem mu kupila spodnje hlačke, na katerih so avtomobilčki in mu povedala, da če bo jih polulal, se bodo avtki pokvarili. Nekajkrat se je nesreča res da zgodila in takrat sem zaskrbljeno vprašala, kaj naj pa zdaj naredimo. Odnesla sva jih v pralni stroj in jih dala prat ob priložnosti. 

Tako kot pri Frutki tudi pri nas ni nikoli želel sedeti na kahlici. Je pa takoj sprejel wc desko. Seveda ga vsakič, ko lula ali kaka, pohvalim, mu dam papirček, da si obriše lulčka in nato spusti vodo. Za konec pa poslastica - umivanje rok. Pri nas je to cela procedura, ampak za malega je to prava nagrada, ker v tem uživa.

Pleničke mu ne oblečem več, če gremo kam blizu, če pa gremo nekam za dlje časa in vem, da ga ne bom mogla dat lulat, pa mu jo. Opazila pa sem, da takrat sploh ne pove, da ga lulat ali kakat, enostavno opravi svoje in je to to.

Če pa sva na dvorišču, ga pa enostavno peljem "zalit rožice" na en del, ki ga nihče ne uporablja (trava tik pred njivo). Takrat izbereva rožico, slečeva hlačke in se polula. Seveda mali takrat glasno zraven pravi: "Ako!" in kaže na rožice. Lulat še namreč ne zna izgovorit oz. ga ne loči od kakanja.

Nekje pa sem prebrala, da naj z odvajanjem od pleničk počakamo, da otrok zna govorit, da ti bo povedal, ko bo čas.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 22:56:20   
babylove
Po moje vsaka mama vsaj priblićno ve, kdaj je otrok pripravljen sodelovati za lulanje in kakanje na stranišče oziroma na kahlico.


Jaz recimo vem, da moj še ni pripravljen, pa je doma vseeno brez plenice, ker mi ga je žal v tej vročini še v plenico zavijat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 23:00:24   
babylove
mu dam papirček, da si obriše lulčka


A lulčka je tudi treba obrisat?

Mi je malo nerodno to vprašat, ampak po drugi strani pa - jaz ga nimam, pa ne vem, kako se tej reči streže. Sem pa bila prepričana, da si ga ne brišejo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 23:01:53   
KIRA
moj mož si ga briše. sej bi ti tud mela vlažne halčke, če si ne bi pišuke zbrisala.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 23:12:52   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ta sistem je deloval pri vseh treh mojih (pri starosti točno 2 leti), pa sem pri dveh mislila, da ne bo uspelo, ker sta kahlo zavračala popolnoma.

Kaj svetuješ, če sistem ne deluje (recimo, da je otrok eden izmed tistih 10%) ? Pa ne kritiziram sistema, tudi mi smo delali in delamo podobno in je delovalo.

d.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Privajanje na kahlico
22.7.2006 23:16:31   
Gina
Če ne deluje, ti pa ne preostane nič drugega, kot počakat. Ko pogruntaš vzrok in ko je le ta odstranjen, bo sigurno uspelo. Pa malo kasneje. V resnici ne moreš stvari prisilit, kadar so pogojene s čim.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?